ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 29



                                               

Koran

Koran nyaéta lambaran kertas anu aya tulisanna ngeunaan warta jeung sajabana anu kabagi kana kolom-kolom anu terbitna unggal poé sacara périodik;surat kabar; unggal poé.Koran atawa surat kabar nyaéta hiji media penerbitan anu ringan jeung babari ...

                                               

Majalah

Majalah nyaéta pedaran anu dicitak ngagunakeun mangsi dina kertas, nu diterbitkeun berkala, misalna mingguan, dwimingguan, atawa bulanan. Majalah ngandung rupa-rupa artikel dina subjek. Majalah ogé mangrupa pedalan berkala nu eusina ngeunaan rupa ...

                                               

Death Note

Déath note nyaéta judul manga sareng anime Jepang anu ditulis ku Tsugumi Ohba tur digambar ku Takeshi Obata. Déath note nyaritakeun hiji rumaja ngaranna Light Yagami anu boga buku supranatural anu disebut déath note. Saha waé anu geus nyekel déat ...

                                               

Komik

Komik nyaéta cerita nu aya gambaran nu umumna gampang asup sarta pikaseurieun. Komik nyaéta hiji wangun seni anu maké gambar-gambar henteu gerak, anu disusun sakitu rupa ku kituna nyieun jalan carita. Biasana komik dicitak diluhur kertas sarta di ...

                                               

Komik daring

Komik daring dipikanawoh ogé minangka komik wéb atawa komik internét nyaéta komik nu dipedalkeun di situs wéb. Sedengkeun loba dipedalkeun sacara eksklusif dina wéb, nu lianna ogé dipedalkeun dina majalah, koran atawa di buku. Komik daring bisa d ...

                                               

Angelique Widjaja

Angelique Widjaja nénéhna Angie nyaéta salah sahiji pamaén ténis professional nu asalna ti Indonesia. Lahir di Bandung, Jawa Barat tanggal 12 Désémber 1984. Bungsu ti lima sadudulur pasangan Rico Widjaja jeung Hanita Erwin. Angie mimiti wanoh kan ...

                                               

Billy Sunday

Pikeun the fictional character, tempo Men of Honor. Billy Sunday nyaeta nénéh tina ngaran William Ashley Sunday. Lahir di Ames, Lowa Amérika Serikat, 19 Novémber 1862. Bapana saurang prajurit Perang Sipil, tilar dunya sabulan saenggeusna. Kamiski ...

                                               

Febri Haryadi

Febri Haryadi nyaéta salah saurang pamaén maénbal Indonesia anu maén keur persib bandung di Liga Indonésia. Febri Haryadi kaasup salah sahiji pamaén tim nasional nu diandelkeun malah kagolong kana pamaén anu pangsibukna dipanggil tim nasional nu ...

                                               

Anggar

Anggar nyaéta salah sahiji cabang olahraga beladiri. Olahraga ieu ngagunakeun pakakas atawa pakarang pedang mintul pikeun nojos, marang, atawa nojos sakaligus marang. Dina cabang olahraga anggar, aya tilu macem pakarang anu béda dina wangun sarta ...

                                               

Baskét

Baskét nyaéta kaulinan nu dipaénkeun ku dua regu anu masing-masing 5 urang pamaén. Unggal regu paheula-heula pikeun ngasupkeun bola saloba-lobana kana karanjang lawan jeung nyegah lawan ngasupkeun bola kana karanjanngna sarta meunangkeun bola. Bo ...

                                               

Biliar

Biliar, olahraga ieu ogé dipikawanoh jeung sebutan" bal sodok”. Istilah biliar awlna ti basa Perancis bille anu hartina" iteuk” atawa" stik”. Cara kaulinanana nyaéta nyodok bal di luhur méja segiopat nu aya liangan sarta iteuk nepi ka ngeunaan ba ...

                                               

Boling

Boling atawa bowling nyaéta olahraga di jero rohangan anu dipigawé ku cara ngagorolongkeun bal husus dina hiji jalur pikeun ngarobohekun sapuluh pin anu ngajajar. Olahraga anu geus dipikawanoh di sawatara nagara ieu bernaung dina Federation Inter ...

                                               

Karaté

Karaté mangrupa seni béla diri modérn anu asalna ti Jepang. Kara hartina kosong, te hartina leungeun, jadi karaté hartina leungeun kosong. Karaté saenyana leuwih nekenkeun kana latihan leungeun jeung suku. Tapi pikeun maranéhanana anu geus ngahon ...

                                               

Senam irama

Senam irama mangrupa rangkaian gerak senam nu dilakukeun ku gerakan léngkah-léngkah sarta ayunan leungeun jeung sikep awak nu dibarengan ku hiji irama atawa musik. Senam irama nyaéta bentuk-bentuk gerakan senam nu mangrupa gabungan antara sababar ...

                                               

Bola Voli

Bola voli nyaéta hiji wangun olahraga anu kaasup kana cabang olahraga kaulinan. Voli hartina gebugan langsung atawa ngagebug bola langsung di udara satacan bolana murag kana taneuh. Kaulinan bola voli dipaénkeun ku dua regu nu unggal reguna aya 6 ...

                                               

Tenis Meja

Ténis méja nyaéta salah sahiji tina cabang olahraga kaulinan, nyaéta mangrupa kaulinan anu ngagunakeun bola leutik. Ténis méja mangrupa hiji kaulinan nu nggunakeun méja keur lapanganna nu diwatesanan ku jaring nét nu ngagunakeun bola leutik nu di ...

                                               

Formula Hiji

Formula 1, atawa lengkepna Kajuaraan Dunya FIA Formula Hiji mangrupa salah sahiji kajuaraan balap mobil paling bergengsi di dunya. Kajuaraan ieu tos dimimitian ti taun 1950. F1 mangrupa hiji-hijina olahraga balap anu nami besarna tiasa nyaingan m ...

                                               

Statistik krikét

Cricket nyaéta olahraga nu nga-generate wilangan statistik nu loba. Statistics are recorded for éach player during a match, and aggregated over a career. At the professional level, statistics for Test cricket, one-day internationals, and first-cl ...

                                               

Tinju Yunani Kuna

Tinju Yunani Kuna asalna ti abad ka-8 SM Iliad Homer, dipraktékkeun dina rupa-rupa acara masarakat di puseur-puseur dayeuh Yunani. ku sabab lolobana mah sumber rujukanana ukur carita, tinju Yunani Kuna hésé dilacak kumaha prak-prakan aturanana. N ...

                                               

Olimpiade

Olimpiade nyaéta acara olahraga internasional opat taunan anu nandingkeun cabang-cabang olahraga usum panas jeung usum tiis, sarta dituturkeun ku rébuan atlit anu bersaing di sagala rupa kompetisi olahraga. Olimpiade nyaéta kompetisi olahraga pan ...

                                               

Teddy Heri Setiawan

Teddy Heri Setiawan nyaéta saurang pamaén bola profésional Indonésia anu kiwari jadi kiper di klub Babel United di Liga 2.

                                               

Gondéwa

Gondéwa nyaéta hiji pakakas paranti mentangkeun jamparing, dijieun tina awi, kai, atawa campuran kai jeung awi. Gondéwa kudu kuat, hampang jeung liat, baheula dijieun tina awi atawa kai, bahan kai dipaké palebah panyepengan sangkan kuat narima pa ...

                                               

Silat Cimandé

Silat Cimandé nyaéta salah sahiji aliran penca silat pangkolotna nu geus nagalahirkeun rupa-rupa paguron silat di Indonésia, jeung ogé di mancanagara. Loba vérsi anu medar ngeunaan ngadegna ieu penca silat. Sakumna komunitas Maénpo Cimandé mupaka ...

                                               

Pablo Picasso

Pablo Ruiz Picasso nyaéta saurang seniman anu katélah ku aliran kubisme jeung katélah sabagé palukis revolusioner dina abad ka-20. Jenius seni anu ahli dina nyieun patung, grafis, keramik, kostum penari balet nepi ka tata panggung. Gumelar di Mal ...

                                               

Vincent van Gogh

Vincent Willem van Gogh 30 Maret 1853 – 29 Juli 1890 nyaéta pelukis pasca-impresionis Belanda. Lukisan-lukisan jeung gambar-gambarna kaasup karya seni anu pang alusna, paling terkenal, jeung paling awis di dunia. Van Gogh dianggap sabagé salah sa ...

                                               

Kamasan

Kamasan nyaéta tukang nyieun pakakas jeung perhiasan tina emas sarta logam mulia liana. Dumasar kana sajarahna, kamasan ogé nyieun barang tina pérak, piring, gelas, pakakas hiasan, katut barang nu dipaké keur kariaan atawa ageman, tapi naékna har ...

                                               

Pakasaban

Mayoritas pakasaban masarakat kontol Sunda nyaéta minangka patani, nambang keusik, sarta ngahuma. Nepi ka abad ka-19, loba masarakat Sunda anu ngahuma ku cara pundah-pindah. Di kota mah, loba urang Sunda anu gawéna jadi buruh pabrik, pagawé nagar ...

                                               

Pamayang

Pamayang nyaéta pakasaban hiji jelma anu gawéna ngala lauk di basisir atawa sagara. Pakakas anu utama pikeun ngala lauk nya éya parahu mayang anu mangrupa parahu husus pikeun pamayang ngala lauk di sagara, jeung jaring. Di Indonésia aya kelompok ...

                                               

Paraji

Paraji atawa Ma Beurang nyaéta saurang anggahota masarakat anu umumna mah awéwé nu meunang kapercayaan sarta miboga kaparigelan dina nulungan nu babar. Ari ngalampahanna sacara tradisional sarta meunangkeun éta kaparigelan téh ku cara turun-tumur ...

                                               

Pengacara

Pengacara, Advokat nyaéta jelema anu prakték méré jasa hukum, boh dina jero pangadilan boh diluar pangadilan anu minuhan pasaratan dumasar undang-undang anu lumaku, alus minangka Advokat, Pengacara, Panaséhat Hukum, Pengacara prakték atawa minang ...

                                               

Produser

Mangrupa produser pilem anu ngawasan sareng nyebarkeun proyek pilem ka sadaya pihak anu ngalaksanakeun nalika ngajaga integritas, sora sareng visi pilem. Éta ogé bakal nyandak resiko finansial ku cara nyéépkeun artosana nyalira, khususna dina jam ...

                                               

Sutradara

Sutradara nyaéta hiji pakasaban hiji jalma anu boga tanggung jawab sapinuhna sacara profésional dina ngalaksanakeun hiji prosés produksi/ nyieun siaran paket télévisi jeung miboga pangabisa wawasan anu lega, kreatif, imaginative, interpretiv, ino ...

                                               

Tukang (profési)

Tukang nyaéta jelema anu miboga kaparigelan dina hiji pakasaban leungeun, digawena ku pakakas atawa bahan anu tangtu contona batu, beusi, kai. Tukang ogé bisa disebut jelema anu pakasabanana barang jieun hiji hal anu tangtu: contona ngajual dagin ...

                                               

Bima Sakti Tukiman

Bima Sakti Tukiman nyaéta salah saurang pamaén bal nu lahir di Balikpapan Kalimantan Timur tanggal 23 Januari 1976. Nalika maén bal, Bima nyicingan posisi gelandang. Asup ka klub Persema Malang. Karirna di tim nasional dimimitian tanggal 4 Desemb ...

                                               

Patrich Wanggai

Patrich Steve Wanggai salah saurang pamaén maén bal nu lahir di Nabire Papua tanggal 27 Juni 1988. Lahir ti pasangan Alm Benyamin Wanggai jeung Ita Marini. Nénéhna Pai atawa Wanggai. Jangkungna 178 cm sarta beuratna 65 kg. Klub munggaranana nyaét ...

                                               

Fuganto Widjaja

Fuganto Widjaja nyaéta hiji pangusaha asal Indonésia. Manéhna nyaéta incu ti anu ngadegkeun Sinarmas Group, Éka Tjipta Widjaja.

                                               

Indra Bekti

Indra Bekti nyaéta artis, modél, penyanyi, sarta MC anu pohara kaceluk dina dunya entertainment. Indra nginjakkeun karierna di mimitian jadi pembawa acara barudak. Kaseriusanna dina ngajalankeun karier kabuktian kalayan terus ngalonjak prestasina ...

                                               

Indy Barénds

Indy Barends atawa pepekna Mendya Barends Sarmanella nyaéta saurang presenter anu lahir diBogor, 15 Januari 1972. Saméméhna kungsi jadi penyiar radio, salah sahijina acara Good Morning Hard Rocker di radio Hard Rock FM Jakarta, saméméh saterusna ...

                                               

Olga Syahputra

Yoga Syahputra leuwih dipikawanoh Olga Syahputra nyaéta saurang aktor, komedi sarta nu mawa acara Indonésia. Olga mindeng mintonkeun sipat kaawéwéanna dina unggal pamintonanna. Anak cikal ti tujuh duduluran pasangan Nur Rachman sarta Nurhida ieu ...

                                               

Seni tari

Seni Tari, Igel nyaéta ékspresi jiwa nu diébréhkeun ku wangun-wangun gerak ritmis nu éndah. Seni tari mangrupa gerakan nu éndah sarta boga wirahma nu boga dua unsur penting nyaéta gerak jeung wirahma. Gerak nyaéta gejala primér sarta wangun nu sp ...

                                               

Drama

Drama téh salah sahiji wangun kasenian anu ngebréhkeun bubudén jalma ku tingkah laku, ucap réngkak, tata peta anu bobodoan. Drama sok dipaénkeun di panggung. Drama ku M.A Salmun digolongkeun kana Kasenian Mindocipta, maksudna léngkah kadua sangge ...

                                               

Opera

Opera nyaéta salah sahiji wangun seni pintoan panggung, ti mimiti pintonan dramatis nepika pagelaran musik. Opera téh drama nu ngandung musik jeung nyanyian Dina magelarkeun sandiwara, opera maké élémén anu has téater kayaning artistik panggung, ...

                                               

Pantomim

Pantomim nyaéta hiji pintonan di mana para pamaén ngébréhkeun ekspresina ngaliwatan isarat. Sedengkeun dina Grolier Academic Encyclopedia ditétélakeun yén pantomim téh mangrupa hiji carita, téma, nu dicaritakeun tur dimekarkeun ngaliwatan gerak a ...

                                               

Téater

Téater asal - muasalna hiji tempat atawa panggung pikeun panongton, nyaéta hiji wangunan anu diwangun pikeun jadi tempat lumangsungna hiji kajadian tongtonan.

                                               

Batik

Batik nyaéta salah sahiji produk budaya bangsa Indonesia. Batik mangrupa gambar rupa-rupa nu dijieun ku malam maké canting dina boéh atawa lawon. Aya karémbong batik, samping batik, sarung batik, taplak batik, jeung réa deui. Dina kamekaranana, b ...

                                               

Batik Megamendung

Batik Megamendung téh mangrupa karya seni batik nu identik jeung jadi ikon batik daérah Cirebon jeung daérah anu aya di Indonésia nu lainna. Motif /wnda nu mandiri ngajadikeun batik ieu téh asli Indonésia pisan. Motif Megamendung geus pada mikawa ...

                                               

Kaligrafi

Kaligrafi asalna ti basa Yunani nu disederhanakeun ka bahasa Inggris nyaéta Calligraphy nu asalna ti dua kecap basa Yunani, nyaéta Kallos jeung Graph nu hartina éndah jeung grapeny nu hartina nulis. Jadi kaligrafi nyaéta tulisan éndah, atawa seni ...

                                               

Kartun

Kartun dina mulana dipaké ku para pelukis salila mangsa Renaisans di Italia. Sarta sabenerna kartun masih dipaké ayeuna ku para seniman. Tapi anu dimaksud kartun nyaéta sketsa kahiji dina ukuran anu saéstuna ti hiji karya seni anu ngawengku hiji ...

                                               

Kedok

Kedok atawa topéng nyaéta tutup beungeut, biasana dijieun tina kai anu diukir. mangrupa beungeut hiji tokoh boh tokoh wayang atawa nu séjénna nu dipaké ku juru tari atawa pamaén dina waktu pintonan Ibing Topéng. Panari atawa pamaén maké kedok ku ...

                                               

Lukisan

Lukisan nyaéta gambar obyek dina widang datar kalayan ngalibatkeun ékspresi, émosi, sarta alpukah panyipta sacara pinuh. Hiji lukisan merlukeun konsép anu subyektif, nyaéta kudu bisa ngahartikeun naon anu aya dina obyek, téma atawa alpukah sacara ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →