ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 41



                                               

S (basa pamrograman)

verizoye S nyaéta basa program statistik nu mimiti dijieun ku John Chambers sarta Rick Becker jeung Allan Wilks di Laboratorium Bell. Perluna ieu basa, dijéntrékeun ku John Chambers, nyaéta "keur ngasupkeun ide kana parangkat lunak, gancang jeung ...

                                               

Windows Vista

Windows Vista nyaéta sistem operasi komputer anu dikaluarkeun ku Microsoft dina taun 2007. Windows Vista ngagantikeun Windows XP. Anu anyar di Windows Vista: Windows Media Player 11 Windows Calendar Windows Search Windows Media Center Windows Sid ...

                                               

Universal Serial Bus

Universal Serial Bus nyaéta standar beus sérial kana parangkat antarbeungeut. Barétona dirancang pikeun komputer-komputer saperti PC jeung Apple Macintosh, tapi lantaran popularitasna, kiwari USB geus ilahar dipaké dina video game console, PDA, t ...

                                               

Spéktroskopi

Spéktroskopi mangrupa ulikan ngeunaan spéktra. Spéktroskopi mindeng dipaké na kimia fisik sarta analitis pikeun idéntifikasi zat tina spéktrum nu mencar atawa nu diserepna. Parabot pikeun ngarékam spéktrum disebut spéktrométer. Spéktroskopi bisa ...

                                               

Warna

Warna atawa kelir nyaéta spéktrum tinangtu anu aya dina jero hiji cahaya sampurna. Cir sahiji warna ditangtukeun ku panjang gelombang cahya kasebut. Contona warna paul mibanda panjang gelombang 460 nanométer. Panjang gelombang warna anu masih bis ...

                                               

Bodas

Bodas atawa putih nyaéta pawujudan ayana sakabéh warna dasar dina kaayaan maksimum kalawan proporsi sarua kuatna. Sabenerna bodas, bareng jeung hideung sarta kulawu, henteu bisa disebutkeun minangka warna.

                                               

Cét

Cét nyaéta produk anu dipaké pikeun méré warna kana objek atawa permukaan kalayan ngalapisan ku lapisan pigmén. Cét bisa dipaké kana sagala rupa saperti ngahasilkeun karya seni, salutan industri, bantuan pengemudi, atawa pengawét.

                                               

Hideung

Hideung dina définisi idéal nyaéta kaayaan euwueh warna atawa cahaya samasakali dina hiji rohang poék. Dina fotografi, hal ieu boga harti kateumampuh filem atawa sénsor nyerek cahaya alatan inténsitas meuleumna leutik teuing. Hal ieu bisa dihonta ...

                                               

Kulawu

Kulawu atawa hawuk sabenerna lain warna, sarua jeung hideung katut bodas. Kulawu ngan saukur tingkat itensitas warna lamun ditarjamahkeun dina komposisi hideung-bodas. Kulawu ogé bisa dihartikeun titik-titik hideung anu henteu sampurna kawas anu ...

                                               

Lolong warna

Lolong warna nyaéta hiji cacad anu dilantarankeun ku kahenteumampuh sél-sél congcot panon pikeun nyerek hiji spéktrum warna nu tangtu alatan faktor génetis. Lolong warna mangrupa cacad génetik / bawaan anu diturunkeun ti kolot ka anakna, cacad ie ...

                                               

Spéktrum cahaya katémbong

Spéktrum cahaya katémbong nyaéta bagian tina spéktrum éléktromagnétik anu katénjo ku panon manusa. Radiasi éléktromagnétik dina wengkuan panjang gelombang ieu disebut minangka cahaya katémbong atawa cahaya waé. Euweuh watesan anu pas pikeun spékt ...

                                               

Warna primér

Mimitina, manusa nganggap yén warna primér téh kawangun ku warna beureum, konéng, jeung héjo. Tapi dina panalungtikan satuluyna, disebutkeun tilu warna primér téh nyaéta: Biru kawas warna langit atawa laut Konéng kawas warna konéng endog Beureum ...

                                               

Warna sékundér

Dina prinsipna, téori pikeun pigmén sakuduna bisa dilarapkeun pikeun warna cét ogé. Tapi cét anu mimiti dipaké, panyampuranana dipigawé laér saméméh ayana élmu pangaweruh warna modéren, sarta alatan pigmén anu sadia dina mangsa éta ogé kawates. H ...

                                               

Warna térsiér

Istilah "warna térsiér" dina mimitina dipecenghulkeun ngarujuk kana warna-warna "nétral"; anu dijieun kalawan nyampur tilu warna primér dina hiji rohang warna. Ieu baris ngahasilkeun warna bodas atawa kulawu, dina sitem warna cahaya aditif, seden ...

                                               

Altiméter

Altiméter nyaéta alat paranti ngukur luhurna hiji titik tina beungeut/ permukaan laut. Biasana ieu alat digunakeun keur kaperluan navigasi dina ngambah jomantara / penerbangan, waktu naék gunung, jeung kagiatan-kagiatan lainna nu patali jeung ket ...

                                               

Jidar

Jidar nyaéta salah sahiji alat anu dina permukaanna aya angka-angka. Ieu alat ilahrna dipaké keur ngukur massa, warna, jeung harga. Salain ti éta, jidar bisa dipaké ngagambar jeung ngagarisan sangkan lempeng.

                                               

Lisiméter

Lisiméter nyaéta alat ukur nu digunakeun pikeun ngukur évapotranspirasi aktual nu dileupaskeun ku tutuwuhan jeung taneuh nu aya di sabudeureunana. Alat ieu biasana digunakeun babarengan jeung penakar curah hujan. Kalawan apal kana gedéna présipit ...

                                               

Neraca

Neraca nyaéta alat ukur massa. Dina ngukur massa maké neraca ngamangpaatkeun gaya gravitasi. Lobana gaya gravitasi sabanding jeung massa. Prinsip gawéna neraca nyaéta kasaimbangan kadua lenganna, kasaimbangan anatara massa benda anu diukur ku ana ...

                                               

Eusi hékter

Eusi hékter atawa eusi dreuk nyaéta alat paranti mageuhan dua arah, biasana mah dijieun tina métal sarta wangunna kawas U anu dipaké pikeun ngahijikeun dua atawa sawatara matérial. Eusi dreuk nu ukuranna badag bisa dipaké bareng jeung palu atawa ...

                                               

Kalam

Kalam atawa péna nyungcung atawa qolam nyaéta sajenis alat tulis heubeul atawa kaasup kana pakakas kuna. Kalam aya nu dijieun tina harupat, tamiang, awi, kai, ogé kuningan, keur nulis ngagunakeun kalam dibutuhkeun mangsi. Jaman baheula geus kapan ...

                                               

Pulpén

Pulpén nyaéta gagang péna anu dijieunna dieusi mangsi. Pulpén asalna tina basa Walndana vulve anu hartina alat tulis, anu mangrupa péna anu tungtungna méncos anu aya gagangan anu eusina kantong tinta anu bisa dieusian deui.

                                               

Caplak

Caplak nyaéta pakakas anu dipaké di sawah mangsa keur tandur pikeun ngaguratan leutak sawah sangkan awahan/jarak melakeun binih paré leuwih rata luyu jeung katangtuan. Sagigireun dipaké disawah, aya ogé caplak dipaké pikeun ngaguratan taneuh mang ...

                                               

Singkal

Singkal téh nyaéta parabot paranti nyungkalkeun taneuh. Biasana dipaké patani keur nyingkalkeun taneuh nu rék dipelakan pare atawa palawija.

                                               

Sundung

Sundung nyaéta pakakas anu digunakeun pikeun ungkat angkut. Mawana ditanggung dikaitkeun kana rancatan béh hareup jeung tukangna. Aya ogé sundung nu dijieun langsung disambungkeun ku awi leunjeuran, jadi teu merlukeun deui rancatan. Hartina ieu s ...

                                               

Wuluku

Wuluku anu wangunna jiga palu gedé anu dijieun tina kai. Anu miboga fungsi pikeun ngabajo sérang, biasana maké kebo pikeun narikna. Wuluku pakakas paranti muyarkeun taneuh sawah diwangun tina kai kalayan dihareupna maké ruruhit sina rada méncos, ...

                                               

Jam témbok

Jam témbok nyaéta jam loncéng nu dipasang dina témbok. Dina sajarahna jam témbok boga peran penting pisan di imah. Jam témbok geus aya salila ratusan taun, mimitina dumasar kalangkang cahaya panon poé. Tuluy mekar ti alam ka analog, mékanik nu uk ...

                                               

Érloji

Kecap jam atawa érloji geus dipaké dina abad ka-14 sakitar 700 taun, anu asalna tina basa latén nyaéta clocca. Numutkeun sajarah, sundial atawa jam panon poé mangrupa jam anu kahot dina perabadan manusa. Jam ieu dijieun ku salah saurang ahli Astr ...

                                               

Anglo

Anglo nyaéta tungku leutik tina gagarabah, digunakeun kanggo masak nu bahan bakarna tina arang awi. Biasa dipaké ku urang kota baheula saacan aya kompor minyak taneuh. Padagang kadaharan di sisi jalan, nu biasa masak kadaharan di tempat dagang tè ...

                                               

Aseupan

Aseupan nyaéta parabot dapur nu mangrupa wadah tina anyaman awi, wangunna nyungcung, lamun ditangkubkeun pikeun barangasakan seupan-seupan. Aseupan wangunna saperti seuseukeut patlot. Aseupan atawa kukusan nyaéta wadah paranti nyeupan sangu atawa ...

                                               

Baki

Baki nyaéta parabot hampang nu dirarancang pikeun mawa barang. Ari dijieunna baheula mah tina rupa-rupa bahan, kaasup pérak, kuningan, lambaran beusi, triplék, kai, mélamin, jeung tiragaji. Ari baki anu murah mah dijieunna tina tiragaji nu dipade ...

                                               

Blénder

Blénder nyaéta alat éléktronik dina bentuk wadah anu dilengkepan péso anu muterkeun anu dianggo pikeun ngagaur, nyampur, ngagiling, atanapi ngalemeskeun bahan-bahan tuangeun. Sabeulahna bentukna sapertos baling - baling pondok anu napel dina hand ...

                                               

Kastrol

DADANG atawa pariuk nyaéta parabot anu biasa dipaké paranti ngasakan sangu. Dijieun tina beusi, kawas panci, ngan ukuranna leuwih kandel jeung rada beurat. Ari gagangna teu siga panci anu maké jejeber, tapi maké kawat beusi nu dipelengkungkung ti ...

                                               

Lémét

Lémét, atawa spatula nyaéta parabot dapur nu dipaké pikeun ngalimitan adonan anu cair, kintel atawa liket. Biasana mah lémét dijieun tina bahan palastik, karét, silikon atawa bahan séjén nu fléksibel. Lémét mibanda gagang minangka panyekelanna, s ...

                                               

Panci

Panci nyaéta ngaran wawadahan nu kaasup parabot dapur atawa lalayah tina logam, maké turub jeung dirampud ku imilye, aya ogé nu dijieun tina aluminium. Salian ti éta panci téh kagunaanana paranti masak. Dijieunna tina logam, aya ceulian dina sisi ...

                                               

Parako

Parako nyaéta tempat paranti neundeun hawu anu dijieun tina taneuh. Sakurilingna diwatesan ku awi atawa kai beunang meulah, hawu diparakoan téh sangkan seuneu jeung ruhak henteu ngalentab kana palupuh ogé lebuna henteu awur awuran kaluar, parako ...

                                               

Piring

Piring nyaéta hiji pakakas dapx|Piring dina rakun tempat nyayagikeun dahareun, lalawuh jeung sajabana, Pring ieu aya anu datar aya ogé anu ngalegok mang pirang lobana ukuran jeung rupa piring, Bahan anu dipaké nyieun ieu piring di antarana kaca, ...

                                               

Anggel

Anggel atawa bantal nyaéta pangganjel sirah, pangganjel diuk, pangganjel tonggong, jeung sajabana anu dikaput kawas karung anu dieusian ku kapuk, tapas, jeung sajabana.

                                               

Kasur

Kasur nyaéta tempat saré nu digebarkeun dijieunna tina urung nu dijejelan kapuk, lemesna bolsak. Ukuran kasur disaluyukeun kana gedé leutikna tempat saré, saperti no 1 ukuranana 1.80x2 méter jeung kandelna gedé leutik rata-rata antara 10–15 cm, n ...

                                               

Risbang

Risbang sok disebut ogé ranjang nyaéta tempat saré. Risbang loba rupa jeung ukuran anu béda-béda. Ilaharna risbang ngawengku dua bagian nyaéta luhur jeung handap. Bagian luhur biasana nyaéta bagian anu hipu tur ngeunaheun pikeun tempat saré. Bagi ...

                                               

Kaléng

Kaléng téh nyaéta wadah tempat neundeun paket dahareun, inuman, atawa produk lianna anu dijieun tina logam coated. Dina kaléng, kadaharan bisa dipanaskeun nepi ka suhu maksimal. Ku kituna, sakabéh mikroba anu hirup bakal paéh.

                                               

Karung

Karung nyaéta kantong badag tina goni anu kasar. Karung sok dipaké pikeun ngawadahan mangrupa-rupa barang, utamana mah nyaéta paré, béas, huut, pur jeung sajabana. Ari kagiatan ngasupkeun barang-barang kana karung sok disebut ngarungan. Lian ti k ...

                                               

Lodong (wawadahan)

Lodong nyaéta parabot pikeun mawa cai dijieun tina tangkal awi ukuranana kira-kira saméter leuwih disésakeun ruas nu panghadapna, bari dipolongoan keur nyangreudkeun tali. Terus maké tali di tungtung nu luhur jeung nu handap. Cara mawa caina dieu ...

                                               

Autokorélasi

Autokorélasi mangrupa salah sahiji alat matematika anu remen digunakeun dina signal processing keur analisa fungsi atawa deret nilai, saperti domain waktu signals. Autokorélasi nyaéta cross-correlation hiji signal jeung signalna sorangan. Autokor ...

                                               

Heaviside step function

Fungsi Héaviside step, ngaran nu dipaké keur ngahargaan ka Oliver Heaviside, nyaéta a fungsi diskontinyu nu mana nileyna nyaéta nol keur asupan negatip sarta hiji keur nu séjénna: H x = { 0: x < 0 1: x ≥ 0 {\displaystyle Hx=\left\\right.} This ...

                                               

Téori réliabilitas

Téori réliabilitas dimekarkeun tina bagéan utama probabilitas jeung statistika. Mimiti digunakeun abad ka-19 keur mantuan pausahaan asuransi laut jeung asuransi jiwa dina ngitung kauntungan nu kudu dibayarkeun ka palangganna. Ayeuna, watesan "gag ...

                                               

Aplikasi

Applikasi software nyaéta program komputer atawa kumpulan program nu dirancang pikeun nyadiakeun kagunaan keur end userna. Conto hususna nyaéta aplikasi program word processor, spreadsheet, accounting, jeung media player. Sababaraha aplikasi nu d ...

                                               

Kabel Telekomunikasi Jero Laut

Kabel telekomunikasi jero laut nyaéta kabel anu ditempatkeun di handapeun beungeut laut pikeun nyambungkeun jaringan telekomunikasi antar nagara. Kabel telekomunikasi jero laut munggaran mawa data telegrafi. Generasi satuluyna mawa sinyal telekom ...

                                               

Pamancar

Dina éléktronika pejuh sarta panyiaran, pamancar biasana miboga hiji catu daya, hiji osilator, hiji modulator, sarta sababaraha amplifier pikeun frékuénsi audio AF jeung frékuénsi radio RF. Modulator mangrupa alat anu numpangkeun sinyal informasi ...

                                               

Terminal (telekomunikasi)

Dina kontéks telekomunikasi, terminal nyaéta hiji alat anu aya dina wangunan atawa imah atawa genggeman pamilikna anu bisa disambungkeun kana jaringan télékomunikasi sarta mampuh ngalakukeun komunikasi ngaliwatan jaringan télékomunikasi kasebut. ...

                                               

Atenuasi

Atenuasi nyaéta ngaleutikna atawa ngurangna amplitudo jeung inténsitas sinyal. Sinyal bisa ngaleutikan sacara éksponénsial ku cara transmisi ngaliwatan hiji médium. Aténuasi mangrupa hiji sipat nu penting dina panerapan telekomunikasi jeung ultra ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →