ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 43



                                               

Gain

Dina éléktronika, gain biasana dihartikeun perbandingan kaluaran sinyal hiji sistim dibandingkeun jeung asupan sinyal sistim éta. Gain lima nunjukkeun yén voltase atawa data naék saloba faktor lima. Hal ieu miboga aplikasi nu lega dina panguat.

                                               

Résistor

Résistor nyaéta komponén listrik atawa éléktronik dua terminal nu nahan arus listrik ku jalan nyababkun turun voltase antara terminal-terminalna nurutkeun hukum Ohm. R = V I {\displaystyle R={\frac {V}{I}}} Résistansi listrik sarua jeung turun te ...

                                               

Beulitan

A coil is made of materials, usually rigid, which can be fashioned into a spiral or helical shape. Flexible materials like wire, rope, hose, or cable can also be coiled into empty loops, or wound around a central drum or spindle. Some common appl ...

                                               

CISPR

Komiteu Internasional Husus keur Interférensi Radio nyaéta hiji organisasi nu patali jeung urusan ngamekarkeun norma pikeun ngadetéksi, ngukur sarta ngabandingkeun interférensi éléktromagnétik dina hiji parabot listrik. Anggotana sabagéan ogé man ...

                                               

Gangguan éléktromagnétis

Gangguan éléktromagnétis, atawa radio frequency interference) nyaéta gangguan dina panarima radio atawa rangkéan listrik liana, disababkeun ku ayana radiasi éléktromagnétis tina sumber luar. Gangguan ieu bisa nyelang, ngahalangan, atawa nurunkeun ...

                                               

Hitachi, Ltd.

Hitachi, Ltd nyaéta hiji pausahaan global Jepang nu kantor puseurna aya di Marunouchi Itchome, Chiyoda, Tokyo, Jepang. Pausahaan ieu mangrupa indung tina Hitachi Group. Dina daptar Forbes Global 2000 taun 2007, Hitachi aya dina rengking ka- 371.

                                               

Guha Lalay

Guha Lalay nyaéta mangrupikeun salah saiji tempat pelesir alam Palabuhanratu anu lokasina kira-kira 3 Km ti Kota Pelabuhan Ratu, Jawa Kulon, Indonesia. Di Guha Lalay nu datang bisa ninggali jutaan lalay anu nyicingan Guha Lalay ieu, ku kituna dia ...

                                               

Situs Candi Blandongan

Situs Candi Blandongan nyaéta salah sahiji candi nu miboga struktur tina batu bata, di Candi ieu ogé kapanggih téhel cor beton nu numutkun analisa mah tina campuran batu koral, kapur kulit kerang jeung keusik atras. Candi ieu miboga ukuran 24.6 m ...

                                               

Situs Gua Malawang

Situs Gua Malawang pernahna ± 500 m belah kulon ti SD Wangun nu aya di Kampung Nagrak, Desa Sukawangun. Karakteristik guha ieu mangrupa kumpulan ti kurang leuwih 13 guha. Masarakat disabudeureunna méré rupa-rupa ngaran sebutan kayaning Malawang, ...

                                               

Situs purbakala Cipari

Situs purbakala Cipari di Kabupatén Kuningan nyaéta salah sahiji obyek wisata anu mibanda peunteun sajarah. Hiji musieum tempat neundeun parabot nu dijieun tina batu diresmikeun ku Menteri P sarta K RI Prof. Dr. Syarif Tayeb 23 Pebruari 1978, tem ...

                                               

Béntang ganda

Béntang ganda nyaéta hiji sistem béntang anu diwangun ku dua béntang anu silih kaiket sacara gravitasi dina jero hiji orbit ngurilingan hiji titik puseur massa babarengan. Panalungtikan astronomi nyindekkeun yén lolobana béntang sahenteuna aya di ...

                                               

Jagad raya

Dina paroh kahiji abad ka-20, kecap jagat raya atawa alam semesta dipaké pikeun ngécéskeun sakumna rohang waktu sinambung tempat di mana urang aya, katut énergi jeung materi anu dipibogana. Usaha pikeun mikawanoh alam semesta dina wengkuan ieu di ...

                                               

Supernova

Supernova nyaéta bituna hiji béntang di galaksi anu mancarkeun énergi anu kacida gedéna. Kajadian supernova ieu nandakeun lekasanana riwayat hiji béntang. Béntang anu ngalaman supernova baris katémbong pohara caangna malah mah caangna bisa ngahon ...

                                               

Komet Halley

Komet Halley nyaéta komet nu katinggal ti bumi unggal 75-76 taun.Ngaranna sarua jeung nu manggihan, nyaéta Edmun Halley. Komet halley nyaéta komet nu pangkondangna, sanajan unggal abad seeur komet nu jamanna lila nu muncul leuwih caang jeung dahs ...

                                               

Abu Raihan al-Biruni

Abū Rayhān Muhammad ibn Ahmad al-Bīrūnī babar 15 September 973 di Kath, Khwarezm – pupus 13 Desember 1048 di Ghazni salah saurang Persian TajikMuslim polymath dina abad ka-11, nu percobaan jeung pamanggihna meh sarua jeung rupa-rupa saperti Leona ...

                                               

(100004) 1983 VA

Ari 1983 VA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.699, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(100085) 1992 UY4

Ari 1992 UY4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.619, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta M ...

                                               

(100756) 1998 FM5

Ari 1998 FM5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.552, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta M ...

                                               

(100926) 1998 MQ

Ari 1998 MQ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.408, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(10115) 1992 SK

Ari 1992 SK mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.325, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(10145) 1994 CK1

Ari 1994 CK1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.633, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(10150) 1994 PN

Ari 1994 PN mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.544, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(10165) 1995 BL2

Ari 1995 BL2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.504, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(101869) 1999 MM

Ari 1999 MM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.611, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(101873) 1999 NC5

Ari 1999 NC5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.393, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta M ...

                                               

(102873) 1999 WK11

Ari 1999 WK11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.467, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(10302) 1989 ML

Ari 1989 ML mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.136, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(103067) 1999 XA143

Ari 1999 XA143 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.582, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaé ...

                                               

(105141) 2000 NF11

Ari 2000 NF11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.189, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(10636) 1998 QK56

Ari 1998 QK56 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.513, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaét ...

                                               

(106538) 2000 WK63

Ari 2000 WK63 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.764, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaét ...

                                               

(106589) 2000 WN107

Ari 2000 WN107 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.615, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaé ...

                                               

(108519) 2001 LF

Ari 2001 LF mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.271, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(10860) 1995 LE

Ari 1995 LE mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.574, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(108906) 2001 PL9

Ari 2001 PL9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.360, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(11054) 1991 FA

Ari 1991 FA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.448, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(111253) 2001 XU10

Ari 2001 XU10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.439, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaét ...

                                               

(112221) 2002 KH4

Ari 2002 KH4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.445, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta M ...

                                               

(112985) 2002 RS28

Ari 2002 RS28 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.493, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(11398) 1998 YP11

Ari 1998 YP11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.389, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(11405) 1999 CV3

Ari 1999 CV3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.394, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(115052) 2003 RD6

Ari 2003 RD6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.318, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta M ...

                                               

(12538) 1998 OH

Ari 1998 OH mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.406, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(13651) 1997 BR

Ari 1997 BR mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.306, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(136564) 1977 VA

Ari 1977 VA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.395, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(136582) 1992 BA

Ari 1992 BA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.068, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MP ...

                                               

(136617) 1994 CC

Ari 1994 CC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.417, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(136618) 1994 CN2

Ari 1994 CN2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.395, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta ...

                                               

(136635) 1994 VA1

Ari 1994 VA1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.175, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta M ...

                                               

(136745) 1995 WL8

Ari 1995 WL8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.485, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta M ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →