ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 3



                                               

Guratmangsa sajarah Islam abad ka-6

576: Pupusna Aminah, ibuna Muhammad wanci kira-kira. 583: Perjalanan Muhammad ka Syria sareng pamanna Abu Talib wanci kira-kira 600: Lahirna Ali bin Abu Talib. Alo sareng mantuna Muhammad. Anjeunna khalifah ka-4. 545: Lahirna Abdullah, ramana Muh ...

                                               

Sajarah Cianjur

Sajarah Cianjur nyaéta carita sajarah nu bisa dijujut dumasar kana sababaraha sumber di antarana carita tina panalungtikan sajarah, carita rahayat nu sumebar di wewengkon Cianjur, sakakala kamekaran Cianjur baheula, jeung nepikeun ka kiwari.

                                               

Daptar abad

Kaca ieu ngandung trén milénium jeung abad. Keur période wanci baheula, tempo garis wanci kosmologis, skala wanci géologis, garis wanci évolusionér, pléistosén, jeung garis wanci logaritmis. Tempo kalénder jeung daptar kalénder keur pangelompokan ...

                                               

Marcapada

Marcapada, ogé disebut Bumi, mangrupa planét tempat manusa hirup, planét katilu luareun Panonpoé. Marcapada mangrupa hiji-hijina planét téréstrial di Surya Mandala, sarta hiji-hijina planét nu mibanda kahirupan, sahanteuna kitu nu dipikanyaho élm ...

                                               

Sunda

Sunda nyaéta éntitas bangsa/séké sélér nu nyicingan utamana bagian kulon pulo Jawa, nyaéta urang Sunda, nu ngagunakeun basa Sunda salaku basa indungna katut kabudayaanana. Kecap Sunda bisa nujul ka rupa-rupa harti nu sacara umum patali jeung wewe ...

                                               

Aksara Sunda Baku

Aksara Sunda nujul ka hiji sistim ortografi hasil karya masarakat Sunda nu ngawengku aksara jeung sistim kaaksaraan pikeun nuliskeun basa Sunda. Aksara Sunda ngarujuk ka aksara Sunda kuna nu kungsi dipaké sahanteuna ti abad ka-14 nepi ka abad ka-18.

                                               

Urang Sunda

Urang Sunda mangrupa salah sahiji séké sélér nu ngeusi utamana bagian kulon pulo Jawa, populasi kadua panglobana di Indonésia. Luyu jeung sajarahna, urang Sunda lolobana sumebar di lemah caina nu kiwari sacara administratif sumebar di propinsi Ja ...

                                               

Basa Sunda

Basa Sunda nyaéta basa nu dipaké ku kurang leuwih 41 juta jalma di wewengkon kulon pulo Jawa atawa 13.6 persén ti populasi Indonésia. Basa Sunda kaasup kana kulawarga basa Austronésia - Malayo-Polinésia - Malayo Kulon-Polinésia - Sundik nu miband ...

                                               

Kapuloan Sunda Leutik

Kapuloan Sunda Leutik atawa Nusa Tenggara nyaéta sakumpulan pulo di Indonésia Wétan. Jeung Kapuloan Sunda Gedé di béh kulon, kapuloan ieu ngabentuk Kapuloan Sunda.

                                               

Aksara Sunda Kuna

Aksara Sunda kuna nyaéta aksara anu mekar di wewengkon Jawa Kulon dina Abad XIV-XVIII anu awalna dipaké pikeun nuliskeun basa Sunda kuna. Aksara Sunda kuna mangrupa pamekaran tina Aksara Pallawa anu nepi kana tahap modifikasi hasna, sakumaha anu ...

                                               

Karajaan Sunda

Karajaan Sunda, numutkeun naskah Wangsakerta mangrupa karajaan nu ngadeg ngaganti Tarumanagara nu kabagi dua jeung kembaranana, Galuh. Karajaan Sunda diadegkeun ku Tarusbawa taun 591 Caka Sunda. Masih numutkeun Naskah Wangsakerta, Karajaan Sunda ...

                                               

Sajarah basa Sunda

Nepi ka taun 1600 Maséhi, basa Sunda téh mangrupa basa nagara di karajaan Salakanagara,Galuh,Kawali,Sunda,jeung Pajajaran Dina ieu mangsa, basa Sunda kaasupan ku basa Sansakerta saperti anu katémbong dina prasasti titinggal Purnawarman, malah aks ...

                                               

Kecap (basa Sunda)

Kecap nyaéta wangun katatabasaan pangleutikna. Kecap mangrupa bagian kalimah anu dicirian ku ayana randegan, ogé mibanda harti. Ku kituna, kecap téh bagian kalimah anu bisa mandeg mandiri sarta ngandung harti anu tangtu.

                                               

Tatakrama basa Sunda

Tatakrama basa Sunda nyaéta ragam basa Sunda anu dipaké atawa dipilihna dumasar kana kaayaan anu nyarita, anu diajak nyarita, jeung anu dicaritakeunana. Istilah tatakrama basa Sunda numutkeun hasil Kongrés Basa Sunda taun 1988 di Cipayung, Bogor, ...

                                               

Pakarang

Pakarang nyaéta alat nu bisa dipaké nalika bitotama pikeun nelasan atawa numpurkeun, atawa ngancurkeun. Pakarang bisa dipaké pikeun nyerang musuh atawa méla diri tina ancaman. Pakarang mimiti dipaké ku manusa minangka alat pikeun moro. Sacara mét ...

                                               

HbbTV

Hybrid Broadcast Broadband TV nyaéta hiji standar industri katut inisiatif promosi keur TV digital hibrida pikeun nyaluyukeun siaran, IPTV, katut dikirimkeunana hiburan pita rubak ka pamaké ngaliwatan TV nyambung jeung set-top box. Konsorsieum Hb ...

                                               

Nanotéhnologi

Nanotéhnologi salaku istilah koléktif nujul ka perkembangan téhnologis dina skala nanométer, biasana 0.1-100 nm. Istilah ieu kadang diterapkeun ka sakur téhnologi mikroskopik. Ku sabab nanotéhnologi téh lumaku dina ukuran nu leutik, fénoména fisi ...

                                               

Daptar paguron luhur di Jepang

Daptar paguron luhur di Jepang: Universitas Doshisha Universitas Sophia Universitas Gifu - Gifu Daigaku Universitas Meiji Universitas Keio Universitas Kobe Mabie Memorial School Universitas Kanto Gakuin Universitas Kyoto Universitas Tohoku Univer ...

                                               

Intel Corporation

Intel Corporation sok disebut Intél, nyaéta hiji pausahaan multinasional anu puseurna di Santa Clara, California, Amérika Sarikat jeung kawentar ku rancangan jeung produksi mikroprosésor sarta ngahususkeun produkna dina sirkuit kaintegrasi. Intel ...

                                               

AlSaudiah

Al-Saudiah nyaéta domain wawakil Arab Saudi minangka Komisi Informasi jeung Téhnologi anu ngagunakeun basa Arab. Ngaran Arab-na السعودية, diromanisasi jadi AlSaudiah, nyaéta kode domain nagara internasionalisasi top-level anu dipaké ku Arab Saudi ...

                                               

Piano

Piano, salasahiji alat musik modérn. Asal kecapna tina basa Italia nyaéta pianoforte. Nu maén piano disebut pianis. Dina mimiti ngajieunna, piano dimekarkeun tina waditra kacapi. Bédana téh ari kacapi mah maénkeunana dipetik sedengkeun piano ku c ...

                                               

Model

modél istilah nu biasa dipaké dina sababaraha widang: In video games or computer modélling, a model is a fully-3D, polygonal object or character. In world politics, modél refers to the Movement for Democracy in Liberia organization. Dina Neuro-li ...

                                               

Qatar

Nagara Qatar atawa دولة قطر dina basa Arab nyaéta hiji émirat di Wétan Tengah nu aya di hiji bojong leutik di Jazirah Arab. Watesna di kidul nyaéta Arab Saudi jeung sésana diwatesan ku Teluk Pérsia.

                                               

Mesir

Républik Arab Mesir, leuwih dikenal salaku Mesir, mangrupa hiji nagara nu kalobaannana wewengkonna aya di Afrika bagian kalér-wétan. Lega wewengkonna kira-kira 997.739 km² Mesir nyapluk Samananjung Sinai dianggap sabagé bagian ti Asia Kidul-Kulon ...

                                               

SCTV

SCTV awalna mah singkatan tina Surabaya Central Telvisi. Ngajumantara munggaran dina tanggal 24 Agustus 1990 di Surabaya, Jawa Timur dumasar ijin ti Departemen Penerangan No. 1415TF/K/IX/1989 jeung SK No. 150SP/DIR/TV/1990. Mimitna mah siaran SCT ...

                                               

Filsafat Élmu

Filsafat élmu Pangaweruh nyaéta bagéan tina filsafat nu sacara husus ngomongkeun ngeunaan sifat jeung hakékat, asumsi jeung implikasi sarta kualitas jeung mangpaatna ngeunaan kahirupan manusa sacara gembleng. Katilu hal éta nu umumna di rumuskeun ...

                                               

Élmu bahan

Élmu bahan ngawengku bagian-bagian ti kimia, fisika, géologi, ogé biologi nu patali jeung sipat-sipat fisik, kimiawi, atawa biologis rupa-rupa bahan/matéri. Élmu ieu biasana dianggap salaku élmu terapan, sabab sipat-sipat nu diulik biasana dipata ...

                                               

Élmu ukur

Élmu ukur atawa géométri sacara harafiah hartina ulikan ngeunaan ukar-ukur bumi, nyaéta cabang tina matematika anu ngulik hubungan dina jero rohang.

                                               

Élmu bumi

Elmu bumi, mangrupa salah sahiji widang élmu anu nalungtik Mayapada. Bisa dianggap kasus husus dina élmu planét, sabab mangrupa hiji-hijina planét nu dieusi ku mahluk hirup. Aya jihat réduksionis jeung holistik dina élmu Bumi. Nu geus ti baheula ...

                                               

Élmu lingkungan

Élmu lingkungan nyaéta ulikan ngeunaan interaksi antara komponén-komponén fisik, kimia, jeung biologi nu aya di lingkungan. Élmu lingkungan moncorong kualitas lingkungan, napsirkeun balukar polah manusa ka ékosistem darat jeung cai, sarta ngemban ...

                                               

Silinder (élmu ukur)

Dina élmu ukur, silinder nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku dua bunderan idéntik anu sajajar sarta hiji pasagi burung anu ngalingkung sisi-sisi dua bunderan kasebut. Tina dua bunderan, anu hiji disebut dadampar sedengkeunn nu hiji d ...

                                               

Universitas Padjadjaran

Universitas Padjadjaran nyaéta paguron luhur negeri di Bandung, Indonésia, nu diadegkeun dina ping 11 Agustus 1957. Réktor Unpad dina taun ajaran 2005-2006 nyaéta Prof. Dr. Ganjar Kurnia. Unpad boga 16 fakultas, nyaéta: Fakultas Téknologi Industr ...

                                               

Wawacan Iman, Élmu, reujeung Amal

Wawacan Iman Élmu Reujeung Amal anggitan Baing, guru tarékat di Purwakarta nu pupus taun 1937. Ari seratanana diréngsekeun dina taun 1924. Dipublikasikeun ku murid muridna, nyaéta Drs.H.Said Raksakusumah jeung R.H.Hidajat Martalogawa anu milu kan ...

                                               

Antropologi

Antropologi asalna tina basa Yunani, nyaéta anthropos manusa, jeung logos élmu pangaweruh. Jadi, antropologi téh élmu pangaweruh nu maluruh, ngabahas, jeung nalungtik ngeunaan manusa. Objek dina antropologi nyaéta manusa di masarakat suku bangsa, ...

                                               

Dokter

Sacara operasional, Dokter nyaéta saurang tanaga kaséhatan anu jadi tempat pikeun ngabéréskeun kabéh masalah kaséhatan anu disanghareupan tanpa melong jenis panyakit, organologi, golongan umur, sarta génder, kalayan ngagunakeun prinsip pangladén ...

                                               

Reliabilitas

Dina rékayasa sacara umum, reliabilitas nyaéta kamampuh hiji komponen atawa sistim dina éta komponen keur ditembongkeun salaku hasil disain. Tempo teori reliabilitas sarta disain sistim nu reliable. Program komputer dijieun keur ngitung sistim re ...

                                               

19 Agustus

1895 - Taiwan aya dina kakawasaan Jepang sanggeus Cina kapaksa ngaleupaskeun Kapuloan Taiwan ku sabab éléh perang ti Jepang. Jepang ngawasana kawilang lila, nyaéta nepi ka Perang Dunia II. 1953 - CIA mantuan militer Iran pikeun ngudéta pamaréntah ...

                                               

15 Pébruari

1982 – Pangeboran minyak Ocean Ranger tilelep alatan badéy di leupas basisir Newfoundland, Kanada, nelasan 84 pagawé. 1991 – Kasapukan Visegrád nu ngadegkeun gawé bareng pikeun nuju kana sistim pasar bébas ditarékeun ku para pamingpin Chékoslowak ...

                                               

3 April

1882 – Robert Ford nelasan Jesse James. 2017 – Hiji bom ngajelegur di metro St. Petersburg, nelasan 14 jalma sarta nyideraan sababaraha urang lianna. 1948 – Perang Tiis: Présidén AS Harry S. Truman néken Marshall Plan Rancangan Marshall, ngaluark ...

                                               

28 Nopémber

1975 – Timor Wétan nyatakeun merdéka ti Portugis. 1966 – Michel Micombero ngarugrugkeun pamaréntahan monarki Burundi sarta ngajadikeun dirina présidén nu kahiji. 1895 – Balap mobil munggaran di Amérika jauhna 54 mil ti Jackson Park Chicago nepi k ...

                                               

27 April

1956 – Juara dunia kelas beurat tinju nu teu kaéléhkeun, Rocky Marciano, reureuh tina tinjuna. 1961 – Sierra Leone meunangkeun kamerdékaan ti Karajaan Inggris, Milton Margai minangka PM kahijina. 1992 – Féderasi Rusia jeung 12 manten Républik Sov ...

                                               

Seoul

Séoul) – resmina Kota Istiméwa Séoul – mangrupa ibu kota tur métropolis panggedéna di Koréa Kidul, nu mangrupa jajantung Wewengkon Ibukota Seoul, kaasup sabudeureun métropolis Incheon jeung propinsi Gyeonggi, wewengkon métropolitan kadua panggedé ...

                                               

Angkutan

Angkutan atawa transportasi, nyaéta pindahna jalma jeung barang ti hiji tempat ka tempat séjénna. Istilah ieu asalna tina basa Latin trans, hartina meuntas, jeung portare, hartina mawa.

                                               

Yoshitaka Amano

Yoshitaka Amano 天野 喜孝, Yoshitaka Amano? gumelar ping 28 Juli 1952 di kota leutik deukeut kaki Gunung Fuji Shizupka, Jepang. Yoshitaka Amano nyaéta salah saurang désainer vidéo game ti Jepang.

                                               

Universitas Paramadina

Taun 1994, Yayasan Wakaf Paramadina ketua: Prof. Dr. Nurcholish Madjid jeung Yayasan Pondok Mulya, nu duanana jumeneng dina widang atikan, sapakat ngalaksanakeun gawé bareng pikeun ngadegkeun hiji paguron luhur. Kasapukan ieu diwujudkeun ku diade ...

                                               

Metoda Monte Carlo

métodeu Monte Carlo nyaéta algoritma keur ngarengsekeun rupa-rupa masalah dina itung-itungan make komputer ngagunakeun wilangan acak, mangrupa hal sabalikna tina algoritma deterministik. métodeu Monte Carlo penting kacida dina komputasi fisik sar ...

                                               

I2C

I²C nyaéta beus komputer sérial nu kapanggih ku Philips pikeun nyambungkeun périferal laun kana motherboard, embedded system, atawa ponsél. I²C ieu mangrupa singgetan tina Inter-Integrated Circuit anu dibaca I-dua-C.

                                               

Tujuh Alat Manajemén jeung Rarancang

Tujuh Alat Manajemén jeung Rarancang asal muasalna aya dina gawe Panalungtikan Operasi sanggeusna Perang Dunya II jeung panalungtikan Total Quality Control urang Jepang. Dina taun 1979, buku Seven New Quality Tools for Managers and Staff diterbit ...

                                               

RCTI

PT. Rajawali Citra Televisi Indonésia atawa anu leuwih dipikawanoh minangka RCTI, ngadeg tanggal 21 Agustus 1987 jeung diwangun dina lahan anu legana 10 Héktar. RCTI mimiti ngajumantara dina tahap percobaan kalawan lilana 4 jam dina sapoé, dina t ...

                                               

International Civil Aviation Organization

International Civil Aviation Organization atawa ICAO nyaéta salah sahiji institusi ti Sarikat Bangsa-Bangsa nu ngembangkeun téhnik jeung prinsip-prinsip navigasi udara internasional jeung ngabantu kamekaran rarancang jeung pangembangan angkutan u ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →