Back

ⓘ Hindu



                                               

Gunung Semeru

Gunung Semeru nyaéta gunung pang luhurna di pulau jawa,pernahna di Jawa Tengah,puncak Gunung Semeru,Mahameru,miboga kaluhuran 3.676m di luhur benget laut.Salian ti gunung pang luhurna di pulau jawa,Gunung Semeru oge jadi gunung berapi pang luhurna di Indonesia saengges Gunung Kerinci jeung Rinjani. Ieu gunung miboga jalur pendakian sajauh 18 kilometer,saenyana pendakian ka Mahameru kaasup ilegal ku sabab teu di izinan ku pihak Taman Nasiolan Bromo Tengger SemeruTNBTS kusabab status waspada Gunung Semeru nu sawaktu waktu bisa ngaluarken lava pijar ka arah puncak.

Hindu
                                     

ⓘ Hindu

Ageman Hindu nyaéta sahiji ageman anu asalna ti anak buana India. Kapercayaan ageman ieu téh asalna ti bangsa-bangsa Indo-Iran kuna. Ageman ieu kira-kira mecenghul antara taun3102 SM nepi ka 1300 SM, sarta mangrupa salah sahiji ageman pangkolotna di dunya anu masih bisa tahan nepi ka kiwari. Ageman ieu nyaéta ageman katilu pangbadagna di dunya, sanggeus ageman Kristen sarta Islam, kalayan jumlah panganut saloba ampir 1 milyar jiwa.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • id Parisada Hindu Dharma Indonesia PHDI
  • id Agnihoma.org Media Hindu Online, Hindu Nusantara Pangpepekna
  • en Énsiklopédi Hindu pituin
  • en Ngahormatan ka ageman Hindu
Shiva
                                               

Shiva

Shiva, ogé katelah Mahadeva, mangrupikeun salah sahiji dewa poko Hindu. Anjeunna mangrupikeun mahluk anu paling luhur dina Shaivism, salah sahiji tradisi utama dina Hindu kontémporér.

                                               

Candi Kataragama

Candi Kataragama atawa dina basa Sinhala mah sok disebut ogé Ruhunu Maha Kataragama Déwalaya mangrupa salah sahiji candi anu aya di kota Kataragama, Sri Lanka, anu kalintang dipihormana ku nu ngagem agama Buda, Hindu, Islam jeung Vedda.

                                               

Karajaan Mataram Buddha

Karajaan Mataram Buddha mangrupakeun Karajaan Budha Mahayana ti Dinasti Syailendra nu puser pamaréntahanna di daérah Kedu selatan.Raja anu kasohor nyaéta Smaratungga. Raja Smaratungga berhasil ngawangun Candi Borobudur.Dinasti SyailendraBudha jeung Dinasti sanjaya Hindu kajadian kusabab perkawinan antara Rakai pikatan Dinasti Sanjaya jeung pramudhawardaniDinasti Syailendra.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →