ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 4



                                               

Rékayasa géotéhnik

Rékayasa géotéhnik nyaéta cabang rékayasa sipil nu museurkeun kana rékayasa paripolah material taneuh. Rékayasa géotéknik kaasup panalungtikan kaayaan sahandapeun taneuh jeung materialna; taksiran resiko kaayaan lokasi; rancangan wangunan jeung s ...

                                               

Musieum Konferensi Asia Afrika

yaan, Pemerintah Daerah Tingkat I Propinsi Jawa Barat, sarta Universitas Padjadjaran. Rarancang jeung téhnis ngawangunna mah dipigawé ku PT.Decenta, Bandung. Musieum Konferensi Asia Afrika diresmikeun ku Presiden RI Soeharto tanggal 24 April 1980 ...

                                               

Arsitéktur

Arsitéktur mangrupa seni jeung élmu ngarancang wangunan. Harti nu leuwih lega bisa ngawengku rarancang wangun lingkungan sagemblengna, tina tingkat makro town planning, urban design, jeung landscape architecture nepi ka tingkat mikro furniture je ...

                                               

Désa

Désa, numutkeun définisi universal, nyaéta hiji aglomerasi pamukiman di aréa padésaan. Di Indonésia, istilah désa nyaéta babagéan wilayah administratif di sahandapeun kacamatan, nu dipingpin ku Kapala Désa. Ti saprak diberlakukeunnana otonomi daé ...

                                               

Jalan layang Pasupati

Jalan layang Pasupati nyaéta jalan layang nu ngahubungkeun Jalan Dr. Djundjunan beulah kulon jeung Jalan Surapati di tungtung wétan. Sabagéan jalan éta diwangun di luhur Jalan Pasteur, hiji jalan heubeul kalawan pohon palem raja nu beulah kénca j ...

                                               

LG G3

LG G3 nyaéta telepon cerdas Android nu dikembangkeun ku LG Electronics. Iteu telepon munggaran dirilis di Koréa Kidul tanggal 28 Méi 2014, mangrupa gaganti LG G2 taun 2013. Ngawarisan unsur rarancang ti G2, saperti bezel layar ipis katut tombol p ...

                                               

Kurikulum

Kurikulum nyaéta saperangkat rarancang jeung aturan ngeunaan tujuan, eusi, jeung bahan pangajaran sarta cara anu digunakeun pikeun padoman nyalagarakeun kagiatan diajar pikeun ngahontal tujuan atikan anu geus ditangtukeun. Ngamekarkeun kurikulum ...

                                               

Rékayasa sipil

Dina watesan modérn, téhnik sipil ngalegaan jadi rékayasa nu kabagi jadi sababaraha bagian nyaéta "perencanaan", konstruksi jeung perawatan struktur nu aya hubunganna jeung bumi, cai atawa peradaban jeung prosésna. Ayeuna téhnik sipil ogé nyakup ...

                                               

Protéin

Protéin mangrupa sanyawa organik kompléks nu beurat molekulna gedé nu diwangun ku asam amino nu disambungkeun ku beungkeut péptida. Protéin ésénsil pikeun struktur jeung pungsi sadaya sél hirup ogé virus. Loba protéin nu mangrupa énzim atawa subu ...

                                               

Mékanika taneuh

Mekanika taneuh nyaéta hiji widang elmu nu ngagunakeun prinsip mekanika teknik keur ngira-ngira sipat mekanik taneuh. Karl von Terzaghi, nu ngamimitian ngagunakeun prinsip rasional dina widang rekayasa taneuh, disebut Bapak Mekanika Taneuh. Mekan ...

                                               

Insinyur

Pikeun the British rock band Engineers, tempo Engineers band. Pikeun the Indian air marshal, tempo Aspy Engineer. Insinyur nyaéta saurang nu kalatih atawa gawé dina rékayasa. Insinyur maké téknologi, matématika, sarta pangaweruh saintifik pikeun ...

                                               

Eurocode

Eurocode nyaéta runtuyan kode model wangunan pan-Eropa nu disusun ku Komisi Eropa keur Standarisasi. EN Eurocode disusun dina 57 bagéan, unggal bagéan dicitak misah salaku European Standard. Dina taun 2002, sapuluh Eurocode geus disusun jeung dic ...

                                               

Leuweung

Leuweung atawa Wana hartina wewengkon nu miboga tatangkalan nu loba, biasana mangrupa bentukan alami dina jangka waktu nu kaitung lila. Komunitas tatangkalan ieu nutupan wewengkon nu lega tempat nyerep karbon dioksida, habitat sasatoan, modulator ...

                                               

Matematika

Matématika nyaéta élmu pangaweruh anu museurkeun dirina dina konsép-konsép sarupaning kuantitas, struktur, rohang, katut parobahan, sarta mangrupa widang akademik anu maluruhna. Benjamin Peirce nyebutkeun yén matématika téh "élmu nu ngahasilkeun ...

                                               

Kota Surabaya

Kota Surabaya, nyaéta ibukota Propinsi Jawa Wétan sakaligus jadi kota kadua panggedena di Indonesia. Surabaya tepung wates jeung Selat Madura di lebah kaler jeung wetan, di kidul tepung wates jeung Kabupaten Sidoarjo, di kulon tepung wates jeung ...

                                               

Virus

Ieu artikel ngabahas ngeunaan partikel biologis; pikeun istilah komputer, tingal virus komputer. Pikeun nu séjénna, baca virus disambiguasi. Virus atawa pirus hartina partikel submikroskopik nu bisa ngainféksi sél-sél organisme. Dina hambalan das ...

                                               

MRT Jakarta

MRT Jakarta, disingket Moda Raya Terpadu Jakarta, nyaéta sistem Transit Gancang anu nganggo Karéta rél Listrik di Jakarta. Prosés pangembangan mimitian 10 Oktober 2014 diresmikeun tanggal 24 Maret 2019. Layanan MRT ieu diberi ngaran "Ratangga". K ...

                                               

Kai

Kai mangrupa bahan hétérogén, higroskopik, sélulér, jeung anisotropik nu dihasilkeun ku tatangkalan nu kaian, gedéna gumantung ka jenis tangkalna. Kandungan utamana nyaéta serat selulosa jeung hémiselulosa nu dirapet ku lignin.

                                               

Karel Albert Rudolf Bosscha

Karel Albert Rudolf Bosscha, sakapeung dipikawanoh ku ngaran Bosscha, KAR Bosscha atawa Ru Bosscha nyaéta saurang preangerplanter sarta administratur Pakebonan entéh Malabar di Bandung, Indonesia.

                                               

Hutan Raya Juanda

Hutan Raya Juanda mangrupa leuweung anu tempatna aya di Pasir Dago, wilayah Pakar, Bandung Kalér. Hutan Raya Juanda ieu mangrupa leuweung anu dijagaan, objék wiasata, ogé mangrupakeun salah sahiji tempat pikeun ngabudidayakeun pepelakan anu geus ...

                                               

Layung

Layung nyaéta cahaya panon poé nu hibar luhureun langit beulah kulon mangsa panon poé surup atawa méh surup. Alatan ayana réfraksi atmosfir nu ngabalukarkeun panon poé masih kénéh katempo sanajan geus aya di sahandapeun horison. Robahna kelir di ...

                                               

Aam Amilia

Aam Amilia, salah sahiji pangarang wanoja Sunda nu kawilang produktif tur miboga peran penting dina Sastra Sunda. Kungsi kuliah di Fakultas Hukum Universitas Padjadjaran tapi teu hatam. Mimiti ngarang ti taun 1960-an nepi ka 2006 ngahasilkeun rat ...

                                               

Aang Kunaefi

Haji Aang Kunaéfi Kartawiria. Mayor Jénderal,perwira tinggi TNI-AD, Gubernur, Dutabesar. Anjeunna meunang pendidikan kemilitéran di Waenaya Akademia M.W. Frunze, Moskwa, Uni Sovyét jeung Séskoad. Anjeunna jadi Komandan Komando Militér Kota Cirebo ...

                                               

Abah Falak

Kiai Haji Tubagus Muhammad Falak nyaéta nu ngadegkeun Pasantrėn Pagentongan, Dėsa Gunung Batu, Kacamatan Ciomas, Kabupatėn Bogor. Dibabarkeun di Dėsa Sabi, Pandėglang, ku nigaran Bungsu, putra Kiai Tubagus Abbas jeung incu Kiai Tubagus Mumin Abba ...

                                               

Abah Sepuh

Abah Sepuh alias Ajengan Godébag nyaéta Kiai anu ngadegkeun jeung anu mingpin Pasantrén Suryalaya,Pagerageung,Tasikmalaya, guru jeung pamingpin Tariqat Qadariyyah Naqsabandiyyah. Abah Sepuh boga ngaran asli nyaéta Syéh Abdullah Mubarrok. Tikeur l ...

                                               

Abas Alibasyah

Abas Alibasyah nyaéta miboga garan aslina Alibasyah Natapriyatna. Gumelar a di Purwakarta, 1 Maret 1928. Anjeunna téh salah saurang palukis jeung dosen. Dina mangsa panjajahan Walanda, Abas kantos diajar di HIS, dina mangsa Jepang anjeunna ngalan ...

                                               

Abay D. Subarna

Abay D. Subarna lahir di Limbangan, Garut, 11 Désémber 1940, nyaéta salah saurang juru lukis, dosén, ahli kaligrafi jeung kasenian Islam. Anjeuna lulus di Departemén Senirupa ITB anu skripsina Kaligrafi Islam di Indonesia, Abay jadi staf pangajar ...

                                               

Abdul Kodir Jaélani

Muhyiddin Abu Muhammad Abdul Qodir bin Abi Shalih Zango Dost Al-Jaelani upami Séh Abdul Kodir Jaélani lahir di Jailan atawa Kailan taun 470 Hijriyah/ 1077 Maséhi, nepi ka ditambahkeun kecap Al-Jaelani atau Al-Kailani atawa Al-Jiliydan. Nénéhna Ab ...

                                               

Abdul Latif Muhtar

Abdul Latif Muhtar nyaéta salah saurang Kiayi Haji Abdul Latif Muhtar. Dosén ulama, pupuhu Persatuan Islam, anggota DPR-MPR-RI. Ti leuleutik anjeunna diajar dilingkungan atikan Persis mimiti ti Ibtidaiyyah,Tsanawiyah nepi ka Muallimin. Sanggeus a ...

                                               

Abdul Muhyi

Séh Abdul Muhyi nyaéta saurang alim sarta panyebar ageman Islam dina abad ka-17 anu kasohor ti Tatar Sunda. Anjeunna kantos diajar ka Séh Abdurrauf Singkil di Acéh, saacan nuluykeun ka Timur Tengah. Sanggeus mulih, Séh Abdul Muhyi ngamimitian nyu ...

                                               

Abdullah bin Nuh

Abdullah bin Nuh nyaèta Ulama, panyair dina basa Arab, dosèn, panyiar radio, pangarang buku dina basa Arab, Indonèsia, jeung Sunda. Meunang atikan ti bapana, K.H. Radèn Nuh nu ngawangun sakola I Anat at-Talib al-Miskin, kukituna manehna bisa ngaw ...

                                               

Abdurrahman

Abdurrahman lahir di Jatiwangi, 29 Maret 1943. Anjeunna janten Sarjana Sastera, organisator. Saentos sakola SD sareng SMP di Jatiwangi, anjeunna nuluykeun ka SMA Cirebon taun 1961, tapi anjeunna pindah ka SGA Majalengka. Saatos tamat sakola anjeu ...

                                               

Achdiat Karta Mihardja

Achdiat Karta Mihardja dikenal ku ngaran péna Achdiat K. Mihardja nyaéta wartawan, dosén jeung pangarang dina basa Indonésia jeung Sunda.

                                               

Acép Zamzam Noor

Acép Zamzam Noor nyaéta salah saurang panyajak dina basa Indonésia jeung Sunda. Lahir di Tasikmalaya, 28 Februari 1960. Sajaba ti éta, kagiatan sapopoéna ngalukis. Putra inohong Nahdatul Ulama Moh. Ilyas Ruhiat. Digedékeun di lingkungan Pasantrén ...

                                               

Adam Malik

Adam Malik Batubara nyaéta urut Menteri Indonésia anu pernah ngajabat di sababaraha Departemén, di antarana jadi Menteri Luar Negeri. Adam Malik ogé pernah diangkat jadi Wakil Présidén Indonésia anu katilu. Adam Malik ditetepkeun minangka salah s ...

                                               

Adnan Buyung Nasution

Adnan Buyung Nasution atawa Adnan Bahrum Nasution nyaéta saurang pangacara sénior, ogé mangrupa panggagas sakaligus pangadeg Lembaga Bantuan Hukum, sarta pernah ngajabat minangka anggota DPR/MPR.

                                               

Al-Ghazali

Abū Hāmid Muhammad ibn Muhammad al-Ghazālī nyaéta saurang pamikir tur praktisi atikan anu icikibung ku cara langsung. Téologi atawa élmu kalam jeung filsafat ogé mangrupa élmu anu diteuleuman ku anjeunna. Ninggang mangsa di ahir hayatna, Al-Ghaza ...

                                               

Al-Mawardi

Abu al-Hasan Ali bin Muhammad bin Habib al-Mawardi, anu nelah disebat Imam Al-Mawardi nyaéta hiji ulama jenius sarwa tiasa kalahiran Bashrah. Saprak mangsa anomna, Al-Mawardi geus guguru macem-macem élmu ageman ti para guruna di Bashrah sarta Bag ...

                                               

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas Père lahir di Villers Cotterets, Perancis tanggal 24 Juli 1802. Akina ti golongan ménak, ninina urang négro ti Santo Domingo. Bapana jendral balatentara Napoléon anu perlaya mangsa Dumas kakara umur opat taun bari henteu ngawarisk ...

                                               

Amien Rais

Amien Rais nyaéta salah saurang inohong pulitik Indonésia anu kawentar ku wawanénna dina kajadian nangtukeun jabatan présidén dina Sidang Umum MPR taun 1999 jeung Sidang Istiméwa taun 2001 nikakeun meunang jujuluk King Maker. Amien Rais ogé nu ng ...

                                               

Anton Chekhov

Anton Pavlovich Chekhov nyaéta pangarang kahot ti Rusia kawentar utamana ngaliwatan karya-karyana dina wangun carita pondok jeung drama. Lahir di Taganrog, Laut Azov, 17 Januari 1860. Bapana tukang dagang di toko leutik. Akina budak beulian. Ti l ...

                                               

Azai Nagamasa

Azai Nagamasa nyaéta daimyo salila perang sipil Jepang jaman Sengoku. Manéhna téh adi beuteung ti nu ngahijikeun Jepang, Oda Nobunaga anu antukna jadi musuh alatan panghianatan pasakutuan maranéhanana.

                                               

Daniel Murdiyarso

Daniel Murdiyarso nganamatkeun atikan sarjana di Fakultas Kahutanan IPB jeung meunangkeun gelar PhD taun 1985 ti Universitas Reading, inggris. Ka taun 2000, manehna pernah ngajabat salaku Deputi Kementerian Lingkungan Hidup. Manehna oge nyaéta il ...

                                               

Didi Kempot

Didik Prasetyo atawa nu dipiwanoh Didi Kempot nyaéta penyanyi sarta pencipta lagu campursari jeung congdut ti Surakarta. Didi Kempot téh anak ti Ranto Edi Gudel atawa nu dipiwanoh ku ngaran Mbah Ranto, sarta adi kandung ti pelawak Srimulat Mamiek ...

                                               

Diego Maradona

Diégo Armando Maradona, pangsiunan pamaén bal profésional Argéntina. Dianggap minangka pamaén bola panghébatna sapanjang mangsa. Manéhna téh salah sahiji tina dua pinunjul réréongan panghargaan Pamaén FIFA Abad 20. Visi, operan, kontrol bal jeung ...

                                               

Din Syamsuddin

Muhammad Sirajuddin Syamsuddin nyaéta saurang pulitikeus anu kungsi nyalonkeun dina Pilprés taun 2009. Din Syamsuddin kapilih minangka Pupuhu Umum PP Muhammadiyah dina 7 Juli 2005 salila lima taun ngagantikeun Ahmad Syafi’i Ma’arif, tur kapilih d ...

                                               

Dédén Abdul Aziz

Dédén Abdul Aziz, lahir di Cianjur, 28 Agustus 1972. Dédén téh pangarang Sunda entragan anyar, tapi karangan-karanganana méré nuansa béda dina pakumbuhan sastra Sunda. Nulis sajak, carita pondok, éséy, jeung novel. Karya-karyana dimuat dina Mangl ...

                                               

Déwi Sartika

Radén Déwi Sartika nyaéta inohong wanoja anu dianggap salaku pamingpin pajoangan atikan pikeun wanoja di Jawa Kulon. Taun 1966 pamaréntah Indonésia ngangkat Déwi Sartika minangka Pahlawan Nasional.

                                               

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway lahir 21 Juli 1899 di Oak Park, Illionis, Amérika Serikat. Ngamimitian karirna minangka panulis dina surat kabar The Kansas City Star dina taun 1917. Mangsa Perang Dunya Kahiji jadi tanaga sukaréla nyupiran ambulan. Nalika mancén ...

                                               

Gary Lineker

Gary Winston Lineker OBE manten pamaen bola profesional Inggris, ayeuna jadi penyiar acara olahraga. Jinisna nyepeng rekor gol Inggris di Piala Dunia FIFA ku 10 gol. Karir media Lineker dimimitian jeung BBC, di mana dirina mawakeun program menbal ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →