ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 396



                                               

23 Nopémber

1939 – PD II: HMS Rawalpindi dilelepkeun ku kapal perang Jérman Scharnhorst jeung Gneisenau. 2010 – Bombardir Yeonpyeong: Serangan artileri Koréa Kalér maténi dua rakyat sipil sarta dua marinir di Pulo Yeonpyeong Koréa Kidul. 1510 – Kampanye mili ...

                                               

23 Oktober

1993 – Bom sayap Povisional IRA ngabeledug ti heula di Belfast, maténi si juru bom jeung salapan jalma sipil. 1998 – Israél jeung Otoritas Paléstina néken Mémorandum Wye River. 1995 – Yolanda Saldívar divonis salah pikeun nembak mati tukang kawih ...

                                               

23 Pébruari

2012 – Sarangkéan serangan lumangsung di Irak ngakibatkeun saheunteun 83 jalma maraot sarta leuwih ti 250 lianna taratu. 1945 – Perang Dunia II: Divisi Airborne Ka-11 katut gerilya Philipina ngabébaskeun tahanan ti kémp Los Banos. 1987 – Supernov ...

                                               

23 Séptémber

1846 - Planét Néptunus katimu ku astronom Jérman. 1983 - Kapal Udara Gulf Air 771 ngajelegur alatan bom dina bahasina, 117 panumpang tiwas. 2002 - Vérsi kahiji browser Mozilla Firepox, Phoenix 0.1, medal pikeun umum. 1980 - Konsér pamungkas Bob M ...

                                               

24 Agustus

79 – Gunung Vesuvius bitu, ngubur Pompeii Roma jeung Herculaneum, kurang leuwih 15. 000 palasatra. 1981 – Mark David Chapman ditibanan hukuman 20 taun panjara alatan nelasan John Lennon. 1968 – Perancis jadi nagara kalima di dunya nu ngabogaan ka ...

                                               

24 April

1944 – Perang Dunia II: SBS pasukan parahu husus AL Inggris dipesatkeun pikeun ngalawanan garnisun Santorini di Yunani. 1982 – Saratus lima puluh panganut Khomeini nyerang asrama siswa di Jérman Kulon. 1993 – Hiji bom IRA ngancurkeun aréa Bishops ...

                                               

24 Désémber

1974 – Angin Puyuh Tracy ngaburantakkeun Darwin, Australia. 1906 – Radio: Reginald Fessenden ngatransmisikeun siaran radio munggaran ; eusina maca puisi, maén biola solo jeung pidato. 1999 – Pasawat Indian Airlines 814 dibajak di jomantara antara ...

                                               

24 Januari

1942 – Perang Dunia II: Sakutu ngabombardir Bangkok, ngakibatkeun Thailand, nu harita aya dina kakawasaan Jepang nyatakeun perang ka Amérika Sarikat jeung Inggris. 1946 – PBB ngaluarkeun résolusi kahiji pikeun ngadegkeun Komisi Tanaga Atum PBB. 1 ...

                                               

24 Juli

1825 - Kabupatén Wonosobo diadegkeun ku Pangéran Diponegoro kalawan bupati munggaran KRT. Seconegoro. 1970 - Asosiasi Aturan Ténes Internasional ngaluarkeun aturan tie break 9 poin. 2019 - Facebook satuju pikeun mayar denda $5 milyar ka Komisi Da ...

                                               

24 Juni

1916 - Mary Pickford jadi béntang pilem wanoja munggaran nu meunangkeun kontrak sajuta dolar. 1497 - John Cabot ngaklaim Kanada Wétan pikeun Inggris marukanna manéhna manggihan Asia di lebah Nova Scotia. 1812 - Pasukan Napoleon Bonaparte meuntas ...

                                               

24 Maret

1999 – Hiji lori nu mawa mantega jeung tipung kaduruk di Torowongan Mont Blanc. Ngakibatkeun maotna 38 jalma. 1860 – Insidén Sakuradamon di Jepang: Panelasan Pupuhu Menteri Jepang Tairō Ii Naosuke. 1999 – Perang Kosovo: NATO ngamimitian serangan ...

                                               

24 Méi

1822 – Patempuran Pichincha: Antonio José de Sucre mastikeun kamerdékaan ti Kaprésidénan Quito. 1993 – Éritréa meunangkeun kamerdékanna ti Éthiopia. 1941 – Perang Dunia II: Dina Patempuran Atlantik, Kapal Perang Jérman nilemkeun kapal kabanggaa A ...

                                               

24 Nopémber

2015 – Hiji serangan téroris di hiji hotel di Al-Arish, Mesir, nelasan saheunteuna tujuh jalma sarta nyideraan 12 séjénna. 1965 – Joseph-Désiré Mobutu ngarebut kakawasaan di Républik Démokratik Kongo sarta jadi présidén; manéhna mingpin nagara nu ...

                                               

24 Oktober

1857 – Sheffield F.C., kleub ménbal pangkolotna nu masih kénéh aktif ngadeg di Inggris. 1851 – William Lassell manggihan bulan Umbriel jeung Ariel nu ngorbit ka Uranus. 1648 – Perdaméyan Westphalia ditéken, ngeureunan Perang Tilu Welas Taun di Ka ...

                                               

24 Pébruari

1875 – Kapal Laut Gothenburg neunggar Terumbu Karang Raksasa sarta tilem di leupas basisir wétan Australia, nelasan kurang leuwih 100 jalma, kaasup patinggi pagawé sipil jeung para pasohor. 1739 – Patempuran Karnal: Tentara pangawasa Iran, Nader ...

                                               

24 Séptémber

1529 - Sultan Sulaiman Agung ti Turki Utsmani katut pasukanna ngamimitian Pangepungan Wina. 2015 - Kakacauan nalika Ibadah Haji di Mekah, ngabalukarkeun 1.100 jamaah maot sarta 934 deui tatu. 2009 - Pasamoan G20 di Pittsburgh, dihadiran ku 30 pam ...

                                               

25 Agustus

1609 - Galiléo Galiléi midangkeun téléskop munggaranna. 1920 – Perang antara Polandia jeung Uni Soviét di Warsawa lekasan kalawan éléhna pihak Uni Soviet. 1991 - Linus Torvalds ngabéwarakeun pangembangan sistem operasi Linux. 1814 – Perang Amérik ...

                                               

25 April

2007 – Pamakaman Boris Yeltsin: Minangka pamakaman nu munggaran nu meunang deui réstu ti Garéja Ortodoks Rusia pikeun saurang pupuhu nagri ti saprak pamakaman Kaésar Alexander III di taun 1894. 1945 – Négosiasi pikeun diadegkeunna PBB dimimitian ...

                                               

25 Désémber

1000 – Karajaan Hongaria diadegkeun ku Raja Stephen I. 1926 - Kaisar Taishō Jepang pupus. Putrana, Pangeran Hirohito diangkat salaku Kaisar Shōwa. 1758 – Komét Halley kasawang ku Johann Georg Palitzsch, mastikeun benerna ramalan Edmund Halley nge ...

                                               

25 Januari

1971 – Charles Manson sarta tilu awéwé anggota Family diputuskeun salah pikeun panelasan Tate-LaBianca taun 1969. 1980 – Ibu Teresa dileler ku pangajén rakyat sipil pangluhurna di India, Bharat Ratna. 2015 – Hiji patelak di Mamasapano, Maguindana ...

                                               

25 Juli

1511 - Pasukan Portugis pingpinan Afonso de Albuquerque mimitia nyerang ka kota dagang Malaka, di Bobojong Malaya. 1946 - Konférénsi Malino lekasan kalawan dibentukna Nagara Indonésia Wétan. 1908 - Pausahaan Ajinomoto diadegkeun. Kikunae Ikeda ti ...

                                               

25 Juni

1678 - Elena Cornaro Piscopia ti Vénesia dileler ku gelar doktor di widang pilsapat, minangka awewe munggaran nu meunangkeun gelar doktor universitas, atawa PhD. 1950 - Koréa Kalér nyerang Koréa Kidul, minangka awal tina Perang Koréa. 1876 - Pate ...

                                               

25 Maret

1996 – Komite Sarikat Dokter Héwan Éropa ngalarang ékspor daging sapi jeung produk turunanna ti Inggris ku alatan panyakit sapi gélo Bovine spongiform encephalopathy. 1948 – Ramalan tornado nu munggaran meneran, ngaramalkeun serangan tornado ka M ...

                                               

25 Méi

2002 – Pasawat Maskapai Tionghoa Nomer 611 beulah di jomantara sarta murag ka Selat Taiwan. Sakabéh 225 jalma sajeroeunna maraot 1895 – Républik Formosa diadegkeun, ku Tang Jingsong minangka présidénna. 1809 – Perjoangan nu mucunghul di Chuquisac ...

                                               

25 Nopémber

1678 – Palawanan Trunajaya: Sabada parade panjang jeung meakeun biaya gedé, gabungan pasukan Mataram jeung VOC hasil nyerang bénténg Kediri. 1987 – Topan Nina ngawut-ngawut Philipina ku angin kategori 5 165 mpj sarta badéy nu ngancurkeun sakabéh ...

                                               

25 Oktober

1980 – Konpénsi Hague Den Haag, Walanda ngeunaan Aspék Sipil tina Panyulikan Budak Intérnasional réngsé. 2010 – Lini 7.2SR tur tsunami di Kapuloan Mentawai béh kuloneun Sumatra, 286 maot, 252 leungit sarta 200 tatu. 2009 – Dua bom mobil narajang ...

                                               

25 Pébruari

1951 – Pasanggiri Pan Amérika nu kahiji sacara rasmi dibuka di Buénos Aires, Argéntina ku Présidén Juan Peron, 1986 – Présidén Philipina Ferdinand Marcos ninggalkeun nagrina sabada ngawasa salila 20 taun lilana. Corazon Aquino jadi présidén awéwé ...

                                               

25 Séptémber

1066 - Patempuran Stamford Bridge: Pasukan Inggris dina pingpinan Raja Harold II ngéléhkeun panyerang ti Norwégia nu dipingpin ku Raja Harald Hardrada jeung dulur Harold, Tostig, nu mana duanana perlaya. 1513 - Vasco Núñez de Balboa ti Spanyol ma ...

                                               

26 Agustus

1967 - PON ka-7 dibuka di Surabaya. 1914 – Patempuran Tannenberg dina PD II dimimitian: Pasukan ka-8 Jérman ngéléhkeun Pasukan Narev Rusia. 1968 - Single Hey Jude milik The Beatles dirilis. 1883 - Gunung Krakatau bitu nu éfékna nepi ka Éropa jeun ...

                                               

26 April

1944 – Georgios Papandreou jadi pupuhu pamaréntahan Yunani di pambuanganna di Mesir. 1970 – Konvénsi Pangadegan Organisasi Kakayaan Intelektual mimiti lumaku. 1794 – Patempuran Beaumont wanci Kampanye Flanders dina Perang Koalisi Kahiji. 1937 – P ...

                                               

26 Désémber

1944 – Perang Dunia II: Tentara Katilu George S. Patton mecahkeun pangepungan ka pasukan AS di Bastogne, Bélgia. 2004 – Lini téktonik 9.0 skala Richter di kuloneun Sumatra ngabalukarkeun sunami nu nyaahan wewengkon utamana basisir Acéh jeung Suma ...

                                               

26 Januari

1986 – Pamaréntahan Tito Okello di Uganda diruntuhkeun ku Tentara Patahanan Nasional nu dipingpin ku Yoweri Museveni. 1934 – Pakta Non-Agrési Jérman-Polandia ditanda tangan. 2001 – Lini 7.7 Mw Gujarat ngoyagkeun India Kulon ku inténsitas Mercalli ...

                                               

26 Juli

1579 - Francis Drake miang ti San Fransisco pikeun ngambah Samudera Pasifik. 1950 - KNIL sacara resmi dibubarkeun dina jam 00.00 sanggeus markas besarna sacara resmi diserahkeun ka TNI ku Dirk Cornelis Buurman van Vreeden heuleut sapoé. 1945 - Dé ...

                                               

26 Juni

2000 - Pramoedya Ananta Toer nampa hadiah utama di Panghargaan Kabudayaan Asia Fukuoka ke-11. 1819 - Sapéda dipaténkeun. 1960 – Madagaskar meunangkeun kamerdékaanna ti Perancis. 1522 - Kakaisaran Utsmaniyah meunang dina Pengepungan Pulo Rodos nu ...

                                               

26 Maret

1169 – Sholehuddin jadi Raja Mesir. 908 – Kaésar Zhu Wen ti Dinasti Tuluyan Liang ngabaruang Kaésar Li Zhu, kaésar pamungkas Dinasti Tang. 1974 – George Foreman ngéléhkeun Ken Norton ku cara TKO di ronde kadua dina parebutan gelar juara dunia kel ...

                                               

26 Méi

1991 – Pasawat Lauda Air 004 beulah di jomantara sarta murag di Taman Nasional Ph Toei di Thailand, nelasan sakabéh 223 jalma sajeroeunna. 1865 – Perang Sipil Amérika: Jéndral Konféderasi Edmund Kirby Smith, pamingpin divisi Trans-Mississipi Konf ...

                                               

26 Nopémber

2011 – Jambatan Kutai Kartanegara nu keur dioméan, rugrug ka Leuwi Mahakam, 24 maot, 12 teu katimu sarta puluhan taratu. 1939 – Témbakan Mainila: Pasukan Soviét nyieun-nyieun kajadian nu dijadikeun alesan pikeun ngamimitian Perang Usum Tiis ngala ...

                                               

26 Oktober

1995 – Agén Mossad nelasan pamingpin Jihad Islam, Fathi Shaqaqi di hiji hotél di Malta. 1859 – Kapal laut Royal Charter rujad ditarajang badéy di teluk Anglesey sarta 459 panumpangna maraot. 2010 – Gunung Merapi di Yogyakarta bitu, korban puluhan ...

                                               

26 Pébruari

1971 – Sékjén PBB U Thant néken proklamasi PBB ngeunaan vernal equinox jadi Poé Bumi. 1935 – Robert Watson-Watt ngalumangsungkeun hiji pamintonan di deuket Daventry nu nungtun kana pamekaran radar di Karajaan Inggris. 1876 – Jepang jeung Koréa né ...

                                               

26 Séptémber

1954 - Kapal Férry Jepang, Toya Maru, tilelep alatan topan di Selat Tsugaru. 1.172 panumpang palastra. 2000 - Kapal Laut MS Express Samina ti Perancis karam di Laut Aegean, niwaskeun 80 panumpangna. 1997 - Garuda Indonesia Airbus 300 ragrag deuke ...

                                               

27 Agustus

1937 - Divisi mobil Pabrik Tenun Otomatis Toyota 豊田自動織機製作所 dilebur jadi Toyota Motor Corporation. 663 - Patempuran Baekgang dimimitian di Samenanjung Koréa antara aliansi Jepang jeung Baekje ngalawan Silla jeung Dinasti Tang. 1628 - Sera ...

                                               

27 Désémber

1997 – Pamingpin paramiliter Protéstan, Billy Wright, ditelasan di Irlandia Kalér, Inggris. 1996 – Pasukan Taliban ngarebut Landasan Bagram nu strategis nu madetkeun zona panyangga sabudeureun Kabul, Afghanistran. 1985 – Gerilyawan Palestina nela ...

                                               

27 Januari

2010 – Krisis konstitusional Honduras 2009 réngsé nalika Porfirio Lobo Sosa manjing présidén Honduras. 1983 – Poros pilot Torowongan Seikan, torowongan handapeun laut pangpanjangna di dunia 53.85 km antara Pulo Honsu jeung Hokaido di Jepang, hasi ...

                                               

27 Juli

1996 - Kajadian Sabtu Kelabu, kantor PDI di Jalan Diponegoro, Jakarta Pusat diserbu massa. 1890 - Vincent van Gogh némbak dirina sorangan sarta tuluy maot dua poé ti harita. 1921 - Para panalungtik di Universitas Toronto nu diluluguan ku biokimia ...

                                               

27 Juni

1954 - Pambangkit Listrik Tanaga Nuklir PLTN mimiti nu aya di Obninsk, luar Moskow, diadegkeun. 1988 - Mike Tyson nga-o Michael Spink dina waktu ngan 91 detik di Atalantic City. 1596 - Ékspedisi Cornelis de Houtman nepi di Banten. Panampaan masar ...

                                               

27 Maret

2015 – Militan Al-Shabab nyerang hotél nu samentara dicicingan ku urang Mogadishu, nelasan 20 jalma. 2000 – Pabrik Petroleum Phillips ngabeledug di Pasadena, Texas, nelasan saurang jalma sarta nyideraan 71 urang lianna. 2009 – Waduk Situ Gintung, ...

                                               

27 Méi

1703 – Tsar Peter Agung ngadegkeun Kota Saint Petersburg Leningrad. 1933 – Walt Disney medalkeun kartun Tilu Babi Leutik. 1971 – Pasukan Pakistan nelasan leuwih ti 200 urang Béngal dina pangbantéyan Bagbati. 1919 – Pasawat NC-4 anjog ka Lisboa sa ...

                                               

27 Nopémber

1975 – IRA nelasan Ross McWhirter, sabada konferénsi préss di mana McWhirter ngumumkeun hadiah pikeun saha-saha nu bisa néwak palaku sababaraha kali pengeboman jeung panembakan di Inggris. 1983 – Boeing 747 Avianca 011 murag di deukeut Bandara Ba ...

                                               

27 Oktober

1945 – Jawatan Listrik jeung Gas diadegkeun ku Présidén Soekarno, kaituna pijadieun Pausahaan Listrik Nagara PLN. 1962 – Ku nolak nyatujuan nembakeun torpédo nuklir ka kapal perang AS, Vasily Arkhipov geus nyegah perang nuklir. 1904 – Rél karéta ...

                                               

27 Pébruari

1971 – Para dokter di klinik aborsi kahiji di Walanda Midredhuis di Arnhem mimiti milampah aborsi induksi buatan. 1933 – Gedong Parlemén Jérman, Reichstag diduruk ku Martinus van der Lubbe, saurang komunis Walanda. Hal ieu dimangfaatkeun ku Nazi ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →