ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 387



                                               

Mohandas Gandhi

Citakan:Infobox revolution biography Mohandas Karamchand Gandhi Gujarati: મોહનદાસ કરમચંદ ગાંધી; Hindi: मोहन्दास करमचंद गांधी, Pronunciation-IPA: / moːhənd̪aːs kərəmtʃənd̪ gaːnd̪ʰiː / 2 Oktober 1869 – 30 Januari, 1948 salah saurang politikus utama ...

                                               

Operasi Varsity

Operasi Varsity nyaéta salah sahiji stratégi nu dipaké dina Perang Dunia II, tanggal 23 Maret 1945. Ieu operasi dirancang ku pasukan Sekutu ngaliwatan gempuran jalur udara, pikeun ngamankeun jeung ngawasa wewengkon Jerman Kulon.

                                               

Perang Dunya I

Perang Dunya I nujul ka perang sababaraha nagara nu lumangsung di Éropa antara taun 1914 jeung 1918. Perang ieu ngabalukarkeun palastrana jutaan jalma sarta ngarobah kaayaan dunya modéren. Dina ieu perang, Sekutu nu diluluguan ku Prancis, Karajaa ...

                                               

Muhammad al-Idrisi

Abu Abdullah Muhammad al-Idrisi al-Qurtubi al-Hasani as-Sabti, atawa katelah al-Idrisi, nyaéta urang Arab Maroko ahli geografis muslim, kartograper jeung Egiptolog anu cicing di Palérmo, Sisilia di karaton Raja Roger II, sanggeus nyirorotna Islam ...

                                               

Alfred Nobel

Alfred Bernhard Nobel. Kimiawan Swédia, insinyur nu manggihan dinamit. Anjeunna kawentar ku dilembagakeunana Hadiah Nobel. Unsur sintétik Nobelium dicokot tina ngaranna.

                                               

Baro

Bangladesh Baro Vatra, desa di distrik Gopalganj Guinéa Baro, Guinéa Bahasa Baro, Bahasa Indonesia Kuta Baro, kecamatan di Aceh Besar, Aceh Gampong Baro Patek, desa di Aceh Jaya, Aceh Langsa Baro, kecamatan di Langsa, Aceh Glumpang Baro, kecamata ...

                                               

2002

8 Pébruari - 24 Pébruari - Olimpiade Usum Panas di Kota Salt Lake, Utah. 18 April - Ordo anyar serangga, Mantophasmatodea, dibéwarakeun. 20 Méi - Réstorasi kamerdikaan Timor Wétan. 2 Séptémber - Gotra Sawala Persarikatan Bangsa-bangsa ngeunaan Pa ...

                                               

2005

2005 mangrupa taun nu dimimitian ku poé Saptu dina kalénder Gregorian. Taun 2005 nandaan: Taun Sukarélawan ku pamaréntah Inggris Taun Ékaristi internasional dina ageman Katolik. Olimpiade Fisika Taun Kota Cork minangka Puseur Kabudayan Éropa. Tem ...

                                               

2006

Satengah taun awal 2006 téh sarupa jeung 1998 nu mangrupa taun panghaneutna ti saprak 1890-an, antukna taun ieu téh bisa jadi taun panghaneutna nu kungsi kacatet.

                                               

2007

2007 nyaéta taun biasa nu dimimitian ku poé Senén dina kalénder Gregori. Taun ieu mangrupa taun ka-2007 Maséhi, taun ka-7 dina abad ka-21, sarta taun ka-7 dina milénium ka-3. Taun ieu ogé mangrupa taun nu keur kaalaman ku urang kiwari. Taun ieu d ...

                                               

2008

2008 nyaéta taun ieu, taun kabisat nu dimimitian ku poe Salasa dina Anno Domini, dumasar kana kalender Gregorian. 2008 kasebut minangka: Taun Sanitasi Internasional; Taun Basa Internasional; Taun Maca Nasional in England; Taun Planet Bumi Interna ...

                                               

2012

Singapura menang atas Thailand dalam final Piala Suzuki AFF 2012 dengan skor 3-2. Piala Suzuki AFF 2012 secara resmi ditutup di Stadion Suphachalasai, Bangkok, Thailand. 8 Desember - Malam penganugerahan Piala Citra Festival Film Indonesia 2012 j ...

                                               

Suraghana

Sang Jalantara Prabu Suraghana atawa Rahyang Mandiminyak nyaéta raja kadua Kerajaan Galuh anu maréntah di Kerajaan Galuh gumelar Prabu Suradharmaputra ti mimiti taun 702 Masehi dugi ka 709 Masehi minangka panerus bapana, raja Sang Wretikandayun.

                                               

Wretikandayun

Sang Wretikandayun nyaéta raja kahiji Kerajaan Galuh anu maréntah di Kerajaan Galuh gumelar Maharaja Suradarma Jayaprakosa ti mimiti taun 612 Masehi dugi ka 702 Masehi minangka panerus Karajaan Kendan. Maharaja Suradarma Wretikandayun ngamerdékak ...

                                               

Marco Polo

Marco Polo padagang Venesia jeung penjelajah, bareng jeung ramana nyaéta Niccolò tur pamanna nyaéta Mafféo, urang kulon mimiti nu indit maké Jalan Sutra ka China sarta ngadatangan ka Great Khan Kakaisaran Mongol, Kubilai Khan. Salila di jalan nul ...

                                               

Museum Nasional Indonésia

Muséum Nasional Républik Indonésia atawa Muséum Gajah, mangrupa hiji museum anu lokasina di Jakarta Pusat persisna di Jalan Merdéka Barat 12. Muséum ieu mangrupa muséum mimiti jeung panggedéna di Asia Tenggara.

                                               

Gedong Perundingan Linggarjati

Gedong Perundingan Linggarjati nyaéta tempat diayakeunanan perundingan Linggarjati. Perundingan Linggarjati nyaéta hiji perundingan antara Indonésia jeung Walanda di Linggarjati, Jawa Kulon anu ngahasilkeun kasapukan ngeunaan status kamerdikaan I ...

                                               

Gedong Saté

Gedong Saté ayeuna Kantor Kepala Daerah Tingkat I Jawa Kulon Bandung, palebah wétan Gedong Saté ayeuna ditempatan ku Kantor Pusat Pos sarta Giro sedengkeun wangunan tambahan palebah kulon mangrupa Gedong DPRD Provinsi Jawa Kulon. Dina hakékatna i ...

                                               

Abdul Halim

Abdul Halim nyaéta salah saurang Kiai Haji, ulama, guru. Ngaran saacan naék hajina nyaéta Otong Syatori, anakna Muhammad Iskandar, panghulu kawedanan Jatiwangi. Ti keur leutik geus ngaji agama kanu jadi bapana, terus pundah-pindah ka sababaraha p ...

                                               

Ahmad Affandi

Achmad Affandi dilahirkeun di kuningan tepatna kaping 27 oktober 1927 jakarta- anjeuna wafat dina kaping 29 desember 1990. Anjeuna janteun dosen dirjen paternekan,dirjen pertanian, mentri ngora dina urusan pangan jeung mentri pertanian. Dina ngam ...

                                               

Anwar Isnudikarta

Anwar Isnudikarta nyaéta salah saurang politikus ogé penyair anu di babarken di Cibeber, Cianjur, 10 mar 1923-Bandung 24 mei 1985)anjena nyerat dina dua bahasa nyaéta sunda sareng bahasa indonesia anjena seueur ngango nami landian a.l purwa atmaj ...

                                               

Danarto

Danarto dibabarkeun di Mojowétan, Sragén, Jawa Tengah, 27 Juni 1940. Atikan pangahirna Akademi Seni Rupa Indonesia Yogyakarta. Nikah jeung Siti Zainab Luxfiatin. Sajaba jadi sastrawan Danarto ogé kasohor salaku pelukis. Danarto pernah jadi redakt ...

                                               

Kuntowijoyo

Kuntowijoyo ping gumelar 18 Septembèr 1941 ti Bantul, Yogyakarta, kawin jeung Susilaningsih. Kuntowijoyo pupus kaping 22 Pebruari 2005. Pendidikan S-2 di Universitas Connecticut, S-3 Universitas Columbia, Amèrika Serikat. Pagawèan tetep janten do ...

                                               

Kacapi indung

Kacapi indung nyaéta salah sahiji wangun waditra kacapi dina karawitan Sunda anu kaasup kana kelompok alat musik string. Ilaharna kacapi indung dipaké pikeun mirig tembang Cianjuran atawa mamaos. Laras anu dipaké dina kacapi indung ilaharna pélog ...

                                               

Kacapi rincik

Kacapi rincik nyaéta waditra Sunda wangun kacapi anu méh sarupa jeung jentréng atawa kilung biasana sok dipaké bareng jeung kacapi indung dina pidangan kasenian mamaos tembang Sunda Cianjuran. Kacapi rincik sok disebut ogé kacapi anak. Ukuranna k ...

                                               

Scandic Hotels

Scandic nyaéta hiji ngaran keur jaringan hotel nu gedé di nagara-nagara Nordik kalayan jumlah-jamleh hotelna leuwih ti 139 boh nu geus oprasi atawa nu keur dijieun kénéh.

                                               

Korean Folk Village

Koréan Folk Village nyaéta salah sahiji wanda tourist atraction mangrupa musieum hirup nu perenahna di kota Yongin, salah sahiji kota satelit di Wewengkon Méropolitan Seoul, propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Mangpaat ayana Koréan Folk Village nyaét ...

                                               

.бг

Ari ngaran domain.бг nyaéta kode internasionalisasi nagara domain undak luhur anu diusulkeun pikeun Bulgaria. Ari ngaran DNS ASCII domainna nyaéta xn ngarupakeun--90ae, nurutkeun aturan prosedur aplikasi ngaran domain internasional. Saméméhna per ...

                                               

SPSS

Program komputer SPSS munggaran vérsi kahiji diwanohkeun dina taun 1960-an sarta ngarupakeun program ku loba dipaké pikeun analisis statistik dina élmu sosial; ogé dipaké ku panalungtik pasar, panalungtik kaséhatan, pamaréntah, guu jeung nu séjén ...

                                               

Karéta api ékonomi

Karéta api ékonomi nyaéta kelas karéta api panghandapna di Indonésia. Karéta api ékonomi aya anu disubsidi ku pamaréntah, aya ogé anu henteu disubsidi. Fasilitas anu aya nyaéta toilet di unggal gerbong, AC Split 6 unit per gerbong, jeung aya karé ...

                                               

Karéta api éksekutip

Karéta api éksekutip nyaéta kelas karéta api pangluhurna di Indonésia. Dina hiji karéta kelas éksekutip, ngan ngawengku 50 tempat diuk, leuwih saeutik tibatan kelas bisnis anu 64 tempat diuk, atawa kelas ékonomi anu 80 atawa 106 tempat diuk. Karé ...

                                               

Kereta Api Indonesia

PT Kereta Api Indonésia atawa PT KAI nyaéta Badan Usaha Milik Nagara anu ngaoperasikeun karéta api di Indonésia. PT KAI dibagi jadi sababaraha Daop jeung Divre. PT KCJ misahkeun diri tina PT KAI ti taun 2008 sarta jadi anak PT KAI.

                                               

Lokomotip

Lokomotip atawa anu mindeng disebut hulu karéta nyaéta bagéan tina rangkéan karéta api anu maké mesin pikeun ngagerakkeun karéta api. Biasana lokomotip aya panghareupna dina rangkéan karéta api. Operator tina lokomotif disebut masinis. Masinis ng ...

                                               

Rél

Rél atawa erél nyaéta logam batang pikeun landasan jalan karéta api atawa kandaraan nu séjén saperti trém jeung sajabana. Rél mangrupa dua batang logam kaku anu sarua panjang, dipasang dina bantalan minangka dasar landasan. Rél-rél éta dibeungkeu ...

                                               

Toyota Sienta

Toyota Sienta nyaéta minivan leutik 5 panto anu di jieun ku Toyota anu dijual di Jepang jeung Indonésia. Diwanohkeun mimiti di bulan September 2003, mobil ieu miboga 7 tempat diuk sanajan ukuran bodina leutik pisan. Toyota Sienta miboga mesin ben ...

                                               

Toyota Supra

Toyota Supra mangrupa mobil sport anu miboga kamampuan anu luhur dijieun ku Toyota Motor Corporation, Jepang ti taun 1978 dugi ka taun 2002. Mimiti na, Supra mangrupa versi méwah ti mesin 6 silinder Toyota Celica. Ti taun 1986, Supra jadi mobil s ...

                                               

Chūbu Centrair International Airport

Bandara Internasional Centrair Chūbu dina Basa Inggris Chūbu Centrair International Airport nyaéta bandara di pulo buatan di Basisir Ise, Kota Tokoname di Préféktur Aichi, kaleureun Nagoya di Jepang tengah.

                                               

Aljabar Borel

Dina matematik, aljabar Borel dina ruang topologi nyaéta dua σ-aljabar séjén dina topologi ruang X: The minimal σ-algebra containing the open sets. The minimal σ-algebra containing the compact sets. The minimal σ-algebra on a set X containing a s ...

                                               

Memorylessness

Suppose X is a discrete random variable whose values lie in the set { 0, 1, 2. } or in the set { 1, 2, 3. }. The probability distribution of X is memoryless precisely if for any x, y in { 0, 1, 2. } or in { 1, 2, 3. }, as the case may be, we have ...

                                               

Sebaran Cauchy

Sebaran Cauchy mangrupa probability distribution nu mibanda probability density function f x = 1 s π }}} di mana t nyaéta parameter lokasi jeung s nyaéta parameter skala. Kasus husus lamun t = 0 jeung s = 1 disebut standar sebaran Cauchy nu miban ...

                                               

Sebaran chi-kuadrat

Keur satiap positip integer k {\displaystyle k}, sebaran chi-kuadrat nu mibanda k tingkat kabebasan nyaéta probability distribution variabel acak X = Z 1 2 + ⋯ + Z k 2 {\displaystyle X=Z_{1}^{2}+\cdots +Z_{k}^{2}} nu mana Z 1., Z k mangrupa varia ...

                                               

Sebaran eksponensial

Dina teori probabiliti jeung statistik, sebaran eksponensial nyaéta sebaran probailiti kontinyu nu mibanda probability density function f t = { λ e − λ t, t ≥ 0, 0, t < 0. {\displaystyle ft=\left\\ s,t\geq 0.} Ieu hartina yén probabiliti kondi ...

                                               

Sebaran gamma

Dina tiori probabiliti jeung statistik, sebaran gamma nyaéta probability distribution kontinyu. Probability density function bisa digambarkeun di watesan fungsi gamma: f x = x k − 1 e − x / θ Γ k θ k f o r x > 0 {\displaystyle fx=x^{k-1}{\frac ...

                                               

Sebaran Log-normal

Dina kamungkinan jeung statistik, sebaran log-normal nyaéta probability distribution nu raket hubunganna jeung sebaran normal: lamun X mangrupa variabel acak dina sebaran normal, maka exp mibanda sebaran log-normal. Dina basa séjén: variabel natu ...

                                               

Sebaran seragam

Dina matematik, sebaran seragam nyaéta probability distribution sederhana. Sebaran bisa discrete atawa continuous. Dina kasus diskrit, bisa di-karakterisasi ku nyebutkeun yén sakabéh nilai sarua kamungkinanna. Dina kasus kontinyu yén sakabéh panj ...

                                               

Sebaran Wishart

Dina statistik, sebaran Wishart, ngaran keur ngahargaan ka John Wishart, salah sahiji kulawarga probability distribution keur nonnegative-definite nilai-matrix variabel random, dihartikeun di handap ieu. Anggap X 1 ∼ N p 0, V, {\displaystyle X_{1 ...

                                               

Gambaran kongkrit teorema central limit

Jejer ieu ngagambarkeun tiori central limit ngaliwatan conto keur penghitungan bisa diitung sacara gancang ku leungeun dina kertas, teu saperti conto-intesip dina jejer gambaran dina teorema central limit. Anggap sebaran probabiliti variabel rand ...

                                               

Probability axioms

Probabiliti P {\displaystyle P} tina sababaraha kajadian E {\displaystyle E} {\displaystyle P}) is defined with respect to a "universe" or sample space Ω {\displaystyle \Omega } of all possible elementary events in such a way that P {\displaystyl ...

                                               

Random field

Harti dasar random field nyaéta daftar wilangan acak nu mana nileyna dipetakeun kana rohangan. Nilai dina random field ilahar pakait sacara spatial antara hiji niley jeung nu séjénna, dina harti dasarna bisa ogé niley ieu teu pati béda jeung nile ...

                                               

Téoréma Bayes

Téorema Bayes mangrupa hasil dina tiori probabiliti, which gives the conditional probability distribution of a variabel acak A given B in terms of the conditional probability distribution of variable B given A and the marginal probability distrib ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →