Back

ⓘ Énsiklopédi



Énsiklopédi
                                     

ⓘ Énsiklopédi

Énsiklopédi nyaéta kompendium tinulis pangaweruh manusa. Istilah éta asalna tina kecap Basa Yunani εγκύκλιος παιδεία, enkyklios paideia. Tina εγκύκλιος, kawas sirkuit tina κύκλος sirkuit jeung παιδεία, nu hartina instruksi.

Énsiklopédi sipatna bisa umum, ngandung artikel-artikel dina jejer ti rupa-rupa widang salah sahiji contona Encyclopædia Britannica, atawa bisa ogé husus hiji widang saperti Énsiklopédi Sunda jeung énsiklopédi filosofi. Aya ogé énsiklopédi nu ngawengku jejer-jejer nu lega tina jihat budaya atawa bangsa, kayaning Great Soviet Encyclopedia jeung Énsiklopédi Indonésia.

Catetan-catetan nu sarupa jeung énsiklopédi geus dijieun ti jaman sajarah manusa kénéh, ngan istilah énsiklopédi kakara dipaké dina abad ka-16.

                                     

1. Karya énsiklopédis awal

Loba élmuwan jaman baheula (contona Aristotle geus usaha nuliskeun kalawan gembleng sakabéh pangaweruh manusa. Sanajan John Harris dina karyana Lexicon technicum nu mindeng disebut/dipuji kana jasa maneuhkeun format énsiklopédi nu kawas ayeuna dina taun 1704, dokter Inggris Thomas Browne dina taun 1646 geus sacara husus maké kecap énsiklopédi pikeun ngagambarkeun kompendiumna. Artikel ieu bagian ti Wikipédia, nu mangrupa énsiklopédi.

                                     

2. Tumbu kaluar

  • CNETs encyclopedia meta-search kaasup Wikipédia
  • Encyclopedia Meta Search néang ampir di 20 énsiklopédi online sakaligus, kaasup Wikipédia
  • Daptar tumbu ka kamus jeung énsiklopédi last updated Nov. 1999
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →