ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 367



                                               

Kajahatan dunya maya

Kajahatan dunia maya atawa dina basa Inggrisna disebut Cybercrime téh nyaéta istilah anu nyoko kanu kagiatan kajahatan ku komputer atawa jaringan komputer anu jadi alat, sasaran jeung tempat kajadian kajahatanana. Anu kaasup kana kajahatan ieu an ...

                                               

Gangguan bipolar

Gangguan bipolar nyaéta gangguan mental nu nyerang kaayaan psikis jelema nu ditandaan ku robahna kaayaan hate nu kacida ekstrim nu mangrupa depresi jeung mania. Kaayaan hate jelema nu miboga gangguan bipolar bisa ujug-ujug robah, ti dua kutub nu ...

                                               

Analisis faktor

Analisa faktor nyaéta téhnik statistik nu aslina tina psikologi matematis. Ilahar dipaké dina elmu sosial jeung marketing, manajemén produk, risét operasi, sarta elmu praktis séjénna nu merlukeun wilangan data anu loba. Maksudna keur manggihkeun ...

                                               

Jajal pamanggih

Jajal pamanggih mangrupa surveys pamanggih maké sampling. Hal ieu dijieun keur ngagambarkeun pamanggih tina populasi ku méré patarosan ka sajumlah leutik anggota populasi sarta nga-ekstrapolasi jawaban kana grup nu leuwih gedé.

                                               

Arakatra Project

Arakatra Project nyaéta hiji proyek ngamumule budaya Indonésia nganggo gaya Pop Culture. Dina proyek ieu ngagaduhan local genius nu ngajadikeun nilai leuwih tina kabudayaan Indonésia. Arakatra nyalira nyokot tema superhero atanapi pahlawan super ...

                                               

Bobotoh (Persib)

Bobotoh nyaéta sébutan anu ngadukung klub sepak bola Persib Bandung. Ngaran ieu asalna tina basa Sunda nu hartina jelma-jelma anu ngadorong atawa ngawangun sumanget kanggo jelma nu lain. Bobotoh aya saberaha bagian kelompok di antarana nyaéta Vik ...

                                               

Wangun pamaréntahan

Wangun pamaréntahan nyaéta hiji istilah nu nujul kana rangkéyan institusi pulitik nu dipaké keur ngorganisasikeun hiji nagara pikeun nanjeurkeun kakawasaannana ka hiji komunitas pulitik. Definisi ieu tetep kapake sanajan keur pamaréntahan teu sah ...

                                               

2 Pallas

Pallas nyaéta astéroid badag anu perenahna aya di Beubeur astéroid sistem surya mandala sarta mangrupa astéroid ka-2 anu kapanggih. Kapanggih sarta dingaranan ku astronom Heinrich Wilhelm Matthaus Olbers ping 28 Maret 1802. Pallas mangrupa salah ...

                                               

Uranus

Uranus nyaéta Planét panganggangna katujuh ti Panonpoé sanggeus Saturnus, kapanggih taun 1781 ku William Hechell. Itungan orbit Uranus nyindekeun yén ieu Planét aya anu ngaréwong. Jarak Uranus jeung Panonpoé nyaéta 2875 juta km. Uranus mibanda di ...

                                               

Getih

Getih téh nyaéta jaringan sumebar nu mangrupa cairan plasma jeung sél. Istilah médis nu patali jeung getih biasana sok maké émbohan/awalan hémo- atawa hémato-, tina kecap Yunani haima nu hartina "getih". Fungsi utama getih nyaéta pikeun ngasupan ...

                                               

Hiperténsi

Hiperténsi atawa Darah tinggi mangrupa salah sahiji lampu beureum anu pangécésna dina tanda-tanda ayana masalah dina jantung sarta pembuluh getih hiji jalma. Sabot hiji jalma nu dikira-kira ngalaman darah tinggi mangka manéhna mibanda kamungkinan ...

                                               

Ceuli

Kagangguna ceuli atawa sistim olah pangrungu na otak bisa ngabalukarkeun torék. Kasakit Ménière Sindrom Usher Koléstéatoma Presbycusis Sensorineural hearing loss Benign Paroxysmal Positional Vertigo Vestibular neuronitis Nonsyndromic hereditary h ...

                                               

Sungsum tulang

Sungsum tulang atawa sungsum mangrupa jaringan anu ngeusi solobong na tulang-tulang badag. Sungsum téh tempat dijieunna sél-sél getih. Sungsum tulang ngandung dua tipe sél stém: hémopoiétik jeung stromal. Sél stém stromal bisa robah jadi rupa-rup ...

                                               

Tulang tonggong

Dina anatomi manusa, tulang tonggong hartina kolom nu disusun ku vertebrae, sacrum, cakram invertebral, jeung coccyx di bagian dorsal torso, anu dipisahkeun ku cakram tulang tonggong. Ieu kolom téh ngimahan saraf dina kanal tulang tonggong.

                                               

Vertebra

Vertebra mangrupa tulang irégular nu nyusun tulang tonggong - kolom nu silih sambungkeun sarta fléksibel. Manusa boga 33 vertebra, kaasup nu opat nu ngahiji jadi sacrum nu séjénna mah dipisahkeun ku pisin antarvertebra jeung opat tulang coccygeal ...

                                               

Madrasah Ibtidaiyah

Madrasah ibtidaiyah nyaéta jenjang pang dasar dina atikan formal di Indonésia, sarimbag kalawan Sakola Dasar, anu pengelolaannya dipigawé ku Kementerian Ageman. Atikan madrasah ibtidaiyah ditempuh dina wayah 6 warsih, mimiti ti kelas 1 nepi ka ke ...

                                               

Sakola dasar

Sakola dasar nyaéta jenjang pang dasar dina atikan formal di Indonésia. Sakola dasar ditempuh dina wayah 6 warsih, mimiti ti kelas 1 nepi ka kelas 6. Ayeuna murid kelas 6 diwajibkeun nuturkeun Ujian Nasional anu mangaruhan kalulusan siswa. Lulusa ...

                                               

Sakola Menengah Atas

Sakola Menengah Atas, nyaéta salah sahiji atikan menengah umum anu jadi tuluyan tina atikan dasar. Atikan menengah mangrupa tuluyan tina atikan dasar. Luyu jeung UU no.20 taun 2003 atikan dibagi jadi tilu nyaéta atikan dasar, atikan menengah jeun ...

                                               

Taman Kanak-kanak

Taman Kanak-kanak nyaéta jenjang atikan pikeun barudak umur atawa di handapna) dina wangun atikan formal. Kurikulum TK ditekenkeun kana méré rangsangan atikan pikeun mantuan tumuwuhna sarta mekarna jasmani jeung rohani budak sangkan budak ngaboga ...

                                               

Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah (Sunda) UPI

Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah UPI Nyaéta salah sahiji jurusan jenjang pendidikan Sarjana Starata 1 di Fakultas Pendidikan Bahasa dan Sastra Universitas Pendidikan Indonesia, Bandung.

                                               

Politeknik Pajajaran

Politéknik pajajaran nyaéta salah sahiji paguron luhur anu aya di komplék Grand surapati core Jalan Phh Mustafa no 155 Bandung. Poljan Politéknik pajajaran geus boga pangalaman leuwih ti 20 taun nu matak ngajadikeun Poljan jadi salah sahiji polit ...

                                               

Universitas Kuningan

Paguron Luhur ieu ngaranna Universitas Kuningan disingget UNIKU. Universitas Kuningan ayana di puseur dayeuh Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat. Universitas Kuningan diadegkeun tanggal 6 Juni 2003 kalayan Surat Kaputusan Menteri Pendidikan N ...

                                               

Universitas Majalengka

Universitas Majalengka UNMA diadegkeun dina taun 1984. Yayasan Pembina Pendidikan Majalengka anu menaungi Universitas Majalengka. Yayasan ieu disahkeun jeung Akta Notaris Iskandar Wiramihardja, S.H. No. 177 tanggal 25 Oktober 1984, sarta akta par ...

                                               

Universitas Swadaya Gunung Jati

Dina mimitina paguron luhur ieu pindah-pindah kampus di rohangan kantor milik Korem. Kakara dina taun 1967 universitas anu dipikawanoh ku Unswagati nyicingan urut gedung SMA Gaudra milik Baperki. Mimitina Unswagati ngan miboga Fakultas Hukum sart ...

                                               

Kutang

Kutang nyaéta sabangsaning baju jero nu dipakéna di jeroeun papakéan. Nu maké kutang téh awéwé sangkan cangkéng jadi lengkéh jeung pinareup katingali nyentreu beuneur. Ilaharna kutang dirarancang kalayan bentukna anu ngepas pikeun ngangkat pinare ...

                                               

Berlian

Berlian asal kecapna tina basa Yunani adama anu miboga harti teu bisa diéléhkeun.Salaku salah sahiji kabeungharan alam, berlian ngarepresentasikeun kakuatan anu teu bisa diéléhkeun, hiji batu permata anu dipikahayang ku unggal jalma utamana calon ...

                                               

Cingcin

Archduke Maximilian ti Austria, mangrupa jalma nu kudu" disalahkeun” ku sabab ngawanohkeun cingcin berlian. Nalika taun 1477, Maximilian méré ka kabogohna Mary of Burgundy cingcin berlian, ti harita mimiti gelarna cingcin tunangan jadi dipikawanoh.

                                               

Kangkalung

Kangkalung téh lemesna tina kongkorong nyaéta ngaran perhiasan anu digantungkeun atawa dibeulitkeun kana beuheung. Kongkorong aya anu dijieunna tina ranté emas, pérak, marjan, mutiara, jeung réa-réa deui.

                                               

Suweng

Suweng ; anting téh basa kasarna tina perhiasan awéwé nu sok dipasang dina ceuli kénca-katuhu, ari basa lemesna téh sumer, sumber atawa kumbu. Suweng kecap séjénna nyaéta anting. Salaku aksésoris suweng kudu dipilih sacara bener sangkan bisa namb ...

                                               

Gamparan

Gamparan nyaéta tilam dampal suku supaya henteu kakotoran, kabaseuhan, atawa kacugak, wanguna kawas tarumpah/bakiak/kelom, dijieun tina kai. salah sahiji bédana gamparan jeung anu séjén nyaéta henteu mibanda tali, jadi mangsana dipaké gamparan ku ...

                                               

Sapatu

Sapatu nyaéta alat pikeun ngabungkus suku anu biasana dijieunna tina kulit atawa bahan séjén, biasanya aya bagian sol,hak, kap, tur tali. Sapatu biasana dikelompokeun dumasar fungsina, saperti sapatu résmi, sapatu santai,sapatu dansa, sapatu olah ...

                                               

Sendal

Sendal mangrupa salah sahiji jinis sarampah, nyaéta kabéh nu sok dipaké dina dampal suku jelema jero leumpang. Jinis séjénna ti sarampah nu sarupa fungsina jeung sendal téh nyaéta tarumpah, teplék, selop, bakiak, jeung sapatu. Sandal nyaéta mangr ...

                                               

Sendal capit

Sendal capit atawa sendal Jepang nyaéta sendal anu miboga warnna rupa-rupa bahana tina karét atawa karét sintetis. Tali sendal bentukna jiga aksara "v" anu nyambungkeun bagian hareup jeung bagian tukang sendal. Bagéan handap sendal umumna rata, s ...

                                               

Irak

Républik Irak, biasana katelah Irak, nyaéta hiji nagara di Wétan Tengah nu ngampar lolobananana di tungtung kulon kaler Pagunungan Zagros-, bagéan wetan Gurun Siria sarta bagéan kaler Gurun Arabia. Irak diwatesan ku Kuwait jeung Saudi Arabia di b ...

                                               

Sumqayit

Sumgayit nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Azerbaijan, aya di deukeut Laut Kaspia, kira-kira 31 kilométer ti Baku. Kota ieu miboga populasi kira-kira 308.700 jiwa. Kota ieu miboga aréa 83 km². Kota ieu ngadeg dina 22 Nopémber 1949.

                                               

Ganja, Azerbaijan

Pikeun kagunaan lian, tingali Ganja Ganja Basa Azerbaijan: Gəncə nyaéta kota di Azerbaijan nu panggedéna kadua kalawan populasi kira-kira 313.300 jiwa. Baheula ngaranna Yelizavetpol Basa Rusia: Елизаветполь dina jaman Kakaisaran Rusia. Ngaranna b ...

                                               

Lankaran

Pikeun rayonna, tingali Rayon Lankaran Lankaran nyaéta hiji kota di Azerbaijan, basisireun Laut Kaspia.

                                               

Urang Azerbaijan

Urang Azerbaijan atanapi Azarbaijan nyaéta masarakat Turk ngeusian utamina Iran kalér-kulon jeung Républik Azerbaijan, ogé dina nagara sadeukeutannana saperti, Géorgia, Rusia jeung Arménia. Urang Azerbaijan utamina Muslim Syiah sarta miboga jujut ...

                                               

Selat Hormuz

Selat Hormuz nyaéta hiji selat antara Teluk Oman jeung Teluk Pérsia. Selat Hormuz mangrupa sahiji-hijina jalan laut ti Teluk Pérsia ka samudra kabuka. Di kaléreunana aya Iran, sarta di kiduleunana aya Uni Émirat Arab jeung Musandam, wewengkon éks ...

                                               

Bukhansan

Bukhansan, atawa Gunung Bukhan, nyaéta hiji gunung di béh kalereun Seoul, Korea Kidul. Bagéan penting Séoul diwawatesan ku Bukhansan, nu mangrupa patempatan nu gampang katempo ti sabagéaan wewengkon di kota ieu. Gunung ieu jangkungna 836.5 méter ...

                                               

Stasion Seoul

Stasion Séoul nyaéta stasion kareta api gedé nu perenahna di Seoul, Korea Kidul. Stasion ieu disadiakeun ku Jalur Gyeongbu, high-speed counterpart sarta Gyeongui Line, kalayan jasa high-speed, express, tur lokal nu frequent ka sababaraha titik tu ...

                                               

Apganistan

Apganistan, resmina Républik Islam Apganistan, nyaéta hiji nagara singkur nu aya di jajantungna Asia. Dicaturkeun kénéh ngeunaan perenahna Apganistan sacara géograpis, naha aya di Asia Tengah, Wétan Tengah, atawa Asia Kidul. Apganistan boga patul ...

                                               

Butan

Butan, resmina Karajaan Butan, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Asia Kidul, aya di wewengkon wétan Himalaya. Butan wawatesan jeung Cina di kalér sarta India di kidul, wétan, jeung kulon. Leuwih ka kulonna aya Nepal, dipisahkeun ku nagara bagia ...

                                               

Mongolia

Mongolia magrupakeun hiji nagara nu kakurung daratan di Asia Wétan, tepung wates jeung Rusia di kalér jeung Républik Rahayat Cina di kidul. Mongolia mangrupa pusat Kakaisaran Mongol dina abad ka-13, tapi dikawasaan ku Dinasti Qing ti ahir abad ka ...

                                               

Gunung Burkhan Khaldun

Gunung Burkhan Khaldun nyaéta hiji gunung anu aya di Propinsi Khentii, Mongolia beulah kalér-wétan. Ieu gunung aya dina jajaran Pagunungan Khentii. Burkhan Khaldun miboga harti "gunung déwa". Gunung ieu aya di 1.2 juta héktar Aréa Panangtayungan ...

                                               

Indonésia

Républik Indonésia nyaéta hiji nagara di Asia Tenggara, nu diliwatan ku gurat khatulistiwa jeung aya di antara Buana Asia jeung Australia sarta antara Samudra Pasifik jeung Samudra Hindia. Indonésia mangrupa nagara kapuloan nu panggedéna sadunya, ...

                                               

Timor Lésté

Républik Démokratik Timor-Lésté nyaéta hiji nagara di Asia Tenggara. Nagara ieu perenahna di bagéan wétan Pulo Timor, deukeuteun kapuloan Atauro jeung Jaco, sarta Oecussi-Ambeno, éksklaf di sisi kulon kalér pulo, di wewengkon Timor Kulon, Indonés ...

                                               

Viétnam

Viétnam, ngaran resmina Républik Sosialis Viétnam, mangrupa nagara pangwetanna di Semenanjung Indochina. Nagara ieu diwawatesan ku China di beh kaler, Laos di kulon kaler, sarta Kamboja di kulon kiduleunnana. Di basisir wetanna ngampar Laut Tiong ...

                                               

Daratan Tiongkok

Tiongkok Daratan atawa Daratan Tiongkok hiji eksonim anu ngarujuk dina wewengkon Republik Rahayat Tiongkok anu aya di daratan benua Asia tapi kaasup propinsi Hainan, Mongolia Dina, Tibet sarta Xinjiang. Ditempo ti kaayaan géografis Tiongkok anu p ...

                                               

Perang Candu

Perang Candu basa Tionghoa: 鸦片战争; Hanzi tradisional: 鴉片戰爭; basa Tionghoa: Yāpiàn Zhànzhēng atawa sakapeung disebut ogé Perang Anglo-Cina. Perang antara China jeung Inggris lumangsung ti taun 1839-1842.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →