Back

ⓘ Komputer



                                               

Monitor komputer

Monitor komputer nyaéta salah sahiji hardwere anu digunakeun pikeun output atawa ngolah data anu ditampilkeun dina bentuk grafis, monitor komputer ogé sok di sebat layar komputer. layar di komputer boga loba ukuran sareng resolusi pikeun nampilkeun grafis, di antarana mangrupa dina ukuran monitor 17-inci resolusina 1024x768, 19-inci 1280×1024, 21-inci resolusina 1600×1200. Resolusi dina monitor bisa dihartikeun jadi lebar sareng lébar pixel.

                                               

Peer to Peer

Jaringan Peer to Peer nyaéta hubungan sarua antara hiji komputer ka komputer nu séjén tanpa status komputer urang salaku klien atawa salaku server a. Peer to peer Network ngamungkinkeun sakabeh komputer dina jaringan atawa henteu akting salaku server a. Sagala komputer miboga kamampuh ngadistribusikaeun sakaligus nampa file atawa daya anu aya di komputer maranéhna pikeun komputer. Peer to peer jaringan ieu loba dipaké di kantor nu teu merlukeun hiji susunan sentral dina jaringan klien-server. Tujuan utama tina jarinan peer to peer jejaring éta kabéh komputer disambungkeun bisa nyadiakeun s ...

                                               

Dinamika sistim

Dinamika sistim sahiji pendekatan keur dinamika dina populasi, system ekologi sarta ékonomi, nu ilaharna pakait raket. Dinamika sistem dipanggihkeun di awal taun 1960s ku Jay W. Forrester di MIT nu ngawangun MIT System Dynamics Group. Dina waktu nu sarua, manéhna mimiti maké nu nalungtik ngeunaan sistim salila manéhna gawe di rekayasa listrik keur sistim nu dipaké unggal poe. Naha nu dipaké sistim dinamik béda tina pamarekanséjén nu diajarkeun dina sistim kompleks nu dipaké di feedback loops. Stocks sarta flows mangrupa wangunan blok modél sistim dinamika. manéhna mantuan ngajelaskeun kuma ...

                                               

Paraméter

Pikeun usage in computer science and programming, tempo Parameter computer science. Pikeun the journal of the U.S. Army War College, tempo Parameters journal. Dina matématika, statistik, jeung matématika sains, paramétér nyaéta kuantitas anu nangtukeun sababaraha sipat atawa karakteristik tina hiji sistim atawa fungsi matématis. Ilaharna dilambangkeun ku θ, atawa lambang séjén nu dianggap baku, atawa mibanda harti husus. Sabot ngévaluasi atawa ngitung fungsi ngaliwatan hiji domain atawa sabot nangtukeun réspon sistim dina hiji periode waktu, varibel bébas mah bisa robah-robah, tapi paramét ...

Komputer
                                     

ⓘ Komputer

Komputer nyaéta hiji alat atawa mesin keur nyieun itungan atawa kontrol operasi nu bisa ditembongkeun dina watesan numeris atawa logis. Komputers dumasar kana sipat fisikna sarta nu pakait nembongkeun sababaraha hal atawa hal tina masalah dina hiji bagian, maka pakait mekanik bakal sacara otomatis ngahasilkeun "penyelesaian" tina masalah. Dasar téori keur itungan maké komputer disebut élmu komputer.

                                     

1. Baca ogé

  • téori komputabilitas
  • tipe komputer: desktop, notebook, desknote, Roll-away
  • lambardata komputer Ing. computer datasheet
  • digital
  • paméran komputer
  • élmu komputer
                                     

2. Tumbu kaluar

  • Guide to buying a new computer
  • Computer History Museum
  • eLook Computing Reference - computer terms and definitions
  • Open Site Project - Computers Section
  • Computer Help
  • Definition of Computer Webopedia
  • ComputerGeek forums Computer programming discussion forum
  • Pictures and information on old computers
  • Xtreme Computing reviews, articles and forum
  • Volunteer-Answered Free Computer Help
                                               

Server

Server nyaéta sistem komputer nu nyadiakeun layanan dina jero jaringan komputer. Server dirojong ku prosesor nu sipatna scalable jeung RAM nu gedé, tur dilengkapan ku sistem operasi husus nu disebut sistem operasi jaringan. Server ogé ngajalankeun parangkat administratif nu ngontrol akses kana jaringan jeung sumber daya nu aya di jerona, saperti koropak atawa panyitak, jeung méré akses ka stasiun gawe anggota jaringan. Server loba jinisna saperti server FTP, PHP, ASP, DNS, jeung sajabana.

                                               

Prosésor

Prosésor bisa ngandung harti: Mikroprosésor, bagian tina mikrokomputer Preprocessor, program komputer nu jalan saméméh nu séjénna, saperti kompailer Digital signal processor DSP, mikroprosésor husu keur pemrosésan sinyal digital. Central processing unit CPU, bagian komputer anu nginterprétasikeun paréntah. Graphics processing unit, a dedicated graphics rendering device for a personal computer or game console Prosésor audio, digunakeun di studio jeung stasion radio.

Hub
                                               

Hub

Hub boga fungsi minangka sinyal panarima tina komputer, mangka ngirimkeun ka komputer lianna dina jaringan. Dina basa sejen, gawéna salaku hub konektor, concentrator, sarta panguat sinyal dina UTP sambungan kabel. Hubs teu nyaho alamat Mac atawa alamat fisik sangkan hub téh teu tiasa nyortir data bisa dikirimkeun, salaku hasil tina tabrakan di jaringan a teu bisa dihindari. Tumbukan nyaéta kaayaan di mana aya dua alat nu ngirim data dina waktos anu sareng hasilna leungitna data.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →