Back

ⓘ 19 Agustus



                                               

Maria Theresia

Maria Theresia Walburga Amalia Christina nyaéta hiji-hijina pangawasa wanoja nu pernah maréntah di Habsburg. Anjeunna ogé mangrupa pangawasa terahir Wangsa Habsburg, sabab, Wangsa Habsburg satuluyna digantikeun ku Wangsa Habsburg-Lorraine sanggeus anjeunna maot. Salian ti éta, manéhna maréntah ogé di Austria, Hongaria, Kroasia, Böhmen, Transilvania, Mantova, Milan, Galisia jeung Lodomeria, Belanda Austria, jeung Parma. Tina réndégannana, anjeunna ogé jadi Adipati Wanoja Lorraine, Haryapatih Wanita Toscana, jeung Ratu ageung Romawi Suci.

                                     

ⓘ 19 Agustus

  • 1895 - Taiwan aya dina kakawasaan Jepang sanggeus Cina kapaksa ngaleupaskeun Kapuloan Taiwan ku sabab éléh perang ti Jepang. Jepang ngawasana kawilang lila, nyaéta nepi ka Perang Dunia II.
  • 1953 - CIA mantuan militer Iran pikeun ngudéta pamaréntahan Mohammed Mossaddeq sangkan nyerahkeunn kakawasaanana ka Syah Iran
  • 1944 - Perang Dunya II: Lekasanna Operasi Bagration.
  • 1945 - Mimiti ditetepkeunna Jawa Kulon minangka Propinsi di Républik Indonésia
  • 1945 - Présidén Sukarno ngangkat Mr. Dr. R.S.E. Koesoemah Atmadja minangka Ketua Mahkamah Agung Républik Indonésia nu tuluy ditetepkeun minangka poé jadi Mahkamah Agung, liwat Surat Kaputusan Ketua Mahkamah Agung RI Nomer KMA/043/SK/VIII/1999 ngeunaan Panetepan Poé Jadi Mahkamah Agung Républik Indonésia.
  • 1919 - Afganistan merdéka ti Inggris.
  • 1945 - Perang Viétnam: Viet Minh pingpinan Ho Chi Minh ngawasa di Hanoi, Viétnam.
                                     

1. Nu babar

  • 1963 – John Stamos, aktor Amérika
  • 1986 – Christina Perri, tukang ngawih Amérika
  • 1883 – Coco Chanel, Juru disain baju Perancis td. 1971
  • 1969 – Matthew Perry, aktor Amérika
  • 1919 – Malcolm Forbes, juru pedal Amérika td. 1990
  • 1871 – Orville Wright, ahli pasawat Amérika td. 1948
  • 1971 – João Vieira Pinto, pamaén bola Portugis
  • 1946 – Bill Clinton, présidén AS ka-42
  • 1973 – Marco Materazzi, pamaén bola Italia
                                     

2. Nu pupus

  • 14 SM – Augustus, kaésar Romawi munggaran l. 63 SM
  • 1822 – Jean Baptiste Joseph Delambre, matématikawan tur pilosop Perancis l. 1749
  • 1662 – Blaise Pascal, élmuwan tur pilosop Perancis l. 1623
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →