ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 391



                                               

Ganas Madu

Ganas madu, nyaéta salah sahiji ganas anu mangrupa bungbuahan tropis jeung subtropis.Bungbuahan anu asalna ti nagara Brazil ieu téh bisa tumuwuh kalayan nyugemakeun di daérah tropis, utamana di sabudeureun daérah khatulistiwa. Indonésia jadi naga ...

                                               

Hiris

Hiris atawa Gude, kacang gude, atau kacang bali nyaéta sarupaning tangkal kacang-kacangan anu hirupna nahun. Sikina bisa didahar sarta mangrupa sumber pangan séjéna. Ieu tangkal kawilang tahan kana iklim panas ku lantaran éta tangkal hiris dipaké ...

                                               

Jataké

Jataké atawa gandaria nyaéta pepelakan anu asalna ti kapuloan Indonésia jeung Malaysia. Pepelakan ieu tumuwuh di wewengkon tropis, sarta réa dibudidayakan di Sumatra jeung Thailand. Gandaria dimangpaatkeun buahna, daunna, sarta tangkalna. Buah ga ...

                                               

Jeruk

Jeruk nyaéta salah sahiji ngaran bungbuahan anu eusina ngan sababaraha pasi. Jeruk numutkeun sajarahna tumuwuh mimiti di Asia nyaéta Cina dipercaya minangka tempat mimiti jeruk tumuwuh. Saprak ratusan warsih, jeruk geus tumuwuh di Indonésia boh s ...

                                               

Kadongdong

Kadongdong mangrupa pepelakan buah anu asalna ti famili Anacardiaceae. Jenis-jenis kadongdong punjul anu potensial sarta loba dipelak ku para patani di antarana nyaéta kadongdong karimunjawa, kadongdong bangkok, sarta kadongdong kendeng. Kadongdo ...

                                               

Kadu

Kadu atawa durén ; Durio zibethinus nyaéta ngaran tuwuhan tropis anu asalna ti Asia Tenggara, ogé ngaran buahna anu bisa didahar. Kecap durén dicokot tina ciri kulit buahna anu teuas sarta cucukan seukeut. Tuwuhan ieu lain spésies tunggal tapi sa ...

                                               

Kanari

Kanari nyaéta genus ti kira-kira 75 spésiés tuwuhan tropis ti kulawarga Burseraceae. Asal tuwuhan ieu téh ti Afrika tropis, Asia kidul, Nigeria kidul, Madagaskar, Mauritius, India, Cina kidul, Indonésia, sarta Filipina. Jangkungna tuwuhan anu héj ...

                                               

Kapundung

Kapundung atawa ménténg Muell. Arg.; ogé B. javanica sarta B. dulcis) nyaéta tutuwuhan panghasil buah anu bisa didahar. Sakolébatan buah kapundung téh sarupa jeung buah dukuh ngan tajugna béda. Rasana buah kapundung biasana haseum sanajan aya ogé ...

                                               

Kawéni

                                               

Keledeng

Keledeng atawa keledang nyaéta buah langka, ayana di daérah Kalimantan. Keledang ogé mangrupa salah sahiji buah anu mimiti kapopohokeun ku lantaran béakna leuweung di ieu wewengkon. Keledang mangrupa tangkal tina kulawarga familia Moraceae, baray ...

                                               

Kemang

Tangkal sarta buah kemang dina dasarna mibanda ciri-ciri nu sarupa kalawan binjai, jeung sawatara béda. Kemang ogé dijadikeun ngaran patempatan di sabagian Jawa Kulon jeung Jakarta.

                                               

Kesemek

Kesemek nyaéta ngaran sarupaning bungbuahan ti marga Diospyros. Pepelakan ieu dipikawanoh ogé kalayan sebutan buah kaki, atawa dina basa Inggris dingaranan Oriental persimmon. Ngaran ilmiahna nyaéta Diospyros kaki.

                                               

Kolé

Kolé ; Musa Trogloditarum; fe’i banana nyaéta tangkal nu asalna tina genus musa. Cau kulé dipelak pikeun diala buahna, henteu bisa langsung dikonsumsi tapi kudu diasakan heula diseupan atawa di bubuy, kumaha pangaresep. Cau kolé katelah ogé cau g ...

                                               

Konyal

Konyal nyaéta tutuwuhan anu numutkeun laratan mah cenah asalna ti Pagunungan Andés antara Bolivia jeung Vénézuéla, sumebar nepi ka Argéntina bagian kalér jeung Méksiko. Di luar tempat asalna, ieu tutuwuhan aya di Jawa, pagunungan tropis Afrika, j ...

                                               

Korma

Korma nyaéta palem dina genus Phoenix, nu buahna isa didahar. Alatan panjangna sajarah ngokolakeun bungbuahan ieu, distribusi asalna nu pasti henteu kanyahoan, tapi meureun ti hiji wewengkon di oasis gurun diAfrika Kalér, sarta boa-boa ogé di Asi ...

                                               

Kupa

Kupa, atawa kupa beunyeur, nyaéta tangkal buah anu kaasup jambu-jambuan atawa Myrtaceae anu asalna di Indonésia, hususna Jawa jeung Kalimantan. Ngaran kupa di unggal wewengkon béda-béda saperti gohok, gowok, dompyong. Tangkalna leutik nepi ka sed ...

                                               

Kérsen

Kérsen Muntingia calabura nyaéta ngaran sarupaning tatangkalan sarta buahna anu leutik jeung amis. Di sawatara wewengkon, kawas di Jakarta, buah ieu ogé dingaranan céri pikeun buah séjénna nu ngaranna ceri, tempo dina: céri. Ngaran-ngaran séjénna ...

                                               

Léngkéng

Manfaat buah léngkéng leuwih loba dikandung tina sikina dibandingkeun jeung daging buahna.

                                               

Manggah

Manggah atawa sok disebut buah baé nyaéta ngaran sarupaning bungbuahan, kitu ogé ngaran tangkalna. Manggah kaasup kana marga Mangifera, anu diwangun ku 35-40 anggota, sarta suku Anacardiacéae. Ngaran ilmiahna nyaéta Mangifera indica. Genus Mangif ...

                                               

Manggu

Manggu nyaéta sajenis tuwuhan ti wewengkon tropis anu dipercaya asalna ti Kapuloan Indonésia. Tangkalna tumuwuh nepi ka ngahontal 7 nepi ka 25 méter. Buahna, anu ogé disebut manggu, boga warna beureum semu wungu waktu asak, sanajan aya ogé wanda ...

                                               

Markisa

Markisa atawa pasi Passiflora edulis mangrupa buah anu boga sagudang mangpaat. Lantaran loba nutrisina, buah markisa ieu bisa jadi antioksidan kanker. Buah ieu ogé alus pikeun ngalawan panyakit inféksi kandung kemih, anémia, alzheimer, jantung, l ...

                                               

Mélon

Mélon nyaéta ngaran buah sakaligus ngaran tangkal nu ngahasilkeuna kaasup kulawarga Cucurbitaceae. Mélon kawengku kulit, daging jeung siki. Ngaran mélon bisa waé béda di sababaraha wewengkon saperti meloen, kanteloep basa Jérman, melon basa Inggr ...

                                               

Rambutan

Rambutan nyaéta salah sahiji wanda bungbuahan anu kaasup kana jenis tatangkalan tropis. Rambutan asalna ti wewengkon Kepuloan di Asia Tenggara. Kecap rambutan asalna dicokot tina wangun buahna anu miboga kulit sarupa jeung buuk atawa rambut. Ramb ...

                                               

Salak

Salak tangkal~gagang daunna pinuh ku cucuk; buah~cangkangna saperti sisit kadal; ~atah rasana kesed, tapi lamun geus asak angsena seungit jeung rasana amis; kembang~ ngaranna gojod sedek; saur sepuh Sunda: nu reuneuh teu beunang ngadahar~, matak ...

                                               

Samangka

Samangka nyaéta bungbuahan anu tangkalna ngarambat siga Bonténg jeung Mélon kaasup kana kulawarga Cucurbitaceae. Samangka wangunna buleud, daging buahna ngandung cai, warnana rupa-rupa, aya beureum; beureum ngora; oranyeu; konéng; aya ogé anu bod ...

                                               

Sawo durén

Sawo durén nyaéta ngaran tutuwuhan nu buahan ti suku sawo-sawoan Sapotacéae. Buahna dipikawanoh ogé kalawan ngaran sawo apel, sawo ijo basa Jawa, sawo hejo basa Sunda, sawo kadu Banten, sarta kenitu atawa manécu Jawa Wétan. Dina rupa-rupa basa ko ...

                                               

Sawo manila

Sawo manila Manilkara zapota nyaéta tutuwuhan nu buahan sarta umurna panjang. Tangkal sarta buahna dipikawanoh ogé kalayan ngaran-ngaran kawas sawo, sauh atawa sauh manila, atawa ciku basa Malayu. Ngaran-ngaran séjénna nyaéta: chico Filipina, cik ...

                                               

Sentul

ê Sentul atawa kacapi nyaéta ngaran sarupaning buah jeung tangkal anu ngahasilkeunana. Ngaran-ngaran séjénna nyaéta kechapi Malaysia, sentol, santol atawa wild mangosteen basa Inggris, santor Fil. sarta lian-lianna. Ngaran ilmiahna nyaéta Sandori ...

                                               

Buncis

Buncis kaasup kana kelas kacang-kacangan nyaéta sarupaning kacang papanan, cangkangna kandel jeung sikina leutik, ari panjangna saramo gépeng eusina aya tilu atawa lima siki. Sok disebut ogé kacang buncis atawa cis buncis. Buncis dialana keur ngo ...

                                               

Bungur

Bungur nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lythraceae. Tangkal bungur ilahar dipelak diburuan pikeun papaés, aya ogé di sisi jalan dimangpaatekun pikeun pangiuh jalan. Kembang beureum kayas, mangsa usum kembangna rampak ligar katempo ...

                                               

Hortensia

Horténsia, Kembang bokor nyaéta kembang nu asalna ti Jepang. Biasa dipelak minangka pepelakan hias di buruan atawa di taman-taman. Sipatna tutuwuuhan anu lila umurna, rupana ajeg, watangna kuat, warnana héjo sawaktu ngora, sarta jangkungna 0.5–1 ...

                                               

Kaliagé

Kaliagé ; Cudrania Pubescens ; nyaéta hiji tangkal nu asalna tina kulawarga Moraceae. Kaliagé hirupna ngarungkun, bisa hirup subur sanajan kahieuman. Remen kapanggih hirup di tegalan, sisi susukan, sisi leuweung.

                                               

Kembang Patrakomala

Patrakomala atawa Kembang Merak nyaéta tangkal atawa kembang nu asalna ti Amérika Kidul. Tangkal perdu ieu mimitina ngan saukur dijadikeun tangkal hias. Kadieunakeun kanyahoan yén Patrakomala boga sababaraha mangpaat pikeun ngubaran panyakit. Pat ...

                                               

Malati

Malati mangrupa tutuwuhan nu dijadikeun pepelakan kembang hias nu tangkalna ajeg sarta hirup taunan. Di Indonésia, salah sahiji wanda malati dijadikeun perlambang Indonésia, nyaéta malati bodas alatan kembangna dikaitkeun jeung sagala rupa talari ...

                                               

Mawar

Mawar atawa eros nyaéta tuwuhan ti genus Rosa. Mawar liar anu diwangun leuwih ku 100 spésiés lolobana tumuwuh di bumi beulahan kalér anu hawana tiis. Spésiés mawar umumna mangrupa tuwuhan eurih anu cucukan atawa tuwuhan anu ngareuy anu jangkungna ...

                                               

Orchidaceae

Kulawarga aangkrékan mangrupa golongan tutuwuhan kembangan anu mibanda anggota atawa jenis panglobana. Anggota ti kulawarga ieu bisa dipanggihan di sakuliah dunya, iwal gurun pasir anu garing jeung daérah anu sok katutupan salju. Jenis angkrék an ...

                                               

Pacing

Pacing Costus speciosus nyaéta hiji spésiés ti genus Costus nu pituin Asia Tenggara, utamana Kapuloan Sunda Gedé Indonésia. Bédana ti jahé biasa nyaéta ukur boga sabaris daun anu susunanana murilit nypiral. Sumebarna ku dua cara: aséksual maké ri ...

                                               

Pancing

Pancing/panching ; Heliconia indica nyaéta hiji tangkal nu asalna tina kulawarga Heliconiaceae. Ieu tangkal hirupna ngarungkun/ngawangundapuran kawas tangkal cau. Jangkungna nepika 2 méter malahan sakapeung aya nu leuwih jangkung, ieu tangkal rem ...

                                               

Saliara

Saliara Lantana camara, nyaéta tangkal kembang dina kulawarga verbena, Verbenaceae tangkalna asli ti daérah tropis Amérika. Saliara disababaraha nagara mibanda ngaran anu béda umpamana, disebut big-bijak, wild-sage, merah bijak, putih-sage di Mal ...

                                               

Samoja

Samoja atawa kamoja atawa kamboja nyaéta sakumpulan tutuwuhan dina genus Plumeria. Bentukna mangrupa tangkal leutik kalawan daun nu arang tapi kandel. Kembangna anu seungit pohara has, sarta makuta kembangna boga warna bodas nepi ka beureum semu ...

                                               

Saroja

Saroja Nelumbo nucifera Gaertn. nyaéta spesies tutuwuhan cai ti genus Nelumbo taraté anu asalna ti India. Di Indonésia, tutuwuhan ieu ogé mindeng disebut taraté anu sabenerna mangrupa genus Nymphaea. Saroja kungsi dipikawanoh kalawan ngaran binom ...

                                               

Taraté

Taraté nyaéta ngaran genus pikeun tutuwuhan cai ti suku Nymphaeaceae. Dina basa Inggris dipikawanoh minangka water-lily atawa waterlily. Di Indonésia, Taraté ogé dipaké pikeun nyebutkeun tutuwuhan ti genus Nelumbo. Dina jaman baheula, jelema mema ...

                                               

Wijayakusumah

Wijayakusumah atawa Epiphyllum anguliger mangrupa tutuwuhan spésiés kaktus asli Meksiko. Tutuwuhan ieu ilaharna dipelak pikeun hiasan alatan kaéndah sarta seungit kembangna.

                                               

Areuy kidang

Areuy kidang nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Fabaceae. Areuy kidang loba kapanggih hirup di wewengkon Asia Tenggara sarta kapuloan di Pasifik kulon-ngétan, kasohor alatan geutah tina akarna sok remen dipaké ngaracun lauk.

                                               

Awi konéng

Awi konéng mangrupikeun salah sahiji jinis awi piaraan/budidaya. Awi konéng mibanda ciri tayalian buku; ruas, paranjang, sarta tangkalna konéng. Ilaharna, awi ieu hirup di lingkungan tropis. Di wewengkon Asia Tenggara, Jinis awi ieu loba dibudida ...

                                               

Babasaran

Babasaran ; mulberry tree nyaéta hiji tangkal anu asalna ti kulawarga moraceae genusna morus, spesies aslina datang ti Asia. Babasaran bisa hirup dina sagala iklim Tropis 24-29°c, pH taneuh 5.0-9.0, kalawan cukup mibanda irigasi pikeun kaperluan ...

                                               

Badori

Badori ; Widuri nyaéta tangkal anu asalna ti kulawarga Apocynaceae. Badori loba kapanggih hirup ngarungkun di daérah anu usum halodona panjang, saperti tegalan garing, lamping gunung, jeung basisir laut. Jangkungna 0.5–3 mm, tangkalna buleud, kan ...

                                               

Bayur

Bayur, bayor atawa cayur nyaéta jinis tangkal nu ngahasilkeun kai nu kualitasna hadé. Ieu tangkal biasana aya di legok, dipikawanoh ogé kalayan ngaran-ngaran séjénna, kayaning bayur, cayur, wadang ; bayur, wayur, wadang, walang ; phenjur ; jeung ...

                                               

Binong laut

Binong laut ; Klampis tiongkok; bengkak nyaéta hiji tangkal anu asalna tina kulawargga Hernandiaceae. Dina basa Inggris katelahna Lantern Tree, nujul kana wujud buahna anu sapertos lantera Tiongkok.

                                               

Bogem

Bogem ; Sonneratia caseolaris nyaéta hiji tangkal anu asalna tina kulawargga Lythraceae. Bogem ilaharna hirup di rawa, sisi susukan, jeung leuweung babakoan. Bogem beureum tayalian bogem anu remen kapanggih hirup, Ieu tangkal sok disebut bogem wu ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →