Back

ⓘ Napoleon Bonaparte



Napoleon Bonaparte
                                     

ⓘ Napoleon Bonaparte

Napoléone di Buonaparte atawa anu aksohor Napoléon Bonaparte nyaéta jéndral dina mangsa révolusi Perancis jeung konsul Perancis anu gumelar tanggal 15 Agustus 1769 di kota Ajaccio, Corsica, Perancis. Napoléon anu jenius ieu nyaéta teureuh ménak ti kulawarga Bounaparte asal Italia. Napoléon kasohor alatan kamampuh dina mingpin Perancis nepi ka bisa ngawasaan sabagéan wilayah Éropa boh ngaliwatan jalur diplomasi atawa perang. Nagara-nagara anu kungsi dikawasa ku Napoléon Walanda, Swedia, sabagian wilayah Italia anu direbut ti Austria jeung Polandia.

Napoléon jadi siswa di Akademi Militer Brienne taun 1779 dina umur 10 taun, tuly lulus dina umur 15 taun. Karir militérna mulai naék sabada ngéléhkeun Austria jeung Prusia. Pébruari 1800, Napoléon diangkat jadi konsul Perancis, tuluy ngabebenah sistem nu aya di Perancis. Napoléon diangkat jadi kaisar di Katedral Notre-Dame, taun 1812, Napoléon diasingkeun ka Elba lantaran éléh perang. Dina peperangan Waterloo, tenatara Perancis diéléhkeun ku gabungan tentara Inggris, Walanda, jeung Prusia anu nyababkeun Napoléon diasingkeun ka pulo Saint Helena salaku tawanan perang Inggris. Dina bulan Méi 1821, Napoléon maot alatan kanker beuteung.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →