ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 377



                                               

Gitar

Gitar atawa hitar nyaéta alat musik anu kawèntar di sakuliah dunya. Alat musik ieu dipaènkeun ku cara anu bèda-bèda numutkeun tipe atawa jenisna. di antara sakian loba tipe gitar, jenis gitar klasik nyaéta salah sahiji alat musik anu digunakeun u ...

                                               

Goong

Goong nyaéta salah sahiji waditra takol dina perangkat gamelan pélog, saléndro atawa degung. Pungsi goong nyaéta minangka panutup nada. Ngaran goong mangrupa hasil tina sora éta waditra sorangan, lamun ditakol sorana Gong. Goong miboga bentuk nu ...

                                               

Rebana

Rebana nyaéta waditra tepak, pungsina minangka ritme anu sipatna atonal. Asal kecapna tina kecap Arbana / Arbaa anu hartina opat. Rebana atawa anu biasa disebut terebang ieu téh mangrupa waditra anu asup kana pintonan: genjring, gemyung, rudat, t ...

                                               

Harmonika

Harmonika nyaéta waditra anu dipaénkeuna ku cara ditiup, miboga sababaraha liang nada nu bisa ngaluarkeun sora ku lantaran létahna ngageter nailika ditiup.

                                               

Tarompét

Tarompét nyaéta waditra tradisional anu kakoncara di Tatar jeung budaya Sunda. Tarompét mangrupa waditra jenis tiup anu dijieun tina bahan kai anu boga tujuh liang sora. Waditra tarompét biasana dipaké pikeun pamirig tari, pencak silat, réog, bén ...

                                               

Cadas Pangéran

Cadas Pangeran mangrupa jalan raya sapanjang tilu kilométer nu nyambungkeun daérah Sumedang jeung daérah Bandung nu diwangun ku Gubernur Jenderal Herman Willem Daendels dina taun 1809. Peristiwa Cadas Pangeran ieu bisa dihartikeun minangka hiji p ...

                                               

Jalan Braga

Jalan Braga salah sahiji ngaran jalan nu kasohor di Kota Bandung. Taun 1900-an, Jalan Braga masih mangrupa jalan taneuh kalawan tatangkalan di sisi-sisina sarta imah-imah nu diwangun dina gaya Hindia Timur. Nalika pamaréntahan kolonial Walanda ku ...

                                               

Jalan Raya Pos

Jalan raya pos nyaéta jalan anu panjangna kurang leuwih 1000 km anu manjang sapanjang jalur kalér pulo Jawa, ti Anyer nepi ka Panarukan. Diwangun dina mangsa pamaréntahan Herman Willem Daendels. Dina unggal 4.5 kilometer diwangun pos minangka tem ...

                                               

Asbéstos

Asbéstos atawa asbés, kaasup barang logam, saenggeusna diuntay dijieun sabangsa tambang atawa digeblég-geblég, sok dipaké panghalang atawa isolasi, sabab tara teurak ku seuneu jeung tetep beleger baé. Ogé listrik kana asbés tara daékeun mapay. Ko ...

                                               

Aspal

Aspal nyaéta sajenis bahan mineral nu warnana coklat kolot nepi ka hideung geuneuk nu kapanggih di handap lapisan taneuh nu mangrupa cairan, barang padet atawa sabagian nu ngawangun barang padet. Aspal ogé mangrupa bagéan nu wajar tina sésa bahan ...

                                               

Awi

Awi mangrupa hiji kelompok tutuwuhan héjo kaian taunan dina kulawarga Poaceae, subfamily Bambusoideae, tribe Bambuséae. Di antarana aya nu ngaraksasa, jadi anggota kulawarga jukut nu pangbadagna. Awi hirup di rupa-rupa iklim, ti wewengkon pagunun ...

                                               

Batako

Batako, tras, téraso,téras nyaéta sabangsa semén tina taneuh, lamun dicampur apu terus dicaian sok jadi teuas.Batu bata nyaéta batuan anu dijieunna tina taneuh hideung atawa taneuh beureum. Bahan bakuna nyaéta taneuh liat pertanian anu diséwa ku ...

                                               

Putat

Putat Planchonia valida nyaéta tangkal bungbuahan tina kulawarga Lecythidaceae, hirupna liar dileuweung atawa tegalan, jangkungna bisa nepikeun ka 50 méter jeung buleudan tangkalna nepikeun 200 centi méter, daunna ngemploh héjo mangsa datang usum ...

                                               

Munara Eiffel

Munara Éiffel nyaéta ngaran munara beusi anu diwangun di Champ de Mars di sisi Walungan Seine, Paris. Ieu munara téh minangka landmark kota Paris, Perancis anu geus kakoncara di sakuliah dunya. Ieu munara diwangun antara taun 1887 jeung 1889 mina ...

                                               

Musieum Géologi Bandung

Musieum Géologi Bandung mangrupa musieum anu neundeun rupa-rupa titinggal géologi panglengkepna di Indonésia, saperti koléksi batu-batu fosil sato purba, diorama, peta géologis pakakas tambang, pangeboran minyak, hasil panalungtikan géologis di l ...

                                               

Musieum Prabu Geusan Ulun

Musieum Prabu Geusan Ulun salah sahiji musieum nu aya di Kabupatén Sumedang perenahna aya di Kompleks Pendopo kalawan koordinat 6° 51 7" S, 107° 55 13" E. Di ieu kompléks aya sababaraha gedong saperti Gedong Srimanganti, Gedong Bumi Kalér, jeung ...

                                               

Musieum Talaga Manggung

Musieum Talaga Manggung aya di Désa Talaga Wétan, Kecamatan Talaga. Jarak anu kudu ditempuh ka musium ieu nyaéta Skira-kira 26 km ti puseur Kota Majaléngka. Nu datang ka lokasi wisata budaya ieu umumna pelajar. Tiket asupna henteu ditangtukeun, n ...

                                               

Rumah Sakit Tk. II Dustira

Rumah Sakit Dustira nyaéta rumah sakit anu aya di kota Cimahi pasna di Jalan Dr Dustira No 1 Cimahi. RS Dustira dibangun taun 1887 anu ngaran mimitina nyaéta Milifaire Hospital dijadikeun rumah sakit militer dina masa penjajahan Hindia-Belanda. D ...

                                               

Sasak

Sasak atawa jambatan nyaéta sebutan umum pikeun hiji wangunan anu dijieun ajang meuntasan jungkrang atawa anu lianna, misalna walungan, rél karéta, jalan raya, jsb. Sasak diwangun pikeun diliwatan di luhureun nu dipeuntasan. Ieu istilah sasak gé ...

                                               

Tugu Yogyakarta

Tugu Yogyakarta mangrupa cicirén Kota Yogyakarta nu paling kasohor. Letak na aya di tengah perempatan Jalan Pangeran Mangkubumi, Jalan Jendral Soedirman, Jalan A.M Sangaji jeung Jalan Diponegoro. Umur Tugu Yogyakarta sakitar 3 abad anu miboga mak ...

                                               

Kokyo

Citakan:CoorHeader Kōkyo 皇居 nyaéta Istana Kaisar Jepang sarta tempat cicing Kaisar Jepang. Lokasina di Chiyoda, Tokyo. Sanggeus Restorasi Meiji jeung mundurna Tokugawa Yoshinobu, shogun Tokugawa, pusat Kaisar pindah ti Kyoto ka Tokyo jeung samé ...

                                               

.biz

.biz nyaéta domain undak luhur internét anu dipaké pikeun kaperluan bisnis anu pamakéanna sah sacara komérsial. Ngaran domain biz ditambahkeun téh maksudna pikeun neruskeun domain com ajang pausahaan-pausahaan komérsial. Domain biz mangrupa domai ...

                                               

.com

.com nyaéta domain undak luhur anu ngajelaskeun yén nu boga ngaran domain téh minangka organisasi komérsial. Domain com mangrupa salah sahiji domain undak luhur munggaran anu dipaké pikeun Sistem Ngaran Domain Internet. Ieu téh mimitina mah ditoj ...

                                               

.gov

.gov nyaéta domain undak luhur internét anu dipaké ku lembaga pamaréntah daérah, nagara bagian sarta féderal di Amérika Sarikat. Domain gov managrupa salah sahiji domain undak luhur umum anu kagolong di zona akar Sistim Ngaran Domain internét. Ie ...

                                               

.info

.info nyaéta domain undak luhur internét anu dipaké ku pausahaan jeung individu anu nyayagakeun informasi umum. Ngaran domain net geus ditambahkeun dina taun 2000. Domain info mangrupa salah sahiji domain undak luhur umum dina Sistem Ngaran Domai ...

                                               

.net

.net nyaéta domain undak luhur internét anu umumna dipaké ku operator, ISP sarta organisasi komunikasi lianna. Dua domain nyaéta.net jeung.com sakapeung mah sok dipaké ku pausahaan nu sarua. Domain net mangrupa domain undak luhur umum dina Sistem ...

                                               

.org

.org nyaéta domain undak luhur internét anu dipaké ku asosiasi jeung organisasi tanpabati, komona mah di Amérika Sarikat jeung Kanada. Tapi saenyana mah domain org téh teu kawates, sangkan jembar lingkupna bisa dipaké ku pausahaan-pausahaan tanpa ...

                                               

Domain undak luhur umum

Domain undak luhur umum) nyaéta domain alamat Internét anu ngaidéntifikasi sacara umum anu patali jeung sawatara kelas domain. Ékstensi domain undak luhur umum diwangun ku tilu karakter atawa leuwih. Ieu mangrupa salah sahiji katégori domain unda ...

                                               

Kode internasionalisasi nagara domain undak luhur

Kode internasionalisasi nagara domain undak luhur téh domain undak luhur dina Sistem Ngaran Domain Internét. IDN ccTLD mah ngaran domainna dikodekeun husus, anu dina mintonkeunna téh pikeun aplikasi pamaké ahir, sakumaha browserna, dipintonkeun d ...

                                               

Blogger

Blogger teh salah sahiji layanan publikasi blog nu ditaratas ku Pyra Labs jeung diakuisisi ku Google dina taun 2003. Sacara umum, blog anu dikokolakeun ku Google aya dina subdomain blogspot.com. Blogger ngamungkinkeun pamaké pikeun nyebarkeun blo ...

                                               

Gmail

Gmail nyaéta fasilitas surélék anu disayagakeun ku Google. Unggal pamaké bisa ngaksés Gmail dina webmail aman, sakumaha protokol-protokol POP3 atawa IMAP4 ilaharna. Mimitina mah Gmail téh ngan ukur jalur undangan hungkul dina rilis béta tanggal 1 ...

                                               

Google

Google Inc mangrupa hiji parusahaan publik Amerika Serikat multinasional nu ngainvestasi dina néangan Internet, komputasi awan, jeung teknologi dina widang iklan. Parusahaan ieu diadegkeun ku Larry Page jeung Sergey Brin, nu dibéré landihan Googl ...

                                               

Google Chrome

Google Chrome nyaéta palanglang wéb sumber nembrak anu dimekarkeun ku Google. Rilis munggaran minangka vérsi béta pikeun Microsoft Windows nyaéta dina tanggal 2 Séptémber 2008, sedengkeun rilis stabil umumna mah dina 11 Désémber 2008. Dina Désémb ...

                                               

Google Earth

Google éarth nyaéta globeu virtual, péta sarta program informasi géografis anu mimitina mah disebut EarthViewer 3D dijieun ku Keyhole, Inc, hiji pausahaan anu didanaan ku Central Intelligence Agency, tuluy ieu pausahaan téh diakuisisi ku Google t ...

                                               

Google Talk

Google Talk nyaéta layanan pesen instan anu nyayagakeun pesen teks jeung komunikasi sora. Layanan pesen instan ieu dina hirup kumbuh mah dipikawanoh minangka "gtalk", "gchat", atawa "gmessage" ku para pamakéna téh, kitu ogé Google na sorangan teu ...

                                               

Google+

Google+ atawa Google Plus nyaéta jajaring sosial anu dikokolakeun ku Google. Google+ dipedalkeun tanggal 28 Juni 2011 nu harita mah sistemna masih kudu liwat ondangan pikeun uji coba. Ti semet harita Google+ ngidinan pikeun ngondang babaturan nu ...

                                               

Picasa

Picasa nyaéta hiji aplikasi panata gambar sarta paneuteup gambar pikeun ngatur jeung nyunting foto-foto digital, tur diintegrasikeun jeung situs wéb bagi foto, aslina mah ieu pakakas lemes téh diciptakeun ku hiji pausahaan nu ngaranna Lifescape n ...

                                               

Modular Audio Recognition Framework

Modular Audio Recognition Framework nyaéta hiji platform panalungtikan tur hiji kumpulan tina sora manusa/sora/caritaan/téks jeung algoritma natural language processing nu ditulis maké Java tur disusun jadi hiji modulér jeung framework nu narékah ...

                                               

Android (sistim operasi)

Android nyaéta salah sahiji sistim operasi anu mibanda sipat open source, dijieun husus pikeun telepon pinter. Ieu sistim operasi mangrupa salah sahiji produk nu dimekarkeun ku Google kalayan diseponsoran ku organisasi Open Handset Alliance. Andr ...

                                               

Raramat wewengkon lokal tanpakabel

Raramat wewengkon lokal tanpakabel Basa Inggris: wireless local area network, wireless LAN atawa WLAN nyaéta hiji raramat anu ngahubungkeun pakakas-pakakas ku cara distribusi tanpa kabel umumna spéktrum sumebar spread spectrum atawa OFDM) tur ila ...

                                               

XvYCC

xvYCC atawa Extended-gamut YCC nyaéta hiji rohangan kelir nu dipaké dina elektronika video set televisi panel rata, nu ngarojong 1.8 kalieun jumlah kelir nu dipaké dina rohangan kelir sRGB. xvYCC ditetepkeun ku IEC Oktober 2005 tur dipublikasikeu ...

                                               

YCbCr

YCbCr atawa YCbCr nyaéta hiji kulawara rohangan kelir nu dipaké minangka bagéan tina Color image pipeline dina sistim video katut fotografi digital. Y nyaéta komponen luma sedengkeun Cb jeung Cr nyaéta komponen kroma perbédaan bulao jeung beureum ...

                                               

YPbPr

YP B P R nyaéta hiji rohangan kelir nu dipaké dina éléktronika vidéo, hususna nujul kana kabel vidéo komponén. YP B P R mangrupa vérsi analog tina rohangan kelir YC B C R ; duanana panomeranana sarua, tapi YP B P R dirancang keur dipaké dina sist ...

                                               

Nokia 2330 klasik

Nokia 2330 klasik mangrupa hiji telepon keupeul GSM nu diproduksi ku Nokia. Telepon keupeul ieu miboga diménsi 107 x 46 x 13.8 mm kalawan buerat 80 gram.

                                               

Nokia 2600 klasik

Nokia 2600 klasik nyaéta hiji produk telepon keupeul nu dirilis ku Nokia. Telepon keupeul ieu miboga diménsi 109.6 x 46.7 x 12 mm kalawan beurat 73.2 gram.

                                               

Nokia 2630

Nokia 2630 nyaéta hiji produk telepon keupeul nu dirilis ku pausahaan Nokia. Telepon keupeul ieu miboga diménsi 105 x 45 x 9.9 mm kalawan beurat 66 gram.

                                               

Nokia 2700 klasik

Nokia 2700 klasik nyaéta hiji produk telepon keupeul nu dirilis ku pausahaan Nokia. Telepon keupeul ieu boga diménsi 109.2 x 46 x 14 mm kalawan beurat 85 gram.

                                               

Nokia 2760

Nokia 2760 nyaéta hiji produk telepon keupeul nu dirilis ku pausahaan Nokia. Telepon keupeul ieu boga diménsi 87 x 44.8 x 20.7 mm kalawan beurat 81 gram.

                                               

Nokia 3230

Nokia 3230 mangrupa hiji produk telepon keupeul nu dirilis ku pausahaan Nokia. Telepon keupeul ieu miboga diménsi 109 x 49 x 19 mm kalawan beurat 110 gram.

                                               

Nokia 5130

Nokia 5130 mangrupa hiji produk telepon keupeul nu dirilis ku pausahaan Nokia. Telepon keupeul ieu miboga diménsi 107.5 x 46.7 x 14.8 mm kalawan beurat 88 gram.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →