ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 380



                                               

Juniper beri

Juniper béri nyaéta siki buah pinus bikangna tina tutuwuhan juniper. Juniper béri wangunna buleud semu sisitan. Sisitna pinuh pisan nepi ka sarupa kulit buah. Juniper béri dipaké minangka rempah kalawan rasa anu semu pait. Juniper béri Juniperu c ...

                                               

Ki bawang

Ki bawang, pingku, Dysoxylum alliaceum Blume, tutuwuhan ti kulawarga Meliaceae. ngaran spésipik alliaceum hartina "mirip-bawang", nujul ka bau kulit kaina. Jangkung tangkalna bisa nepi ka 38 metres kalawan diaméter kai 80 centimetres. Kembangna s ...

                                               

Manuk haur

Kucica kampung nyaéta leutik manuk chirping saméméhna diklasifikasikeun salaku anggota kulawarga Turdidae, tapi ayeuna dianggap anggota tina Muscicapidae. Manuk ieu hideung sareng bodas nganggo buntut panjang. Buntutna angkat upami aya anu milari ...

                                               

Nepenthes glabrata

Nehenthes glabarata nyaéta tutuwuhan tropik jinis kantong semar éndemik ti Sulawesi. Ieu tutuwuhan téh kawilang khas upama dibandingkeun jeung jinis kantong semar séjénna. Ngaran Latin glaber haritna "teu buluan", nu katémbong tina sakum awakna n ...

                                               

Nepenthes × hookeriana

Nepenthes × hookeriana nyaéta salah sahiji spésiés kantong semar hasil hibrida alami ti N. ampullaria jeung N. rafflesiana. Ku sabab kitu, ieu spésiés boga ciri di tengah-tengah kadua spésiés éta. Ieu spésiés kasebar di Kalimantan, Sumatra, jeung ...

                                               

Pijantung

Pijantung ; nyaéta manuk nu asalna ti kulawarga Nectariniidae. Loba kapanggih hirup di pulo Sumatra, Kalimantan, Bali, jeung Jawa. Sarta daérah séjén numibanda iklim subtropis atawa tropis tayalian leuweung dina kaayaan hawana henteu pati jemlék. ...

                                               

Rakun

Rakun nyaéta mamalia ukuran sedeng nu asalna ti Amerika Kalér.Rakun nyaéta spésiés panggedéda tina kulawarga Procyonidae, miboga panjang awak 40 nepi ka 70 cm, jeung beurat 3.5-9 Kg. Kulitna mangrupa buuk warna hawuk anu kandel pikeun nyegah asup ...

                                               

Sesep madu

Sesep madu Aethopyga siparaja nyaéta hiji spésiés manuk ti kulawarga Nectariniidae anu kahakananana nyeuseup sari kembang néktar, najan sakapeung mah ngahakan serangga, utamana nalika maraban anakna. Nyeuseup sari kembangna bisa ku cara hiber nga ...

                                               

Susuru

Susuru nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga euphorbiaceae. Susuru hirupna ngarungkun, tumuwuh di daérah anu mibanda iklim tropis. (Basa Sanskerta: सप्तला saptala, सातला satala, Marathi: शेर-कांडवेल sher-kandvel.

                                               

Tikukur

Tikukur nyaéta anggota kulawarga Columbidae japati pituin Asia Tenggara, baraya deukeut Japati Damé Australia jeung Nugini, nu di Indonésia sok diingu ku sabab alus sorana.

                                               

Titimplik

Titimplik ; nyaéta hiji manuk nu asalna tina kulawarga alaudidae. Manuk titimplik sok disebut ogé manuk apung, alatan ieu manu sok disada atawa bacéo sok sanajan bari hiber. Titimplik jalu jeung titimplik bikang saruana resep bacéo, bédana titimp ...

                                               

Toéd

Toéd Lanius schach nyaéta manuk bacéo anggota kulawarga manuk Laniidae. Hirupna di lingkungan garing anu nembrak, sok kaciri eunteup dina rungkun atawa kawat/kabel listrik. Bulu dina huluna hideung mirupa kedok atawa hideung meles subspésiés tric ...

                                               

Uncal (manuk)

Manuk Uncal Macropygia unchall nyaéta hiji spésiés manuk ti kulawarga Columbidae sabangsaning japati. Sumebar di Bangladés, Butan, Kamboja, Cina, India, Indonésia, Laos, Malaysia, Myanmar, Népal, Muangtay, jeung Viétnam. Habitat alamina tagia leu ...

                                               

Éntog

Éntog nyaéta sato ingon unggas sarupa meri nu asalna ti Méksiko, Amérika Tengah jeung Kidul. Ukuranana gedé, nu jalu panjangna bisa nepi ka 76 cm kalawan beurat 8 kg. Ilaharna, buluna boga kelir bodas jeung hideung, sabudeureun panonna beureum te ...

                                               

Ésénangka

Ésénangka ; kacamata opior; Opior Jawa, nyaéta manuk nu asalna tina kulawarga zosteropidae, hirup tur nyebar di daérah kapuloan Indonesia jeung Pilipina. Manuk ésénangka ieu aya dua rupa taya lian: L.J javanica jeung LJ frontalis.Kaasup dina sala ...

                                               

Beunying

Beunying nyaéta hiji spésiés tina tuwuhan dina kulawarga Moraceae. Ieu tutuwuhan téh ngandung potensi jadi ubar lantaran ngandung senyawa alkaloid, triterpenoid jeung flavonoid anu mangrupa kelompok senyawa bioaktif. Jangkung tangkalna bisa nepi ...

                                               

Biruang kutub

Biruang Kutub nyaéta spésiés biruang nu kapanggih nempatan widang és di Samudra Arktik. Biruang kutub mangrupa spésiés biruang pangbadagna di dunya nu miboga beurat biruang jalu bisa nepi ka 600kg. Biruang ieu dianggap patali jeung biruang coklat ...

                                               

Biruang-hideung Asia

Biruang-hideung Asia, ogé dipikawanoh minangka biruang bulan atawa biruang dada bodas nyaéta spésiés biruang nu ukuranna sedeng, lolobana adaptasi dina kahirupan arboréal, jeung aya di kiduleun Asia, Koréa, laut Cina wétan, wétan jauh Rusia, Hons ...

                                               

Gaharu

Gaharu, garu, Gonystylus macrophyllus nyaéta spésiés tutuwuhan ti kulawarga Thymelaeaceae. Sumebar di Indonésia, Malaysia, Papua Nugini, Kapuloan Solomon, jeung sigana Pilipina.

                                               

Galatik

Galatik nyaéta manuk leutik hirup éndemik di Indonesia hususna pulo Jawa jeung Bali. Galatik katelah ogé: Java Finch, Java Rice Finch, Java Sparrow, manuk galatik kawilang leutik, panjang awakna tina pamatuk nepi ka buntut kurang leuwih 5-6 inchi ...

                                               

Kukang Sunda

Kukang Sunda nyaéta primata strepsirrhine jeung spésiés kukang pituin Indonésia, Malaysia kulon, Muangthai kidul, jeung Singapura. Panjang awakna 27–38 cm ti hulu ka buntut, beuratna 599-685 g. Kawas kukang lianna, irungna baseuh, huluna buleud, ...

                                               

Macan dahan

Macan dahan Neofelis nebulosa nyaéta hiji spésiés ucing nu hirup di wewengkon suku papasiran Himalaya nepi ka daratan buana di Asia Tenggara jeung Cina. Macan dahan dikelompokkeun salaku spésiés rawan punah dina taun 2008 ku IUCN. Total populasi ...

                                               

Macan dahan Sunda

Macan dahan Sunda Neofelis diardi nyaéta hiji spésiés ucing liar ukuran sedeng nu hirup di Kalimantan jeung Sumatra. Taun 2006, ieu spésiés kakara dipisahkeun ti dulurna Macan dahan Neofelis nebulosa di daratan utama buana Asia. Taun 2008 IUCN ng ...

                                               

Nepenthes eymae

Nepenthes eymae nyaéta salah sahiji spésiés kantong semar nu éndemik di Sulawesi. Ieu spésiés mimiti kapanggih ku P.J. Eyma di pagunungan tengah Sulawesi dina taun 1938. Ieu spésiés kapanggih deui dina taun 1983 ku J.R. Turnbull jeung A.T. Middle ...

                                               

Uncal sambar

                                               

Uncal Sunda

Uncal Sunda atanapi Uncal Jawa Rusa timorensis nyaéta hiji spésiés uncal pituin Pulo Jawa, Bali, jeung Timor. Spésiés ieu ogé mangrupa spésiés introduksi di Papua, Kalimantan, Kapuloan Sunda Leutik, Maluku, Sulawesi, Australia, Mauritius, Kaledon ...

                                               

Bogo

Bogo /gabus/ nyaéta lauk liar anu tempat hirup aslina di susukan, jeung rawa-rawa. Bogo mibanda ngaran anu béda di uanggal daérah saperti: kocolan, bayong, bogo, licingan, kutuk, jeung loba deui anu lian. Dina basa Inggris ogé loba ngarana aya an ...

                                               

Kancra

Lauk kancra mangrupa lauk darat ti kelompok carp anggota famili Cyprinidae. Kancra hirupna di susukan gede kalawan caina beresih, bareng hirup jeung lauk séjén kayaning tawés, nilem, lauk emas, jeung sajabana.

                                               

Lika

Lika nyaéta hiji spésiés badag ti ordo Siluriformes ti genus Bagarius anu hirup di walungan-walungan di Subkontinén India jeung Asia Tenggara.

                                               

Nilem

Nilem, nilem mangut, atawa melem nyaéta salah sahiji lauk cai anu kaasup kana kulawarga Cyprinidae. Nilem téh lauk Hérbivora karesepna ngakan dangdaunna jeung lulukutan, lauk nilem kapireungeuh loba di Asia Tenggara: Tonkin, Siam, Semenanjung Mal ...

                                               

Paray

Paray Rasbora argyrotaenia nyaéta lauk leutik tina kulawarga Cyprinidae runtuyan tina Rasborinae. Paray loba kapanggih disusukan, kamalir sawah, jeung tempat séjén anu mibanda cai ngalir tapi teu nyéot. Paray mibanda ngaran atawa sesebutan anu bé ...

                                               

Regis

Regis/génggéhék Mystacoleucus marginatus nyaéta lauk darat/lain lauk laut tina kulawarga Cyprinidae. Lauk génggéhék loba kampanggih hirup liar di susukan, walungan, situ jeung rawa. Ieu lauk ku urang Lampung mah disebutna téh kapyah ; lawak, lala ...

                                               

Soro

Soro ; kancra; nyaéta hiji lauk anu asalna tina kulawarga Cyprinidae. Soro masih barayana lauk sémah tina grup Actinopterygii tina kulawarga Cyprinidae genus Tor. Lauk cai darat Asia ieu aya hubunganana sareng Lauk emas, sareng sumebar kalawan le ...

                                               

Sénggal

Sénggal atawa Hemibagrus planiceps nyaéta lauk anu mibanda kumis panjang, kaasup kana angota kulawarga suku Bagridae. Hirupna di susukan kalawan henteu nyebar jauh mangrupa endemik di sabudeureun Jawa Kulon, kelirna awakna coklat semu konéng, mib ...

                                               

Belut Moray

Belut Moray nyaéta belut kosmopolitan ti kulawarga Muraenidae nu ngawengku 200-an spésiés di 15 genera. Panjang awak nu ilahar 1.5 m; nu pangpanjangna Strophidon sathete bisa nepi ka 4 m.

                                               

Kakap

Kakap nyaéta kulawarga lauk laut dasaran nu hirup kalawan ngagorombol di dasar-dasar karang atawa terumbu karang. Mibanda ciri awak nu buleut gepéng kalawan sirip manjang sapanjang tonggong. Jenis lauk kakap loba kapanggihan di Indonésia nyaéta j ...

                                               

Layur

Layur nyaéta lauk laut anu gampang dipikawanoh tina bentukna anu manjang sarta ipis. Ieu lauk sumebar di parairan tropika atawa sedeng. Jenis nu kapanggih di Samudra Pasifik jeung Samudra Atlantik dikanyahoankeun mangrupa populasi nu béda. Ukuran ...

                                               

Ovipar

Ovivar dihartikeun salaku baranahan sato ku cara endogan. Endog éta disireungleuman nepi ka megar. Biasana, éta endog katutupan ku cangkang nu teuas, pikeun mastikeun ngajaga fisik pikeun émbrio nu keur mekar.

                                               

Ovivar

Ovivar mangrupa istilah zoologi jinis réproduksi nu ngahasilkeun endog anu dikaluarkeun ngembang jeung megar diluar awak indungna. Endog éta disileungleuman nepi ka megar. Biasana, endog katutupan ku cangkang anu teuas, pikeun mastikeun panyalind ...

                                               

Ovovivivar

Ovovivivar nyaéta réproduksi sato ku cara ngendog sabari anakan. Émbrio sato ieu tumuwuh dina endog anu masih kénéh aya dina awak indungna. Sanggeus cukup umur, anak sato éta megar jeung kaluar tina awak indungna sangkan katingali jiga ngalahirke ...

                                               

Vivivar

Vivipar nyaéta prosés réproduksi sato ku cara ngalahirkeun atawa anakan. Janin internal dibuahan tumuwuh jadi émbrio sarta ahirna jadi anak anu karak lahir ngaliwatan prosés ngalahirkeun/ngajuru viviparity.

                                               

Cendrawasih

Manuk Cenderawasih atawa anu disebut ku jalma deungeun mah kalayan ngaran Bird of Paradise, mangrupa manuk has Papua. Buluna éndah, utamana aya dina cendrawasih jalu. Umumna bulu pohara cerah kalayan kombinasi hideung, coklat kabeureum-beureuman, ...

                                               

Ucing

Ucing nyaéta mamalia karnivora leutik nu ilaharna jadi sato ingu pikeun manusa, boh minangka sato cooeun atawa pikeun nyingsieunan beurit. Ieu sato geus dalit jeung manusa sahenteuna salila + 9.500 taun. Minangka prédator, ucing moroan leuwih ti ...

                                               

Felidae

Pikeun kagunaan séjén tina Felidae, tempo Felidae disambiguasi. Felidae nyaéta famili biologis ucing ; anggota famili ieu disebut felid. Felid nu pangilaharna nyaéta ucing imah, nu mana kahiji dijadikeun lindeuk ku manusa kira-kira 10.000 taun ba ...

                                               

Jaguar

Pikeun mérk mobil, tempo Jaguar perusahaan otomotif. Jaguar nyaéta sato sajenis ucing badag anu kagolong kana génus Panthera. Ieu sati mangrupa ucing linghas katilu sanggeus lodaya jeung singa, sarta ogé mangrupa ucing pangbadagna di lebahan kulo ...

                                               

Kalong

Kalong atawa lalay mangrupa mamalia dina ordo Chiroptera. Nu jadi ciri téh yén anggota awak hareupna mekar jadi jangjang, ngajadikeun ieu sato jadi hiji-hijina mamalia nu bisa hiber. Kacap Chiroptera téh tina basa Yunani nu hartina "leungeun hibe ...

                                               

Karawaci

Karawaci nyaéta manuk leutik nu asalna tina kulawarga Sylviadae.Spésiés ieu asalna ti nagara India, ku warga Éropa éta manuk disebut dial bird. Ieu manuk rada leutik tibatan murai, kalayan kelir buluna hideung saliwat kawas biru kalayan wungu.

                                               

Onta

Onta nyaéta sato nu kukuna beulah, beuheungna panjang sarta na tonggongna miboga punduk. Biasana ieu sato sok dipaké ngangkut. Hirupna di wilayah gurun kayaning Arab, Afrika Utara, Asia Tengah, jeung sajabana. Kaasup kana genus Camelus. Umur rata ...

                                               

Paederinae

Paederinae nyaéta hiji sato anu sok reusepueun kana kadaharan anu, jeung néangan daharna ogé tara sorangan sok rombongan wae,upafamili ti kumbang rove Staphylinidae. Paederinae ngawengku 2 marga, Paederini jeung Pinophilini.

                                               

Cendrawasih Biru

Cendrawasih Biru atawa dina ngaran ilmiahna Paradisaea rudolphi nyaéta sajenis manuk cendrawasih ukuranana sedeng, miboga panjang kira-kira 30 cm, ti genus Paradisaea. Daérah sebaran Cendrawasih Biru aya di leuweung-leuweung pagunungan Papua Nugi ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →