ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 386



                                               

Noah (grup musik)

Noah, atawa leuwih dipikanawoh ku ngaran NOAH, nyaéta grup musik Pop/Rock alternatif ti Bandung, Indonesia. Grup musik ieu dijieun dina taun 2000 sarta kasohor ku laguna "Mimpi Yang Sempurna". Grup musik ieu ogé kasohor ku lirik nu basajan tur pu ...

                                               

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys nyaéta grup musik asal Inggris anu aliran musikna post-punk revival jeung garage rock. Arctic Monkeys dibenuk taun 2002 ku Alex Turner, Jamie Cook, Matt Helders, jeung Nick OMalley. Andy Nicholson jeung Glyn John nyaéta mantan pers ...

                                               

Blur

Blur nyaéta grup musik asal Inggris anu dibentuk taun 1989 di Colchester, Inggris. Personil Blur ayeuna di antarana: Damon Albarn salaku vokalis/keyboardis, Graham Coxon salaku gitaris jeung back-vokal, Dave Rowntree salaku drummer, jeung Alex Ja ...

                                               

Daptar lagu kabangsaan

Di handap runtuyan lagu kebangsaan. Ngaran nagara nu geus leunit, atawa teu merdeka tapi masih kénéh ngabobaan himne, ditulis miring. Daerah terikat diruntuykeun lamun éta daerah mibanda lagu kebangsaan nu béda jeung nagara indungna.

                                               

Meniñ Qazaqstanım

Meniñ Qazaqstanım nyaéta lagu kabangsaan Kazakhstan ayeuna nu diadopsi dina kaping 7 Januari 2006. Lagu ieu dumasar kana lagu lian nu homonim jeung manéhna nu dirancang dina taun 1956, anu musikna ku Shamshi Kaldayakov jeung rumpakana ku Jumeken ...

                                               

Shche ne vmerla Ukraina

"Shche ne vmerla Ukraina" nyaéta lagu kabangsaan Ukraina deui ti 1992. Rumpakana nyandak stanza asli kahiji nu saeutik dirobih ti sair patriotik nu ditulis dina 1862 ku Pavlo Chubynsky, saurang étnograper nu kawentar ti Kiév, jeung dipangaruhan k ...

                                               

Wilhelmus van Nassouwe

Wilhelmus van Nassouwe nyaéta lagu kabangsaan Walanda. Lagu ieu diwangun ti 15 pada anu babarengan nyieun hiji akrostikhon: dina vérsi anu lila, hurup-hurup kahiji ti ka 15 pada kabéhanana nyieun ngaran Willem van Nassov. Biasana ngan pada kahiji ...

                                               

Dangdut

Dangdut nyaéta musik populér Indonésia anu meunang pangaruh ti wirahma Malayu, Arab sarta India. Musik ieu jadi populér saprak 1970-an di antara pagawé ngora, tapi saprak ahir 1990-an anu mikaresepna sacara lega leuwih loba deui di Indonésia, sar ...

                                               

Lésitin

Lésitin biasana dipaké salaku sinonim pikeun fosfatidilkolin, hiji fosfolipid nu mangrupa komponén utama fraksi fosfatida nu bisa diékstraksi tina konéng endog dina basa Yunani lekithos - λεκιθος, atawa kacang kedelé. Lésitin sacara komersil aya ...

                                               

Bungbu dapur

Bungbu dapur atawa samara atawa sambara nyaéta rupa-rupa bagian tina tutuwuhan atawa hasil olahannana nu dipigunakeun keur méré rasa ngeunah kana kadaharan. Biasana bungbu dibebek, disiksik atawa diréndos terus digalokeun jeung sayur atawa kadaha ...

                                               

Gula

Dina pamakéan sacara umum, gula nujul ka sukrosa, atawa "gula bodas", disakarida kristalin warna bodas. Gula bodas ieu mangrupa nu pangmindengna dipaké pikeun ngarobah rasa jeung sipat katuangan. Gula bodas ieu sacara komersil dijieun tina tiwu a ...

                                               

Jaringao

Jaringao nyaéta tutuwuhan ti kulawarga Acoraceae, genus Acorus. Tangkalna jangkung, tumuwuh di taneuh baseuh atawa ranca, watekna taunan jeung monokotil. Rhizomana sok dipaké pikeun ubar, tapi bisa ogé dipaké salaku ubar psikotropika. Asalna bisa ...

                                               

Pedes

Pedes nyaéta salah sahiji tutuwuhan ngarambat tina kulawarga Piperaceae. Tutuwuhan ieu miboga buah nu sok dimanfaatkeun salaku bumbu dapur jeung mangrupa tutuwuhan pertanian nu miboga prospék usaha nu luhur. Tutuwuhan ieu sumebar di loba wilayah ...

                                               

Endog bobodasna

Endog bobodasna nyaéta sebutan umum pikeun cairan hérang nu aya dina endog, minangka sitoplasma, nu saméméh dibuahan mah mangrupa sél tunggal. Kandunganana mah lolobana protéin nu leyur na cai. Fungsi utamana mah pikeun ngabungkus konéngna sarta ...

                                               

Endog kokonéngna

Endog kokonéngna –atawa di babaraha wewengkon ilahar disebut endog beubeureumna –nyaéta hiji bagian tina endog anu mangrupa kadaharan tina émbrio. Endog kokoneéngna ngambang dina endog bobodasna ku hiji atawa dua tali endog kokonéngna atawa kalaz ...

                                               

Saté lilit

Saté lilit atawa saté beulit mangrupa hiji varian saté asal Bali. Ieu saté dijieun tina daging bagong, lauk, hayam, daging sapi, atawa dagind kuya nu dicacagan, tuluy dicampur jeung parud kalapa, cipati, jeruk nipis, bawang beureum, jeung pedes. ...

                                               

Lumpia basah

Lumpia basah mangrupa salah sahiji kadaharan khas ti Indonésia nu asalna ti Tiongkok. Di taun 90-an jajanan lumpia basah ilahar di Semarang jeung Bandung. Sanajan dipiwanoh ti Semarang, Bandung ogé miboga lumpia nu teu éléh rasana. Lumpia basah t ...

                                               

Asinan Bogor

Asinan Bogor nyaéta salah sahiji kadaharan has nu asalna ti daérah Bogor, Jawa Kulon. Asinan téh mangrupa kadaharan nu eusina potongan bungbuahan atawa sayur-sayuran du dipidangkeun maké kuah tina campuran cabé beureum, cuka, gula, uyah, jeung sa ...

                                               

Leumeung

Leumeung nyaéta dahareun nu dijieun tina béas ketan nu diasakan dina sabuku awi, sanggeus saméméhna digulung ku salambar daun cau. Gulungan daun cau nu eusina tipung béas dicampur jeung cipati ieu tuluy diasupkeun kana sabuku awi tuluy dibeuleum ...

                                               

Lumpia

Lumpia atawa lun pia nyaéta salah sahiji kadaharan tradisional Tionghoa. Lumpia dipikawanoh ku urang Indonesia mangrupa lafal Basa Hokkian. Lumpia dijieun tina lambaran ipis tipung gandum nu dijadikeun pamungkus eusina, kayaning Iwung, Endog, say ...

                                               

Pais

Pais nyaéta cara ngolah kadaharan anu umum hampir aya di daérah Indonésia. Cara mais biasana ngagunakeun daun cau keur ngabungkus lauk sarta bungbuna. Cara nyieunna ku cara bungbu jeung rempah diréndos sarta ditambah daun surawung, tomat, jeung c ...

                                               

Tteokbokki

Ttéokbokki nyaéta salah sahiji kadaharan Korea mangrupa tteok nu asalna tina tiipung béas nu diasakan maké samara gochujang nu amis lada. Biasana Ttéokbokki bentukna buleud panjanng kawa tabung. Kadaharan ieu loba dijual di Pojangmacha, sarta geu ...

                                               

Pohpohan

Pohpohan anu kaasup wanda Urticacéae nyaéta ngaran lalab anu didaharna téh daunna, jadi sorangan biasana di sisi leuweung tur warna daunna héjo.Pohpohan kaasup kana tutuwuhan terna anu jangkungna bisa nepi ka 5 meter, daunna teu teuas jeung seung ...

                                               

Lotte World

Lotte World nyaéta komplek rekréasi di Seoul, Korea Kidul. Ngandung taman jejer jero rohangan, taman hiburan di saluareun rohangan, pulo nu dihubungkeun ku monorél, mall balanja, hotél, musieum kuno, fasilitas olah raga jeung bioskop dina hiji ar ...

                                               

Rugbi union

Rugbi union, mindeng disebut rugbi wungkul, nyaéta hiji olahraga tim kontak pinuh nu lahir di Inggris di awal abad ka-19. salah sahiji dua kode ti maén bal rugbi, nyaéta dina lumpat sareng bal dicandak ku tangan. Olahraga ieu dimaénkeun kalawan h ...

                                               

Ténda

Ténda téh nyaéta mota nu sok dipaké hateup mobil atawa délman; imah gedé saperti nu sok dipaké ku sirkeus. Ténda bisa dibabawa ka mana-mana sarta sok digunakeun ku tantara minangka tempat nampung korban bencana alam atawa nalika maranéhna perang. ...

                                               

Curug Bangkong

Curug Bangkong nyaéta obyék wisata di Kabupatén Kuningan di désa kertawirama. Curug bangkong mibanda jangkung 23 méter kalayan rubak kira-kira 3 méter. Daya cai Curug ieu perenahna lamun usum hujan datang, jumlah cai nambahan leuwih gedé nu ngaja ...

                                               

Curug Sidomba

Curug Sidomba perenahna di Obyek Wisata Bumi Perkemahan Sidomba di handapeun suku Gunung Ciremai. Asal muasal curug ieu kapanggih sacara henteu kahaja dina taun2002 ku sawatara siswa SMP Islam Terpadu Umar Sjarifudin Kuningan anu keur ngalakonan ...

                                               

Kampung Daun

Kampung Daun mangrupa salah sahiji tempat kuliner anu aya di dayeuh Bandung. Kalayan konsép Culture Gallery and Cafe, tempat dahar ieu siap ngawowoy nu datangna pikeun ngarasakeun kaayaan pilemburan anu tenang sarta tingtrim. eung tambahan sagala ...

                                               

Situ Ciburuy

Situ Ciburuy perenahna di jalan raya Bandung-jakarta, benerna di désa Ciburuy kacamatan Padalarang. Situ Ciburuy mibanda lega kurang leuwih 25 ha kalayan pulo anu rindang di tengahna. Pikeun ngahontal pulo kasebut, nu datang bisa nyéwa parahu anu ...

                                               

Taman Balai Kota Bandung

Taman Balai Kota Bandung nyaéta taman kota anu aya di Kota Bandung. Taman ieu perenahna di kiduleun Balai Kota Bandung. Kiwari, Taman Balai Kota Bandung mangrupa dua taman anu ngahiji, nyaéta Taman Déwi Sartika jeung Taman Badak. Taman-taman éta ...

                                               

Taman Héwan Bandung

Taman Héwan Bandung atanapi Pet Park mangrupa salah sahiji taman tématik di Kota Bandung anu ngagaduhan téma hewan. Taman ieu dibangun dina raraga kanggo nyumponan kabutuhan wargi Bandung, utamina komunitas atanapi penyayang héwan di Bandung.

                                               

Asam lemak oméga-3

Asam lemak n −3 nyaéta kulawarga asam lemak teu jenuh nu mibanda tungtung beungkeut ganda karbon-karbon dina posisi n −3; nyaéta beungkeut katilu ti tungtung métil asam lemakna. Asam lemak n −3 nu penting salaku zat gizi di antarana asam alfa-lin ...

                                               

Lipid

Istilah lipid ngawengku rupa-rupa molekul, malah kaasup sanyawaan nu rélatif teu leyur na cai atawa nonpolar nu asalna tina mahluk hirup, kayaning malam, asam lemak, fosfolipid, sfingolipid, jeung glikolipid turunan asam lemak sarta terpenoid kay ...

                                               

Insulin

Insulin mangrupa hormon polipéptida nu ngatur métabolisme karbohidrat. Lian ti pancénna salaku éféktor utama homéostasis karbohidrat, insulin ogé mangaruhan métabolisme lemak: bisa ngarobah kamampuh ati pikeun ngaleupaskeun simpenan lemak. Kadar ...

                                               

Leukemia

Kecap leukemia nujul ka golongan kangker nu tumiba ka sél gerih bodas. Dina abad ka-19, leukemia téh dianggap hiji kasakit homogén nu bisa nepi ka maotna, nu cirina mangrupa getih nu katémbong warnana bodas leuko-. Leukemia munggaran katalungtik ...

                                               

Kékéongeun

Kékéongeun nyaéta panyakit kuku atawa déformitas kuku. Sanajan kuku mangrupa struktur nu dihasilkeun ku kulit jeung mangrupa palengkep kulit, kékéongeun mah mibanda klasifikasi nu béda lantaran tanda jeung gejala nu béda sorangan nu meureun patal ...

                                               

Panyakit Alzheimer

Panyakit B anu ku urang kulon mah disebut Alzheimer atawa Senile Dementia téa, nyaéta turuna kapinteran jeung fungsi mental ku sabab aya perobahan tina jaringan otak, bisa ku lantaran sel otak anu murungkut, pambuluh darah otak anu acak-acakan, a ...

                                               

Lépra

Lépra, kusta, atawa kasakit Hansen, nyaéta kasakit inféksi nu dibalukarkeun ku inféksi Mycobacterium leprae, hiji mycobacterium aérobik tahan asam. Ngaran lépra dicokot tina kapanggihna Mycobacterium leprae ku Gerhard Armauer Hansen. Baheula, kus ...

                                               

Polio

Polio, atawa paralisis orok, nyaéta hiji kasakit viral paralitik. Nu jadi sabab, hiji virus nu disebut poliovirus, nu asup kana awak sacara oral, terus ngainféksi peujit. Salajengna ieu virus bisa nyebar asup kana saluran getih sarta sistim saraf ...

                                               

Énsiklopédi Britannica

Énsiklopédi Britannica nyaéta énsiklopedi umum maké basa Inggris nu diterbitkeun ku Encyclopedia Britannica, Inc. Énsiklopedi ieu mangrupa énsiklopedi pangkolotna di dunya. Dianggap ku loba pihak jadi otoritas pangluhurna dina widang ieu. Artikel ...

                                               

Nomor Pokok Wajib Pajak

Nomer Poko Wajib Pajeg nyaéta nomer nu dibikeun ka wajib pajeg keur kaperluan ngitung, nyetor, jeung ngalaporkeun pajeg nu jadi hutang dina hiji waktu sakumaha nu geus ditetepkeun dina ieu UU.

                                               

Garuda Indonesia

PT Perusahaan Penerbangan Garuda Indonésia, disingget Garuda Indonésia, nyaéta salah sahiji parusahaan penerbangan nasional Indonesia. Ieu ngaran asalna tina dongeng manuk Garuda. Dina tradisi Vedic India, Garuda nu mawa Hindu pangeran Vishnu. Pa ...

                                               

Everland

Everland Resort nyaéta taman di Yongin, pasisian Seoul, Korea Kidul. Everland mangrupa taman utama panggedena di Koréa Kidul. Taun 2002, Everland aya dina rengking kagenep taman hiburan nu panglobana didatangan di dunya. Lian ti atraksi-atraksi u ...

                                               

Chilsung Cider

Chilsung Cider nyaéta hiji inuman dikarbonoasi nu dipasarkeun ku pausahaan Koréa Kidul Lotte Chilsung. Chulsung Cider lain "cider" kawas dina istilah basa Inggris nu mangrupa inuman nu ngandung alkohol, dijieun tina sari apel. Di Koréa Kidul keca ...

                                               

Daptar pausahaan karéta di Jepang

Runtuyan parusahaan karéta di Jepang mangrupa runtuyan operator kareta di Jepang. Nu ditulis déngdék nyaéta operator sektor katilu; antara satengah publik, satengah swasta.

                                               

Urang Géorgia

Lang, D. M. 1966, The Georgians, Thames & Hudson Eastmond, Anthony 2010, Royal Imagery in Medieval Georgia, Penn State Press Rayfield, D. 2013, Edge of Empires: A History of Georgia, Reaktion Books Rapp, S. H. Jr. 2016 The Sasanian World Through ...

                                               

Urang Minang

Minangkabau atawa nu sok disingget Minang nyaéta kelompok etnik Nusantara nu basana Minang jeung ngajungjung ageman Minangkabau. Wewengkon ageman kabudayaanna ngawengku Sumatera Barat, sabeulah ti Riau, bagéan kalér Bengkulu, bagéan kulon Jambi, ...

                                               

Urang Mongol

Pikeun kagunaan séjén tina Urang Mongol, tempo Urang Mongol disambiguasi. Mongol, Mongolchuud) nyaéta hiji grup étnis Asia Tengah-Wétan nu ngeusian utamina nagara Mongolia, Cina, jeung Rusia. Ku sabab perang jeung migrasi, Mongol kapanggih ogé di ...

                                               

Lembaga Penerbangan dan Antariksa Nasional

Lembaga Penerbangan dan Antariksa Nasional, nu disingket LAPAN, nyaéta lambaga Pamaréntah Non Departemén Indonésia anu mibanda tugas ngalaksanakeun pancén pamaréntahan dina widang panalungtikan sarta pangembangan kadirgantaraan sarta pamangfaatan ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →