ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 381



                                               

Bangkuang

Bangkuang nyaéta sabangsa boléd bodas anu didaharna atah-atah sanggeus kulitna disebet, dicapékna nyakruk sok disebut ogé bui hiris pédah buahna saperti buah hiris. Bangkuang miboga ciri-ciri dumasar kana sababaraha faktor nyaéta: Habitus: Semak, ...

                                               

Jeruk mipis

Di antara 1300 jenis jeruk, jeruk mipis atawa dina basa ilmiahna disebut Citrus Aurantium, miboga mangpaat anu loba. Jeruk mipis mangrupa bahan dasar pikeun ramuan obat kecantikan tradisional di Indonésia. Sacara umum, buah jeruk euyeub ku vitami ...

                                               

Jeruk purut

Jeruk purut atawa Jeruk lémo ; kaffir lime nyaéta jeruk anu asalna tina kulawarga rutaceae. Citrus tina basa latin anu hartina jeruk, hystrix tina basa Yunani anu hartina landak, jeruk purut buahna leutik, kulitna kandel tur reregetan aya ogé anu ...

                                               

Areuy

Areuy nyaéta tutuwuhan hérba ngarambat tina kulawarga Asteraceae. Areuy nyaéta tutuwuhan ngarambat nu dipikawanoh pikeun tumuwuhna nu kuat jeung pohara. Tutuwuhan ieu bakal tumuwuh nalika aya tempat nu miboga kasuburan alus, bahan organik, kalemb ...

                                               

Bébérétéan

Bébérétéan disebut ogé garunggung atawa ujen-ujen nyaéta ngaran tutuwuhan, buahna baruleud, anu asak rupana beureum, rasana amis. Kaasup tangkal liar, hirup ngarungkun disisi leuweung mikaresep taneuh anu jemlék saperti sisi susukan, sisi balong, ...

                                               

Carulang

Carulang nyaéta jukut leutik taunan nu sumebar di wewengkon haneut di sakuliah dunya nepi ka kira 50 darajat garis lintang, kaasup spésiés invasif. Ieu spésiés milampah fotosintésis C4, ku kituna bisa hirup dina hawa anu panas. najan disebut taun ...

                                               

Kakawatan

Kakawatan nyaéta jukut liar anu gancang pisan ngarekahan jeung hésé dibasmina. Kulantran ieu jukut kakawatan kagolongkeun hama pikeun pepelakan, jukut kakawatan asup kana kulawarga Poaceae bisa hirup dina taneuh anu angar sanajan dina mangsa usum ...

                                               

Daréngdéng

Daréngdéng ; Wlingi laut nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Cyperaceae. Daréngdéng kaasup kana jukut anu hirup di rawa, kasebut gulma;hama pepelakan sanajan kitu ieu jukut remen dimangpaatkeun pikeun bahan anyaman.

                                               

Hamérang bodas

Hamérang bodas nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Moraceae. Hamérang kasebut tangkal leutik hirup di leuweung sekunder, remen katempo di pipir gunung katempo daun handapna semu bodas;pérak mangsa nyingkab katiup angin.

                                               

Jotang leutik

Jotang leutik nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Asteraceae. Kasebut tutuwuhan terna tina marga acmella lianna, kembang jeung daun jotang leutik dimangpaatkeun pikeun ubar nyeri huntu. Dipiwanoh ogé ngaranna jotang atawa jocong leuti ...

                                               

Jukut gendreng

Jukut gendreng ; nyaéta jukut anu asalna tina kulawarga asteraceae. Ieu kagolongkeunkana gulma dina widang tatanén. Bauna rada nyereng, miang-miang bau embé ieu jukut sok disarebut ogé jotang kuda/babadotan lalakina. Pituin ti Amérika tropis, juk ...

                                               

Kaceprek

Kaceprek ; Ki leuleueur; Dysosmia ciliata nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Passifloraceae. Buahna katutupan ku kelopak kembangna anu ngagedéan nepika mangsana buahna asak, ieu tutuwuhan bauna teu pikaresepeun.

                                               

Kakasangan

Kakasangan atawa kasang beureum, ramo kasang, nyaéta jukut liar anu hirupna di daérah anu mibanda iklim tropis tina kulawarga Poaceae, ieu jukut kawilang jangkung, loba kapangih di wewengkon Asia, Australasia, Pasifik, jeung Amerika kidul. Di Ind ...

                                               

Manjah

Manjah nyaéta jukut jangkung katempo saliwat mah kawas tangkal kaso, tina kulawarga padi-padian. Hirupna nyebar loba pisan di wewengkon Indocina, Nusantara, nepikeun ka Pasifik. Manjah ogé mibanda ngaran anu béda umpamana waé: urang minangkabau n ...

                                               

Sadagori

Sadagori Sida rhombifolia, Sangsakerta: atibalā अतिबला nyaéta tangkal liar anu hirupna nahun tina kulawarga Malvaceae, mindeng kapanggih di sisi jalan, tegalan, leuweung, sisi kebon, galengan sawah, jeung tempat séjén anu cukup kasorot cahaya pan ...

                                               

Sintrong

Sintrong Crassocephalum crepidioides nyaéta jukut tina anggota Asteraceae, kaasup jukut liar bisa kapanggih di buruan, sisi jalan, kebon atawa tegalan. Dina basa Indonésia ieu jukut disebut bagini, jambrong, puyung atawa taplek Jawa hirup subur d ...

                                               

Teki

Teki nyaéta jukut Cyperaceae asalna ti wewengkon Afrika kidul jeung tengah, Eropa kalér nepi ka Perancis jeung Austria, ogé Asia kidul. Teki kagolong jukut liar anu gampil pisan ngarekahan, akarna panjang bisa nyeceb kana jero taneuh nepika samét ...

                                               

Walingi

Walingi Actinoscirpus grossus nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Cyperaceae. Tayalian sajinis jukut anggota suku teki-tekian anu tangkalna remen dimangpaatkun pikeun bahan anyam-anyaman. Ieu jukut hirup kalayan subur di rawa-rawa.

                                               

Poé

Poé nyaéta hijian wanci nu diperlukeun ku bumi keur muir dina porosna sorangan. Poé dibagi ka wanci beurang jeung peuting. Tina sapoé dibagi jadi unit nu leuwih leutik jadi: 86400 detik 24 jam 1440 menit

                                               

Abad

Abad nyaéta sesebutan keur jangka waktu saratus taun. Saabad sarua jeung sapuluh dékade. Abad ieu, abad ka-21, dimimitian ti taun 2001 nepi ka taun 2100.

                                               

Beurang

Beurang nyaéta hiji mangsa di mana hiji tempat keur aya dina posisi anu pahareup-hareup jeung panonpoé, sarta ku lantaran éta jadi caang. Dina waktu beulahan planét bumi keur ngalaman mangsa beurang ieu, beulahan séjénna baris ngalaman waktu peut ...

                                               

Detik

Detik atawa sékon nyaéta hijian waktu dina sistem internasional, anu ditetepkeun minangka selang waktu salila 9.192.631.770 kali période radiasi transisi atom cesium-133 ti dua tingkat hyperfine dina kaayaan ground state dina suhu enol kelvin. Di ...

                                               

Dékade

Dékade atawa dasawarsa nyaéta unit wanci nu hartina sapuluhan, ilaharna sapuluh taun disa lolobana basa, kaasup basa Inggris, atawa sapuluh poé dina kalénder révolusionér Perancis. Kecap ieu diturunkeun tina basa Latin "decas", basa Yunani "dekas ...

                                               

Jam

Jam nyaéta hijian waktu. Lila 1 jam nyaéta 1/24 poé. Jam bisa dibagi jadi hijian waktu anu leuwih leutik deui. Hiji jam diwangun ku: 60 menit 3600 detik

                                               

Menit

Menit nyaéta hiji hijian waktu. Samenit nyaéta 1/60 jam. Samenit diwangun ku 60 detik. Menit lain hijian dina sistem internasional, tapi tetep bisa dipaké babarengan jeung hijian SI.

                                               

Peuting

Peuting nyaéta hiji mangsa di mana hiji tempat keur aya dina posisi anu henteu pahareup-hareup jeung panonpoé, sarta ku lantaran éta jadi poék. Dina waktu beulahan planét bumi keur ngalaman mangsa peuting ieu, beulahan séjénna baris ngalaman wakt ...

                                               

Taun

                                               

Tengah peuting

Tengah peuting nyaéta wanci alihan ti hiji poé ka poé saterusna – robahna tanggal dina kalénder maséhi. Dina itungan waktu Romawi kuna mah, tengah peuting téh ti antara surupna panonpoé nepi ka meletékna panonpoé, lilana mah varéatif kumaha uusum ...

                                               

Daptar taun

2100 - 2099 - 2098 - 2097 - 2096 - 2095 - 2094 - 2093 - 2092 - 2091 2090 - 2089 - 2088 - 2087 - 2086 - 2085 - 2084 - 2083 - 2082 - 2081 2080 - 2079 - 2078 - 2077 - 2076 - 2075 - 2074 - 2073 - 2072 - 2071 2070 - 2069 - 2068 - 2067 - 2066 - 2065 - ...

                                               

1518

Hubert Languet, diplomat jeung tokoh réformasi Prancis maot 1581 22 April - Antoine de Bourbon, bapana Henry IV ti Prancis maot 1610 Edmund Plowden, sarjana hukum Inggris maot 1585 James Halyburton, tokoh réformasi Skotlandia maot 1589 Tintoretto ...

                                               

Kalénder 2005

                                               

Kalénder 2006

                                               

Kalénder

Kalénder nyaéta sistim nu méré ngaran dina période waktu. Ngaran ieu disebut tanggal kalénder. Tanggal ieu bisa dumasar kana robahna posisi saperti Panonpoé jeung Bulan. Kalénder Jepang

                                               

Kalénder Grégori

Kalénder Grégorian nyaéta kalénder anu ayeuna pangréana dipaké di Dunya Kulon. Ieu mangrupa modifikasi Kalénder Julian. Anu mimiti mengusulkannya nyaéta doktor Aloysius Lilius, ti Napoli, Italia sarta disatujuan ku Paus Gregorius XIII dina tangga ...

                                               

Kalénder Iran

Kalénder Iran basa Pérsia: گاه ‌شماری هجری خورشيدى katelah ogé kalénder Pérsia atawa kalénder Jalāli nyaéta hiji "kalénder panonpoé nu kiwari dipaké di Iran jeung Afghanistan. Kalénder ieu dumasar kana tengetan, lain aturan. Unggal taun dimimitia ...

                                               

Kalénder Yahudi

Citakan:Complex Kalénder Yahudi nyaéta kalénder nu dipaké dina ageman Yahudi. Kalender ieu nangtukeun tanggal poé peré Yahudi, nangtukeun tanggal umum keur maca bagéan Taurot, Yahrzeit tanggal mieling pupusna baraya, jeung Psalms poéan husus. Two ...

                                               

Taun kabisat

Taun kabisat nyaéta taun nu ngalaman nambahan sapoé anu tujuanana keur nyaluyukeun jeung tanggal taun astronomi. Dina sataun teu campleng 365 poé, tapi 365 poé 5 jam 48 menit 45.1814 detik. Lamun ieu hal euweuh lajuning lakuna, unggal 4 taun baka ...

                                               

Taun Syamsiah

Taun Syamsiah atawa taun Solar sacara fisika nyaéta unit rélatif wanci hiji planét dina ngurilingan panonpoé. Sataun biasa dibagi jadi bulan jeung poé. Planét bumi ngurilingan panonpoé dina waktu sataun. Dumasar kana kalénder Julius, sataun aya 3 ...

                                               

Vikram Samvat

Vikram Samvat nyaéta kalender nu dijieun ku kaisar Barata di India Vikramaditya. Mangrupa kalénder resmi di Népal. Kalénder ieu biasana dimimitian ti tanggal 13 atawa 14 April -56, 56.7 taun saméméh kalénder Gregori.

                                               

Pabaru

Pabaru nyaéta hiji kariaan di mana nalika dipungkasna hiji taun sarta dimimitiannana taun satuluyna. Budaya nu ngitung dumasar kalénder taunan kabéhanana miboga kariaan Taun Anyar. Di Indonesia, taun anyar tumiba tanggal 1 Januari ku sabab Indoné ...

                                               

UTC+4

                                               

Wanci Standar Bangladés

Wanci Standar Bangladés nyaéta zona wancina Bangladés, nu dipaké sanagara, dina UTC+6:00. Bangladés pernah maké wanci usum panas sakeuduen dina taun 2009 ku lantaran krisis listrik, tapi dina taun 2010, kaputusan éta dibolaykeun.

                                               

Wanci Usum Panas

Wanci Usum Panas, di Amérika Kalér katelah ogé minangka Daylight Saving Time, nyaéta sistim nu dimaksudkeun keur "nyimpen cahya beurang" dina usum panas. Ku sabab kitu di Eropa mah sistim ieu téh katelahna "Wanci Usum Panas". Wanci resmi dimajuke ...

                                               

Wanci Usum Panas Éropa Tengah

Wanci Usum Panas Éropa Tengah mangrupa salah sahiji ngaran ti wanci Usum Panas nu digunakeun di zona wanci UTC+2, 2 jam di payuneun Wanci Universal Kakoordinasi. Hal ieu digunakeun salaku wanci usum panas siang di loba nagara-nagara Éropa. Dina u ...

                                               

Wanci Éropa Tengah

Wanci Éropa Tengah atawa dina basa Inggris disebut Central Européan Time mangrupa ngaran zona wanci nu loba digunakeun ku nagara-nagara Éropa jeung Afrika bagian kalér jeung miboga bébéda wanci +1 tina UTC. Nagara-nagara nu kaasup dina zona wanci ...

                                               

Tirosin

Tirosin, 4-hidroksifénilalanin, atawa asam 2-amino-3-propanoat, mangrupa salah sahiji ti 20 asam amino nu dipaké ku sél pikeun nyintésis protéin. Hidroksilaseu tirosin tyrosine hydroxylase, TH énzim nu ngawates laju réaksi dina sintésis katékolamin.

                                               

Aérojél

Aérojél téh bahan padet nu dénsitasna handap, dijieun tina jél anu komponén cairna geus diganti ku gas. Hasilna mangrupa padetan anu dénsitasna kacida handapna kalawan pasipatan anu penting, utamana salaku insulator. Ieu bahan kadang sok disebut ...

                                               

Minyak bumi

Minyak bumi atawa pétroleum, minyak atah, ogé katelah emas hideung, hartina cairan kentel, warnana kopi atawa semu héjo, nu mangrupa campuran rupa-rupa hidrokarbon, utamana golongan alkana, sarta kandungan lianna nu aya di lapisan luhur dina jero ...

                                               

Biodégradasi

Biodégradasi nyaéta hiji kaayaan laleupasna bahan kimia ku alatan ayana aktivitas baktéri, jamur, atawa cara biologis séjéna. Sanajan mindeng dihubung-hubungkeun, biodegradable béda hartina jeung kompos. Biodegradable mah nyaéta bahan anu aya dik ...

                                               

Citak Injéksi

plastikmesin Citak Injéksi nyaéta hiji cara anu dipaké pikeun nyieun barang kabutuhan. Utamana tina bahan termoplastik anu bahanna dilééhkeun heula dina tabung tuluy waé disuntikkeun maké tekenan anu kawilang kuat kana jeroun citakan. Ku lantaran ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →