ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 7



                                               

Susan Sarandon

Susan Abigail Tomalin anu leuwih dipikawanoh Susan Sarandon, dibabarkeun di New York City, New York, AS, 4 Oktober 1946. Manéhanana nyaéta saurang aktris anu pernah narima panglélér Best Aktris Academy Award ngaliwatan film hasil arahan Tim Robbi ...

                                               

Tamara Bleszynski

Tamara Natalia Christina Mayawati Bleszynski atawa leuwih dipikawanoh ku sebutan Tamara Bleszynski, lahir di Bandung,25 Desember 1974. Tamara Bleszynski anak ti bapa Zbignew Bleszynski urang Polandia jeung ibu Farida Gasik urang Sunda.

                                               

Ibnu Rusyd

Abu Al-Walid Muhammad bin Ahmad bin Rusyd atawa nu leuwih dipikawanoh ku ngaran Ibnu Rusyd nyaéta salah saurang filsuf muslim ti abad pertengahan. Sedengkeun ku bangsa Eropa leuwih sering disebut Averroes. Gumelar di Cordoba, Spanyol, ti kulawarg ...

                                               

Abu al-Qasim al-Zahrawi

Abu al-Qasim al-Zahrawi atawa nu leuwih dipikawanoh Al-Zahrawi gumelar di Az-Zahra, Spanyol. Al-Zahrawi nyaéta salah saurang ahli bedah Islam anu kasohor dina mangsa abad pertengahan. Al-Zahrawi kaasup jelema nu jinius, manéhna ogé dipikawanoh sa ...

                                               

Apéndiks

Apéndiks nyaéta catetan tambahan atawa lampiran nu aya dina hiji karangan. Apéndiks umumna dicutat dina akhir tulisan. Apéndiks téh ngaboogaan fungsi anu bener-bener ngabantu, nyaéta pikeun ngajelaskeun eusi karya tulis. Apéndiks ogé kakandung di ...

                                               

Biografi khairul tanjung

Chairul Tanjung lahir di Jakarta, tanggal 16 Juni 1962, umur 56 taun nyaéta pangusaha ti Indonésia. Anjeunna dilayanan salaku Menteri pikeun Perekonomian Hatta Rajasa ngaganti saprak Méi 19, 2014 nepi ka 20 Oktober 2014. Ngaran Nya dipikawanoh le ...

                                               

Ema Puradireja

Éma Poeradireja nyaeta tokoh politik istri Tatar Sunda. Pendiri Pasundan Istri, jeung istri mimiti di Jawa Barat anu jadi anggota Dewan Kotapraja. Putra R.K.s PURADIREJA, guru bahasa Sunda anu pernah jadi redaktur kepala di Balai Pustaka, Jakarta ...

                                               

Muhammad Ali Maricar

Muhammad Ali Maricar nyaéta salah saurang tokoh sastrawan nu dibabarkeun kaping 23 April 1927 di Kampung Ketapang, Ampel, Surabaya, tilar dunya kaping 2 Juni 1998 di kota nu sarua, dina umur 71 taun. Pendidikan panungtung di Gouvernement Hollands ...

                                               

Muhammad bin Musa al-Khwarizmi

Abdullah Muhammad bin Musa al-Khwarizmi babar dina taun sakitar 164 H di daérah Khwarizmi Asia Tengah. Sarta maot dina taun 232 H di Baghdad. nyaéta salah saurang ilmuwan muslim kasohor anu méré kontribusi dina widang matematika nu nyieun dasar-d ...

                                               

Nikola Tésla

Nikola Tesla nyaéta saurang élmuwan nu revolusioner dina widang ilmiah listrik sarta magnetisme. Pamanggih nu gedé ajena dina salila hirupnya tayalian arus A/C, nu dimangpaatkeun dina sagala widang téhnologi nepi ka kiwari. Nikola Tesla bisa dise ...

                                               

Seno Gumira Ajidarma

Seno Gumira Ajidarma nyaéta salah saurang ahli sastra anu babar di Boston, Massachusetts, Amerika Serikat 19 Juni 1958. Atikan ahirna Doktor élmu sastra, Universitas Indonesia. Ngaran samaran nu pernah digunakeunna nyaéta Mira Sato. Tanda panghar ...

                                               

Sutardji Calzoum Bachri

Sutardji Calzoum Bachri katelah ku sebutan presidén penyair Indonesia jeung mengrupa salah sahiji panaratas penyair angkatan 1970-an, babar 24 Juni 1941 di Rengat, Indragiri Hulu, Riau. Sutardji nyaéta anak ka lima ti sabelas sadulur. Ramana nyaé ...

                                               

Toto Sudarto Bachtiar

Toto Sudarto Bachtiar babar di Cirebon, Jawa Kulon ping 12 Oktober 1929.Pupus di Paris, Perancis ping 9 Oktober 2007 dina yuswa 77 taun. Atikan pangahirna di MULO. Pernah jadi rédaktur majalah Angkasa, Menara, jeung Sunda. Pernah jadi Pupuhu Déwa ...

                                               

Ahmad Albar

Ahmad Albar nyaéta saurang pamusik aliran rock, sanajan kitu manéhna ogé pernah medalkeun lagu dangdut. Babar ti pasangan Syech Albar jeung Farida. Ahmad Albar anu nénéhna Iyé ieu sukses jeung grup musik légéndarisna, Goodbless jeung Gong 2000. I ...

                                               

Anggun C. Sasmi

Anggun Cipta Sasmi atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Anggun C. Sasmi nyaéta salah sahiji musisi Indonesia nu kasohor ka sakuliah dunya. Lahir di Jakarta tanggal 29 April 1972. Lahir ti pasangan Darto Singo, salah saurang seniman sarta Dian Herdi ...

                                               

Bams Samson

Bambang Reguna Bukit atawa biasa dipikawanoh Bams Samson nyaéta salah saurang personel grup musik Samson. Samson sorangan diwangun ku lima urang personel di antarana nyaéta, Bams, Aldri, Erik, Konde jeung Irfan, anu album kahijina nyaéta NALURI L ...

                                               

Doel Sumbang

Wahyu Affandi leuwih dipikawanoh Doél Sumbang nyaéta saurang panyanyi sakaligus panyipta lolobana lagu pop Sunda. Doel mangrupa salah surang penyanyi pop Sunda ti Bandung anu kawentar ti taun 1980. Doél anu kawentar ku lagu-laguna anu nyelenéh. S ...

                                               

Gilang Ramadhan

Gilang Ramadhan nyaéta salah sahiji drummer jeung musisi Indonesia. Lahir di Bandung tanggal 30 Mei 1963. Mangrupa anak kadua ti pasangan Ramadhan Kartahadimadja jeung Safrida Nasution. Ti leuleutik kénéh geus wanoh kana sawatara alat musik kayan ...

                                               

Hardwell

Robert Van de Corput,dipikawanoh sareng Hardwell,nyaéta Produser musik sareng DJ dunia. Hardwell di pilih jadi DJ nomer #1 2014 di dunia ku DJ Magazine, Dina taun 2013 ogé Hardwell janten DJ nomer #1 di dunia.

                                               

James Blunt

James Blunt nyaéta musisi asal Inggris, ngaran keur lahirna nyaéta James Hillier Blount, lahir di Tidworth, Wiltshire, Inggris tanggal 22 Pébuari 1974. James Blunt kungsi meunangkeun BRIT Awards jeung lima kali meunang nominasi Grammy Awards. Blu ...

                                               

Jason Mraz

Jason Mraz nyaéta musisi keturunan Virginia jeung Ceko. Aliran musik anu dipakéna nyaéta reggae, pop, rock, jazz, sarta hip-hop. Jason Mraz lahir tanggal 23 Juni 1973. Debut albumna dimimitian taun 2002 kalayan judul album WAITING FOR MY ROCKET T ...

                                               

Java Jive

Java Jive nyaéta grup musik asal Bandung anu anggotana Capung, Noey, Tony, Edwin, Fatur, jeung Danny. Java Jive dibentuk taun 1989 ku Edwin jeung Noey anu harita sakola di SMAN 2 Bandung. Ngaran Java jive sorangan dicokot ti salah sahiji judul la ...

                                               

Jon Bon Jovi

Jon Francis Bongiovi Jr. atawa anu kasohor Jon Bon Jovi nyaéta musisi, penyanyi, wirausahawan, aktor, katut vokalsi grup musik rock Bon Jovi. Jon anu gumelar di Perth Amboy, New Jersey, Amerika tanggal 2 Méi 1962 ieu nyaéta salah saurang anu ngad ...

                                               

Lenka

Lenka Kripac atawa biasa dilandi Lenka nyaéta penyanyi kelahiran Australia tanggal 19 Maret 1978. Bapana nyaéta musisi jazz, imigran asal Cekoslovakia. Indungna nyaéta guru anu nurunkeun bakatna ka Lenka. Nalika umur 7 taun, Lenka pindah ka Sidne ...

                                               

Ichiro Mizuki

Ichiro Mizuki, lahir Toshio Kayakawa, nyaéta penyanyi anison, komponis, aktor jeung anggota grup musik ti Jepang JAM Project.

                                               

Shania Twain

Eilleen Regina Edwards atawa leuwih kasohor ku sebutan Shania Twain nyaéta salah sahiji musisi asal Kanada. Lahir di Windsor Ontario tanggal 28 Agustus 1965. Lahir ti pasangan Sharon jeung Clarence Edwards. Shania kungsi nikah jeung Robert John M ...

                                               

Taylor Swift

Taylor Alison Swift atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Taylor Swift nyaéta salah sahiji musisi. Lahir di Pennsylvania tanggal 13 Desember 1989. Bakatna dina widang nyanyi geus aya ti leuluetik kénéh. Swift dumuk di Pennsylvania bareng jeung kolot ...

                                               

Trie Utami

Trie Utami Sari Bandung. Taun 1978, Iie ngiluan atikan musik di Bina Musika Bandung. Sanajan teu diajar vokal sacara husus, tapi Iieu pinter nyanyi. ku lantaran kamampuhna nyanyi jeung maén piano, pihak sakolana mercayakeun Iie pikeun mingpin Dru ...

                                               

Tubagus Armand Maulana

Tubagus Armand Maulana atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Armand Maulana nyaéta vokalis band Gigi. Lahir di Bandung tanggal 4 April 1971. Bungsu ti genep sadudulur ti pasangan alm Tubagus Ahmad Drajat jeung almh Enden Khadijah. Ti keur leuleutik ...

                                               

Udjo Ngalagena

Udjo Ngalagena ogé dipikawanoh minangka Mang Udjo nyaéta seniman, pendidik, duta, aktivis angklung sakaligus pangadeg Saung Angklung Udjo. Mang Udjo anak kagenep ti papasangan Wiranta jeung Imi. Udjo diajar angklung dina dua tangga nada dasar, ny ...

                                               

Uyan Suryana

Uyan Suryana sok disebut ogé Yan Asmi nyaéta saurang seniman Sunda, budayawan, musikus, ogé anggota grup DBodor. Mimiti ngahiji jeung grup Dbodor taun 1986, Uyan kungsi digawé di kantor Dinas Pendapatan kota Sukabumi. Sagigireun icikibung dina se ...

                                               

Yovie Widianto

Yovie Widianto dibabarkeun di Jakarta, 21 Januari 1968. Lian ti pangarang lagu, Yovie ogé manrupa salah sahiji anggota jeung nu ngawangun grup musik Kahitna maké alat musik keyboard sarta grup musik The Nuno anu dijieun taun 2001. Yovie anu geus ...

                                               

Basshunter

"Calling Time" 2013 "Elinor" 2013 "Saturday" 2010 "Jingle Bells" 2006 "Home" 2019 "Hallå där" 2006 "All I Ever Wanted" 2008 "Every Morning" 2009 "I Miss You" 2008 "Please Dont Go" 2008 "Walk on Water" 2009 "Crash & Burn" 2013 "Northern Light" 201 ...

                                               

Siti Nurhaliza

Dato Sri Siti Nurhaliza binti Tarudin langkung dikenal salaku Siti Nurhaliza SSAP DIMP JSM SAP PMP AAP nyaéta saurang panyanyi, aktris, panulis lagu, produser catetan sareng pangusaha anu asalna tina getih Melayu Malaysia.

                                               

Sistim présidénsial

Citakan:Politics Hiji sistim présidénsial nyaéta hiji sistim pamaréntahan di mana hiji badan éksekutif aya jeung ngalulugu sacara kapisah ti badan législatif, nu mana teu miboga tanggung jawab kanana sarta nu teu bisa nolakna, dina kaayaan normal.

                                               

Addie MS

Addie Muljadi Sumaatmadja atawa leuwih kasohor ku sebutan Addie MS nyaéta salasahji konduktor orkestra di Indonesia. Lahir di Jakarta 7 Oktober 1959. Addie salah sahiji nu ngadegkeun Twilite Orchestra. Salian ti éta, Addie ogé dipikawanoh salaku ...

                                               

Basuki Abdullah

Basuki Abdullah nyaéta salah sahiji seniman dina widang seni lukis. Lahir di Surakarta Jawa Tengah tanggal 25 Januari 1915, tilar dunya tanggal 5 Nopember 1993 dina umurna nu ka 78 taun. Basuki kasohor nyekel seni lukis aliran réalis jeung natura ...

                                               

Benyamin Sueb

Saprak leutik, Benyamin Sueb geus ngarasakeun peurihna kahirupan. Bungsu ti dalapan duduluran pasangan Suaeb jeung aisyah, bapana maot nalika Benyamin Sueb umur dua taun. Alatan kaayaan ékonomi kulawarga anu teu tangtu, manéhna nalika umur tilu t ...

                                               

Cécé Somantri

Radén Tjétjé Somantri. Ngarana basa gumelar nyaéta R. Rusdi Somantridiputra, ngan sabab emangna anu ngagedékeunna miboga ngaran kanyaah atawa landian Cécé, nu ngajadikeun ngaran Cécé nu sok dipakéna. Penari, guru jeung pencipta tari sarta nu mawa ...

                                               

Dwiki Dharmawan

Dwiki Dharwaman nyaéta salah sahiji musisi Indonésia nu kasohor teu ngan saukur di Indonésia, tapi ogé ka sakuliah dinya. Sutradara pilem, panata tari jeung orkéstra, sarta musisi jazz mancanagara. Lahir di Bandung 19 Agustus 1966. Diajar piano k ...

                                               

Kaboel Suadi

Kaboel Suadi nyaéta pagawé seni utamana dina seni lukis tur grafis ogé dosén seni rupa. Anjeuna sanggeus tamat sakola di SD jeung SMP di Cirebon tur SMA di Jakarta nuluykeun nyuprih élmu di Jurusan Seni Rupa ITB Bandung, tamat dina taun 1964, tul ...

                                               

Sjuman Djaya

Sjuman Djaya lahir di Purworejo, Jawa Tengah. Atikan na di Taman Madya SLA Taman Siswa, Institut Sinematografi Negara Moskow lulus taun 1965. Nalika sakola di Taman Madya, Sjuman Djaya mindeng maén sandiwara. Dina pertengahan taun 1950 an, manéhn ...

                                               

Tati Saléh

Radén Siti Hatijah Saléh leuwih dipikawanoh Tati Saléh gumelar di Jakarta, 24 Juli 1944; umur 76 taun nyaéta juru kawih, juru tembang, pamaén pilem, sarta tukang ngibing. Ti mimiti umur 5 taun geus resep ngadéngékeun kawih jeung tembang nu dihale ...

                                               

Wahdi Sumanta

Wahdi Sumanta nyaéta Juru lukis naturalis. Minat manéhna kana ngalukis téh geus katempo ti saprak di HIS. Saenggeus manéhna lulus di HIS tuluy diajar ka Abdullah Suryosubroto, nyaéta bapa Juru lukis Basuki Abdullah salila sababaraha bulan kulanta ...

                                               

Yusuf Afféndi

Nalika manéhna jadi mahasiswa, manéhna mindeng pisan ngamuat skétsana ka majalah-majalah anu geus kakoncara, sapertos Gelanggang/Siasat, Indonesia, jeung sajabana. Rengsé di Arsitéktur jeung Seni Rupa ITB 1961, lajeng ka School of Art and Design ...

                                               

Aang Kunaéfi Kartawiria

Aang Kunaéfi Kartawiria lengkepna nyaéta saurang inohong Jawa Barat anu saurang Gubernur Jawa Barat, période taun 1975-1985. Dimimitian tina militer salaku Komandan Kodim Kota Cirebon tuluy ngaronjat jadi Panglima Kodam VI Siliwangi. Dina taun 19 ...

                                               

Abah Andadinata

Abah Andadinata nyaéta salah sahiji inohong nu miboga kalungguhan penting dina kamekaran silat. Lahir di désa Rancabayawak Majalaya dina taun 1893. Mindeng lalampahan ka unggal tempat di sakuliah Jawa Barat utamana mah di daérah Parahiangan. Mibo ...

                                               

Abdullah Totong Mahmud

Masagus Abdullah Mahmud atanapi leuwih katelah kalawan A.T. Mahmud nyaéta hiji panyieun lagu asal Palembang, Sumatera Selatan, Indonésia. Anjeunna katelah dina masarakat kalwan lagu barudak jieunanna.

                                               

Abu Sufyan

Shakhr bin Harb mangrupikeun salah sahiji pamimpin utama Quraisy di Mekah anu kuat ngabantosan Muhammad, tapi engké nangkeup sareng agama Islam. Turunan Abu Sufyan teras ngadegkeun dinasti Umayyah anu maréntah dunya Islam antara 661-750.

                                               

Abubakar Jayadiningrat

Aboebakar Djayadiningrat mangrupa juru basa dina kantor Konsultan Walanda nu aya di Jeddah dina taun 1884 nepi ka 1912. Saatos pénsiun dina juru basa, anjeuna diangkat janten Wakil Konsul Walanda nu aya di Mekah. Anjeuna mangrupa salah sahiji put ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →