Back

ⓘ Hikayat



                                     

ⓘ Hikayat

Hikayat hartina carita, warta. Hikayat mangrupa wangun prosa heubeul sastra Melayu, boh lisan boh tulisan, eusina rupa-rupa, saperti: sajarah, biografi, agama, undang-undang, silsilah, jeung carita-carita pralogis lainna. Ciri hasna nya éta sumanget perjuangan. Kusabab éta para palakuna nya éta raja, pangéran, jeung kahirupan istana tina umumna. Conto-conto hikayat, di antarana: Hikayat Hang Tuah, Hikayat Iskandar Zulkarnain, Hikayat Nabi Bercukur, jeung Hikayat Amir Hamzah. Dikaitkeun kana kamekaran sastra Indonésia modern, hikayat hakékatna dianggep minangka embrio wangun roman saperti nu mekar ti saprak Balai Pustaka.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →