ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 5



                                               

Imam Syafii

Abū ʿAbdullāh Muhammad bin Idrīs Asy-Syafiʿī atawa Muhammad bin Idris asy-Syafi`i anu nelah disebat Imam Syafii nyaéta hiji mufti agung Sunni Islam ogé pangadeg madzhab Syafii. Imam Syafii ogé kaasup sadudulur ti Rasulullah, mantenna kaasup kana ...

                                               

Iskandarwassid

Prof. Dr. Iskandarwassid, MPd, Iswas, kitu nénéhna sapopoé lahir di Cimahi, Bandung 10 Mei 1939, agamana Islam Ngaran istrina Siti Jenab. Anak-anakna nyaéta Sonny Wijaksana, Rinni Hanaria, Fitri Ganjari, Riana Surtikanti, jeung Arismaya. Pikeun I ...

                                               

Ismail Marzuki

Ismail Marzuki nyaéta saurang komponis anu aktif tur produktif nyieunan komposisi lagu anu lolobana watek laguna téh nasionalis-romantis. Anjeunna bisa disebut minangka komposer panaratas anu sénior. Minangka tukang nyipta lagu, Ismail Mazuki nya ...

                                               

Jamal Abdul Nasir

Gamal Abdul Nasser mangrupa salah sahiji inohong penting dina sajarah Wétan Tengah jeung miboga pangawasa anu kacida pentingna dina Krisis Suéz 1956. Nasir bisa disebut minangka pamingpin munggaran ti Urang Arab anu ngalawan kana dominasi bangsa ...

                                               

Jaya Suprana

Jaya Suprana nyaéta salah saurang pangusaha, pamawa béwara acara tipi, komposér jeung pamaén piano anu kawentar di Indonésia. Anjeunna anu ngadegkeun Musium Rékor Indonésia sakaligus jadi dirékturna. Mangsa keur leutik Jaya dirorok ku papasangan ...

                                               

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder, sastrawan asal Norwégia, lahir di Oslo taun 1952. Ngamimitian karir sastrana taun 1986; medalkeun kumpulan carita pondok disusul dua novel pikeun bacaeun rumaja. Dina taun 1990 meunang panghargaan ti Norwegian Literary Critics je ...

                                               

Kahlil Gibran

Gibran Kahlil Gibran atawa Kahlil Gibran lahir di Bisheri, Libanon, tanggal 6 Januari 1883. Pindah jeung indungna ka Boston, Amérika Serikat nalika mangsa rumaja. Sanggeus mulang deui ka Libanon pikeun neuleuman basa sastra Arab, ti taun 1905 kar ...

                                               

Karna Yudibrata

SGA Bandung, taun 1957 SR Tambaksari, Rancah, taun 1951 SGB Subang, taun 1954 Sarjana muda FKIP Unpad, taun 1961 Sarjana IKIP Bandung UPI, taun 1969 Program Doktor IKIP Malang, taun 1984 disertasina teu kungsi anggeus.

                                               

Ki Hadjar Déwantara

Radén Mas Soewardi Soerjaningrat mangrupa salah saurang ti kulawarga turunan Karaton Yogyakarta Anu satuluyna merjuangkeun kamerdikaan Indonésia, ogé jadi pangbaladah di widang atikan hususna mah atikan pikeun bangsa Indonésia. Anjeunna ogé nyaét ...

                                               

Machjar Angga Koesoemadinata

Raden Machjar Angga Koesoemadinata nyaéta saurang seniman sarta musikolog Sunda. Anjeunna dipikawanoh minangka pangarang lagu-lagu Sunda, pangatik nu ngususkeun manéh kana ngamajukeun pangatikan seni-swara Sunda, panalungtik kalayan ahli téori mu ...

                                               

Maeda Tadashi

Laksamana Muda Maeda Tadashi nyaéta perwira tinggi Angkatan Laut Kakaisaran Jepang di Hindia Belanda dina mangsa Perang Pasifik. Salila Indonesia dijajah ku Jepang, Maeda ngajabat salaku Kepala Penghubung Angkatan Laut jeung Angkatan Darat Tentar ...

                                               

Guglielmo Marconi

Guglielmo Marconi – nyaéta insinyur disiplin paélmuan listrik ti Italia kalawan geus meunangkeun hadiah Nobel. Anjeunna dipikawanoh sanggeus ngamekarkeun sistem télégrafi teu maké kabel nu kiwari lumrah disebut radio. Anjeunna narima pangajén jeu ...

                                               

Mikihiro Moriyama

Prof. Dr. Mikihiro Moriyama téh sarjana basa jeung sastra Sunda, anu ayeuna nyangking kalungguhan Profésor widang basa Indonésia di universitas Nanzan, Jepang Inyana nulis rupaning buku jeung éséy ngeunaan budaya citak jeung modérnitas ogé ngeuna ...

                                               

Niccolo Paganini

Niccolò atawa Nicolò Paganini nyaéta saurang pamaén biola sakaligus nu ngarang musik jeung pamaén gitar pangkoncarana sapanjang masa, manéhna ogé minangka tokoh nu paling hadé di jamanna. Dina sakabéh pamintonanna di wewengkon Éropah, manéhna geu ...

                                               

Oto Iskandar di Nata

Raden Oto Iskandar di Nata nyaéta pajuang kamerdikaan nu gumelar di Bojongsoang, Dayeuhkolot, Bandung, 31 Maret 1897 – pupus di Mauk, Tangerang, Banten dina yuswa 48 taun. Teureuh ménak putra wangsawan ieu téh kasohor lébér wawanénna. Teuneung lu ...

                                               

Park Shin-hyé

Park Shin-hyé nyaéta saurang aktris, penyanyi, modél sarta panari asal Koréa Kidul. Park kacatet minangka mahasiswa Universitas Chung-Ang. Ti leuleutik, Park geus mikaresep dunya akting. Nalika kelas 6 SD, manéhna pernah miluan audisi pikeun vidi ...

                                               

Purwacaraka

Purwacaraka nyaéta saurang musisi jeung komponis Indonésia, anu kawentar minangka pamusik dina sawatara acara di tipi. Purwacaraka ogé ngadegkeun sakola musik Purwacaraka Music Studio anu cabangna geus aya dibabaraha kota di Indonésia. Purwacarak ...

                                               

Ratu Balqis

Ratu Balqis Basa Arab: ملكة بلقيس nyaéta saurang ratu anu maréntah Karajaan kuno Saba nu disebutkeun dina Kitab Suci Ibrani, Perjangjian Anyar jeung Quran. Dongéngna ogé aya dina carita legénda ti Éropa, Étiopia, Arab, Pérsia, nepi ka India salil ...

                                               

Surya Paloh

Surya Dharma Paloh nyaéta saurang pulitikus ogé pangusaha pers sakaligus nu boga stasiun tipi Métro TV. Surya Paloh ogé nu boga surat kabar Média Indonésia jeung Lampung Post anu kagabung dina Média Group. Anjeunna nikah jeung Rosita Barack taun ...

                                               

Suyadi

Suyadi nyaéta saurang juru dongéng sajati nu nyiptakeun karakter Si Unyil saparakanca. Minangka putra Patih Surabaya dina jaman Walanda ieu téh anjeunna pohara gampangna meunang pangatikan nepika lulus kuliah taun 1960. Alatan kitu ogé anjeunna k ...

                                               

Thoriq bin Ziyad

Thoriq bin Ziyad 670 - 720 Basa Arab: طارق بن زياد ‎, dikenal dina sajarah Spanyol minangka légénda nu disebut Taric él TuértoTaric si panon hiji, nyaéta hiji jéndral ti dinasti Umayyah nu mingpin panalukan muslim ka wewengkon Andalusia dina taun ...

                                               

Utuy Tatang Sontani

Utuy T Sontani, ngaran lengkepna mah Utuy Tatang Sontani. Pangarang carita pondok, roman jeung utamana carita-carita drama, boh dina basa Sunda, boh dina basa Indonésia. Lahir di Cianjur Jawa Barat tanggal 31 Mei 1920. Maot tur dimakamkeun sacara ...

                                               

Yasunari Kawabata

Yasunari Kawabata, lahir di Osaka, Jepang, tanggal 11 Juni 1899. Kawabata téh sastrawan Jepang munggaran anu kasinugrahan hadiah Nobel dina widang sastra. Ampir taya nu wanoheun di saluareun Jepang mah saméméh narima hadiah Nobel taun 1968. Carpo ...

                                               

Zaenal Mustofa

Kiai Haji Zaénal Mustofa mangrupakeun tokoh pahlawan ti Tasikmalaya anu keur leutikna ngarana Hudaémi anu nénéhanna Umri. Ajengan pimpinan Pasantrén Sukamanah, Singaparna, Kabupatén TASIKMALAYA anu ngalawan Jepang. Digedékeun dilingkungan kulawar ...

                                               

Zainal Asikin Kusumah Atmaja

Prof. Zainal Asikin Kusumah Atmadja, S.H. nyaéta Hakim, Guru Besar, pangsiunan Hakim Agung. Anu kadua ti 13 dulur, anak Prof. Dr. R. Sulaiman Éfféndi Kusumah Atmaja anu jadi Pupuhu Mahkamah Agung Républik Indonésia anu kahiji. Zainal Asikin tamat ...

                                               

Kabudayaan

Kabudayaan asalna tina basa Sanskerta buddhayyah nyaéta bentuk jamak tina buddhi nu hartina "budi" atawa "akal". Sedengkeun harti kabudayaan éta sorangan numutkeun Prof. Dr. Selo Soemardjan jeung Dr. Soelaeman Soemardi,nyaéta hasil karya, rasa, j ...

                                               

Akulturasi

Akulturasi nyaéta hiji prosés nu aya patalina jeung masarakat nu mucunghul lamun hiji bubuhan manusa nu mibanda kabudayaan tinangtu disanghareupkeun kana unsur tina kabudayaan séjén. Kabudayaan séjén éta laun-laun bakal ditarima jeung diolah kana ...

                                               

Animisme

Animisme nyaéta hawa, napas, roh. Dihartikeun minangka hiji kayakinan yén unggal barang anu aya di dunya ieu ngabogaan nyawa. Dikaitkeun jeung kapercayaan, hususna masarakat primitif. Animisme dianggap salah sahiji kapercayaan anu ngamulyakeun, n ...

                                               

Bagawan

Bagawan atawa Bhagawan; nyaéta hiji gelar pangajén anu dibikeun ka saurang kokolot spiritual di Bali. Di Sri Lanka nyebutna Bhagawatan taya lian sebutan pikeun Buddha ku nungagem ageman Buddha.Di India kalér nyebutna Bhagawan ogé mibanda hiji kon ...

                                               

Batawi

Pikeun kagunaan séjén tina Betawi disambiguation, tempo Betawi disambiguation disambiguasi. Batawi nyaéta hiji séké sélér / étnis bangsa Indonesia utamana anu nyicingan dayeuh Jakarta jeung sabudeureuna. Etnis Batawi geus aya ti jaman batu kénéh ...

                                               

Guha Ranggawulung

Guha Ranggawulung nyaéta guha anu aya di kampung Samawa Dusun Nagaracina Desa Setiawaras Kacamatan Cibalong. Ieu guha remen didatangan ku peziarah kalayan niat husus, utamana dina bulan Mulud jeung Romadhon dina unggal taunna. Guha anu rohangan h ...

                                               

Mandala

Mandala Aks. Sunda:ᮙᮔ᮪ᮓᮜasalna tina basa Sansekerta मण्डल nu hartina nyaéta lingkaran. Mandala di dieu ogé artina puseur jeung nu ngurilingan. Mandala nyaéta dunya puseur, wilayahna nu watesna jelas kadefinisikeun.

                                               

Mitos

Mitos sok dipatalikeun jeung mite. Bener ceuk, sacara historis duanana mekar ti istilah nu sarua nyaéta nuthos, nu artina kecap, ujaran, tapi dina teori kontemporer, tapi sanggeus diserep kana sastra Indonesia dua kecap éta miboga harti nu beda. ...

                                               

Mnemonic

Mnemonic nyaéta salaku istilah menemonic asalna tina Dewi Yunani kuno Menmosyne, dewa memori. Memori dianggap salaku pangabisa mental kolot dina sejarah kahirupan manusa. Istilah mnemonic tos umum diwanoh dina ilmu matematika, malah mah ku rupa t ...

                                               

Ménak

Ménak nyaéta sebutan pikeun jalma anu pangkatna luhur, anu boga gelar paling handapna Radén di jaman Walanda. Menak ogé sebutan ka sékésélér Bupati-bupati Sunda anu medal sabada Karajaan Sunda bubar, ieu Bupati-bupati téh lain Raja sanyatana sana ...

                                               

Nyuguh Mulud

Nyuguh Mulud nyaéta ritual anu maneuh dilaksanakeun dina poé Jumaah minggu kahiji bulan Mulud atawa lamun dina Taun Hijriah disebut Rabiul awwal. Kaasup wewengkon Désa Dukuhmaja Kecamatan Luragung Kabupaten Kuningan Provisi Jawa Barat. Ieu tempat ...

                                               

Pacilingan

Pacilingan nyaéta jamban tempat miceun atawa kakus nu wanguna basajan. Tempatna dijieun luhureun balong atawa kamalir, bahanna tina awi boh tihang kitu deui pipindingna. Luhurna bolongor kitu baé henteu ieuh maké hateup atawa panutup. Pacilingan ...

                                               

Pamali

Pamali nyaéta larangan sepuh urang anu maksudna teu meunang ngalakukeun hiji pagawéan lantaran sok aya matakna, upamana lalaki teu meunang nyekel asiwung, matak peluh; teu meunang ngomé béas, bisi dijual ka toa; nu keur reuneuh teu meunag ngadaha ...

                                               

Paninggaran

Paninggaran ; tukang moro nyaéta hiji pakasaban atawa profési kana moro sasatoan liar maké pakarang bedil atawa panah. Sato anu diborona tayalian sato liar di leuweung kayaning manuk, uncal, mencek, jeung réa-réa deui. Kiwari paninggaran geus man ...

                                               

Peradaban Maya

Peradaban Maya ; Chichén Itzá nyaéta hiji peradaban nu perenahna di Mesoamerika diwangun ku suku bangsa Maya. Tininggalna aya kénéh nepika kiwari, tayalian hiji komplék wangunan nu pinuh ku sajarah suku bangsa Maya nu perenahna di Semenanjung Yuc ...

                                               

Reog dongkol

Réog dongkol mangrupa kasenian ti luluhur orang Sunda anu di gelarkeun di masyarakat Kota Banjar. Keur harita, réog dongkol nyaéta di jadikeun alat hiburan saentas ngalaksanakeun panen. Bangsa Patani karumpul di tempat anu ges di tangtukeun samba ...

                                               

Roti buaya

Roti buaya nyaéta roti anu wujudna kawas buaya anu dibawa mangsa upacara sésérahan ti pangantén lalaki ka imah panganten awéwé, utamana dina upacara adat kawinan urang Batawi. Roti buaya anu dibawa téh sapasang jalu jeung bikang, nu mangrupa hiji ...

                                               

Seni Bebegig

Seni Bebegig nyaéta penjaga alam sakuliring. Bebegig téh mimiti kasohorna di palihan Kaler Desa Sukamantri, nyaéta Tawang Gantung, ti bukit anu sok dianggap keramat ku masyarakat. Lembur ie dianggap ku masyarakat satempat dipercaya tilas karajaan ...

                                               

Situs Gunung Susuru

Situs Gunung Susuru nyaéta situs anu biasa disebut situs Pasir Susuru atawa situs Bojong Susuru. Sabenerna éta tempat téh leuwih pantesna mah disebut pasir batan gunung, tapi ku lantaran babasaan masarakat geus napel ti ratusan taun ka tukang, ny ...

                                               

Tradisi

Tradisi nyaéta sagala rupa barang jeung gagasan anu asalna ti jaman baheula ngan masih kénéh hirup nepi ka kiwari. Leuwih hususna, tradisi téh prosés ngawariskeun norma-norma, adat istiadat, kaidah-kaidah, jeung harta banda anu bisa dirobah, dito ...

                                               

Tradisi lisan

Tradisi lisan téh nyaéta sakabéh wacana atawa katerangan lisan ngeunaan kajadian baheula anu lumaku di masarakat jeung ditransmisi dina ruang waktu ku ayana ujaran jeung tindakan. Istilah tradisi lisan minangka tarjamahan tina basa Inggris oral t ...

                                               

Urang Trunyan

Urang Trunyan nyaéta salah sahiji kelompok séké sélér nu aya di pulo Bali. Urang Trunyan disawang kurang kapangaruhan ku kabudayaan Jawa Hindu Majapahit jeung agama Hindu Dharma. Lokasi nu disawang salaku wewengkon asli urang Trunyan nyaéta di pa ...

                                               

Uyeg

Uyeg ceuk katerangan salasahiji mantan pupuhu pamungkas ti uyeg lama, asal-usul lahirna uyeg téh geus aya ti zaman karuhun para bangsawan Bogor. Katerangan sejen ti salasahiji tokoh Pajararan Bogor, kasenian uyeg sok ditampilkeun dina upacara "Se ...

                                               

Seni

Seni nyaéta cabang élmu anu miboga multy tafsir atawa rupa-rupa pamadegan ti sawatara ahli dina widang kasenian.

                                               

Infrastruktur

Infrastruktur nyaéta sakumpulan unsur-unsur struktural nu silisambung nu nyadiakeun framework pikeun ngarojong struktur sacara gembleng. Istilah ieu mindeng ogé dipaké sacara abstrak.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →