ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 32



                                               

Kangker

Kangker téh hiji kasakit mangrupa populasi sél nu tumuwuh sarta baranahan tanpa nuturkeun watesan normal, ngaranjah sarta ngancurkeun jaringan nu aya di sabudeureunana, sarta bisa nyebar ka loka anatomi anu jauh dina prosés anu katelah métastasis ...

                                               

Fotografi

Fotografi kalawan umum ngandung harti prosés atawa métode pikeun ngahasilkeun gambar atawa foto tina hiji obyék ku cara ngarekam pantulan cahaya nu keuna kana obyék kasebut kana média nu peka cahaya. Alat paling populér pikeun néwak ieu cahaya té ...

                                               

Tipografi

Tipografi téh nyaéta hiji élmu dina milih jeung merenahkeun aksara kalawan pangaturan sumebarna dina rohangan jeung widang nu geus aya, pikeun nyiptakeun kesan nu tangtu, nu antukna bisa nulungan pamaca pikeun meunangkeun rasa merenah dina maca k ...

                                               

Malin Kundang

Malin kundang kaasup hiji budak nu calakan tapi rada bangor. Manéhna mindeng ngudag-ngudag hayam tur neunggeulan éta hayam ku sapu. Hiji mangsa nalika Malin keur ngudag-ngudag hayam, manéhna tipantog kana batu tur leungeun kencana tatu keuna ku b ...

                                               

Kantong

Kantong nyaéta wadah anu bentuk ilaharna segi opat, biasana aya talian, dipaké pikeun nendeun atawa pikeun mawa barang. Kantong asal kecapna tina basa Inggris nyaéta bag.

                                               

Kulkas

Lomari És atawa kulkas nyaéta lomari beusi anu dialus-alus, di jerona aya mesin otomatis pikeun niiskeun bahan dahareun, inumeun jst, sangkan rasana tetep seger jeung tiis.

                                               

Lomari

Biasana lomari sok aya kacaan, kaca lomari nu di gigireun jeung pantona maké kaca nepi ka saeusi lomari bisa témbong ka luar, osok disebut ogé prongkas

                                               

Dudukuy

Dudukuy nyaéta istilah umum anu dipaké pikeun sebutan anu nutupan sirah sangkan iuh teu kapanasan jeung teu kahujanan. Istilah dudukuy patali jeung patani ku sabab para patani sok maraké dudukuy. Dudukuy téh basa lemesna tudung, langgukan, tutup ...

                                               

Hélem

Hélem téh nyaéta kalengkepan keur numpak sapédah motor anu wajib dipaké keur kaamanan pribadi jeung katartiban patali marga. Undang No 22 taun 2009 ngeunaan Lalu Lintas jeung Angkutan Jalan, hususna pasal 57 ayat 2 negeskeun yén unggal nu naék mo ...

                                               

Lawon

Lawon nyaéta bahan anu dijieun tina anyaman kantéh/benang, boh benang alam atawa benang Sintétik/ buatan. Benang sorangan dijieunna ku cara muntirkeun jeung ngarara atawa mintal serat, nyaéta sarupaning serat wol, sutra, katun, atawa serat séjénn ...

                                               

Songkét

Songkét nyaéta tinun anu disulam ku benang emas pérak, biasana dipakéna ku kaom wanoja. Tinun songkét mangrupa salah sahiji warisan budaya Karajaan Sriwijaya, anu nepi ka kiwari terus mekar sarta jadi kabanggaan masarakat Sumatera Kidul Sumsel. P ...

                                               

Klasifikasi ilmiah

Klasifikasi ilmiah atawa klasifikasi biologis hartina tata kelompok spésiés organisme, boh nu aya kénéh atawa nu geus lastari. Klasifikasi modéren didasarkeun kana karya Carolus Linnaeus, nu ngagolongkeun spésiés dumasar kamiripan ciri fisikna. T ...

                                               

1 E+11 m²

Pikeun nulungan ngabandingkeun ordo ukuran wewengkon-wewengkon géografis, ditémbongkeun di handap sababarahana nu legana di antawis 100.000 km 2 jeung 1.000.000 km 2. 38.600 mil pasagi Wewengkon nu leuwih leutik ti 100.000 km 2 hiji pasagi kalawa ...

                                               

1 E9 m²

Sangkan nulungan ngabandingkeun ordo ukuran wewengkon géografis, di handap didaptarkeun sababaraha wewengkon nu legana antawis 1.000 km 2 jeung 10.000 km 2. 100.000 héktar wewengkon nu kirang ti 1000 km 2 kira-kira 386 mil pasagi hiji bundeuran k ...

                                               

1 E10 m²

Pikeun nulungan ngabandingkeun ordo aréa ti wewengkon-wewengkon géografis, sababaraha aréa antawis 10.000 km 2 jeung 100.000 km 2 dituliskeun di dieu. Katerangan: "1 E10 m²" = 10 {\displaystyle 10^{10}} m 2 1 E+10 m 2 10.000 km 2 sami sareng Aréa ...

                                               

Bursa éfék

Bursa éfék atawa bursa saham nyaéta hiji pasar anu nyambung kalawan pembelian sarta penjualan éfék pausahaan anu geus kadaptar di bursa éta. Bursa éfék kasebut, babarengan kalawan pasar duit mangrupa asal utama permodalan eksternal pikeun pausaha ...

                                               

Kadali prosés statistik

Kadali prosés statistik, Basa Inggris: statistical process control, Basa Walanda: statistische procescontrole), nyaéta métodeu éféktifkeur ngawaskeun prosés ngagunakeun chart kontrol. Ku cara ngumpulkeun data tina sample dina sababara titik salil ...

                                               

AsiaSat

Asia Satellite Telecommunications Co. Ltd. nyaéta pausahaan operator komérsial satelit komunikasi. AsiaSat kantor puseurna di Hong Kong kalayan dua anu mibanda saham utama nyaéta CITIC jeung Carlyle Asia Partners IV, L.P. Kiwari AsiaSat mibanda 6 ...

                                               

SpeedCast

SpeedCast nyaéta pausahaan panyadia raramat sadunya sarta layanan satelit komunikasi nu nawarkeun layanan jasa raramat kualitas panghadéna leuwih ti 90 nagara; sarta raramat maritim nu ngalayanan konsumén di sakuliah dunya. Kalayan 40 kantor sale ...

                                               

Unilever

Unilever nyaéta pausahaan anu ngadeg dina 5 Désémber 1933 minangka Zeepfabrieken N.V. Lever kalayan akta No. 33 anu dijieun ku Tn.A.H. van Ophuijsen, notaris di Batavia. Akta ieu disatujuan ku Gubernur Jenderal van Negerlandsch-indie jeung surat ...

                                               

Démografi

Démografi nyaéta élmu ngeunaan dinamika populasi manusa, nu ngawengku panalungtikan ukuran, struktur, jeung sébaran populasi, sarta kumaha parobahan populasi sajalan jeung nyérélékna waktu ku ayana nu babar, maot, migrasi, jeung nambahna umur. An ...

                                               

Hansip

Organisasi Pertahanan Sipil biasa disingget Hansip nyaéta salah sahiji satuan pertahanan jeung kaamanan nu dibentuk ku pamaréntah di Indonésia. Dumasar Képprés No. 55 taun 1972 yén Organisasi Pertahanan Sipil dina sistim Hankamrata mangrupa kompo ...

                                               

Kaamanan

Kaamanan nyaéta hiji kaayaan di mana sagalana kalindung tina bahya, kacilakaan atawa karugian, nu biasana datang ti luar. Dina telekomunikasi, istilah kaamanan mibanda harti: Kondisi nu ngahalangan jalma nu heneu dibéré kawenangan pikeun ngakses ...

                                               

Shinzo Abe

Shinzo Abe nyaéta Perdana Mentri Jepang ka-90, dipilih sacara husus ku Wakil Rakyat Nasional dina tanggal 26 Séptémber 2006. Abe mangrupa perdana mentri Jepang pangorana sanggeus-Perang Dunya II tur nu mimiti lahir sanggeus perang. Abe, eureun ng ...

                                               

Aburizal Bakrie

Ir. H. Aburizal Bakrie nyaéta saurang pangusaha Indonésia anu jadi Pupuhu Umum Partéi Golkar saprak 9 Oktober 2009. Manéhna nyekel kalungguhan Menteri Koordinator Kesejahteraan Rakyat dina Kabinet Indonesia Bersatu. Saméméhna, manéhna ogé kungsi ...

                                               

Adi Hidayat

Ustad Adi Hidayat, Lc., MA. nyaéta saurang ulama asal Indonésia anu calakan kana eusi Al-quran jeung posisi barisna. Lian ti kitu, Adi Hidayat ogé juga ahli kana élmu hadits ogé rupa-rupa kitab pon makna sarta posisina. Taun 2013, Ustad Adi ngade ...

                                               

Adien Gunarta

Adien Gunarta nyaéta saurang anu ngarancang fon komputer asal Indonésia. Fon hasil rancanganana anu diaranan "Ceria Lebaran" pernah dipaké di film Despicable Me. Di taun 2019, ngaranna ogé kungsi kawentar lantaran fon jieunanana anu diaranan "Upa ...

                                               

Adly Fairuz

Adly Fairuz lahir di ieu jadi béntang sinetron awalna alatan teu dihaja. Keur éta putra pasangan H. Agus Irianto sarta Hj. Lutfiah ieu nganteur salah sahiji barayana pikeun casting. Teu ngan barayana, Adly ogé ditawaran milu. Kaberuntungan nuturk ...

                                               

Simen Agdestein

Simen Agdestein nyaéta saurang pamaén catur Norwégia jeung urut pamaén bal.

                                               

Agnéz Mo

Agnés Monica Muljoto leuwih dipikawanohna Agnés Monica atawa Agnéz Mo nyaéta salah saurang panyanyi asal Indonésia anu geus ngadunya. Agnés anak ti Jenny Siswono jeung Suprapto. Hobi Agnés nyaéta ice skating jeung badminton nu sok dilakonan ku ma ...

                                               

Ahmad Héryawan

Ahmad Héryawan nyaéta saurang pulitikus Indonésia sarta gubernur propinsi Jawa Kulon nu ayeuna keur ngajabat. Taun 2008, Ahmad Héryawan kapilih jadi Gubernur Jawa Kulon pikeun période 2008-2013 babarengan jeung wawakilna Dédé Yusuf.

                                               

Ahmadun Yosi Herfanda

Ahmadun Yosi Herfanda atawa leuwih kasohor ku sebutan Ahmadun Y. Herfanda atawa Ahmadun YH nyaéta salah sahiji sastrawan Indonesia. Ahmadun katelah ku karya puisi, cerpén, jeung éséi nu dipublikasikeun di sawatara média sastra jeung antologi puis ...

                                               

Yasuo Aiuchi

Yasuo Aiuchi nyaéta salah saurang snowboarder urang Jepang. Manéhna asalna ti Hokkaidō. Dipromosikeun minangka saurang profésional dina umur 21 taun. Di Jepang mah, manéhna diaku minangka salah saurang snowboarder panghadéna dina ground-trick, il ...

                                               

Akon

" Aliaune Damala Bouga Time Bongo Puru Nacka Lu Badara Akon Thiam atawa Aliaune Daye Thiam leuwih dipikawanoh Akon gumelar 14 Oktober 1981; umur 39 taun nyaéta saurang panyanyi Amérika Sarikat. Akon dumuk tapi cicing di Senegal, Afrika. Nalika um ...

                                               

Anang Hérmansyah

Anang Hermansyah dipikawanoh minangka musisi, panyipta lagu, & panyanyi, ogé produser. Anang anu ngagem agama Islam ieu téh urut salaki ti panyanyi pop ténar, Krisdayanti. Taun 2007, Anang jadi salah sahiji juri pikeun acara adu bakat anu disiark ...

                                               

Andrés Iniesta

Andrés Iniesta saurang pamaen bal asal Spanyol anu ayeuna ngabéla klub Vissel Kobe sareng tim nasional Spanyol. Diputerna salaku gelandang. Andrés Iniesta ogé ngagaduhan peran anu penting dina judul tim nasional Spanyol Spanyol, Piala Dunia 2010 ...

                                               

Anies Baswédan

H. Anies Rasyid Baswédan, Ph.D., nyaéta akademisi atikan Indonésia sarta Gubernur DKI Jakarta masa bakti 2017-2022. Anjeunna kungsi ngajabat salaku Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia Kabinet Kerja mimiti 26 Oktober 2014 nepi ka ...

                                               

Anushka Sharma

Anushka Sharma nyaéta salah sahiji artis Bollywood anu ngamimitian karirna dina film anu disutradaraan ku Aditya Chopra anu judulna Rab Ne Bana Di Jodi.

                                               

Artur Rasizade

Artur Tahir oğlu Rasizada, kadang diéjah Artur Rasizade, nyaéta Perdana Mentri Azerbaijan ayeuna. Rasizada téh anggota lawas Partéy Komunis Azerbaijan nalika jaman RSS Azerbaijan.

                                               

Ashanty

Pikeun panyanyi asal Amérika Sarikat, tempo Ashanti. Ashanty Siddik Hasnoputro leuwih dipikawanoh Ashanty nyaéta saurang panyanyi anu ngaranna mimiti dipikawanoh nalika nyanyikeun lagu utamana anu dijudulan Dulu. Lagu éta pernah populér sarta lob ...

                                               

Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi gumelar 19 Juni 1945; umur 75 taun) nyaéta saurang aktivis prodémokrasi Myanmar sarta pamimpin National League for Democracy. Ayeuna, manéhna jadi tahanan imah. Di taun 1991, manéhna narima Pangajén Nobél Perdamaian ku sabab pajo ...

                                               

Beyonce

Beyonce Giselle Knowles nyaéta saurang panyanyi asal Amérika Sarikat. Beyonce dipikawanoh minangka anggota group musik R&B, Destiny’s Child anu ngadeg taun 1990 bareng jeung sobatna, Latavia Roberson, nalika umur maranéhanana masih salapan ta ...

                                               

Bianca Liza

Liza Mayang Gemila leuwih dipikawanohna mah Bianca Liza nyaéta saurang aktris ogé presenter anu aktip midang di tipi. Bianca sok maén dina sérial FTV, pilem jeung sinétron ogé.

                                               

Britney Spears

Britney Jéan Spéars atawa nu dipikawanoh ku ngaran Britney Spéars nyaéta saurang panyanyi asal Amérika Serikat. Ti leuleutik manéhna resep senam jeung jogéd.

                                               

Bruno Mars

Peter Gene Hernandez leuwih dipikawanoh kalayan ngaran Bruno Mars nyaéta saurang penyanyi, penulis lagu Amérika jeung produser musik. Hirup di Honolulu, Hawaii ku kulawarga musisi. Bapana, Pete urang New York nyaéta pamaén perkusi. Indungna, Bern ...

                                               

Bunga Citra Lestari

Bunga Citra Lestari leuwih dipikawanoh BCL nyaéta saurang penyanyi sarta aktris sinetron dina dunya hiburan Indonésia. Bunga Citra Lestari méakkeun mangsa SMP-NA di Lhokseumawe Nanggroe Acéh Darussalam. Lagu hit-na anu dijudulan Sunny ogé ngeusia ...

                                               

Buya Yahya

Yahya Zainul Maarif anu katelahna Buya Yahya nyaéta ais pangampih Lembaga Pengembangan Dawah jeung Pondok Pesantren Al-Bahjah anu pusatna di Cirebon.

                                               

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas, ngaran lengkepna Francesc Fabregas Soler gumelar di Vilessoc de Mar, Spanyol, 4 Méi 1987; umur 33 taun. Fabregas nyaéta salah saurang pamaén bal profésional ti negara Spanyol. Ayeuna anjeunna mangrupa salah sahiji pamaén ti tim Bar ...

                                               

Chelsea Olivia Wijaya

Chelséa Olivia Wijaya nyaéta saurang aktris asal Indonésia. Karirna munggaranna mah nya dina widang modél. Chelséa mimiti dipikawanoh ku sakumna masarakat ti saprak maén dina sinétron Cincin peranna minangka Sasta.

                                               

Céline Dion

Céline Marie Claudette Dion atawa anu dipikawanoh ku ngaran Céline Dion. Tuluy lagu éta dikirimkeun ku Michel Dondalinger lanceuk Céline Dion ka René Angelil, saurang manajer label rékaman anu kiwari jadi salakina. Sora Dion ngirut parhatian Ange ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →