Back

ⓘ Diuk



                                               

Méja

Méja nyaéta salah sahiji purnitur mangrupa widang datar diwengku ku sababaraha suku méja. Méja sering dipaké pikeun nyimpen barang atawa dahareun kalayan luhur nu tamtu supaya gampang dicokot nalika urang diuk. Méja umumna dipasangkeun jeung korsi. Méja ilaharna henteu miboga laci, tapi upama maké laci disebutna méja rias, lomari méja nu loba lacina, jeung sajabana. Méja nu husus dipaké pikeun digawé kadang-kadang disebut méja tulis atawa bangku. Tables of various shape and size are used for specific uses: A drawing table usually has a top that can be tilted for making large or technical d ...

                                               

Bar

Bar nyaéta hiji tempat nu diorganisasikeun sacara komérsial jeung dilengkepan ku fasilitas nu nyumponan, ayana di jero hotél atawa di luar hotél di mana jalma bisa meunangkeun sagala rupa inuman boh nu ngandung alkohol boh nu teu ngandung alkohol iwal ti inuman panas siga kopi jeung entéh. Inuman utama nu disadiakeun jeung dijual di bar nyaéta inuman nu ngandung alkohol. Ngan bar-bar nu deukeut jeung palabuhan nu sok nyadiakeun és krim jeung kopi. Kopi disadiakeun keur jalma-jalma nu mabok laut. Bar biasana boga rohangan nu haleungheum.

Diuk
                                     

ⓘ Diuk

  • Lembar: diuk bari ngalonjorkeun suku duanana.
  • Nyanghunjar: diuk bari ngalonjorkeun suku sabeulah.
  • Ngabaheuhay: diuk nyangunjar bari suku direnggangkeun, biasana lantaran capé.
  • Sila: diuk bari nikelkeun suku duanana handapeun pingping nu didengkakkeun.
  • Sideuha: diuk emok atawa sila bari leungeun sabeulah dipaké nulak awak.
  • andéprok: emok rakep awéwé.
  • Candeluk: diuk sababaraha lilana kawas aya nu didagoan.
  • Émok: diuk awéwé, sukuna duananaditikelkeun semu ka gigir ditindihan ku dua pingping.
  • Ngabebengkong atawa ngalegeday: diuk lila rada semu bengkung, bari nganggur.
  • Campego: diuk sababaraha lilana kawas nu didagoan.
  • Nagog: cingogo.
  • Andegléng: diuk ajeg tumaninah dina korsi.
  • Nangguey gado: diuk biasana ngan leungeun sabeulah dipaké nanggeuy gado, diuk nanggeuy gado biasana keur ngalamun atawa baringung pipikiran.
  • Sidengdang: diuk bari suku duanana dirumbaykeun biasana diuk di imah panggung nu aya kolongan.
  • Cangogo atawa cingogo: nagog, peta saperti nu keur bubuang.
  • Nyanghunjar: diuk bari ngalonjorkeun suku duanana.
  • Anjeucleu: diuk ngeunah-ngeunah di tempat nu rada luhur dina tonggong munding, kuda,jst.
  • Nyangsaya: diuk bari nyarandékeun awak kana tempat nu disarandéan.
                                     

1. Rup-rupa Sila

  • Sila tumpang: sila bari dampai suku duanana numpang dina pingping kénca katuhu.
  • Sila andekak: sila semu rubak, biasana bari nyanghareup kadaharan.
  • Sila mando: sila bari leungeun duanana aya di antara dua suku nu ditumpangkeun, awak biasana semu doyong ka hareup.
  • Sila ipis: sila ruabk, tuur anggang pisan tepi ka jébrag.
  • Sila tutug: suku nu sabeulah sila, sedeng nu sabeulah deui ditutugkeun.
                                               

Kecap salancar

kecap salancar nyaéta kecap anu di wangun ku hiji morfem dasar bebas, anu sok disebut leksem salancar tanpa parobahan nanaon. proses ngawangun kecap salancar disebut ngarekamaya. tina jumlah engangna aya rupa-rupa kecap salancar, di antarana bae: a. kecap salancar saengang, contona: ah, dug, jung, jig. b. kecap salancar dua engang, contona: ucing, diuk, korsi. c. kecap salancar tilu engang, contona: awewe. olohok. d. kecap salancar opat engang, contona: barakatak

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →