Back

ⓘ Pakarang



Pakarang
                                     

ⓘ Pakarang

Pakarang nyaéta alat nu bisa dipaké nalika bitotama pikeun nelasan atawa numpurkeun, atawa ngancurkeun. Pakarang bisa dipaké pikeun nyerang musuh atawa méla diri tina ancaman. Pakarang mimiti dipaké ku manusa minangka alat pikeun moro.

Sacara métafor, naon baé nu dipaké najan sacara psikologis bisa disebut pakarang, ti péso nepi ka rudal balistik antarbuana intercontinental ballistic missile, ICBM.

Pikeun béréndélan nu lengkep ngeunaan pakarang, tempo téhnologi jeung parabot militér.

                                     

1. Sajarah

Tapak manusa ti jaman pangawalna nepi ka kaadaban kiwari, kamekaran manusa téh salawasna dibarengan ku pakarang. Kamekaran pakarang sarua gancangna jeung kamekaran téhnologi. Dina mangsa kuna, pakarang téh mangrupa ciri kakuatan manusa, utamana mah sabab awak manusa teu boga pakarang alami samodél sihung. Pakarang ieu ngamungkinkeun nu nyepengna leuwih bahya batan manusa nu teu nyepeng pakarang.

                                     

2. Pakarang dumasar mangsa

  • Téhnologi militér Perang Dunya II
  • Téhnologi militér ahir abad ka-20
  • Sagala jaman
  • Téhnologi militér perang Napoléon
  • Téhnologi militér Perang Dunya I
  • Panengah
  • Pakarang modérn
  • Kuna
Sumpit
                                               

Sumpit

Sumpit nujul kana sawatara hal di handap: Sumpit pakarang: pakarang nu ngabelesatkeun pélor nu kawas jarum. Sumpit parabot: alat paranti dahar nu asalna ti Asia Wétan.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →