Back

ⓘ Al Jinn



Al Jinn
                                     

ⓘ Al Jinn

Surat Al-Jinn nyaéta surat ka-72 dina Al Quran. Surat ieu kaasup surat Makkiyah jeung kawengku 28 ayat. Dingaranan "al-Jinn" nu hartina "Jin" tina kecap "al-Jinn" nu aya dina ayat mimiti ieu surat. Diécéskeun yén aya Jin minangka mahluk goib nu geus ngadangukeun bacaan Al Quran tur tumut ajaranna.

                                     

1. Eusi Poko ieu Surat

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

  • Pangaweruh Nabi Muhammad Saw tumali jeung jin ti Alloh.
  • Jangji Alloh ka jin jeung manusa nu lempeng.
  • Alloh bakal ngariksa Nabi Muhammad saw tur wahyu-Na.
  • Jin aya nu iman ka Alloh, ogé aya nu nyaliwang.
                                     

2. Tadabbur jeung Tadzakkur

Alloh SWT dina ieu surat maparin ka Nabi Muhammad saw pangaweruh nu patali jeung bangsa jin. Aya sagolongan bangsa jin nu ngadangu Al Quran tuluy tumut kana pituduhna.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →