Back

ⓘ Téhnologi



                                               

Pakarang

Pakarang nyaéta alat nu bisa dipaké nalika bitotama pikeun nelasan atawa numpurkeun, atawa ngancurkeun. Pakarang bisa dipaké pikeun nyerang musuh atawa méla diri tina ancaman. Pakarang mimiti dipaké ku manusa minangka alat pikeun moro. Sacara métafor, naon baé nu dipaké najan sacara psikologis bisa disebut pakarang, ti péso nepi ka rudal balistik antarbuana intercontinental ballistic missile, ICBM. Pikeun béréndélan nu lengkep ngeunaan pakarang, tempo téhnologi jeung parabot militér.

                                               

HbbTV

Hybrid Broadcast Broadband TV nyaéta hiji standar industri katut inisiatif promosi keur TV digital hibrida pikeun nyaluyukeun siaran, IPTV, katut dikirimkeunana hiburan pita rubak ka pamaké ngaliwatan TV nyambung jeung set-top box. Konsorsieum HbbTV, nu ngolompokeun deui pausahaan-pausahaan industri siaran digital jeung Internét, nyieun hiji standar keur dikirimkeunana TV siaran jeung TV pita rubak ka imah, ngaliwatan hiji antar beungeut pamaké nyorangan, nyiptakeun hiji platform muka minangka hiji alternatif keur téhnologi nu dipimilik. Produk jeung layanan nu maké standar HbbTV bisa jala ...

                                               

Nanotéhnologi

Nanotéhnologi salaku istilah koléktif nujul ka perkembangan téhnologis dina skala nanométer, biasana 0.1-100 nm. Istilah ieu kadang diterapkeun ka sakur téhnologi mikroskopik. Ku sabab nanotéhnologi téh lumaku dina ukuran nu leutik, fénoména fisik nu henteu katalungtik dina skala makroskopis leuwih ngadominasi. Fénoména nanoskala ieu kaasup di jerona éfék ukuran kuantum jeung gaya range pondok saperti gaya van der Waals. Leuwih jauh deui, perbandingan nu nambah lega tina lega pabeungeutan dibandingkeun jeung volume ngabalukarkeun ayana fénoména pabeungeutan. Ku sabab kamajuan komputer tumu ...

                                               

Daptar paguron luhur di Jepang

Daptar paguron luhur di Jepang: Universitas Doshisha Universitas Sophia Universitas Gifu - Gifu Daigaku Universitas Meiji Universitas Keio Universitas Kobe Mabie Memorial School Universitas Kanto Gakuin Universitas Kyoto Universitas Tohoku Universitas Ritsumeikan Universitas Nagoya Universitas Kwansei Gakuin Universitas Kansai Universitas Teikyo Universitas Osaka Universitas Niigata Universitas Aichi Universitas Kota Osaka Universitas Chubu Universitas Tokyo Universitas Kristen Internasional Institut Téhnologi Nagoya Universitas Dokkyo Universitas Gakushuin Universitas Kyushu Universitas T ...

                                               

Intel Corporation

Intel Corporation sok disebut Intél, nyaéta hiji pausahaan multinasional anu puseurna di Santa Clara, California, Amérika Sarikat jeung kawentar ku rancangan jeung produksi mikroprosésor sarta ngahususkeun produkna dina sirkuit kaintegrasi. Intel mibanda proyék panalungtikan téhnologi anu maju dina sakabéh aspék produksi semikonduktor. Ngaran Intel mimitina mah dipikawanoh utamana ngan ukur ku para insinyur jeung ahli téhnologi, anu disebut ku jujuluk Intel Inside anu sohor di taun 1990-an barengan jeung prosésor Pentium-na.

                                               

AlSaudiah

Al-Saudiah nyaéta domain wawakil Arab Saudi minangka Komisi Informasi jeung Téhnologi anu ngagunakeun basa Arab. Ngaran Arab-na السعودية, diromanisasi jadi AlSaudiah, nyaéta kode domain nagara internasionalisasi top-level anu dipaké ku Arab Saudi, kode domain nagara top-level dimaksud nyaéta sa. ngaran ASCII ieu domain dina sajeroning domain sistem nyaéta xn -. Mgberp4a5d4ar, nyaéta katangtuan anu dipaké dina mintonkeun tarjamahan Unicode versi naskah ku jalan ngalarapkeun internasionalisasi ngaran Domain Aplikasi IDNA éta dipasang dina DNS mimiti tanggal 5 Méi 2010.

                                               

Piano

Piano, salasahiji alat musik modérn. Asal kecapna tina basa Italia nyaéta pianoforte. Nu maén piano disebut pianis. Dina mimiti ngajieunna, piano dimekarkeun tina waditra kacapi. Bédana téh ari kacapi mah maénkeunana dipetik sedengkeun piano ku cara neken tuts-tutsna. Sacara umum piano kaasup kana kelompok musik instrumental. Sora piano asalna tina geteran papan sora, nepi ka sora nu dihasilkeun bisa diatur gede leutikna.

                                               

Model

modél istilah nu biasa dipaké dina sababaraha widang: In video games or computer modélling, a model is a fully-3D, polygonal object or character. In world politics, modél refers to the Movement for Democracy in Liberia organization. Dina Neuro-linguistic programming NLP modélling refers to the systematic unpacking and sequencing of the conscious and unconscious processes - see Modeling NLP. Dina élmu jeung téhnologi, modél hartina abstrak atawa téori nu ngagambarkeun hiji fénoména atawa kajadian; tempo modél. Keur modél dina kajadian husus, tempo modél ékonomi, modél makroékonomi, modél st ...

                                               

Qatar

Nagara Qatar atawa دولة قطر dina basa Arab nyaéta hiji émirat di Wétan Tengah nu aya di hiji bojong leutik di Jazirah Arab. Watesna di kidul nyaéta Arab Saudi jeung sésana diwatesan ku Teluk Pérsia.

                                               

Mesir

Républik Arab Mesir, leuwih dikenal salaku Mesir, mangrupa hiji nagara nu kalobaannana wewengkonna aya di Afrika bagian kalér-wétan. Lega wewengkonna kira-kira 997.739 km² Mesir nyapluk Samananjung Sinai dianggap sabagé bagian ti Asia Kidul-Kulon, teras kalobaannnana wewengkonna aya di Afrika Kalér. Mesir tepung wates jeung Libya di kulon, Sudan di kidul, jalur Gaza jeung Israél di kidul-wétan. Watesna jeung cai nyaéta liwat Laut Tengah di kalér jeung Laut Beureum di wétan. Mayoritas populasi Mesir nyicingan di sisi Sungai Nil kira-kira 40.000 km². Kalobaannana daratan mangrupa bagian ti s ...

                                               

SCTV

SCTV awalna mah singkatan tina Surabaya Central Telvisi. Ngajumantara munggaran dina tanggal 24 Agustus 1990 di Surabaya, Jawa Timur dumasar ijin ti Departemen Penerangan No. 1415TF/K/IX/1989 jeung SK No. 150SP/DIR/TV/1990. Mimitna mah siaran SCTV bisa ditarima kalawan kawatesanan pikeun wewengkon Gerbang Kertosusila. Sataun ti harita, 1991, pancaran SCTV ngajumantara nepika Pulo Bali jeung sabudeureunana. Dina taun 1991, diadegkeun stasiun SCTV Bali di Denpasar jeung SCTV Surakarta di Surakarta. Ti harita SCTV robah ngaranna jadi Surya Citra Televisi. Kakara dina taun 1993, dumasar kana S ...

                                               

Apple Inc.

Apple Inc. nyaéta perusahaan multinasional di Silicon Valley, Cupertino, California nu mimitina mangrupa perusahaan nu gerak di widang téknologi komputer tapi kiwari jadi perusahaan nu nyiptakeun perangkat canggih nu dipikawanoh sakuliah dunya kalawan mérek dagang saperti OS X, iOS, iTunes, Safari Browser, iPhone, iPod, Macbook, iMac ogé iPad.

                                               

Beubeuritan

Beubeuritan mangrupa salah sahiji pakakas teuas komputer anu miboga kagunaan pikeun ngoyagkeun tutunjuk atawa panah panunjuk sarta méré asupan paréntah kana komputer dina naon baé anu bakal dilakukeun pamaké ku tutunjuk éta. Pamakéan tutunjuk jeung beubeuritan teu bisa leupas dina kagiatan uprak-oprék komputer. Milih berkas, ngaéksékusi program, sarta paréntah-paréntah komputer lianna ampir kabéh ngabutuhkeun bantuan beubeuritan atawa tutunjuk pikeun ngalakukeunna. Tanpa ayana beubeuritan ogé masih bisa kénéh dilakukeun, pédah teu bisa gancang sakumaha maké beubeuritan. Beubeuritan ogé bis ...

                                               

Biométrik

Biométrik nyaéta hiji téhnologi;padika otomatis anu dilarapkeun pikeun maluruh sareng mariksa kaaslian/auténtikasi jalma dumasar kana ciri psikologis sareng paripolah. Biometrik ngaidéntifikasi kaaslian hiji jalma ku cara niténan, henteu dumasar kana naon anu dipiboga dibandingkeun sareng cara vérifikasi idéntifikasi tradisional, biométrik langkung merenah pikeun pangguna, ngirangan pamalsuan, sareng langkung aman, Biométrik ogé parantos janten sobat penting widang kaamanan, sapertos sistem intél dina ngajaga kaamanan hiji nagara.

                                               

Biotéhnologi

Biotéhnologi nyaéta téhnologi nu dumasar kana biologi, utamana nalika dilarapkeun dina agrikultur, élmu pangan, jeung tatamba. Ti antara dadaran nu béda-béda ngeunaan biotéhnologi, nu panglengkepna dirumuskeun ku "Konvénsi ngeunaan Kabinékaan Biologis" Persarikatan Bangsa-bangsa United Nations, UN, "Biotéhnologi nyaéta larapan téhnologis naon baé nu migunakeun sistim biologis, organisme hirup, atawa turunanana, nu tujuanana pikeun ngarobah hasil atawa prosés pikeun tujuan husus." salah sahiji bagian biotéhnologi nyaéta digunakeunana organisme ku manusa sacara langsung pikeun ngahasilkeun, ...

                                               

Blog

Blog wancahan tina web blog nyaéta wangun aplikasi ramatloka anu mangrupa tulisan-tulisan dina ramatloka umum. Tulisan-tulisanana sering disusun kalawan ngaruntuy, eusi nu panganyarna, kakara eusi nu heubeul, sok sanajan teu salawasna jiga kitu. Média blog munggaran dipopulérkeun ku Blogger.com. anu dipibanda ku Pyralab, saméméh diakuisi ku Google.com dina taun 2002 katompérnakeun. Ti harita loba aplikasi-aplikasi anu sipatna sumber nembrak nu ngahaja disayagikeun pikeun kamekaran nu narulis blog. Situs-situs web anu jadi tali-tumali ku lantaran ayana weblog, ngawujud jadi kumpulan weblog ...

                                               

IPad

Komputer tablét anu munggaran Apple nyaéta MessagePad Newton 100, diwanohkeun dina taun 1993, anu ngabalukarkeun penciptaan inti prosesor ARM6 jeung Komputer Acorn. Apple ogé mekarkeun prototipe PowerBook Duo tablet berbasis, PenLite, tapi ieu produk teu dijual, alesana nyingkahan penjualan MessagePad. Tapi ahirna MessagePad 2100, dieureunkeun dina taun 1998. Apel ngeuyeuban deui pasar komputasi mobile dina taun 2007 bareng jeung iPhone. Leuwih leutik dibandingkeun iPad tapi dilengkepan kaméra jeung telepon keupel, éta produk multitouch jari-sensitif anatara layar anu dicabak, Apple sistem ...

                                               

IPhone

iPhone nyaéta salah sahiji mérek dagang ti Apple Inc. iPhone disebut-sebut minangka ponsél pangcanggihna di abad ka-21 di industri télékomunikasi sakuliah dunya. Produk ieu diwanohkeun ka masarakat nalika bulan Juni 2007.

                                               

Kipas Angin

Kipas angin mangrupa barang pikeun niiskeun awak. Kipas geus aya salila rébuan taun, geus dipaké ku masarakat pikeun niiskeun awak. Kipas Angin sacara umum dibagi jadi dua nyaéta kipas angin leungeun jeung kpipas angin listrik.

                                               

Mesin Rotomoulding

Mesin rotomoulding atawa citakan muter nyaéta hiji cara nyieun hiji barang anu bahana tina plastik kalawan baran anu dijieun téh utamana mikabutuh ayana lolongkrang/ ruang di jerona, nyieunna ku jalan ngalééhkeun bahan plastik dina jero citakanna bari jeung diputer-puter, maksudna supaya éta plastik lééh téh mapay minuhan sisi citakan. Saenggeusna éta citakan dipinuhan ku bahan plastik anu lééh tadi tuluy waé éta citakan disemprot ku cai ngarah gancang tiis. Saenggeus tiis tuluy citakan dibuka, bakal katempo barang anu dijieun luyu jeung citakanna.

                                               

Potrét

Potrét nyaéta gambar anu dijieun maké bantuan cahaya anu nyorot kana luhureun substansi /barang anu sensitif di mana keuna ku cahaya, contona film fotografi atawa media éléktronik di antarana CCD atawa chip CMOS. potrét umumna dijieun maké hiji alat /pakakas anu disebut kaméra, dina ieu kaméra dilengkepan ku lénsa pikeun mokuskeun gelombang panjang anu katarima tina cahaya hiji objék tuluy direproduksi sangkan saluyu jeung naon anu katempo ku panon urang. Undakan dina nyieun ieu potrét umumna disebut fotografi. kecap foto dimimitin dina taun 1839 ku Sir John Herschel dumasar kana basa Yuna ...

                                               

Program télépisi

Program télépisi téh nyaéta bahan-bahan anu geus disusun miwujud pidangan gambar nu obah kalayan dirojong ku sora. Sacara téhnis, pidangan audio visual anu dimaksud téh kudu nyumponan katangtuan husus saméméh disiarkeun patali jeung merenah henteuna nalika ditayangkeun. Di sagédéngeun ti éta, hiji program téh kudu nyumponan ugeran standar kaéndahan boh éstétis boh artistik. Program télépisi bisa dijieun ku parusahaan média televisi atawa pihak séjén anu ngahaja nyieun program anu baris disiarkeun di televisi. Dumasar kana kapentinganana, program televisi diwincik kalayan dua rupa, nyaéta p ...

                                               

Robot

Robot mangrupa hiji alat mékanik anu bisa ngalakukeun tugas-tugas fisik, ngagunakeun pangawasan jeung kontrol manusa, atawa ngagunakeun program anu geus didéfinisikeun. Robot biasana digunakeun pikeun tugas beurat, tugas anu ngabahayakeun, pagawéan nu bulak-balik dipigawé jeung pagawéan-pagawéan anu kotor. Biasana robot industri digunakeun dina lén produksi. Kagunaan lianna kaasup pikeun ngabérésihan limbah nu ngandung racun, pangjalajahan ka jero cai jeung luar angkasa, pertambangan, téang jeung tulung jeung pikeun néangan bahan tambang. Kiwari robot mulai asup ka pasaran konsumén dina wi ...

                                               

Sistem

Sistem nyéta kumpulan dinu sub sistem atawa bagéan atawa komponén nanaon waé anu mangrupa fisik atawa non fisik anu saling boga hubungan hiji jeung nu sejéna jeung aya kerja sama pikeun ngahontal hiji tujuan nu geus di tangtukeun. Contona awak urang ayeuna miboga sakumpulan bagéan nu tangtu atawa biasa nu di sebut organ, jiga samisalna leungeun, suku, otak, lambung anu di hubungkeun ku aliran darah jeung syaraf anu tungtungna jadi jaringan hirup. Sistem awak ieu boga tujuan nyaéta" Hirup”. Subsistem nyaéta bagéan dinu salah sahiji sistem anu bisa mangrupa fisik atawa non fisik. Subsistem d ...

                                               

Undagi

Undagi ᮅᮔ᮪ᮓᮌᮤ nyaéta tata arsitéktur saperti imah, saung, tajug, jeung masjid anu jadi salah sahiji kabutuhan poko manusa sanggeus sandang pangan. Kabudayaan pakampungan dimimitian nalika manusa mimiti nyusun kahirupan anu ngamasarakat, mangka diwangun sistim atawa cara nyieun imah anu lumangsung jadi adat kabiasaan ngeunaan tipeu, fungsi, jeung sistim organisasina. Undagi dihartikeun ogé patukangan, para ahli, ahli dina hiji perkara, tukang ngawangun. Pajar urang Sunda téh teu boga ciri arsitéktur anu mandiri. Buktina di anjungan Jawa Barat, TMII, nu aya téh imah témbok nu cenah modél Cir ...

Sangray
                                               

Sangray

Sangray salah sahiji cara ngolah dahareun urang Sunda, ngagoréng teu maké minyak. Dahareun diasupkeun kana katél ditagogkeun luhureun hawu atawa kompor. Dikurah-koréh maké cocolék sangkan asakna rata. Anu biasa disangray nyaéta kakacangan saperti suuk, jaat, roay; asin teri, jeung lianna.

                                               

Téngkor

Téngkor salah sahiji téknologi kemasan urang Sunda ngagunakeun daun cau pikeun mungkus dahareun boh atah boh asak saperti rujak uleg, sangray suuk, jeung sajabana. Carana daun cau nu sedeng kolotna, ditilepkeun ngawangun aseupan. Kadaharan diasupkeun ka jerona. Aya anu tuluy dibunikeun, ditutup ku sésa daun, aya anu diantep bolongor. ka dieunakeun téngkor sok dijieun tina bungkus sangu buatan pabrik.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →