ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 34



                                               

Ratna Sari Dewi Soekarno

Ratna Sari Dewi Soekarno atawa Dewi Sukarno Naoko Nemoto nyaéta pamajikan ka-6 Sukarno anu pangheulana Présidén Indonésia. Dewi nikah ka Soekarno dina 1962 nalika yuswa 22 taun sareng ngagaduhan anak, i.e Kartika Sari Dewi Soekarno. Dewi nuju ken ...

                                               

Ricky Elson

Ricky Elson nyaéta salah saurang téhnokrat Indonésia nu ahli dina widang téhnologi motor panggerak listrik. Malahan mah Dahlan Iskan réla ngahibahkeun gajina minangka menteri keur Ricky. Dina tengah taun 2013, Ricky katut timna digawé pikeun ngan ...

                                               

Rihanna

Robyn Rihanna Fenty leuwih dipikawanoh Rihanna gumelar di Amérika Sarikat, 20 Pébruari 1988; umur 33 taun nyaéta saurang panyanyi di Amérika Sarikat. Rihanna mangrupa anak kahiji ti tilu sodara. Manéhna mibanda dua adi lalaki ngaranna Rorrey sart ...

                                               

Rio Haryanto

Rio Haryanto gumelar di Solo, 22 Januari 1993; umur 28 taun nyaéta saurang pambalap gokart asal Indonésia. Rio anak ti pasangan Indah Pennywati jeung Sinyo Haryanto. Rio téh anak bungsu ti 4 sadulur. Rio mimiti mawa gokart ti keur umur 6 taun. Ri ...

                                               

Rita Sugiarto

Rita Sugiarto nyaéta tukang ngawih jeung panyipta lagu dangdut anu legendaris. Ngaranna mimiti dipikawanoh ti keur anjeunna duét sarta ngeusi sora dina pilem-pilem Rhoma Irama, kayaning "Gitar Tua", "Berkelana", jeung "Darah Muda". Rita Sugiarto ...

                                               

Robin van Persie

Robin van Persie nyaéta salah sahiji pamaén Sepak Bola profésional ti Walanda. van Persie nyaéta anak tina dua urang seniman, anjeunna tileuleutik di arahkeun pikeun neruskeun kolotna, tapi anjeunna kalah leuwih resep kana sepak bola, tuluy gabun ...

                                               

Rubén Onsu

Rubén Samuel leuwih dipikawanohna mah Rubén Onsu nyaéta saurang presénter, aktor, panyanyi, ogé tukang ngabodor. Mimiti ténarna mah sanggeus mawakeun acara Rumpi. Rubén kungsi milu maén dina Lénong Bocah taun 1990-an. Ruben onsu nikah jeung Sarwe ...

                                               

Ruth Sahanaya

Ruth Sahanaya gumelar di Bandung, 1 Séptémber 1966; umur 54 taun nyaéta saurang panyanyi asal Indonésia. Manéhna sok disebut Uthe,anu ngamimitian karirna dina musik ti mimiti taun 1987, basa album munggaranana dirilis. Pamajikan aktor film Jeffre ...

                                               

Sandiaga Uno

H. Sandiaga Salahuddin Uno, B. B. A., M. B. A. nyaéta pangusaha jeung pulitikus Indonésia. Manéhna meunang pamilihan umum Gubernur Jakarta dina 2017 babarengan jeung Anies Baswedan, jeung nu mimiti ulayat diangkat jadi Wakil Gubernur DKI Jakarta, ...

                                               

Rufus Sewell

Rufus Frederik Sewell gumelar 29 Oktober 1967; umur 53 taun nyaéta saurang aktor ti Inggris nu janten kakoncara basa maén di pileum utamina saperti The Woodlanders, Dangerous Beauty, Dark City, A Knights Tale, jeung Martha, Meet Frank, Daniel and ...

                                               

Stefhanie Zamora Husen

Stefhanie Zamora Husen Basa Arab: شتيفي زامورا حسين atawa Steffi Elovii gumelar di Kota Tangerang Selatan, 15 Désémber 2000; umur 20 taun nyaéta modél. Suha ieu sakali maen film judulna Tilu Sekawan. Steffi getih Jerman ramana jeung Arab - Jawa t ...

                                               

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer nyaéta pangarang buku seri Twilight, padumukanana di Cave Creek, Arizona di imah anu sarua salila sapuluh taun. Kabéh opat buku di Twilight Saga geus kajual 85 juta kopi di sakumna dunya sarta geus ditarjamahkeun ka dina 37 basa, ...

                                               

Steven Gerrard

Steven Géorge Gerrard atawa nu leuwih dikenal Steven Gerrard, atawa Stevie G gumelar di Whiston, Inggris, 30 Méi 1980; umur 40 taun nyaéta salah saurang pamaén Sepak Bola ti Inggris.

                                               

Steven Spielberg

Steven Spielberg nyaéta salah saurang inohong dina widang pilem nu kasohor ti Amerika Serikat. Ti semet yuswa 12 taun, Spielberg geus ngamimitian karirna di dunya film.

                                               

Cleopatra Stratan

Cléopatra Stratan nyaéta penyanyi Moldova, pangngorana sapanjang sajarah nu nyatetkeun hasil sacara komérsil, kalayan album 2006-na La vârsta de trei ani. Manéhna nyekel rékor artis ngora pangmahalna, artis pangngorana nu narima pangajén MTV katu ...

                                               

Susilo Bambang Yudhoyono

Jend. TNI Dr. H. Susilo Bambang Yudhoyono nyaéta Présidén Indonésia ke-6 anu nyekel kalungguhan saprak 20 Oktober 2004 nepi ka kiwari. Manéhna anu populér kalayan panggero SBY, babarengan Wawakil Présidén Muhammad Jusuf Kalla kapilih dina Pemilu ...

                                               

Taro Aso

nyaéta politikus sakaligus pangusaha Jepang jeung mantan Perdana Menteri Jepang. Aso ogé ngajabat Ketua Partai Demokrat Liberal, jeung geus jadi anggota Majelis Rendah Jepang ti taun 1979. Ketua faksi Ikōkai di faksi Partai Demokrat Liberal. Mané ...

                                               

Taufiq Ismail

Taufik Ismail nyaéta salah sahiji sastrawan Indonesia. Tamat sakola rayat di Yogyakarta. Tuluy nuluykeun atikanana di Bogor. Taun 1956-1957 meunangkeun béasiswa Whitefish Bay High School di Milwaukee, Wisconsin, AS. Sanggeus sakola di AS, Taufik ...

                                               

Theo Walcott

Théo Walcott gumelar di Stanmore Inggris, 16 Maret 1989; umur 32 taun. Théo Walcott nyaéta pamaén Sepak Bola profésional ti Inggris. He is a player the Everton F.C.

                                               

Udo Z. Karzi

Pernah janten Pemimpin Redaksi Surat Kabar Mahasiswa Teknokra 1993 - 1994, Pemimpin Umum Majalah Republica 1994 - 1996, dan Pembimbing Majalah Ijtihad 1995 - 1998. Seueur pangalaman menimba tina sababaraha kelompok / kagiatan diskusi: Kelompok St ...

                                               

Vidi Aldiano

Vidi Aldiano ngaran lahir: Oxavia Aldiano ; gumelar di Jakarta, 29 Maret 1990; umur 30 taun nyaéta saurang panyanyi Indonésia. Vidi geus ngaluarkeun album anu dijudulan Pelangi di Malam Hari, Lelaki Pilihan sarta Yang Kedua. Vidi ogé kungsi ngilu ...

                                               

Vin Diesel

Vin Diesel nyaéta saurang aktor Amérika, produser, sutradara, jeung panulis skenario.

                                               

Emma Watson

Emma Watson mangrupa aktris sareng modél anu ti Inggris. Watson kaceluk maén karakter Hermione Granger dina séri film Harry Potter saprak yuswa salapan taun. Sateuacanna, anjeunna parantos ukur ngalaksanakeun sababaraha pagelaran drama di sakola ...

                                               

Whitney Houston

Whitney Elizabeth Houston leuwih dipikawanoh Whitney Houston nyaéta saurang panyanyi asal Amérika Sarikat. Houston pernah nikah jeung penyanyi R&B, Bobby Brown taun 1992. Tina hasil perkawinan éta ping 4 Maret 1993 lahir budak awéwé nu dingar ...

                                               

Yohanes Surya

Prof. Yohanes Surya Ph.D. gumelar di Jakarta, 6 Nopémber 1963; umur 57 taun nyaéta fisikawan, guru, panalungtik sakaligus nu mingpin Tim Olimpiade Fisika Indonésia ti taun 1993, pikeun tanding fisika di Amérika, Asia, Australia jeung Éropa. Nu ha ...

                                               

Élvi Sukaésih

Élvi Sukaésih nyaéta saurang panyanyi dangdut légéndaris, sarta meunang jujuluk minangka Ratu Dangdut Indonésia. Anjeunna mimiti nyanyi ti keur kelas 3 Sakola Dasar kénéh, tuluy midangna minangka béntang di sawatara pilem layar lébar. Anjeunna ma ...

                                               

Alkohol

Dina jihat umum, alkohol salawasna nujul ka étanol nu dikandung dina inuman nu ngandung alkohol. Dina kimia, alkohol ngandung harti nu leuwih umum, dilarapkeun ka sanyawa organik naon baé nu ngandung gugus hidroksil -OH nu kabeungkeut na atom kar ...

                                               

Ozon

Ozon mangrupa hiji alotrop oksigén, molekul nu diwangun ku tilu atom oksigén, molekul triatomik, nu leuwih teu stabil batan O 2 nu diatomik. Ozon mangrupa gas nu warnana bulao dina suhu jeung tekenan baku. Dina suhu handapeun -112 °C, ozon jadi c ...

                                               

Antioksidan

Antioksidan hartina molekul nu bisa ngalaunkeun atawa nyegah oksidasi molekul séjén. Oksidasi téh réaksi kimia anu mindahkeun éléktron ti hiji zat ka oksidan. Réaksi oksidasi bisa ngahasilkeun radikal bébas nu mitambeyan réaksi runtuy nu ngaruksa ...

                                               

Beurat

Dina élmu-élmu fisik, beurat hartina ukuran gaya gravitasional anu niban ka hiji barang. Dina beungeut Marcapada, gravitasi kurang leuwihna sarua, antukna beurat hiji barang sacara kasar sarua jeung massana.

                                               

Heuay

Heuay nyaéta hiji gerakan refleks narik jeung ngahéboskeun napas anu mindeng lumangsung nalika hiji jelema ngarasa lungsé atawa tunduh. tacan kanyahoan naon sababna jelema ngarandapan heuay, ngan mindeng dipatalikeun yén sababna heuay nyaéta juml ...

                                               

Seuri

Dina fisiologi, seuri téh ekspresi raray anu lumangsung alatan gerakan atanapi mecenghulna gerak dina biwir atawa duanana tungtung, atawa ogé sabudeureun panon. Kalolobaan jalma seuri mun némbongkeun kabagjaan sarta kesenangan. Seuri anu datang t ...

                                               

Ahmad Taufik

Ahmad Taufik nyaéta salah saurang wartawan senior Témpo sarta kawentar ku artikel-artikelna anu kritis kana kapamingpinan ala diktator Soeharto. Ahmad Taufik cekel gawé di majalah Témpo nepi ka ayana larangan ti Menteri Penerangan, Harmoko dina j ...

                                               

Parahiangan (majalah)

Ieu mangrupa kaca parahiangan, pikeun parahiangan wewengkon salusur di Parahiyangan Majalah Parahiangan nyaéta majalah mingguan medal unggal Kemis basa Sunda nu dikaluarkeun ku Balé Pustaka ti taun 1929 nepi ka 1942. Minangka majalah kalawarta, d ...

                                               

Nagara

Kadé kaliru jeung Nagri Pikeun kagunaan lian, tempo Nagara disambiguasi Hiji nagara mangrupa hiji komunitas pulitis nu kaatur dina hiji pamaréntahan. Nagara bisa mangrupa nu daulat jeung bisa miboga hiji kakawasaan dina inisiasi légal dina tanaga ...

                                               

Nagara daulat

Hiji nagara daulat mangrupa hiji nagara kalawan téritori nu jentré nu mana miboga kadaulatan ka jero jeung ka luar, populasi permanén, pamaréntahan, jeung kabisaan pikeun miboga hubungan jeung nagara daulat nu lian. Normalna ogé dipikaharti salak ...

                                               

Viking

Viking nyaéta hiji bangsa nu perenahna di nagara Skandinavia, pacabakanna kana balantik, tatanén, baheula kasohor ogé tukang ngabégal utamana mangsa balantik henteu beunang hasil. Jaman Viking, dimimitian kurang leuwih dina taun 800 M kalawan may ...

                                               

Apartheid

Apartheid nyaéta kawijakan pulitik diskriminasi warna kulit anu lumaku di Afrika Kidul antara katurunan Eropa jeung masarakat kulit hideung. Dina harti lain apartheid nyaéta salah sahiji seni pulitik anu ngagunakeun sistem pamisahan jeung bébédaa ...

                                               

Viceroy

Viceroy dikecapkeun /ˈvaɪsrɔɪ/ nyaéta pajabat karajaan nu ngurus nagara atawa propinsi dina ngaran jeung salaku wakil ti pangawasa monarki. Vice- dina basa Latin hartina "di tempat" jeung roi dina basa Perancis hartina raja.

                                               

Monarki absolut

Monarki absolut nyaéta hiji wangun pamaréntahan monarki di mana saurang raja/ratu minangka otoritas pamaréntahan pangluhurna salaku pupuhu nagara jeung pupuhu pamaréntahan; kakawasaannana teu diwatesan ku undang-undang atanapi ku hukum. Saurang p ...

                                               

Républik

Pikeun idéologi pulitis, tempo Républikanisme. Pikeun kagunaan lian, tempo Républik disambiguasi.}} Républik mangrupa hiji wangun pamaréntahan di nu mana rahayat, atawa sababaraha bagian signifikan tina, miboga kawasa ageung kana pamaréntahan jeu ...

                                               

Républik Islam

Républik Islam mangrupa ngaran nu digunakeun ku sababaraha nagara dina Dunya Islam, nyaéta Iran, Pakistan, Apganistan, jeung Mauritania. Pakistan ngagunakeun ngaran éta ti ngalakuna konstitusi taun 1956. Mauritania ngagunakeunnana ti 28 Nopémber ...

                                               

Républik otonom

Tingkatan ieu bisa ogé diarah kana 13 urut wewengkon Perancis di Afrika saméméh 1960, nalika sakabéhna merdika: Républik Gabon 28 Nopémber 1958 Républik Afrika Tengah 1 Désémber 1958 Républik Islam Mauritania 28 Nopémber 1958 Républik Togo 22 Péb ...

                                               

Satrap

Satrap nyaéta gelar gubernur propinsi dina Kakaisaran Média jeung Kakaisaran Akéméniyah sarta sababaraha panerusna, saperti Kakaisaran Sassaniyah jeung kakaisran Hellenik.

                                               

Sistim parleméntér

Sistim parleméntér nyaéta hiji sistim pamaréntahan démokrasi di mana pamaréntah éksekutif diangkat/dipilih jeung miboga tanggung jawab kana badan législatif. Dina sistim parleméntér, pajabat pupuhu nagara biasana béda jeung pupuhu pamaréntahan. H ...

                                               

Arus listrik

Arus listrik nyaéta kocoran muatan listrik. Hijian ukuran SI keur arus listrik nyaéta ampere, nu sarua jeung aliran sacoulomb muatan listrik per detik.

                                               

Konduktor listrik

Konduktor listrik atawa panganteur listrik nyaéta material anu bisa nganteurkeun arus listrik, boh mangrupa zat padet, nyacai atawa gas. Alatan sipatna anu konduktif mangka disebut konduktor. Konduktor anu alus nyaéta anu mibanda résistansi jinis ...

                                               

Motor listrik

Motor listrik mangrupikeun alat pikeun ngarobih énergi listrik kana énergi mékanis. Alat anu fungsina tibalik, ngarobah énergi mékanis kana énergi listrik disebut generator atanapi dinamo. Motor listrik tiasa dipanggihan dina alat-alat rumah tang ...

                                               

Éléktrométer

Éléktrométer nyaéta pakakas ukur muatan listrik atawa béda poténsial listrik. Wanda éléktrométer aya rupa-rupa, mimiti ti jieunan leungeun nepi ka pakakas éléktronik kalawan katalitian anu hadé pisan. Éléktrométer modéren anu dumasar kana téknolo ...

                                               

Hadiah Nobel Kimia

Nu meunangkeun Hadiah Nobel widang kimia, disusun nurutkeun taun ti nu pangmimitina. 1901 Jacobus Henricus van t Hoff for his discovery of the laws of chemical dynamics and osmotic pressure in solutions 1902 Hermann Emil Fischer kanggo damelna ng ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →