Back

ⓘ Wangenan Budaya



                                     

ⓘ Wangenan Budaya

Wangenan budaya numutkeun sababaraha ahli, di antarana:

1.Edward B. Taylor

Kabudayaan mangrupa sagala perkara anu kompleks, anu dijerona aya pangaweruh, kapercayaan, kasenian, moral, hukum, adat istiadat, sarta kamampuh- kamampuh séjén anu dipibanda ku hiji jalma minangka anggota masarakat.

2.M. Jacobs dan B.J. Stern

Kabudayaan ngawengku sakabéh perkara ngawengku wangun téknologi sosial, idéologi, réligi, kasenian sarta banda pakaya, anu kakabéhanana mangrupa warisan sosial.

3.Koentjaraningrat

Kabudayaan nyaéta sakabéh sistem alpukah, tindakan, sarta hasil karya manusa dina raraga kahirupan masarakat anu dipimilik ku diri manusa kalayan diajar.

4.William H. Haviland

Kabudayaan nyaéta sakumna aturan sarta norma anu dipiboga babarengan ku masarakat balaréa, anu lamun dilaksanakeun ku para anggotana baris ngahasilkeun laku-lampah anu hadé sarta bisa di tarima ku sakabéh masarakat.

5.Ki Hajar Dewantara

Kabudayaan nyaéta buah budi manusa nu mangrupa hasil perjuangan manusa tina dua pangaruh kuat, nyaéta jaman sarta alam anu mangrupa bukti kajayaan hirup manusa pikeun nungkulan sagala rupa cocoba sarta kasusah dina hirup sarta kahirupanana pikeun ngahontal kasalametan sarta kabagjaan anu dina lahirna boga sipat lantip jeung tingtrim.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →