ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 400



                                               

Iklim

Iklim nyaéta kaayaan cuaca rata-rata dumasar kana panjang waktu nu tinangtu di bumi atawa planét séjénna. Studi dina iklim diulik dina Klimatologi. Tempat iklim di bumi dipangaruhan ku géografi jeung topografi ngeunaan éta tempat. Pangaruh posisi ...

                                               

Subtropis

Subtropis nyaéta wewengkon Marcapada anu ayana di belah kalér jeung kidul sanggeus wewengkon tropis anu diwatesanan ku garis balik kalér jeung garis balik kidul di lintang 23.5° kalér jeung kidul. Kaayaan iklim subtropis cirina ku gangguan jeung ...

                                               

Pulo Biawak

Pulo Biawak ieu sacara administratif kaasup kadina wewengkon Désa Pabean Ilir Kabupatén Indramayu, perenahna di leupas basisir sagara jawa ± 40 km di palebah kalér basisir Indramayu dina posisi 06°56’022’’ LS sarta 108°22’015’’ BT. Kalayan legana ...

                                               

Pulo Bunaken

Bunakén nyaéta hiji pulo nu legana 8.08 km² di Teluk Manado, utara Pulo Sulawesi, Indonésia. Pulo ieu bisa ditempuh ku speed boat atawa kapal séwaan kalayan perjalan kira-kira 30 menit ti palabuhan dayeuh Manado. Di sakuriling Pulo aya Taman Laut ...

                                               

Irian

Irian nyaéta pulo kadua panggedéna di dunya nu aya di kaléreun Australia. Pulo ieu dibagi jadi dua wilayah nu masing-masing dikawasa ku Indonésia beulah kulon nu disebut Papua sarta beulah wétanna mangrupa bagéan nagara Papua Gini Anyar. Istilah ...

                                               

Kalimantan

Kalimantan nyaéta salah sahiji pulo nu aya di kaléreun Pulo Jawa sarta di kuloneun Pulo Sulawesi. Kalimantan kabagi jadi wilayah Brunéi, Indonésia jeung Malaysia. Pulo ieu kabéhannana sering ogé disebut Bornéo sedengkeun wilayah Indonésia disebut ...

                                               

Kabupatén Administrasi Kapuloan Seribu

Kabupatén Administrasi Kapuloan Seribu nyaéta hiji kabupatén administratif di Teluk Jakarta, 45 km kalereun Jakarta, Indonésia. Kabupatén Administrasi Kepuloan Seribu dibagi jadi dua wilayah, nyaéta Kepuloan Seribu Utara jeung Kepuloan Seribu Sel ...

                                               

Pulo Doom

Pulo Doom nyaéta pulo nu perenahna di Kota Sorong, Propinsi Papua Kulon, Indonésia. Ieu pulo miboga garis basisir sapanjang 4.5 kilométer jeung wilayahna dibagi ka na dua kalurahan, Doom Kulon jeung Doom Wétan. Ieu pulo pernah dijadikeun puseur p ...

                                               

Pulo Lombok

Pulo Lombok nyaéta hiji pulo di lesser Sunda islands atawa Nusa Tenggara nu dipisahkeun ku Selat Lombok ti Bali di sebelat kulon jeung nu Alas Selat ka wétan Sumbawa. Pulo jawa nyaéta kurang leuwih buleud jeung jenis "buntut" dina kidul-kulon nu ...

                                               

Pulo Sebuku (Sumatra)

Pulo Sebuku nyaéta salah sahiji pulo nu perenahna di Selat Sunda jeung kaasup ka na Kacamatan Rajabasa, Kabupatén Lampung Kidul, Propinsi Lampung. Ieu pulo legana 17.71 kilométer pasagi jeung luhurna nepi ka 361.8 méter. Ieu pulo jadi tempat pana ...

                                               

Sumatra

Pulo Sumatra aya di Indonésia, mangrupa pulo kagenep panggedéna di dunya, kalayan lega 443.065.8 km 2. Pangeusina kira-kira 28.016.160 jiwa. Di pulo Sumatra kungsi ngadeg karajaan Samudra kiwari Acéh. Sajarahna, dina tumandangna ka pulo ieu Ibnu ...

                                               

Honshū

Honshū nyaéta pulo panggedéna di Jepang, disebut Pulo utama ; di kiduleun Hokkaidō meuntas Selat Tsugaru, kalereun Shikoku meuntas Inland Sea, kaler-wetaneun Kyūshū meuntas Selat Kanmon. Pulo ieu nomer tujuh pulo panggedénna, sarta nomer dua pulo ...

                                               

Propinsi Ar-Riyadh

Pikeun kagunaan séjén tina Riyadh, tempo Riyadh disambiguasi. Propinsi Ar-Riyadh nyaéta hiji propinsi di Arab Saudi. Legana kira-kira 412.000 km². Salian ti Kotamadya Riyadh, propinsi ieu dibagi kana 19 kagubernuran muhafazat jeung 1 sub-kagubern ...

                                               

Walungan Han (Koréa)

Walungan Han nyaéta walungan di Koréa Kidul nu mangrupa muhara pinanggihna dua walungan, walungan Namhan, nu asalna ti Gunung Daédeok, jeung walungan Bukhan, nu asalna ti léngkob Gunung Geumgang di Koréa Kalér. Walungan ieu ngalir ngaliwatan Seou ...

                                               

Kabupatén Simalungun

Kabupatén Simalungun nya éta kabupatén nu aya di Sumatera Kalér, katelahna kabupatén pangluasna katilu sanggeus Kabupatén Mandailing Natal jeung Kabupatén Langkat. Luas wewengkon Kabupatén Simalungun nya éta 4.372.5 km 2. Kabupatén Simalungun dis ...

                                               

Kabupatén Bangka

Kabupatén Bangka nyaéta salah sahiji kabupatén nu aya di Propinsi Kapuloan Bangka Belitung, Indonésia. Pernahna Kabupatén Bangka téh aya di Pulo Bangka, nu miboga luas wilayah kurang leuwih sakitar 302.879.47 Ha atawa 3.028.794 Km², sarta miboga ...

                                               

Pasukan Abadi

Pasukan Abadi + thanatos "paéh"; sakapeung disebut "Pasukan Abadi Persia" atawa "Sapuluh Rewu Tentara Abadi") nyaéta ngaran nu dibéré ku Herodotus keur nyebut pasukan khusus ti Kakaesaran Persia Akhemeniyah. Pasukan Abadi pancénna nyaéta Garda Im ...

                                               

Gunung

Gunung nyaéta Melayu sarta Indonesia Kecap keur gunung - hal anu rutin dipaké di gunung. Gunung ogé nunjul ka hiji daérah nu kaayaan jangkung keluhur ilaharna mibanda leuwih ti 1.500 mdpl. Ngaran na gunung sakuliah Asia Tenggara.

                                               

Kalédonia

Kalédonia nyaéta sebutan kuno kanggé Scotlandia, wilayah bagian utara Inggris nu kantos dikawasa ku militer Romawi, nyèta pada masa pamarèntahan Kaisar Septimius Severus. Ayeuna ibu kota Scotlandia nyaèta Edinburgh sareng kota pangageungna nyaèta ...

                                               

Kampung Mahmud

1. KAMPUNG MAHMUD Kampung mahmud perenehna ditempatna di rw 04 didesa mekarrahayu dikcematan margaasih, kabupaten Bandung, numutkeun kepercayaan warga satempat, kampung ieu diwangun ku turunan wali Cirebon, Eyang Abdul Manaf, dina abad ka -15, an ...

                                               

Museum benteng vredeburg

Muséum Bénténg Vrédeburg nyaéta bénténg nu diwangun ditaun 1765 ku Pamaréntah Walanda anu dipaké pikeun nolak serangan ti Kraton Yogyakarta. Lokasi Benteng Vredeburg katuhu dina tungtung Jalan Malioboro atawa titik enol kilometer ti Yogyakarta. T ...

                                               

Museum De Mata

Museum De Mata atawa De Arca nyaéta salah sahiji museum anu aya di Yogyakarta, muséum ieu nyaèta muséum anu beda jeung muséum tina umumna, lamun kalobaan ngadangu kata muséum nyaèta tempat anu kumuh, anu ngabosenkeun jsb, tapi di muséum De Mata i ...

                                               

Laut Tengah

Laut Tengah atawa Laut Méditerania mangrupa hiji laut nu kasambung ka Samudra Atlantik nu dilingkung ku wewengkon Laut Tengah sarta sapinuhna ampir kalingkung ku daratan: di béh kalér ku Éropa Kidul jeung Anatolia, di béh kidul ku Afrika Kalér, j ...

                                               

Pulo nu kasebar di Samudra Hindia

Pulo nu kasebar di Samudra Hindia ngawengku 4 pulo karang leutik, 1 atol, jeung 1 karang di Samudra Hindia, jeung geus dinyatakeun salaku distrik ka-5 ti Daratan Kidul jeung Antartika Perancis saprak Pébruari 2007. Wewengkon ieu teu boga populasi ...

                                               

Sasak Akashi Kaikyō

Sasak Akashi Kaikyō nyaéta sasak gantung nu ngahubungkeun dayeuh Kobe di daratan Jepang, Honshu, ka Iwaya di Pulo Awaji. Ieu sasak meuntasan Selat Akashi nu sibuk nu jadi bagéan Jalan Bébas Hambatan Honshu–Shikoku. Ieu sasak réngsé diwangun dina ...

                                               

Allianz Aréna

Pikeun kagunaan séjén tina Stadion Allianz, tempo Stadion Allianz disambiguasi. Allianz Aréna nyaéta stadion maén bal di München, Bayern, Jérman nu miboga kapasitas tempat diuk 75.000 jelema. Kasohor ku panél plastik ETFE di luarna, ieu stadion j ...

                                               

Alpen

Alpen nyaéta sistim pagunungan pangluhurna jeung pangluasna nu kasaluruhan bagéanna aya di Éropa, misahkeun Éropa Kidul ti Tengah jeung Kulon jeung ngabentang kira-kira 1.200 kilometres ngaliwatan dalapan nagara Alpen: Perancis, Swiss, Monako, It ...

                                               

Stasion Ancol

Stasion Ancol nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Ancol, Pademangan, Jakarta Utara tepatna dina jalur KRL Commuter Line jalur Tanjung Priuk mimiti ti Stasion Jakarta Kota dugi ka Stasion Tanjung Priuk. Stasion anu pererahn ...

                                               

Stasion Angké

Stasion Angké mangrupa stasion karéta api kelas I anu pererahna di wates antara Kalurahan Jembatan Lima jeung Angké, Tambora, Jakarta Barat. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +3 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga ti ...

                                               

Antartika Brasil

Antartika Brasil nyaéta ngaran ti wewengkon Antartika kiduleun 60° lintang kidul, sarta ti 28° imbit kulon nepi ka 53° imbit kulon, diajukeun salaku Zone of Interest ku sarjana géopulitis, Therezinha de Castro. samentara inti perkawis panunjukan ...

                                               

Stasion Arjawinangun

Stasion Arjawinangun nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Jungjang, Arjawinangun, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga lima jalur kalawan jalur 2 jeung 3 ...

                                               

Kapuloan Ashmore jeung Cartier

Téritori Kapuloan Ashmore jeung Cartier mangrupa hiji téritori luar Australia nu ngawengku dua grup kapuloan di Samudra Hindia aya dina juru lémpéng buana kalér-kuloneun Australia jeung kiduleun Roté, Indonésia. "The Annotated Ramsar List: Austra ...

                                               

Bandar Udara Internasional Schiphol

Bandara Schiphol Amsterdam nyaéta bandara utama Walanda nu perenahna 20 menit di kulon kiduleun Amsterdam, munisipalitas Haarlemmermeer. Ngaran basa Walandana nyaéta Luchthaven Schiphol. Bandara ieu ogé boga kode IATA SPL tapi teu dipaké.

                                               

Bandar Udara Nusawiru

Bandar Udara Cijulang Nusawiru atawa Bandar Udara Pangandaran nyaéta salah sahiji bandar udara di kecamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Provinsi Jawa Kulon. Bandar Udara Pangandaran kaasup salah sahiji bandar udara perintis anu aya di Indonésia.

                                               

Stasion Banjar

Stasion Banjar nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Hegarsari, Pataruman, Kota Banjar. Stasion anu luhurna +32 meter ieu mangrupa stasion pangwétanna di Daérah Operasi II Bandung sarta jadi stasion aktif anu boga kaluhuran panghanda ...

                                               

Basisir Haéundaé

Basisir Haéundaé nyaéta salah sahiji basisir nu aya di Busan, Koréa Kidul. Basisir Haéundaé bisa dijugjug ku perjalanan 40 menit ti stasion karéta utama Busan, sarta kurang ti sajam ti Bandara Internasional Gimhaé. Kalayan panjang gurat basisir 1 ...

                                               

Stasion Batutulis

Stasion Batutulis nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik nu perenahna di Lawanggintung, Bogor Selatan, Bogor. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta dina kaluhuran +299 mdbs. Sanajan ngaranna Batutulis, stasion ieu perenahna lain di Kalu ...

                                               

Stasion Bekasi Timur

Stasion Bekasi Timur nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Durén Jaya, Bekasi Timur, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan ngalayanan KRL Commuter Line. St ...

                                               

Stasion Bekasi

Stasion Bekasi nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Jl. H. Juanda, Kota Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga lima jalur karéta api aktip kalawa ...

                                               

Stasion Blitar

Stasion Blitar nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kepanjénkidul, Kepanjénkidul, Blitar. Stasion anu luhurna +167 méter ieu asup ka Daérah Operasi VII Madiun. Di stasion ieu aya dipo karéta jeung jambatan pamuter lokomotip anu perenahna di ...

                                               

Stasion Bogor

Stasion Bogor - nalika jaman kolonial Belanda ngaranna Station Buitenzorg - nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di Cibogor, Bogor Tengah, Bogor. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +246 méter ieu kaasup ka Daérah Operas ...

                                               

Bonére

Pikeun kagunaan séjén tina Bonére, tempo Bonére disambiguasi. Bonére nyaéta hiji munisipalitas husus ti Walanda, nu ngawengku pulo Karibia, Bonére, sarta islét nu teu didumukan, Klein Bonére. Bareng jeung Aruba sarta Curaçao, Bonére ngawangun kel ...

                                               

Universitas Brawijaya

Universitas Brawijaya nyaeta paguron luhur ti Indonesia anu diadegkeun dina 1963 di Kota Malang, Jawa Wétan ngalangkungan kaputusan Menteri Pendidikan dan Ilmu Pengetahuan no.1 tanggal 5 Januari 1963. Kaping éta teras disetél salaku ulang tahun U ...

                                               

Stasion Brebes

Stasion Brebes nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Brebes, Brebes, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu mangrupa stasion karéta api aktip pangwétanna di Daérah Operasi III Cirebon sarta mangrupa stasion pangg ...

                                               

Stasion Buaran

Stasion Buaran nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jatinegara, Cakung, Jakarta Timur. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line. ...

                                               

Stasion Bumiwaluya

Stasion Bumiwaluya nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Citéras, Malangbong, Garut. Stasion ieu baheula ngaranna Stasion Malangbong lantaran perenahna anu di kacamatan Malangbong. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. E ...

                                               

Busan

Pikeun kagunaan séjén tina Busan, tempo Busan disambiguasi. Busan, resmina Kota Métropolitan Busan), laténna Pusan saméméh 2000, nyaéta kota métropolitan kadua panggedéna di Koréa Kidul sanggeus Seoul, kalayan populasi kurang leuwih 3.6 yuta. Pop ...

                                               

Bérlin

Bérlin) nyaéta puseur dayeuh jeung kota panggedéna di Jérman dina luas jeung populasina. Ieu kota mangrupa salah sahiji ti 16 nagara bagéan féderal Jérman. Ieu kota dikurilingan ku nagara bagéan Brandenburg, nu deukeutan jeung puseur dayeuhna, Po ...

                                               

Stasion Cakung

Stasion Cakung nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Pulogebang, Cakung, Jakarta Timur. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ...

                                               

Stasion Cawang

Stasion Cawang nyaéta hiji stasion karéta nu aya di wewengkon Tebet, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +16 m sarta kaasup kana wewengkon Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Sanajan diaranan Stas ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →