ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 394



                                               

16 Januari

1919 – Amérika Sarikat ngaratifikasi Amandemén ka-18 kana konstitusi, nu ngudukeun palarangan inuman nu ngandung alkohol Prohibition di Amérika Sarikat sataun sabadana. 2006 – Ellen Johnson Sirleaf disumpah minangka présidén anyar Liberia. Manéhn ...

                                               

16 Juli

2004 – Taman Milénium di Chicago dibuka pikeun balaréa. 1979 - Saddam Husséin jadi Présidén Irak ngagantikeun Ahmed Hassan al-Bakr. 1965 – Torowongan Mont Blanc nu ngahubungkeun Perancis jeung Italia dibuka. 2018 – Dua welas bulan anyar nu nguril ...

                                               

16 Juni

1673 – Perdaméyan Vossem: Raja Perancis Louis XIV jeung Frederik Willem ti Brandenburg. 1567 – Mary, Ratu Skotlandia, dibui di Kastil Lochleven, Skotlandia. 1983 – Yuri Andropov ditunjuk minangka présidén Uni Soviét. 1815 – Patempuran di Ligny: T ...

                                               

16 Maret

1979 – Perang Cina-Viétnam: Tentara Pangbébasan Rakyat Tionghoa mundur mentas wates nagara, mungkas perang éta. 2003 – Aktipis Amérika, Rachel Corrie nemasing pati di Rafah kagusur ku buldosér Israél nalika ngahalangan pangancuran hiji imah. 1521 ...

                                               

16 Méi

1961 – Park Chung-hee mingpin hiji kudeta pikeun ngarugrugkeun Républik Koréa Kidul Kadua. 2014 – Dua welas jalma palastra dina dua beledugan di Pasar Gikomba di Nairobi, Kénya. 1929 – Di Hollywood, kariaan Academy Awards nu kahiji lumangsung. 19 ...

                                               

16 Nopémber

1990 – Grup Pop Milli Vanilli dibatalkeun hadiah Grammy-na alatan duo éta heunteu mawakeun laguna pisan dina albeum Girl You Know Its True. Musisi studio nu nangkes kabéh vokalna. 1973 – Présidén AS Richard Nixon néken Akta Otorisasi Jalur Pipa T ...

                                               

16 Oktober

1793 - Ratu Perancis Marie Antoinette dihukum mati. 1984 - Desmond Tutu, pajoang anti apartheid jeug pajoang HAM ti Afrika Kidul meunangkeun Nobel Perdaméan. 1964 - Républik Rahayat Tiongkok ngabeledugkeun bom atum munggaranna. 1946 - Prosés Nürn ...

                                               

16 Pébruari

2013 – Hiji bom ngabeledug di hiji pasar di Kota Hazara, Quetta, Pakistan, nelasan leuwih ti 80 jalma sarta nyideraan 190 lianna. Laskar e-Jhangvi ngaku tanggung jawab kana kajadian éta. 1962 – Banjir di aréa basisir Jérman nelasan 315 urang sart ...

                                               

16 Séptémber

1975 - Papua Nugini merdéka ti Australi. 1963 - Malaysia, ngawengku Malaya, Singapur, Bornéo Kalér Britania jeung Sarawak, dibentuk. 1979 - Stadion Teladan Médan ambruk lantaran ngabrulna nu lalajo konsér Adi Bing Slamet. 1987 - Protokol Montréal ...

                                               

17 Agustus

1903 - Joe Pulitzer nyumbang $1 juta ka Universitas Columbia sarta ngamimitian Hadiah Pulitzer di Amérika. 1943 - Jenderal Patton asup ka Messina, ngaréngsékeun panalukan Sisilia ku Sakutu. 1945 - Koréa kabagi dua, Kalér jeung Kidul. 1960 - Dékol ...

                                               

17 April

1797 – Sir Ralph Abercromby nyerang San Juan, Puérto Riko, nu bakal jadi serangan panggedé-gedéna ka wilayah Spanyol di Amérika. 1492 – Spanyol jeung Christopher Columbus néken Sérén Sumérén Santa Fe pikeun pamianganna ka Asia pikeun nyiar bubumb ...

                                               

17 Désémber

1967 – Harold Holt, PM Australi, leungit nalika keur ngojay di Portsea, Victoria sarta diagkeuh tilelep. 1812 – Perang Taun 1812: Pasukan AS nyerang Désa Lenape dina Patempuran Mississinewa ngalawan Karajaan Inggris. 1941 – Perang Dunia II: Pasuk ...

                                               

17 Januari

1966 – Kacilakaan Palomares: Pasawat pangebom B-52 diadu jeung pasawat KC-135 Stratotanker di saluhureun Spanyol, nelasan tujuh pangangkasa jeung muragkeun tilu bom nuklir 70 kiloton di deukeut Kota Palomares sarta hiji deui di laut. 1950 – Résol ...

                                               

17 Juli

1774 – Kaptén James Cook anjog ka New Hebrides Vanuatu. 1791 – Anggota Garda Nasional Perancis pimpinan Jéndral Lafayette némbakan riuangan massa kaum Jacobin di Champ de Mars, Paris, wanci Révolusi Perancis, nelasan nepi ka 50 urangna. 1955 - Di ...

                                               

17 Juni

656 – Utsman bin Affan, ditelasan ku pangbarontak. 1885 - Patung Liberty jebul di kota New York nu ngagunakeun kapal laut ti Perancis, Isere. 1972 - Lima urang ditéwak dina kasus panyadapan kantor Partéy Demokrat AS di Hotél Watergate dina kasus ...

                                               

17 Maret

1988 – Pasawat jét Kolombia, Boeing 727, murag di sisi gunung di deukeut wates Vénezuéla, nelasan 143 jalma. 1861 – Karajaan Italia diproklamirkeun, Giuseppe Garibaldi jadi rajana. 1824 – Perjangjian Inggris-Walanda ditéken di London, ngabagi ark ...

                                               

17 Méi

1987 – Perang Iran–Irak: Pasawat jét tempur Irak, Dassault Mirage F1, némbakkeun dua misil ka kapal perang Angkatan Laut AS Stark, nelasan 37 jalma sarta nyideraan 21 lianna. 1961 – Fidel Castro nawarkeun panukeuran tahanan Teluk Babi ku 500 buld ...

                                               

17 Nopémber

1933 – Amérika Sarikat ngaku ka Uni Soviét. 1796 – Perang Révolusi Perancis: Patempuran Jambatan Arcole: Pasukan Perancis ngéléhkeun Austria di Itali. 1950 – Résolusi Déwan Kaamanan PBB 89 ngeunaan Masalah Palestina diangkat. 2013 – Lima belas ja ...

                                               

17 Oktober

1817 - Makam Firaun Seti I Dinasti ka-19 katimu di Mesir. 1604 - Supérnova Képler kasawang dina rasi bintang Ophiuchus. 1861 - Urang Aborigin maténi salapan urang Eropah di tempat nu ayeuna disebut Springsure, Queensland Tengah, Australi. 1907 - ...

                                               

17 Pébruari

1944 – Perang Dunia II: Patempuran Eniwetok dimimitian: Perang éta réngsé pikeun kameunangan Amérika dina tanggal 22 Pébruari. 1854 – Karajaan Inggris ngaku kana kamerdékaan Nagara Bébas Oranye kiwari jadi hiji propinsi di Afrika Kidul. 1871 – Te ...

                                               

17 Séptémber

642 - Amru bin Ash nalukkeun Iskandariyah. 1978 - Akad Camp David ditéken ku Mesir jeung Israél. 1789 - William Herschel nimu Mimas, satellit Saturnus. 1894 - Patempuran Leuwi Yalu, ngeprakkeun panggedé-gedéna armada laut dina Perang Cina - Jepan ...

                                               

18 Agustus

1940 – Perang Dunia II: Poé Pangbeuratna patempuran udara, bagéan dina Patempuran Britania, harita lumangsung patelak di awang=awang pangrongkahna dina sajarah, kadua beulah pihak ngarandapan karugian tohaga. 1945 - Sukarno ngajabat minangka prés ...

                                               

18 April

1993 – David Lee Roth ditahan di Kota New York alatan meuli mariyuana, hargana ngan $10. 2018 – King Mswati III ti Swaziland ngabéwarakeun yén nagarana bakal ganti ngaran jadi Eswatini. 1943 – Perang Dunia II: Dina Operasi Vengeance, Admiral Isor ...

                                               

18 Désémber

1981 – Pasawat Ruisa pangebom strategis Tu-160 munggaran ngapung, panggedéna pasawat tempur di dunia, panggedéna pasawat supersonik, sarta panggedéna pasawat nu jangjangna bisa digular-gilir. 2006 – Banjir kahiji dina sarangkéan banjir narajang M ...

                                               

18 Januari

1788 – Unit kahiji tina Armada Kapal Munggaran nu mawa 736 narapidana ti Inggris ka Australia nepi ka Basisir Botani. 1977 – Para élmuwan ngaidentifikasi sajenis baktéri nu can kanyahoan saméméhna minangka panyabab panyakit Legionnaire nu misteri ...

                                               

18 Juli

1953 - Bintang rock Élvis Présley nyieun rekaman munggaranna di Sun Studios. 2012 - Kim Jong-un sacara rasmi ditunjuk minangka Pamingpin Pangluhurna di Koréa Kalér. 1968 - Pausahaan Intel diadegkeun di Santa Clara, California. 1938 - Douglas "Wro ...

                                               

18 Juni

618 – Li Yuan jadi Kaésar Gaozu ti Tang, ngamimitian tilu abad pamaréntahan Dinasti Tang di China. 656 – Sayidina Ali jadi khulafaur rasyidin nu kaopat. 2014 – Raja Juan Carlos ti Spanyol nyérénkeun makutana ka anakna, Felipe VI. 1989 - Parobahan ...

                                               

18 Maret

1925 – Tornado Tilu Nagara Bagéan narajang di Missouri, Illinois jeung Indiana, nelasan 695 jalma. 1068 – Lini narajang Levant jeung Bobojong Arab, ngabalukarkeun maotna kira-kira 20.000 jalma. 1937 – Beledugan di Sakola New London di New London, ...

                                               

18 Méi

1812 – John Bellingham dinyatakeun salah sarta ditibanan hukuman mati ku cara digantung alatan nelasan PM Spencer Perceval. 1388 – Nalika Patempuran Dano Buyur, Jénderal Lan Yu mingpin tentara Tionghoa pikeun ngéléhkeun gorombolan Togus Temur ti ...

                                               

18 Nopémber

1493 – Christopher Columbus mimiti manggihan Puérto Riko. 1421 – Témbok tanggul laut di Zuiderzee di Walanda pejah, ngabanjiran 72 désa sarta nelasan kurang leuwih 10.000 jalma. Kajadian ieu tuluy nelah minangka banjir Santa Elisabéth. 1095 – Déw ...

                                               

18 Oktober

1540 - Pangjajah Spanyol ngancurkeun Kota Mabila ayeuna Alabama sarta maténi Tua Suku Tuskaloosa. 1356 - Lini Basel di Eropa, 6.0 - 7.1SR. 1565 - Patempuran Basisir Fukuda, kapal laut klan Matsura gagal nyerek kapal Portugis, minangka konflik mun ...

                                               

18 Pébruari

2001 – Agén FBI Robert Hanssen ditahan alatan jadi mata-mata Uni Soviét. Antukna dihukum panjara saumur hirup. 1781 – Perang Inggris Walanda Kaopat: Kaptén Thomas Shirley ngamimitian lalampahanna ngalawananan pos jaga kolonial Walanda di Basisir ...

                                               

18 Séptémber

1982 - Pangbanteyan Sabra jeung Shatila di Libanon lekasan. 1948 - Pamungpangan PKI 1948 di Madiun pingpinan Musso. 1906 - Topan Hongkong 1906 niwaskeun kurang leuwih 10.000 jalma. 1947 - The National Security Council NSC jeung the Central Intell ...

                                               

19 April

1995 – Pangeboman Kota Oklahoma: Gedong Féderal Alfred P. Murrah di Kota Oklahoma, AS, dibom, nelasan 168 jalma kaasup 19 budak leutik nu umurna di handapeun genep taun. 1932 – Présidén Herbert Hoover ngusulkeun poé gawé 5 poé tina saminggu. 1989 ...

                                               

19 Désémber

1796 – Perang Révolusioner Perancis: Dua frigate Inggris dina pingpinan Komodor Horatio Nelson jeung dua frigate Spnayol pingpinan Komodor Don Jacobo Stuart patelak di leupas basisir Murcia. 1912 – William Van Schaick, kaptén kapal uap General Sl ...

                                               

19 Januari

1419 – Perang Saratus Taun: Rouen nyerah ka Henry V ti Inggris, nganggeuskeun panalukan deui Inggris ka Normandia. 1983 – Apple Lisa, komputer pribadi munggaran ti Apple Inc. nu ngabogaan GUI jeung mos dibéwarakeun. 2007 – Jurnalis Turki-Arménia, ...

                                               

19 Juli

1879 - Doc Holliday munggaran nelasan jalma sabada jalma éta némbakan salonna kedéyna di New Mexico. 1843 - Kapal uap SS Great Britain dipedalkeun, dirancang ku Isambard Kingdom Brunel, mangrupakeun kapal laut munggaran nu maké lambung wesi jeung ...

                                               

19 Juni

1944 - Patempuran Laut Filipina dimimitian antara Angkatan Laut Amérika Sarikat jeung Angkatan Laut Jepang. 1978 - Komik strip Garfield ti Amérika Sarikat mimiti medal. 1861 - Sajarah Kalimantan Kidul: Patempuran ngalawan pasukan Hindia Walanda d ...

                                               

19 Maret

1863 – Kapal Laut SS Georgiana, nu cenah mangrupakeun kapal pangjalajah Konfederasi pangkuatna, dikelebuhkeun ku kapal perang Union nalika munggaran balayar katut babawaanna sarupaning amunisi, obat-obatan jeung barang dagangan nu hargana mun dii ...

                                               

19 Méi

1506 – Christopher Columbus nunjuk anakna Diego Columbus minangka pawaris tunggalna. 1802 – Napoleon Bonaparte ngadegkeun Legiun Kahormatan. 1963 – Majalah Mingguan the New York Post medalkeun surat Martin Luther King Jr. ti Panjara Birmingham. 2 ...

                                               

19 Nopémber

1952 – Marsekal Lapangan Yunani Alexander Papagos jadi perdana menteri Yunani ka 152. 2006 – Nintendo munggaran medalkeun konsol gim vidio Wii. 1954 – Télé Monte Carlo, saluran tivi swasta pangkolotna di Éropa dipedalkeun ku Pangéran Rainier III. ...

                                               

19 Oktober

1386 – Univérsitas Heidelberg ngalumangsungkeun kuliah munggaran, jadi minangka univérsitas pangkolotna di Jérman. 1943 – Streptomycin, antibiotik munggaran pikeun ngubaran TBC ditimukeun ku para panaliti di Univérsitas Rutgers. 1960 – Amérika Sa ...

                                               

19 Pébruari

1674 – Inggris jeung Walanda néken Perjangjian Westminster, mungkas Perang Inggris-Walanda Katilu. Salah sahiji hasil tina perjangjian éta nyaéta pamindahan koloni Walanda New Amsterdam ka Inggris sarta tuluy ganti ngaran jadi New York. 1943 – Pe ...

                                               

19 Séptémber

1945 - Insidén Yamato di Surabaya, bandéra Walanda saluhureun Hotél Yamato disoéhkeun nu biruna jadi bandéra merah putih. 1881 – Présidén AS James A. Garfield maot alatan tatu balas témbakan tanggal 2 Juli. 1946 – Majelis Eropa diadegkeun. 1356 – ...

                                               

2 Agustus

1776 – Panandatanganan sacara rasmi Déklarasi Kamerdékaan AS ku 56 jalma. Kabupatén Majaléngka 1932 – Carl David Anderson nimu jeung motokeun hiji positron, anti-partikel munggaran nu kungsi katohian. Kabupatén Bogor Kabupatén Kuningan 1844 – Pie ...

                                               

2 April

1902 – Dmitry Sipyagin, menteri jero nagri Karajaan Rusia ditelasan di Istana Marie, Saint Petersburg. 1801 – Perang Napoléon: Inggris dina pingpinan Horatio Nelson ngancurkeun kapal perang Dénmark dina Patempuran Laut Kopenhagen. 1930 – Sabada m ...

                                               

2 Désémber

1805 – Perang Koalisi Katilu: Patempuran Austerlitz: Pasukan Perancis dina pingpinan Napoleon Bonaparte ngéléhkeun pasukan gabungan Rusia – Austria sacara mutlak. 1409 - Universitas Leipzig dibuka. 1852 – Louis-Napoléon Bonaparte jadi Kaésar Pera ...

                                               

2 Januari

1942 – Perang Dunia II: Manila karebut ku pasukan Jepang, ngabalukarkeun Jepang ngawasa Philipina. 1978 – Pangbantéan Multan, pasukan Pakistan némbakan démonstran pagawé di Multan, Pakistan. 1955 – Sabada panelasan présidén Panama, José Antonio R ...

                                               

2 Juli

626 – Li Shimin, pijadieun Kaésar Taizong ti Dinasti Tang, nyerang tur nelasan dulur-dulurna nu jadi saingan, Li Yuanji jeung Li Jiancheng dina kajadian nu nelah ku sebutan Insidén Gerbang Xuanwu. 1494 – Spanyol ngaratifikasi PerjangjianTordesill ...

                                               

2 Juni

1953 - Istrénan Ratu Inggris, Elizabeth II, mimiti disiarkeun na tipi. 1964 – The Palestine Liberation Organization PLO diadegkeun. 2012 – Manten Présidén Mesir Hosni Mubarak ditibanan hukuman panjara saumur hirup alatan peranna dina panelasan dé ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →