Back

ⓘ Alam



                                               

Alam

Nurutkeun skala atawa ukuran mah, alam téh ngawengku sagala rupa nu dimimitian ku ukuran mayapada nepi ka ukuran subatomik, kaasup sagala rupa sato jeung tangkal, sagala pakaya alam, mineral, jeung kajadian-kajadianana, sarupaning topan, gunung bitu, banjir sarta lini). Ogé kaasup paripolah sasatoan jeung sagala rupa prosés nu patali jeung objék-objék nu teu nyawaan.

                                               

Élmu alam

Cara medar rupa-rupa widang ulikan loba ditangtukeun ku kasapukan historis nepi ka jadi harti kecap nu lumaku kiwari. Gambaran tradisional pikeun élmu alam nyéta ulikan ngeunaan aspék fisik dunya nonhuman. Salaku kumpulan, di hiji sisi élmu alam dibédakeun ti téologi jeung élmu sosial, di sisi séjén dibédakeun ti seni jeung kamanusaan. Matematika lain mangrupa élmu alam, tapi nyadiakeun loba bahan jeung métode dasar pikeun élmu alam. Élmu alam umumna usaha nerangkeun gawéna alam dunya leuwih ngaliwatan prosés alami batan prosés divine. Istilah élmu alam ogé dipaké pikeun mikawanoh "élmu" s ...

                                               

Wawacan Purnama Alam

Wawacan Purnama Alam nyaéta wawacan pangkandelna jeung pangpunjulna dina basa Sunda karya R. Soeriadiredja. Purnama alam téh ngaran tokoh utamana, putra raja nu kasép pilih tanding, nu ditenung jadi arca sarta diteundeun di guha racun Pajarangan di nagara Tolongtelengan di puseur bumi, ku sabab henteu daék kawin ka putri raja Ambarak, kalah ka nikah jeung putra guruna, Déwi Kania. Tapi putri jin nagara Tolongtelengan, Ratna Suminar, kapincut ku kakasépanana. Ku lantaran kitu Ratna Suminar nulungan Purnama Alam. Ratna Suminar saenyana anak manusa ngan keur orok kénéh dipaling ku jin sarta d ...

                                               

Taman Alam Lumbini

Taman Alam Lubini nyaéta salah sahiji tempat wisata rohani, anu aya di Indonésia, nyaéta di Sumatra Utara. Taman Alam Lubini, nyaéta tempat wisata anu wangunna Pagoda, kaéndahanana dilengkepan ku tiisna hawa Tanah Karo. Ti saprak dibuka dina tau 2010 Taman Alam Lubini, kiwari jadi déstinasi wisata Brastagi anu kakoncara. Pagoda anu aya di Taman Alam Lubini mangrupa Pagoda warna emas agréng jeung méwah, sarta jadi pagoda anu pangjangkungna di Indonésia, kalayan geus kacatet di Museum Rekor Muri Indonésia. Dina jero Pagoda bagian tengah, aya opat rupang Buddha ukuran sedeng kalayan nyanghare ...

                                               

Hutan Raya Juanda

Hutan Raya Juanda mangrupa leuweung anu tempatna aya di Pasir Dago, wilayah Pakar, Bandung Kalér. Hutan Raya Juanda ieu mangrupa leuweung anu dijagaan, objék wiasata, ogé mangrupakeun salah sahiji tempat pikeun ngabudidayakeun pepelakan anu geus langka. Anapon gagasan pikeun ngayakeun jeung ngawétkeun Hutan Raya Juanda ieu geus aya ti tahun 1964, tapi karék laksana dina bulan Novémber tahun 1984. Dimimitian ku Kementrian Kehutanan ku ngawangun jeung ngabebenah wewengkon Leuweung Dago Luhur di Pasir Bandung Kalér dijadikeun cagar alam "Hutan Raya Juanda" anu jadi tempat pikeun ngabudidayake ...

                                               

Layung

Layung nyaéta cahaya panon poé nu hibar luhureun langit beulah kulon mangsa panon poé surup atawa méh surup. Alatan ayana réfraksi atmosfir nu ngabalukarkeun panon poé masih kénéh katempo sanajan geus aya di sahandapeun horison. Robahna kelir di langit, ku alatan cahaya panon poé keuna kana haseup jeung partikel leutik ogé aérosol cair nu aya di atmosfir. Caang jeung henteuna layung gumantung kana kaayaan atmosfir mangsa harita, naha loba haseup atawa cékas langitna. Sababaraha kajadian alam nu rongkah bisa nimbulkeun layung sanajan geus peuting, saperti ayana kahuruan gedé di leuweung, gu ...

                                               

SMKS Pijar Alam 2

SMKS Pijar Alam 2 nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Bogor. Alamat lengkepna di Jl Puri Panangga Rt 01 Rw 10 Cileungsi, Kalurahan/Désa Gandoang Kacamatan Cileungsi, Kabupatén Bogor, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 69753949.

Cagar alam
                                               

Cagar alam

Cagar alam nyaéta hiji wewengkon suaka alam nu ku sabab kaayaan alamna mibanda kahususan dina hal tututwuhan, sasatoan, katut ekosistemna atawa ekosistem tinangtu, wewengkon ieu kudu ditangtayungan sangkan kamekaranana lumangsung sacara alami. Conto wewengkon nu dijadikeun cagar alam di Indonesia nyaéta Pananjung Pangandaran di Jawa Kulon, Nusa Kambangan di Jawa Tengah, tur Pulo Rambut di Kapuloan Sarebu, Jakarta.

                                               

Kabeungharan Alam

Kabeungharan Alam nyaéta buku Sunda nu ditulis ku basa Sunda karya R. Ardiwinata. Ieu buku munggaran medal taun 1922 dina wangun citak ku penerbit Bale Poestaka di Jakarta.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →