ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 349



                                               

Goenawan Mohamad

Goenawan Soesatyo Mohamad nyaéta saurang panulis Indonesia, ogé nu ngadegkeun Majalah Tempo. Manehna téh nyaeta adi ti Kartono Mohamad, saurang dokter nu dilayanan salaku lulugu tina IDI.

                                               

Tere Liye (penulis)

Tere Liye, Dipikawanoh salaku panulis novel. Sababaraha bukuna geus diangkat ka layar kaca nyaéta hapalan solat Delisa na Moga Bunda Disayang Allah. Sanajan manehna bisa ngahontal kasuksésan dina dunya literasi Indonesia, kagiatan nulis carita sa ...

                                               

Dogdog Pangréwong

Dogdog Pangrewong téh kumpulan carita pondok anu munggaran terbit di Indonesia dina taun 1930. Lain baé dina basa Sunda, dalah dina basa Indonésia gé kumpulan carita pondok anu mimiti,nyaéta karangan M.Kasim nu judulna Teman Duduk kakara kaluar g ...

                                               

Sarébu Hiji Peuting

Buku Sarébu Hiji Peuting mangrupa épik sastra Wétan Tengah abad pertengahan nu nyaritakeun kisah Scheherazade, ratu Sassanid, nu kudu ngahubungkeun rangkéan sajarah ka salakina nu dengki, Raja Shahryar, pikeun nunda éksekusi. Kisah ieu dicaritake ...

                                               

Urang Sunda jeung Basa Sunda

Urang Sunda jeung Basa Sunda, mangrupa salah sahiji buku karangan Ajip Rosidi anu medal taun 2007. Pamedalna Kiblat Buku Utama sarta kandel ieu buku 184 kaca. Ajip Rosidi mangrupa pangarang anu produktif. Ajip Rosidi lain ngan sakur pangarang bas ...

                                               

Spasi

Spasi nyaéta zona kosong euweuh tulisanan antara bagian nu ditulis. Istilah ieu biasana dipaké keur nujul kana zona kosong nu dipaké keur misah antar kecap spasi antar kecap.Konvensi ngeunaan ayana jeung ukuran spasi antar kecap béda-béda keur un ...

                                               

Aljazair

Aljazair, resmina Républik Démokratik Rahayat Aljazair, mangrupa hiji nagara di wewengkon Magribi di Afrika kalér-kulon kalawan Aljir salaku ibu kotana. Aljazair mangrupa anggota Uni Afrika, Liga Arab, OPEC, jeung Pasarikatan Bangsa-Bangsa. Nagar ...

                                               

Bahrain

Bahrain, resmina Karajaan Bahrain nyaéta hiji nagara kapuloan nu aya di Teluk Pérsia. Wewengkonna ngawengku 33 pulo, nu panggedéna nyaéta Pulo Bahrain. Arab Saudi aya di kuloneunana sarta dihubungkeun jeung Bahrain ku Jalan Raya Raja Fahd. Iran a ...

                                               

Chad

Chad, resmina Républik Chad, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Tengah. Nagara ieu tepung wates jeung Libya di kalér, Sudan di wétan, Républik Afrika Tengah di kidul, Kamerun jeung Nigeria di kidul-kulon, sarta Niger di wétan.

                                               

Djibouti

Artikel ieu ngeunaan nagarana. Pikeun ibu kota Djibouti, tempo Djibouti kota. Pikeun lagu kabangsaanna, tempo Djibouti song Djibouti, resmina Républik Djibouti, mangrupa hiji nagara di Tanduk Afrika. Tepung wates jeung Eritrea di kalér, Ethiopia ...

                                               

Éritréa

Eritréa, resmina Nagara Éritréa, mangrupa hiji nagara di Tanduk Afrika. Ngaran "Éritréa" diturunan ti kecap basa Yunani, Erethria, nu hartina lemah beureum. Ibu kotana nyaéta Asmara. Nagara ieu tepung watzs jeung Sudan di kulon, Éthiopia di kidul ...

                                               

Komoro

Artikel ieu ngeunaan nagarana. Pikeun kapuloannana, tempo Kapuloan Komoro Komoro, resminia Uni Komoro nyaéta hiji nagara kapuloan di Samudra Hindia, di juru kalér Selat Mozambik, antara Mozambik jeung Madagaskar. Nagara lian nu deukeut Komoro nya ...

                                               

Libya

Kadé kaliru jeung marga kapiting Lybia Libya nyaéta hiji nagara Afrika nu aya di wewengkon Magribi di Afrika Kalér. Nagara ieu tepung wates jeung Laut Tengah di kalér, Mesir di wétan, Sudan di tenggara, Chad jeung Niger di kidul, sarta Aljazair j ...

                                               

Maroko

Pikeun kagunaan séjén tina Maroko, tempo Maroko disambiguasi. Maroko, resmina Karajaan Maroko, nyaéta hiji nagara nu aya di Afrika Kalér. Nagara ieu miboga populasi nu leuwih ti 32 yuta jiwa sarta aréa 710.850 km², jeung ogé maréntahan wewengkon ...

                                               

Mauritania

Mauritania, resmina Républik Islam Mauritania, nyaéta hiji nagara di wewengkon Magribi jeung Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Samudra Atlantik di kulon, Sahara Kulon di kalér, Aljazair di kalér-wétan, Mali di wétan jeung tenggara, sarta S ...

                                               

Sahara Kulon

Sahara Kulon nyaéta hiji wewengkon nu dipaséakeun di Afrika Kalér, wawatesan jeung Maroko di kalér, Aljazair di kalér-wétan, Mauritania di wétan jeung kidul, sarta Samudra Atlantik di kulon. Legana kira-kira 266.000 square kilometres.

                                               

Somalia

Somalia, resmina Républik Somalia jeung baheulana kawanoh salaku Républik Démokratik Somalia dina kakawasaan sosialis, nyaéta hiji nagara nu aya di Tanduk Afrika. TI mimitina Perang Sadulur Somalia dina 1991 euweuh kakawasaan pamaréntah puseur ka ...

                                               

Tunisia

Tunisia, resmina Républik Tunisia, nyaéta nagara Afrika nu pangkalérna. Nagara ieu aya di wewengkon Magribi sarta wawatesan sareng Aljazair di kulon, Libya di tenggara, jeung Laut Tengah di kalér jeung wétan. Ngaran nagara ieu diturunkeun ti ngar ...

                                               

Anguilla

Anguilla nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung wewengkon peuntas laut Uni Éropa di Karibia. Anguilla mangrupa bagian ti Kapuloan Leeward di Antillen Leutik. Anguilla aya di wétaneun Puérto Riko sareng Kapuloan Virgin sarta kaléreun Sai ...

                                               

Antigua jeung Barbuda

Antigua jeung Barbuda nyaéta hiji nagara kapuloan nu aya antara Laut Karibia jeung Samudra Atlantik. Nagara ieu miboga 2 pulo utami, Antigua jeung Barbuda, sarta sababaraha pulo leutik. Populasi permanénna kira-kira 85.000. Ibu kotana nyaéta St. ...

                                               

Bahama

Bahama, resmina Pasamakmuran Bahama, nyaéta hiji nagara nu miboga 29 pulo, 661 kéi, jeung 2.387 islét. Nagara ieu aya di Samudra Atlantik kaléreun Kuba jeung Hispaniola, kalér-kuloneun Kapuloan Turks jeung Caicos, sarta tenggaraeun Amérika Sarika ...

                                               

Barbados

Pikeun kagunaan séjén tina Barbados, tempo Barbados disambiguasi. Barbados nyaéta hiji nagara pulo di Antillen Leutik. Pulona panjangna 34 kilometres, lébarna23 kilometres, sarta legana 431 square kilometres. Nagara ieu aya di bagian kulon ti Atl ...

                                               

Bélis

Pikeun kagunaan séjén tina Bélis, tempo Bélis disambiguasi. Bélis nyaéta hiji nagara nu aya di bagian kalér Amérika Tengah. Sanajan Kriol jeung Basa Spanyol dipaké ku wargina, Bélis mangrupa sahiji-hijina nagara di Amérika Tengah di mana basa Ing ...

                                               

Bermuda

Bermuda nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania di Samudra Atlantik Kalér. Ibu kotana nyaéta Hamilton. Bermuda dipanggih dina 1505 ku navigator Spanyol, Juan de Bermúdez, anu ngaklaimna pikeun Kakaisaran Spanyol. Teu dikawasaan, saur Bermúdez, ...

                                               

Botswana

Botswana, resmina Républik Botswana, mangrupa hiji nagara nu dilingkung; aya di Afrika Kidul. Baheulana mangrupa protéktorat Britania Bechuanaland, Botswana maké ngaran anyarna sanggeus merdika dina Pasamakmuran dina 30 Séptémber 1966. Botswana d ...

                                               

Kapuloan Cook

Pikeun pulo individual nu ngaranna "Pulo Cook", tempo Pulo Cook disambiguasi. Kapuloan Cook ; Basa Maori Kapuloan Cook: Kūki Āirani) mangrupa hiji kapuloan démokrasi parleménter pamaréntaha sorangan di Samudra Pasifik Kidul dina asosiasi bébas je ...

                                               

Dominika

Dominika, resmina Pasamakmuran Dominika, nyaéta hiji nagara pulo di wewengkon Antillen Leutik di Laut Karibia, kidul-tenggaraeun Guadeloupe jeung kalér-kuloneun Martinique. Legana nyaéta 750 square kilometres. Titik pangluhurna nyaéta Morne Diabl ...

                                               

Kapuloan Falkland

Falklands jeung Malvinas ngarah ka dieu. Pikeun kagunaan lian, tingali Falkland disambiguasi jeung Malvinas disambiguasi Kapuloan Falkland nyaéta hiji kapuloan di Samudra Atlantik Kidul, aya kira-kira 250 nautical miles ti basisir daratan utama A ...

                                               

Gambia

Artikel ieu ngeunaan nagarana. Pikeun walunganna, tempo Walungan Gambia Républik Gambia, mangrupa hiji nagara di Afrika Kulon. Gambia dilingkung ku Senegal iwal di basisir pondokna kana Samudra Atlantik di kulon. Nagara ieu aya di sakurilingeun W ...

                                               

Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul

Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung téritori peuntas laut ti Uni Éropa di Samudra Atlantik beulah kidul. Géorgia Kidul panjangna 167.4 kilometres sarta lébarna 1.4 to 37 km. Kapuloan Sandwi ...

                                               

Ghana

Artikel ieu ngeunaan nagara modérn Ghana, pikeun Kakaisaran Ghana 790-1076 kalér-kuloneun Ghana modérn, tempo Kakaisaran Ghana. Ghana, resmina Républik Ghana, mangrupa hiji nagara nu aya di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Basisir Gadi ...

                                               

Grénada

Pikeun kagunaan séjén tina Grénada, tempo Grénada disambiguasi. Grénada nyaéta hiji nagara kapuloan nu ngawengku pulo Grénada jeung genep pulo lianna di tenggaraeun Laut Karibia. Grénada aya di kalér-kuloneun Trinidad jeung Tobago, kalér-wétaneun ...

                                               

Guam

Guam ; basa Chamorro: Guåhån) mangrupa hiji téritori nu kaorganisasi, teu kagabung ti Amérika Sarikat, aya di Samudra Pasifik. Guam mangrupa hiji ti lima Téritori Amérika Sarikat kalawan hiji pamaréntahan sipil. Guam didaptarkeun salaku hiji ti 1 ...

                                               

Guyana

Pikeun kagunaan séjén tina Guyana, tempo Guyana disambiguasi. Guyana, resmina Républik Kooperatif Guyana, baheulana koloni Guiana Britania, nyaéta hiji nagara daulat di basisir kalér Amérika Kidul nu sacara budayana mangrupa bagian ti Karibia Ang ...

                                               

Jamaika

Pikeun kagunaan séjén tina Jamaika, tempo Jamaika disambiguasi. Jamaika nyaéta hiji nagara di Antillen Gedé, kalawan panjang 234 kilometres, sarta lébar nepi ka 80 kilometres, jeung aréa 10.990 kilométer pasagi. Nagara ieu aya di Laut Karibia, ki ...

                                               

Kamerun

Kamerun, resmina Républik Kamerun, mangrupa hiji nagara di Afrika Tengah kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Nigeria di kulon; Chad di kalér-wétan; Républik Afrika Tengah di wétan; sarta Guinéa Khatulistiwa, Gabon, jeung Républik Kongo di kidul. ...

                                               

Kanada

Pikeun kagunaan séjén tina Kanada, tempo Kanada disambiguasi. Kanada nyaéta hiji nagara di bagian kalér Amérika Kalér nu ngawengku 10 propinsi jeung 3 téritori. Nagara ieu ngampar ti basisir Samudra Atlantik di wétan nepi ka basisir Samudra Pasif ...

                                               

Kapuloan Kayman

Kapuloan Kayman {Basa Inggris: Cayman Islands) nyaéta hiji tértori peuntas laut Britania nu aya di Laut Karibia beulah kulon. Wewengkon ieu ngawengku 3 pulo, aya di kiduleun Kuba jeung kalér-kuloneun Jamaika.

                                               

Kénya

Kénya, resmina Républik Kénya, nyaéta hiji nagara di Afrika Wétan nu diliwatan ku khatulistiwa, kalawan Samudra Hindia ka kidul-wétanna. Nagara ieu tepung wates jeung Tanzania di kidul, Uganda di kulon, Sudan Kidul di kalér-kulon, Étiopia di kalé ...

                                               

Lésotho

Lésotho, resmina Karajaan Lésotho, nyaéta hiji nagara nu dilingkung jeung énklave, sakabéhna dilingkung ku sahiji-hijina tatanggina, Républik Afrika Kidul. Ibu kota jeung kota panggedéna nyaéta Maseru. Lésotho mangrupa anggota ti Pasamakmuran Ban ...

                                               

Liberia

Liberia, resmina Républik Liberia, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Sierra Leone di kulon, Guinéa di kalér, sarta Côte dIvoire di wétan.

                                               

Malawi

Républik Malawi, atawa baheulana kawanoh salaku Nyasaland, nyaéta hiji nagara nu dilingkung nu aya di Afrika beulah tenggara. Nagara ieu wawatesan jeung Zambia di kalér-kulon, Tanzania di kalér-wétan, sarta Mozambik di wétan, kidul jeung kulon. N ...

                                               

Kapuloan Mariana Kalér

Kapuloan Mariana Kalér, nu ngaran resmina Pasamakmuran Kapuloan Mariana Kalér, nyaéta hiji pasamakmuran dina kahijian politik sareng Amérika Sarikat, aya di Samudra Pasifik kulon.

                                               

Kapuloan Marshall

Républik Kapuloan Marshall, mangrupa hiji nagara kapuloan di Mikronésia dina Samudra Pasifik, kuloneun Wates Kaping Internasional jeung kaléreun khatulistiwa. Dina Juli 2011, jumlah populasina nyaéta 67.182.

                                               

Mauritius

Pikeun kagunaan séjén tina Mauritius, tempo Mauritius disambiguasi. Mauritius, resmina Républik Mauritius nyaéta hiji nagara kapuloan leupas basisir buana Afrika di beulah kidul-kulon Samudra Hindia, kira-kira 900 kilometres wétaneun Madagaskar. ...

                                               

Féderasi Mikronésia

Mikronésia ngalih ka dieu. Pikeun guna lian ti Mikronésia, tempo Mikronésia disambiguasi Féderasi Mikronésia) mangrupa hiji nagara kapuloan daulat, merdika, diwangun ti opat nagara bagian ti kulon ka wétan: Yap, Chuuk, Pohnpei, jeung Kosrae. Naga ...

                                               

Montserrat

Montserrat nyaéta hiji téritori peuntas latu Britania nu aya di Kapuloan Leeward, bagian ti Antillen Leutik di Hindia Kulon. Pulona ukuranna kira-kira 16 km panjangna sarta 11 km lébarna, méré gurat basisir 40 kilometres. Ibu kotana, Plymouth, an ...

                                               

Namibia

Namibia, resmina Républik Namibia, nyaéta hiji nagara di Afrika beulah kidul. Nagara ieu wawatesan jeung Samudra Atlantik di kulon, jeung Angola sarta Zambia di kalér, jeung Botswana di wétan, sareng jeung Afrika Kidul di kidul jeung wétan. Nagar ...

                                               

Nigéria

Nigeria, resmina Républik féderal Nigeria, nyaéta hiji républik konstitusional féderal nu ngawengku 36 nagara bagian jeung Wewengkon Ibu Kota Féderal, Abuja. Nagara ieu aya di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Bénin di kulon, Chad sareng K ...

                                               

Niue

Niue, mangrupa hiji nagara kapuloan di Samudra Pasifik Kidul. Niue ilaharna katelah ogé salaku "Batu Polinésia". Niue aya 2.400 km kalér-wétaneun Selandia Anyar dina hiji sagitilu antara Tonga, Samoa, jeung Kapuloan Cook. Sanajan maréntah soranga ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →