Back

ⓘ Élmu bahan



Élmu bahan
                                     

ⓘ Élmu bahan

Élmu bahan ngawengku bagian-bagian ti kimia, fisika, géologi, ogé biologi nu patali jeung sipat-sipat fisik, kimiawi, atawa biologis rupa-rupa bahan/matéri. Élmu ieu biasana dianggap salaku élmu terapan, sabab sipat-sipat nu diulik biasana dipatalikeun jeung tujuan industrial.

Élmu bahan ngawengku sakabéh opat kelas bahan nu masing-masing boga widang ulikanana séwang-séwangan: 1 logam jeung métalurgi, 2 keramika, semikonduktor, jeung bahan éléktronik lianna, 3 polimér, 4 komposit jeung biomaterial nu bisa asup kana kelas bahan 1 n.k. 4 tadi. Métalurgi jeung keramika mibanda sajarah nu panjang salaku disiplin rékayasa/téhnik, tapi ku sabab élmu nu jadi tatapakan disiplin ieu larap ka sakabéh kelas bahan, mangka élmu bahan dianggap salaku disiplin anu misah.

Élmu bahan aya patalina jeung rékayasa bahan, nu condong museur kana téhnik ngolah, téhnik analitis jsb), rancang bahan, sarta untung/rugina dina produksi industrial.

                                     

1. Sub-widang élmu bahan

  • téhnik difraksi, pikeun idéntifikasi fase.
  • Nanotéhnologi --- ngulik jeung nyipta bahan hasil rékayasa molekular nanomaterial nu strukturna dina ukuran nanométer.
  • defects in crystals, such as grain boundaries and dislocations, and their effects on physical properties;
  • Kristalografi --- ngulik fisika kristal, kaasup
  • Keramik
  • Fisika bahan padet --- biasana dianggap ulikan pangaruh kuantum na bahan padet, kayaning semikonduksi atawa superkonduksi.
  • Biomaterial
  • Kimia bahan padet --- ngulik kimia nu lumangsung dina bahan padet
  • Mékanika continuum --- ngulik padetan jeung cairan, kalawan asumsi yén éta bahan kaasup bahan kontinyu.
  • Métalurgi --- ngulik logam
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →