ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 27



                                               

Lingkungan

Lingkungan anu kombinasi kaayaan fisik ngawengku kaayaan sumber alam saperti taneuh, cai, tanaga surya, mineral, saperti ogé flora jeung fauna nu tuwuh dina taneuh jeung di sagara, jeung lembaga anu kaasup ciptaan manusa salaku keputusan kumaha c ...

                                               

Rawa

Rawa nyaéta taneuh kakeueum cai anu lumangsung terus atawa usuman ngarembet alatan drainase sarta mibanda ciri husus dina fisika, kimia jeung biologis. Harti séjén ti rawa nu sagala taneuh bécék jieunan alam, atawa jieunan manusa-dijieun ku Perga ...

                                               

Logam alkali taneuh

Logam alkali taneuh nyaéta genep unsur kimia dina golongan 2 tabél périodik:bérilium, magnésium, kalsium, strontium, barium, jeung radium. Unsur-unsur ieu mibanda pasipatan anu sarupa: ngagurilap, bodas pérak, logam rada réaktif dina suhu jeung t ...

                                               

Sistim informasi

Sistim informasi mangrupa kumpulan metode, prakték, algoritma jeung metodologi nu ngarobah data jadi informasi jeung pangarti nu dibutuhkeun ogé mangpaat keur jalma nyorangan, kelompok nu jadi pamake di hiji organisasi atawa lembaga. Sistim ieu b ...

                                               

Salju

Salju nyaeta cai nu ragrag ti awan nu ngabeku jadi banda padat tur ragragna kawas cihujan. Salju asalna tina basa Arab, tsalji . Salju magrupakeun partikel kebul cai nu geus tiis di udara luhur terus ragrag ka bumi minangka guruntul empuk, bod ...

                                               

Rien Djamain

Rien Indrianti Djamain) nyaéta saurang panyanyi ti Indonésia. Bareng jeung Jopie Item Combo sarta Abadi Soesman Big Band, anjeunna nyieun rekaman gaya bosanova. Anjeunna ogé minangka salah sahiji panaratas acara jazz di Pasar Seni Ancol, Jakarta, ...

                                               

Présidén Arménia

Sékrétaris Kahiji Partéy Komunis Arménia Aram Sargsyan 14 Méi - 7 Séptémber 1991 Aghasi Khanjian 7 Méi 1930 - 9 Juli 1936 Ashot Hovhannisyan Maret 1923 - Juli 1927 Aykaz Kostanyan April 1928 - 7 Méi 1930 Vladimir Movsisyan 6 April - 30 Nopémber 1 ...

                                               

Mesolitikum

Mésolitikum nyaéta jaman batu pertengahan, anu di mana harita manusageus mikawanoh tatanén. Jaman Mésolitikum miboga ciri-ciri nyaéta: Moro sato jeung ngala lauk, ngamimitian hirup di hiji tempat saperti gua-gua /guhaAbris souc Roche atawa teu pu ...

                                               

Paleolitikum

Paléolitikum nyaéta période jaman antara taun50.000 SM – 10.000 SM ngewe ngewe. ngewe Dina jaman ieu, manusa hirup sacara nomaden dina kumpulan leutik pikeun néangan kadaharan. Maranéhanana moro sato, néwak lauk sarta nyokot hasil leuweung minang ...

                                               

Yazidi

Citakan:Infobox Religious group Urang Yazidi atanapi Yezidi, Basa Kurdi: ئێزيدي atanapi Êzidî nyaéta komunitas agama anggota masarakat Kurdi kalawan akar Indo-Iran. Masarakat ieu mangrupa masarakat nu maké Basa Kurdi, midumukan wewengkon Mosul di ...

                                               

Bhinneka Tunggal Ika

Bhinneka Tunggal Ika nyaéta semboyan Nagara Kesatuan Republik Indonésia anu ngandung harti" beda-beda tapi tetep hiji”. Semboyan" Bhinneka Tunggal Ika” kapampang dina salambar pita anu diranggeum ku kadua suku manuk dadali, lambang Nagara Kesatua ...

                                               

Buddha

Pikeun kagunaan séjén tina Buddha, tempo Buddha disambiguasi. Buddha nyaéta gelar pikeun pribadi anu sadrah kana poténsi maranéhna sagemblengna pikeun ngamajukeun diri jeung ngamekarkeun kasadaranna. Dina pamakéan saheulaanan mah sok dipaké pikeu ...

                                               

Candi

Dina rupa-rupa mangsa sajarah, gaya arsitéktur/wangunan nu dijaga husus pikeun struktur kaagamaan. Sangkan leuwih lengkep, mangga baca ogé wangunan kaagamaan: Di lingkungan Kristen Ortodoks, nujul ka garéja. Kristen: kapél atawa garéja. Di Kulon, ...

                                               

Candi Kalasan

Candi kalasan nyaéta candi anu pernahna di Désa Kalibening, Tirtamani, Kabupatén Sléman, Daérah Istiméwa Yogyakarta. Ieu candi diadegkeun dina abad ka-9 wangunna mibanda wanda ageman Buddha. Salah sahiji prasasti anu aya dina éta candi mibanda tu ...

                                               

Siddhartha Gautama

Gautama Buddha dibabarkeun ku ngaran Siddhārtha Gautama Sanskerta: Siddhattha Gotama; Pali: "turunan Gotama nu tujuanna katepikeun", anjeunna salajengna jadi sang Buddha dina hartian harfiah: jalma anu geus nepi ka Cahya nu Sampurna. Anjeunna ogé ...

                                               

Angulimala

Angulimala ngaran aslina Ahimsaka nyaéta saurang bandit anu kabeukina maéhan jalma tuluy tobat milu kana ageman Buddha. Ngaran Angulimala sorangan boga harti "manglé/kangkalung ramo". Sanggeus diajar Buddha manéhna kasebut minangka murid anu kaso ...

                                               

Waisak

Waisak atawa Waisaka nyaéta hiji poé suci agama Buddha. Waisak ogé disebut Visakah Puja atawa Buddha Purnima di India, Saga Dawa di Tibet, Vesak di Malaysia jeung Singapura, Visaka Bucha di Thailand jeung Vesak di Sri Lanka. Ngaran-ngaran ieu dic ...

                                               

Zoroaster

Zoroaster atawa Zarathustra,basa Kurdi: Zerdest, basa Gujarati: જરતોશ્ત, basa Yunani: Ζωροάστρης, jeung basa Latin: Zoroaster) nyaéta ngaran hiji nabi ti Pérsia. Anjeunna nyaéta nu ngarintis Zoroastrianisme nu diagem ku bangsa Pérsia. Anjeunna og ...

                                               

Catur Warna

Catur Warna dina agama Hindu, istilah Kasta disebut ogé Warna. akar kecap Warna asalna ti basa Sansekerta vrn nu hartina "milih ". Dina ajaran agama Hindu, status saurang dimeunangkeun saluyu jeung pagawéanna. Dina konsép éta dijentrékeun yén san ...

                                               

Kali Yuga

Kali Yuga, nyaéta salah sahiji tina opat tahap atawa yuga nu diliwatan ku dunya dina ageman Hindu. Sacara tradisional, lolobana umat Hindu percaya yén Kali Yuga téh lilana 432.000 taun. Kali Yuga diaku ogé tur dinyatakeun dina ajaran Sikh, di Gur ...

                                               

Weda

Weda nyaéta kitab suci agama Hindu. Weda mangrupa kumpulan sastra-sastra kuno ti zaman India Kuno nu jumlahna loba jeung jembar. Dina ageman Hindu, Weda kaasup dina golongan Sruti, sabab umat Hindu percaya yén eusi Weda mangrupa kumpulan wahyu ti ...

                                               

Infaq

Infaq asalna tina kecap Anfaqa anu hartina ngaluarkeun hiji hal anu dipaké kapentingan jalma loba. Dina pamahaman ieu, kaasup ogé infaq nu dikaluarkeun ku jalma kafir keur kapentingan agamana. Nurutkeun istilah, harti infaq nyaéta ngaluarkeun sab ...

                                               

Kurban

Kurban, disebut ogé Udhhiyah atawa Dhahiyyah sacara harfiah berarti sato anu dipencit. Sedengkeun ritual kurban nyaéta salah sahiji ritual ibadah agama Islam. Ibadah kurban persisisna di bulan Dzulhijjah nyaéta tanggal 10, 11.12 jeung 13 pas poé ...

                                               

Sidekah

Sidekah téh asal kecapna tina nu hartina barangbéré naon waé teu kawatesanan ku jumlah jeung waktu ka batur kalawan dibarengan rasa ridho jeung ihlas, tujuanana keur ngamulyakeun jeung kamaslahatan papada umat Islam.

                                               

Umroh

Umroh nyaéta salah sahiji kagiatan ibadah dina agama Islam anu méh sarua jeung ibadah haji. Cara ngalaksanakeun ieu ibadah téh ngaliwatan sababaraha tahapan ibadah di kota suci Mekkah, hususna di Masjidil Haram Dina istilah téhnis syariah. Umroh ...

                                               

Agama Sunda Wiwitan

Agama Sunda Wiwitan nyaéta agama nu dipercaya ku masarakat Kanékés atawa Baduy. Ageman ieu biasa disebut ogé agama Jatisunda dina Carita Parahyangan. Asal kecapna tina wiwitan, anu mibanda harti mimiti, asal, poko. Aci-acining ajaran agamana mah ...

                                               

Ikon

Ikon nyaéta hiji gambar atawa wawakil; mangrupa tanda atawa panyarupaan anu diayakeun pikeun hiji objék ku cara nandaan atawa ngawakilan, atawa ku jalan nyaruaan, saperti dina semiotics ; dina komputer, hiji ikon mangrupa lambang monitor nu digun ...

                                               

Tiamin

Tiamin atawa nu katelah ogé vitamin B 1, mangrupa sanyawa teu warnaan kalawan rumus kimia C 12 H 17 N 4 OS. Tiamin leyur dina cai, teu leyur dina alkohol, sarta bakal ruksak mun dipanaskeun. Tiamin munggaran kapanggih ku Umetaro Suzuki di Jepang ...

                                               

Basa Minangkabau

Basa Minangkabau nyaéta salah sahiji basa ti rungkun basa Malayu anu diomongkeun hususna di wewengkon Sumatra Kulon, bagian kulon propinsi Riau sarta sumebar di sagala rupa dayeuh di sakumna Indonésia. Sempet aya pertentangan ngeunaan hubungan ba ...

                                               

Basa Swédia

Basa Swédia nyaéta hiji basa Jérmanik Kalér nu dikecapkeun lolobananana di Swédia jeung minangkaan Finlandia, hususna sapanjang basisir kapuloan Åland, ku leuwih ti salapan yuta jalma. Basa ieu deukeut jeung dua basa Skandinavia lianna, basa Dénm ...

                                               

Basa Yunani

Basa Yunani nyaéta salah sahiji basa Indo-Éropa kalayan sajarah anu geus didokuméntasikeun 3.500 taun lilana, panglilana dina kulawarga Indo-Éropa mah. Basa ieu ogé mangrupa basa anu panglawasna jadi bukti dina basa Indo-Éropa lamun seug basa Ana ...

                                               

Fibrin

Fibrin nyaéta protein anu mangrupa serat-serat jiga benang anu henteu larut dina plasma getih. Fibrin aya dina plasma getih dina prosés pembekuan atawa pangdiglegan getih. Fibrin asalna tina fibrinogen anu robah ku sabab aya aktipitas enzim tromb ...

                                               

Sastra

Sastra téh asalna tina kecap Sangsekerta; sas jeung tra. Sas téh akar kecap dina rundayan nu hartina: ngarahkeun; ngajarkeun; ngawulangkeun; méré pituduh atawa paréntah. Tra téh mangrupa kecap ahiran nu biasana nuduhkeun alat; pakakas; sarana. Ja ...

                                               

Abrogasi

Abogasi nyaéta ngaleungitkeun hak-hak istimewa anu geus aya saacanna. Istilah éta ogé dipikawanoh dina bidang agama jeung hukum, malah dina kadokteran saperti ngabolaykeun kana salah sahiji rèsèp obat anu henteu luyu jeung hiji panyakit nu tangtu ...

                                               

Absurd

Absurd nyaéta anéh, atawa teu asup akal. Absurditas mimiti katingali dina pilsapat éksisténsialisme nu ditaratas ku Soren Kierkedegger, dituturkeun ku Jean-Paul Sartre, Albert Camus, Martin Heidegger, Karl Jaspers, jeung Gabriel Marcel. Pasualan ...

                                               

Actans

Actans nyaéta hal anu dilaksanakeun atawa galaksanakeun hiji hal, dina harti anu leuwih lega aya nu nyebut ogé aktor jeung palaku. Dina tiori kontemporer duanana dibédakeun kieu, actans jadi leuwih aktif jeung kajadian poé éta keneh, nepi ka ngab ...

                                               

Adikarya

Adikarya, adiseni, mahakarya, suprakarya nurutkeun istilah hartina nyaéta karya anu gedé, karya anu monuméntal, hasil cipta sastra, seni, jeung budaya umum anu salawasna bakal matuh. Mahakarya, karya gedé dianggap salaku hasil kontémplasi anu pan ...

                                               

Adinegoro

Adinegoro, wasta aslina nyaéta Djamaluddin,nepi ka sok disebut Djamaluddin Adinegoro,sok disebut ogé Adi Negoro Gelar Datuk Maradjo Sutan. Adinegoro babar 14 Agustus 1904 di Talawi, Sumatra Barat, pupus 8 Januari 1967 di Jakarta,pas yuswa 63 taun ...

                                               

Aforisme

Aforisme asal kecapna ti naBasa Yunani aphorismos. Sacara leksikal dihartikeun salaku ungkapan pondok paripolah kahirupan anu atos ditarima salaku kamandang umum. Nurutkeun Shipley pertama diungkapkeun ku Hippocrates dina bukuna nu miboga judul A ...

                                               

Agrafi

Agrafi, kaleungitan kahayang nulis lantaran pusat saraf dinaq otak teu mampuh sakumaha mistina deui. Sacara husus agrafi patali jeung kurangna fungsi-fungsi linguistik siga omongan jeung ngéjah kecap anu rék dikedalekuen. Aya dua lolongkrang balu ...

                                               

Aksioma

Aksioma, nyaéta inti, dasar, ku kituna bisa sacara lega jadi diinterpretasi salaku bebeneran ditarima téh mutlak, duanana individu salaku ogé masarakat sakabéhna, nu henteu merlukeun bukti.Aksioma bisa ngabuktikeun dirina, ku kituna nepi ka merlu ...

                                               

Aksén

Aksén téh sarua manana jeung accentum, accentus, nyaéta tekanan sora ti huruf,suku kata,kata nutangtu, anu salaku tekanan kata. Aksén tina hubungan ieu nimbulkeun dua pangartian nyaeta aksén dina bahasa lisan jeung nulis. beda ti bahasa jeung sas ...

                                               

Akulturasi Sastra

Akulturasi Sastra, nyaéta hubungan antawis sastra asing jéung sastra pribumi. Hubungan sapertos kieu tos aya ti kadatangan karya besar Mahabarata, Ramayana, jéung Pancatantra ti India di susul ku dongeng Saribu satu malam, jeung disusul deui ku s ...

                                               

Alienasi

Aliénasi nyaéta kaayaan kaisolasi, hususna di psikologis salaku hasil tina parobahan-parobahan sosial. Konsép aliénasi langkung seueur dikaitkeun jeung ilmu sosial saperti kelompok marxis. Dina lingkup masyarakat kontemporér aliénasi dihasilkeun ...

                                               

Alinéa

Alinéa nyaéta bagéan-bagéan ti hiji naskah minangka hiji beungkeutan, boh salaku naskah atanapi wacana, ku kituna alinéa ngabogaan bagéan awal, tengah, jeung akhir. Ku kituna salaku representasi bubuka, eusi, jeung panutup, dina karya tulis ilmia ...

                                               

Altruismeu

Altruismeu, mimiti diomongkeun ku Auguste Comte, patali raket jeung etika Kristen, ditolak ku Friedrich Nietzche jeung alesan pendevaluasian diri.Dina omongan nu sejen Comte oge ngungkapkeun istilah bunuh diri altruistik salaku akibat tekenan kol ...

                                               

Anakoluton

Anakoluton nyaéta kawas gaya nulis, dijerona kecap-kecap dimimitian ku ngajukeun hiji pasualan, tapi pasualan éta teu dibéré cara pikeun méréskeunana, nanging kalakah dianggeuskeun ku pasualan nu anyar, ahirna kajadian diskontinuitas nu teu disan ...

                                               

Anakronismeu

Anakronismeu atawa anakronisme dina karya sastra ngandung harti ayana gambar latar, kajadian carita, tatabusana palaku jsté. Anu teu luyu jeung pangalaman. Bisa jadi teu dhihaja, tapi bisa jadi mémang dihaja. Disebut teu dihaja lamun éta" kasalah ...

                                               

Andangdjaja Hartojo

Hartojo Andangdjaja nyaéta salah saurang sastrawan nu babar di Solo, Jawa Tengah kaping 4 Juli 1930. wapat di Solo, ping 30 Agustus 1990 dina yuswa na nu ka 60 taun. Nyuprih élmu panungtunganna di Jurusan Bahasa Sastra Indonesia, satingkat jeung ...

                                               

Antagonis

Antagonis asalna tina basa Yunani, tina kecap antagonistes anu hartina pesaing, musuh, rival, atawa lawan. Dina karya sastra, hususna drama, hirarki palaku dibédakeun jadi protagonis, antagonis, tritagonis, jeung saterusna. Antagonis nyaéta palak ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →