Back

ⓘ 14 Oktober



                                     

ⓘ 14 Oktober

  • 1912 - Manten Présidén Theodore Roosevelt ditembak sarta tatu leutik dina dadana ku John Flammang Schrank.
  • 1806 - Napoléon ngéléhkeun Prusia dina Patempuran Jena–Auerstedt.
  • 1808 - Républik Ragusa dianéksasi ku Perancis.
  • 1915 - Bulgaria ngagabung kana Kakuatan Tengah dina PD I.
  • 1066 - Panaklukan Bangsa Norman ka Inggris dimimitian ku Patempuran Hastings.
  • 1888 - Louis Le Prince nyieun filem gérak munggaran, Roundhay Garden Scene.
  • 1926 - Buku barudak Winnie the Pooh beunang A. A. Milne mimiti medal.
  • 1968 - 6.5SR Lini Meckering di Australi Kulon, 20-28 jalma maraot.
  • 2017 - Hiji bom treuk nu rohaka di Mogadishu, Somalia, maténi 358 jalma jeung nyideraan 400 séjénna.
  • 2004 - Pasawat Pinnacle Airlines 3701 ragrag di Kota Jefferson, Missouri. Dua pilotna euweuh deui panumpang séjén maraot.
  • 1952 - Patempuran Pasir Segitilu, minangka pangrongkahna dina Perang Koréa.
  • 1947 - Chuck Yeager jadi pilot munggaran nu mampu nembus kacepetan sora.
  • 1964 - Marthin Luther King Jr., meunangkeun hadiah nobel perdaméan pikeun ngalawan kateusaimbangan ras ku cara lemes.
  • 2007 - Badéi jeung longsor salju di Himalaya Nepal nu dialatankeun ku sésa-sésa Siklon Hudhud nandasa 43 jalma.
  • 1981 - Hosni Mubarak kapilih jadi présidén Mesir, saminggu sanggeus maotna Anwar Sadat.
  • 1943 - Dina Perang Dunia II Jepang nyieun nagri boneka Républik Philipina Kadua.
  • 2004 - Pasawat MK Airlines 1602 ragrag di Bandara Intérnasional Halifax Stanfield, 7 panumpangna maot.
  • 1962 - Krisis Misil Kuba, dimimitian nalika pasawat panyawang Amérika motoan misil balistik Soviét ditanjeurkeun di Kuba.
  • 2015 - Bom bunuh diri Taunsa Sharif, Punjab Pakistan, 7 maot, 13 tatu.
  • 1994 - Yasser Arafat, Yitzhak Rabin jeung Shimon Perez meunangkeun nobel perdaméan pikeun peranna dina Kasapukan Oslo jeung rarancang Nagri Paléstina pikahareupeun.
  • 1991 - Aung San Suu Kyi meunang nobel perdaméan.
                                     

1. Nu babar

  • 1939 – Ralph Lauren, desainer fésyen Amérika, nu ngadegkeun Pausahaan Ralph Lauren
  • 1978 – Usher, tukang ngawih Amérika
  • 1890 – Dwight D. Eisenhower, Présidén ka-34 AS td. 1969
  • 1911 – Lê Dức Tho, jenderal jeung politisi Vietnam, panampa Nobél td. 1990
  • 1942 – Suzzanna, artis Indonésia td. 2008
  • 1927 – Roger Moore, béntang filem Inggris td. 2017
  • 1914 – Raymond Davis Jr., élmuwan Amérika, panampa Hadiah Nobél td. 2006
  • 1930 – Mobutu Sese Seko, Présidén Zaire td. 1997
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →