Back

ⓘ 27 April



                                     

ⓘ 27 April

  • 1956 – Juara dunia kelas beurat tinju nu teu kaéléhkeun, Rocky Marciano, reureuh tina tinjuna.
  • 1961 – Sierra Leone meunangkeun kamerdékaan ti Karajaan Inggris, Milton Margai minangka PM kahijina.
  • 1992 – Féderasi Rusia jeung 12 manten Républik Soviét lianna jaradi anggota IMF jeung Bank Dunya.
  • 1953 – Operasi Moolah ngawarkeun $50.000 ka sing saha waé pilot nu daék biluk bari mawa pasawat mikoyan-Gruvich MIG-15 ka Koréa Kidul. Pilot nu kahiji bakal meunang $100.000.
  • 2006 – Pangwangunan Munara Kabébasan dimimitian kaituna diganti ngaran jadi One World Trade Center di Kota New York.
  • 2011 – Angin Super Taun 2011 ngancurkeun bagéan Kidul Wétan Amérika Sarikat, hususna Nagara Bagéan Alabama, Mississippi, Georgia jeung Tennessee. Dua ratus lima tornado nembrag dina tanggal 27 April wungkul, nelasan leuwih ti 300 jalma sarta nyideraan ratusan lianna.
  • 1565 – Cebu diadegkeun, jadi padumukan munggaran urang Spanyol di Philipina.
  • 1667 – Jalma lolong jeung sangsara, John Milton, ngajual hak cipta puisina, Paradise Lost saharga £10.
  • 1941 – Perang Dunia II: Pasukan Jérman asup ka Athéna.
  • 2003 – Bom ngajelegur di Bandara Soekarno-Hatta, sapuluh urang tatu.
  • 1987 – Departemén Kaadilan AS ngalarang Présidén Austria Kurt Waldheim pikeun arasup ka AS, nuduh manéhna geus ngabantuan kana déportasi jeung éksékusi tina rébuan urang Yahudi tur nu lianna salaku perwira militer Jérman nalika Perang Dunia II.
  • 1974 – Sapuluh rébu jalma pawéy di Washington, D.C., nungtut kana pamakzulan Présidén Richard Nixon.
  • 711 – Kaum Moor nu dipingpin ku Thoriq bin Ziyad ngadarat di Gibraltar pikeun ngamimitian serangan ka Bobojong Iberia Andalusia.
  • 2018 – Déklarasi Panmunjom ditaréken antara dua Koréa, sacara rasmi ngedalkeun niat kadua nagara éta pikeun ngeureunan pacengkadan.
  • 1521 – Patempuran Maktan: Pangjajah Ferdinand Magellan nemasing pati ku suku pribumi Philipina nu dipingpin ku Katua Suku Lapu-Lapu.
  • 1960 – Togo meunangkeun kamerdékaan ti Perancis.
  • 2007 – Otoritas Éstonia mindahkeun patung Soldadu Parunggu, hiji penginget-nginget Tentara Beureum Soviét di Tallinn, di tengah-tengah kontrovérsi jeung Rusia.
  • 2019 – Paus Fransiskus nyumbangkeun $500.000 pikeun imigran nu kasangsaya di Méksiko nalika rék nuju ka AS.
  • 1650 – Patempuran Carbisdale: Tentara Karajaan ti Orkney nyerang lemah Skotlandia tapi kasoran ku tentara Covenanter.
  • 1522 – Pasukan gabungan Spanyol jeung Nagara Papal ngéléhkeun tentara Perancis jeung Venesia dina Patempuran Biicocca.
  • 2007 – Arkéolog Israél nimu makam Herod Agung di kiduleun Yérusalem.
  • 1986 – Kota Pripya jeung sabudeureunna diévakuasi alatan musibah Chernobyl.
  • 1909 – Sultan Turki Utsmani Abdul Hamid II dirugrugkeun sarta diganti ku dulurna, Mehmed V.
  • 1805 – Perang Barbar Kahiji: Marinir AS jeung Kaum Barbar nyerang Kota Tripoli di palebah Palabuan Derna.
  • 1978 – Révolusi Saur dimimitian di Afghanistan, lekasan dina subuh isukna ku ditelasanna Présidén Afghanistan Mohammed Daud Khan jeung diadegkeunna Républik Démokratik Afghanistan.
  • 1296 – Perang Kamerdékaan Spanyol Kahiji: Tentara John Balliol ti Skotlandia diéléhkeun ku tentara Inggris nu dipingpin ku John de Warehne, Earl ka-6 ti Surrey dina Patempuran Dunbar.
  • 1777 – Perang Révolusi Amérika: Patempuran Ridgefield: Pasukan Inggris patelak tur ngéléhkeun tentara jeung milisi Kontinental di Ridgefield, Connecticut.
  • 1992 – Républik Féderal Yugoslavia, nu diwangun ku Sérbia jeung Montenegro, diproklamirkeun.
  • 1981 – Xerox PARC ngeunalkeun mos komputer.
  • 2012 – Saheunteuna lima bom narajang Kota Dnipropetrovsk di Ukraina, dua puluh tujuh jalma taratu.
  • 1945 – Perang Dunia II: Benito Mussolini dicerek ku partisan Italia di Dongo, nalika manéhna rék kabur ku cara nyamur maké saragam tentara Jérman.
  • 1993 – Sakabéh anggota timnas ménbal Zambia maraot nalika pasawatna nu miang ti Libreville, Gabon, arék ka Dakar, Sinegal, pikeun tanding kualifikasi Piala Dunia 1994 murag di tengah jalan.
  • 1539 – Diwangun deuina Kota Bogota, New Granada kiwari Kolombia ku Nikolaus Federmann jeung Sebastian de Belacazar.
  • 1994 – Pamilihan umum démokratik nu munggaran di Afrika Kidul, di mana warga nagara hideung bisa ngiluan milih. Konstitusi Samentara mimiti lumaku.
  • 1813 – Perang Taun 1812: Pasukan Amérika ngarebut York, puser Kanada Tonggoh, dina Patempuran York.
                                     

1. Nu babar

  • 1927 – Sheila Scott, pilot Inggris awéwé munggaran nu ngapungkeun pasawat ngurilingan dunya td.1988
  • 1964 – Suti Karno, artis Indonésia
  • 1990 – Zaskia Gotik, tukang ngawih dangdut Indonésia
  • 1981 – Baim Wong, aktor Indonésia
  • 1907 – Amir Syarifuddin, PM Indonésia ka-2 td. 1948
  • 1848 – Otto Raja Bavaria td. 1916
  • 1958 – Dedi Gumelar, tukang lawak Miing tur amggota DPR
  • 1967 – Willem-Alexander, raja Walanda
  • 1791 – Samuel Morse, panemu Amérika, salah sahiji nu ngajieun sandi Morse td. 1872
  • 1593 – Mumtaz Mahal, ratu Mogul, bojona Raja Syah Jahan td. 1631
  • 1980 – Ananda Mikola, tukang balap Indonésia
  • 1822 – Ulysses S. Grant, présidén AS ka-18 td. 1885
  • 1820 – Herbert Spencer, ahili biologi, antropologi, sosiologi jeung pilosop Inggris td. 1903
Pandémi koronavirus 2019 di Myanmar
                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Myanmar

Pandemi koronavirus di Myanmar nyaéta bagian tina pandémi global penyakit koronavirus 2019 Benerkeun, kasakit tepa anyar disababkeun ku koronavirus akut parna. Myanmar dikonfirmasi dua kasus mimiti COVID-19 dina 23 Maret 2020. Dina tanggal 31 Maret 2020, Panitia kanggo Panyakit Virus Corona 19, dipimpin ku Wakil Présidén Pertama Myint Swe sareng diwangun ti anggota-anggota ti sababaraha kamentrian serikat dagang, dibentuk ku Présidén Win Myint, pikeun merangan penyebaran COVID-19 di Myanmar.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →