Back

ⓘ Leuweung



                                               

Supa hoé

Supa hoé ; Clitocybe nyaéta hiji supa tina genus. Clitocybe téh hartosna sirah dengdek. Ieu supa dicirikeun ku kelirna bodas, bodas kakonéng-konéngan,sareng krém. Ieu supa utamina saprotrophic,tayalian nguraikeun kotoran taneuh leuweung.Ieu genus ditaksir aya kana kurang leuwih 300 spésiés anu sumebar. Sababaraha supa anggota genus ieu dianggap tiasa didahar; tapi loba anu séjéna matak weureu/ngandung racun, anu disebut muscarine. Ngabédakeun ungal spésiés Cli1tocybe kudu ku ahlina, ulah sagawayah, alatan meryogikeun analisa karakter mikroskopis. Kajaba sababaraha anggota anu tiasa katempo ...

Leuweung
                                     

ⓘ Leuweung

Leuweung atawa Wana hartina wewengkon nu miboga tatangkalan nu loba, biasana mangrupa bentukan alami dina jangka waktu nu kaitung lila. Komunitas tatangkalan ieu nutupan wewengkon nu lega tempat nyerep karbon dioksida, habitat sasatoan, modulator aliran hidrologis, jeung panahan taneuh, nu mangrupa salah sahiji aspék pangpentingna dina biosfir urang.

                                     

1. Panganteur

Leuweung bisa kapanggih di mana waé nu bisa miara tumuwuhna tatangkalan, iwal wewengkon nu mindeng teuing ngalaman kahuruan alami, atawa di wewengkon nu lingkunganana geus kasilih ku prosés alami séjénna atawa ku manusa. Leuweung bisa ngandung rupa-rupa spésiés tatangkalan dina wilayah anu heureut misalna di leuweung tropis, bisa ogé ngawengku wilayah anu lega tapi ukur boga sababaraha rupa spésiés rada homogén, misalna taiga jeung leuweung konifér. Nya sacara umum mah, leuweung nu didominasi ku angiospermae sok beunghar spésiés-spésiésna, sedengkeun nu didominasi ku gymnospermae mah teu pati. Leuweung ilaharna mah jadi panyicingan rupa-rupa spésiés sato jeung tutuwuhan, nu mibanda biomassa per unit legana leuwih luhur batan tipe vegetasi lian. Biomassa ieu lolobana tumuwuh di jero taneuh, dina sistim akar di antarana salaku hasil dekomposisi. salah sahiji komponén kai nyaéta lignin, nu alon pisan dekomposisina batan bahan organik lianna samodél selulosa atawa karbohidrat.

Bioma-bioma leuweuh nu utama di antarana:

  • leuweung garing tropis
  • temperate hardwood forest
  • leuweung hujan tropis jeung sedeng
  • taiga
                                     

2. Klasifikasi

Leuweung bisa digolongkeun ku cara nu béda-béda, di antarana dumasar bioma.

  • Fisiognomi ngagolongkeun leuweung dumasar struktur fisik atawa hambalan-hambalan tumuwuhna.
  • Leuweung bisa ogé digolongkeun leuwih husus dumasar tatangkalan nu dominan.
  • Leuweung boréal nu nempatan zona subarctic nu umumna dieusi ku tatangkalan daun-jarum. Zona sedeng ngarojong boh leuweung deciduous misalna leuweung deciduous sedeng jeung leuweung evergreen misalna leuweung hujan sedeng.
  • Leuweung tropis jeung subtropis, kaasup leuweung hujan tropis, leuweung baseuh tropis sarta leuweung garing tropis.
                                     

3. Ngokolakeun leuweung

Ngulik leuweung sacara ilmiah disebutna ékologi leuweung, sedengkeun ngokolakeun leuweung katelahna kaleuweungan? huahua. kehutanan, forestry, nu mimindengna ditujukeun kana ékstraksi sumberdaya nu sifatna sustainable, mayeng. Para ahli ékologi leuweung museurkeun kana pola jeung prosés leuweung, nu tujuana pikeun ngagali hubungan sabab-balukar. Ana para ahli kehutanan, fokusna téh kana ékstraksi ngala kai jeung silviculture, kaasup régenerasi jeung prosés tumuwuhna tangkal.

Leuweung bisa rusak alatan dituaran, kahuruan, hujan asam, hérbivora, jeung kasakit. Utamana di Indonésia, karuksakan leuweung téh lolobana alatan dibukbak diala kaina, dikonversi jadi lahan tani, kebon kalapa sawit, padumukan jalma, jeung industri bari teu kakontrol, nu antukna, balukarna, jadi mamala pikeun urang kénéh.

                                     

4. Baca ogé

Umum

  • Biosfir
  • Sakola Leuweung
  • Tangkal
  • Suksési ékologis
  • Leuweung hujan
  • vegetasi
  • Leuweung tutupan

Leuweung dumasar nagara

  • Leuweung di Inggris
  • Leuweung Nasional AS
  • Leuweung di Indonésia
  • Leuweung di Swédia
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →