Back

ⓘ Népal



                                               

Bungbulang

Bulang, bungbulang, Premna tomentosa Willd. Ngaran lokal: gembulang, leban capo, bebulang handak; bebuas, sarang burong, tembaroh, kyunbo, kyunnalin, nathabyu, po fan, sak ke kai, kapiat, saam pang, sak khe khwai. Sebaran géograpis: Népal, India, Sri Lanka, Myanmar, Indocina, Muangtay, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, jeung Kapuloan Sunda Leutik. Mangpaat: pikeun wangunan, mébelér, parabot tatanén. Pikeun ubar tradisional, akar jeung daun keur natambaan pasca-lahir jeung nyeri beuteung, kulit kaina keur diaré.

                                               

Tim Krikét Nasional Papua Nugini

Tim Krikét Nasional Papua Nugini, dilandih Barramundis, nyaéta tim nu ngawakilan nagara Papua Nugini di pakalangan krikét internasional. Tim anu diayakeun ku Krikét PNG, nu geus gaul anggota Déwan Krikét Internasional ti taun 1973. Papua Nugini saméméhna kungsi meunang status Hiji Poé Internasional, nu beunang ku pagawéan kaopat dina 2014 Qualifier Piala Dunya. Papua Nugini leungit boh maranéhanana ODI jeung T20I status dina Maret 2018 sanggeus kaleungitan hiji playoff patandingan ngalawan Népal dina Kualifikasi Piala Dunya Krikét 2018, hasil anu éarned ODI jeung T20I status pikeun lawan m ...

                                               

ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮘᮊᮥ

ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮔᮥᮏᮥᮜ᮪ ᮊ ᮠᮤᮏᮤ ᮞᮤᮞ᮪ᮒᮤᮙ᮪ ᮇᮁᮒᮧᮌᮢᮖᮤ ᮠᮞᮤᮜ᮪ ᮊᮛᮡ ᮙᮞᮛᮊᮒ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮔᮥ ᮍᮝᮨᮀᮊᮥ ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮏᮩᮀ ᮞᮤᮞ᮪ᮒᮤᮙ᮪ ᮊᮃᮊ᮪ᮞᮛᮃᮔ᮪ ᮕᮤᮊᮩᮔ᮪ ᮔᮥᮜᮤᮞ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ. ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮍᮛᮥᮏᮥᮊ᮪ ᮊ ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮊᮥᮔ ᮔᮥ ᮊᮥᮀᮞᮤ ᮓᮤᮕᮊᮦ ᮞᮠᮔ᮪ᮒᮩᮔ ᮒᮤ ᮱᮴| ᮔᮨᮕᮤ ᮊ ᮱᮸|.

Népal
                                     

ⓘ Népal

Népal, ngaran resimna nyaéta Républik Démokrasi Féderal Népal nyaéta nagara nu kakepung ku Himalaya di Asia kidul. Nagara ieu diwatesan ku Républik Rahayat Tiongkok di béh kalér jeung India di béh kidul, wétan jeung kuloneunnana.

Nagara Népal dijieun ngaliwatan Paguyuban Népal dina tanggal 21 Désémber 1768. Prithvi Narayan Shah jadi raja nu munggaran. Népal merdéka ti Inggris tanggal 21 Désémber 1923. Saméméhna, ieu nagara anu perenahna di Himalaya téh miboga status protéktorat sabada diéléhkeun ku Inggris dina perang taun 1815. Dina taun 1990, Népal ngarobah sistem pamaréntahanna jadi monarki konstitusional. Nepi ka taun 2006 Népal téh mangrupa hiji-hijina karajaan Hindu di dunya. Dina taun 2006 parlemén Népal nétélakeun yén Népal dirobah jadi nagara sékulér. Dina tanggal 28 Méi 2008, Népal nganganti sistem pamaréntahanna tina karajaan anu geus dipaké salila 250 taun jadi républik, nu matak sacara resmi ngaran" Karajaan Népal” robah jadi" Républik Népal"

Minangka wewengkon leutik, kaayaan alam Népal kacida bédana, ti mimiti Terai nu lembab di béh kidul nepikeun ka Himalaya nu luhur di béh kalér. Dalapan tina sapuluh pagunungan pangluhurna di dunya aya di Népal, kaasup Gunung Everest. Nagara ieu kasohor keur wisata, tréking, hiking, kémping, naék gunung, taman kahirupan liar nasional, safari leuweung, rarakitan di walungan, olahraga nguseup, sarta loba candi jeung tempat ibadah nu aréndah.

Kathmandu mangrupa ibu kota sarta kota panggedéna. Kota utama lianna nyaéta Dharan, Thimi, Pokhara, Biratnagar, Lalitpur Patan, Bhaktapur, Birendranagar, Bharatpur, Nepal, Siddhartanagar Bhairahawa, Birganj Birgunj, Butwal, Janakpur, Nepalganj Nepalgunj, Hetauda, Damak, Dhangadhi, jeung Mahendranagar.

  • Népal
                                     

1. Tumbu luar

  • The Himalayan Cultural Conservation Campaign Nepal
  • Open Directory Project - Nepal
  • Government of Nepal situs resmi pamaréntah Népal
  • Planet Nepal Encyclopedia Project
  • CIA World Factbook - Nepal
  • Library of Congress - Nepal
  • United States Department of State Profile of Nepal
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →