ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 384



                                               

Indonésia Raya

Indonésia Raya nyaéta lagu kabangsaan nagara Indonésia. Indonésia Raya didangukeun dina wanci kahijina ku komponis, Wage Rudolf Supratman, dina tanggal 28 Oktober 1928 basa Kongres Pemuda di Batavia. Indonesia Raya jadi awal lahirna pergerakan na ...

                                               

Kabupatén Bireuen

Kabupatén Bireuen nya éta salasahiji kabupatén nu aya di Provinsi Acéh, Indonésia. Bireuen minangka puseur dayeuh ti Kabupatén Bireuen. Kabupatén Bireuen mimitina nya éta bagéan ti Kabupatén Acéh Kalér. Dina catetan sajarah, Kabupatén Bireuen dip ...

                                               

Kabupatén Pidie

Kahirupan mangsa harita nya éta tatanén kalawan panén lumangsung dua kali sataun. Disebutkeun ogé nagara ieu subur dibuktikeun ku tumuwuhna tangkal kayu nu héjo. Nagara ieu ngahasilkeun ogé jenis batu mulia nu ku urang Tiongkok disebut ku istilah ...

                                               

Pulo Jawa

Pulo Jawa téh hiji pulo di gugusan kapuloan Sunda, Indonésia, nu mangrupa pulo pangpadetna di sakuliah dunya. Legana 132.000 km pasagi kalawan 114 juta pangeusi, mun mangrupa nagara mandiri mah bakal jadi nagara kadua pangpadetna sadunya. Pulo Ja ...

                                               

Laos

Laos, resmina Républik Démokratik Rahayat Lao, nyaéta nagara nu singkur di Asia Tenggara, diwatesan ku Burma jeung Cina di kulon kaler, Vietnam di béh wetan, Kamboja di kidul, sarta Thailand di béh kulonna. Laos nyukcruk sajarahna ka Karajaan Lan ...

                                               

Munara Pétronas

Munara Pétronas atawa Munara Kembar Pétronas basa Malaysia: Menara Berkembar Petronas di Kuala Lumpur nyaéta sapasang munara kembar anu kungsi robah wangunan pangluhurna di dunya dina taun 1998 – 2004, saméméh diliwatan ku Taipei 101. Tapi ieu mu ...

                                               

Sri Temasék

Sri Temasék nyaéta hiji wangunan anu difungsikeun minangka imah resmi pikeun Perdana Mentri Singapura. Ieu wangunan diadegkeun taun 1869, perenahna di Jalan Orchard sagunclukan jeung istana di Singapura. Lega sakumna ieu wangunan kurang leuwih 1. ...

                                               

Thailand

Karajaan Thailand nyaéta hiji nagara di Asia Tenggara. Di beh wetanna wawatesan jeung Laos katut Kamboja; di beh kidulna jeung Teluk Thailand katut Malaysia; sarta di beh kulonna, aya Sagara Andaman katut Myanmar. Ibu kotana, tur mangrupa kota pa ...

                                               

Bangkok

Bangkok nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Thailand. Kota ieu ayana di sisi kulon tina Walungan Chao Phraya, deukeut Teluk Thailand. Bangkok nyaéta hiji kota anu tumuwuh panggancangna, sarta dinamis ékonomi jeung masarakat anu maju di Asia ...

                                               

Sistim alamat Jepang

. Sistim alamat dumasar kana daerah, dimimitian ku bagéan nu panggedena nyaéta, ken 県, perfekturperfektur. Di sababaraha perfektur, aya ahiran husus nyaéta to 都, ibukota, keur Tokyo, fu 府, perfektur urban jeung Osaka jeung Kyoto, dō 道, sirkui ...

                                               

Distrik di Jepang

Distrik ilahar dipaké keur satuan administrasi di Jepang antara taun 1878 jeung 1921 sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung nagara bagean di Amerika. Posisina aya sahandapeun perfektur jeung saluhureun kota, kacamatan atawa desa. Mimitina distr ...

                                               

Universitas Gifu - Gifu Daigaku

Citakan:Infobox University Universitas Gifu 岐阜大学; Gifu Daigaku, disingkat 岐大 Gidai salah sahiji universitas di Jepang, nu tempatna aya di Kota Gifu wewengkon Chubu Jepang Tengah. Universitas Gifu mibanda opat kampus, nyaéta Kampus Utama di ...

                                               

Itsukushima

Itsukushima mangrupa pulo di Inland Sea Jepang jeung leuwih kawentar ku ngaran Miyajima tur salah sahiji tina tilu pamandangan di Jepang. Itsukushima bagéan ti kota Hatsukaichi di Perfektur Hiroshima. Di ieu pulo aya kacamatan Miyajima nu ngahiji ...

                                               

Kota-kota Jepang

Kota nyaéta satuan administrasi loka di Jepang. Kota diruntuykeun kana sababaraha tingkatan dina level nu sarua saperti kacamatan jeung desa, tapi kota lain bagian tina distrik. Saperti satuan administrasi kontemporer séjénna, kota diatur dina Hu ...

                                               

Lima Situ Fuji

Lima Situ Fuji ayana satengah bunderan beulah kaléreun Gunung Fuji di Perfektur Yamanashi, Jepang, nyaéta: Situ Shoji Fujikawaguchiko, Yamanashi Situ Motosu Situ Yamanaka Yamanakako, Yamanashi Situ Sai Fujikawaguchiko, Yamanashi" Situ Kawaguchi F ...

                                               

Naha

Naha nyaéta puseur dayeuh Préféktur Okinawa, Jepang. Di jaman modérn, kota ieu sacara resmi dibentuk tanggal 20 Méi 1921. Saacanna, Kota Naha salila mangabad-abad geus jadi kota anu penting sarta anu pangeusina panglobana di Kapuloan Ryukyu. Kota ...

                                               

Ngaran jaman Jepang

Skema kalender jaman Jepang nyaéta skema kalender nu ilahar dipaké di Jepang, nu maké ngaran dumasar kana kombinasi Ngaran jaman Jepang sarta nomer taun dina jaman. Contona, keur taun kiwari 2021 nyaéta Heisei 33. Saperti di sababaraha tempat Asi ...

                                               

Ngaran Jepang

Ngaran Jepang modérn mibanda ngaran kulawarga, atawa surname, dituturkeun ku ngaran diri. Saperi di Cina, Kore, Vietnam jeung sababaraha wewengkon di Thailand sarta Indonésia, ieu dumasar kana sistim ngaran diri di Asia Wetan. Ngaran tengah teu d ...

                                               

Ngaran tempat di Jepang

Ngaran tempat di Jepang nyaéta ngaran keur posisi géografis, bagéan administrasi ayeuna jeung baheula, pasilitas transportasi saperti stasion kareta jeung tempat bersejarah di Jepang. Artikel sistim alamat Jepang pakait jeung inpormasi dina alama ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Jepang

Pandémi koronavirus 2019 di Jepang mimmiti dikonfirmasi kaayaanana di tanggal 16 Januari 2020. Jepang mangrupa nagara kadua anu ngonfirmasi ayana panyakit COVID-19 di luar Tiongkok saenggeus Thailand. Nepi ka tanggal 17 Maret 2020, geus aya 829 k ...

                                               

Préféktur Aichi

Asalna ieu wewengkeun dibagi kana tilu propinsi nyaéta Owari, Mikawa jeung Ho. Sanggeus jaman Taika, Mikawa jeung Ho dihijikeun dina hiji pamaréntahan. Dina taun 1871, sanggeus abolisi sistim han, Owari, iwal ti Chita Peninsula, sacara pamaréntah ...

                                               

Préféktur di Jepang

Préféktur di Jepang nyaéta bagéan-nasional sacara hukum, aya 47 préféktur nyaéta: hiji "metropolis", Tokyo; hiji "circuit", Hokkaidō; dua préféktur urban, Osaka jeung Kyoto; sarta 43 perfektur séjén. Dina Basa Jepang, ilaharna disebut todōfuken. ...

                                               

Préféktur Fukuoka

Perfektur Fukuoka nyanghareupan laut ti tilu sisi, diwatesan ku Pefekter Saga, Oita, jeung Kumamoto sarta nyanghareupan Perfektur Yamaguchi sebrangeun Selat Kanmon. Fukuoka kaasup dua kota gedé di Pulo Kyushu, nyaéta Fukuoka jeung Kitakyushu, sar ...

                                               

Préféktur Gifu

Préféktur Gifu, lokasi di wewengkon Chūbu bagian tengah Jepang. Ibukota Propinsina nyaéta Kota Gifu. Posisina di puseur Jepang, éta miboga hal penting minangka sisimpangan Jepang, nyambungkeun wétan ka kulon. Salila période Sengoku, réa nu nyebut ...

                                               

Préféktur Kyoto

Préféktur Kyōto bagéan di wewengkon Kinki di pulo Honshū, Jepang. Ibukotana Kyoto. Di handap ieu kacamatan jeung désa di unggal distrik.

                                               

Shimane Prefecture

Préféktur Shimane nyaéta salah sahiji préféktur di Jepang aya di Wewengkon Chūgoku di Pulo Honshū. Ibukotana nyaéta Matsue. Populasina nomer dua pangsaeutikna, saluhureun Préféktur Tottori tatangga préféktur di beulah wetanna. Ieu Préféktur manja ...

                                               

Tochigi Prefecture

Préféktur Tochigi nyaéta salah sahiji préféktur nu aya di Wewengkon Kantō di Pulo Honshū, Jepang.Ibukotana nyaéta Kota Utsunomiya. Utsunomiya kawentar ku raosna gyoza di toko husus. Di Utsunomiya, Préféktur Tochigi aya supermall pangbadagna di We ...

                                               

Wewengkon Chūbu

Chūbu nyaéta wewengkon di tengah pulo Honshū, pulo utama di Jepang. Chubu, atawa tengah, wewengkon nu kabagi ku salapan prefektur di bagéan tengah pulo utama Jepang, kuloneun wewengkon Kanto: Aichi, Fukui, Gifu, Ishikawa, Nagano, Niigata, Shizuok ...

                                               

Wewengkon di Jepang

Wewengkon di Jepang lain satuan administrasi resmi, tapi sacara tradisional dipaké ngabagi wewengkon Jepang keur sababaraha kaperluan. Upamana, peta jeung teksbook géografi ngabagi Jepang kana 8 wewengkon, laporan cuaca ogé ilaharna dumasar kana ...

                                               

Préféktur Yamanashi

Perfektur Yamanashi Prefecture diwatesan ku Tokyo, Kanagawa, Saitama, Shizuoka, jeung Nagano. Perfektur Yamanashi kakurung ku darat sarta gunung-gunung nu lembahna sempit. Gunung Fuji jadi wates di beulah kidulna.

                                               

Kleopatra

Kléopatra ; nyaéta Ratu-ratu nu kasohor dina sajarah Mesir ti dinasti Ptolemia, carita-caritana dicatet henteu ngan wungkul dina hieroglif Mesir, tapi ogé dina sajarah Latin jeung Yunani. Kléopatra mindeng dipaké pikeun ngagambarkeun hiji awéwé p ...

                                               

Damaskus

Damaskus nya éta puseur dayeuh Suriah ti taun 538 SM nalika Kaisar Pérsia Cyrus Agung ngabébaskeun Damaskus jeung wilayah Suriah jeung Paléstina ti bangsa Babilonia. Permata Timur nya éta ngaran sebutan keur Damaskus nalika jaman Umar bin Khattab.

                                               

Hirohito

i Kaisar Jepang Hirohito Kaisar Jepang ka-124 dumasar kana runtuyan suksesi tradisional, ti taun 1926 nepi ka 1989. Sanggeus pupus, namina disebut Emperor Shōwa di Jepang, nami anumerta keur anjeunna ku kabinet Jepang dina tanggal 13 Januari, 198 ...

                                               

Haji Abdul Malik Karim Amrullah

Haji Abdul Malik Karim Amrullah atawa anu leuwih dikenal HAMKA, nyaéta Sastrawan Indonesia, Ulama, jeung Aktivis Politik. Anjeunna di béré sebatan Buya, nyaéta sebatan pikeun urang Minangkabau nu asalna tina kecap Abi, atawa Abu dina basa Arab nu ...

                                               

Taufik Savalas

Taufik Savalas nyaéta saurang nu mawa acara sarta pelawak asal Indonésia. Manéhna terlahir kalawan ngaran Muhammad Taufik bin Muhammad Yusuf Masri. Ngaran Taufik Savalas dicokot ti ngaran saurang aktor Yunani anu dikaguminya, Telly Savalas.

                                               

Sultan Maulana Yusuf

Sultan Maulana Yusuf salah sahiji anu nyebarkeun Islam di tatar Sunda hususna Banten. Mantenna janten panutan sakaligus janten raja anu ngawitan di karajaan Banten, sanajan mantenna sanés asli urang Sunda nanging ku kaaripan, kasabaran dina nyeba ...

                                               

Chairil Anwar

Chairil Anwar anu dipikawanoh ku sebutan "Si Binatang Jalang" nyaéta pelopor Angkatan 45 anu nyiptakeun trend anyar pamakéan kecap dina berpuisi anu terkesan pohara lugas, solid sarta kuat. Manéhna babarengan jeung Asrul Sani sarta Rivai Apin nga ...

                                               

Soegiarto Adikoesoemo

Soegiarto Adikoesoemo nyaéta pabisnis jeung miliarder Indonésia. Dina taun 1977, manéhna ngadegkeun jeung jadi présidén diréktur PT Aneka Kimia Raya, pausahaan dina widang kimia nu kiwari miboga ngaran PT AKR Corporindo, sarta ti taun 1992 jadi p ...

                                               

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach nyaéta saurang komponis jeung organis Jérman mangsa Baroque, nu geus diaku salaku salah sahiji lulugu komposer sapanjang jaman. Karyana, nu jero ajén kaélmuanana, kamampuhan téhnisna, sarta kaéndahan artistikna, geus jadi in ...

                                               

Organisasi Sabilulungan Islam

Organisasi Sabilulungan Islam ; Basa Arab: منظمة التعاون الاسلامي ‎; Basa Prancis: Organisation de la Coopération Islamique) nyaéta hiji organisasi internasional anu dieusian ku 57 nagara anggota. OSI mibopga délegasi permanén ka Pasarikatan Bang ...

                                               

Haji

Haji nyaéta rukun Islam anu kalima sanggeus sahadat, solat, zakat sarta puasa. Ngalakukeun ibadah haji nyaéta wangun ritual taunan anu dilaksanakeun kaum muslim sadunya anu sanggup kalawan nganjang sarta ngalaksanakeun sawatara kagiatan di sawata ...

                                               

Al-Sofa jeung Al-Marwah

Al-Sofa jeung Al-Marwah nyaéta dua pasir leutik nu kiwari aya di Masjidil Haram di Mekah, Saudi Arabia nu mana di antarana Muslim bulak balik tjuh kali nalika Haji jeung Umroh.

                                               

Hajar Aswad

Hajar Aswad nu hartina Batu Hideung nyaéta hiji batu anu ceuk tradisi Islam diaku ku para Muslim salaku titinggal Nabi Ibrahim, sarta jauhna titinggal Nabi Adam. Ieu batu diperenahkeun di juru wétan Kabah, kabuyutan kuna kiblatna solat Muslim, di ...

                                               

Mabét jumroh

Mabét jumroh atawa lémpar jumroh nyaéta hiji kagiatan nu mangrupa bagéan tina ibadah haji taunan ka kota suci Mekah, Arab Saudi. Para jamaah haji mabétan tilu tihang ku batu-batu leutik nu ieu tihang téh ayana di hiji tempat nu ngaranna komplék S ...

                                               

Zakat

Zakat nyaéta rukun Islam nu katilu. Sacara harpiah Zakat hartina "tuwuh", "mekar", "nyucikeun" atawa "ngaberesihan". Sedengkeun sacara terminologi syariah, zakat nujul kana aktivitas méré sabagéan tina harta nu jumlah jeung itungananan tinangtu k ...

                                               

Tabligh Akbar

Tabligh Akbar nyaéta acara ngaji Al-quran anu diluuhan ku umat nu loba jeung mangrupa lawungan kaagamaan masal anu diayakeun di sakuliah Indonesia. Ieu acara mindeng dibarengan ku hutbah, zikir, jeung dakwah. Ukuran kagiatan Tabligh Akbar biasana ...

                                               

Sino-Basa Jepang

Sino-Basa Jepang ngarujuk kana bagéan kosa kata Basa Jepang nu aslina tina Basa Cina atawa dijieun tina unsur injeuman Basa Cina. Sababaraha sacara gramatikal atawa pola kecap bisa diasupkeun kana Sino-Basa Jepang. Kosa kata Sino-Basa Jepang diku ...

                                               

Ateji

Ateji, hartina karakter nu dibéré atawa karakter nu disatujuan, nyaéta kanji nu arbiter geus "disatujuan" keur ditulis nu asalna kecap injeuman atawa bawa Jepang asli nu mana taya hubungan boh sacara sajarah atawa etimologi. Karakter ieu salawasn ...

                                               

Gairaigo

Gairaigo nyaéta Basa Jepang keur "kecap injeuman" atawa "kecap nu diinjeum", sarta nembongkeun tranliteratur kana Basa Jepang. Sabagéan, ilahar kecap ngarujuk kana Basa Jepang asing nu asalna lain tina Basa Cina. Basa Jepang lolobana mangrupa kec ...

                                               

Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe nyaéta salah saurang sastrawan, kritikus, éditor, jeung pamingpin Gerakan Romantik di Amerika Serikat. Salian ti éta, poé ogé kasohor jadi panulis dina genre anu ayeuna kasohor fiksi ilmiah. The Raven mangrupa salah sahiji sajak a ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →