ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 23



                                               

FOMA

FOMA, anu mangrupa singketan tina kecap-kecap basa Inggris Freedom of Mobile Multimedia Access, mangrupa ngaran merek pikeun layanan 3G anu ditawarkeun ku operator telepon mobil Jepang NTT DoCoMo. FOMA mangrupa layanan 3G W-CDMA munggaran di duny ...

                                               

Frékuénsi radio

Frékuénsi radio nujul ka spéktrum éléktromagnétik di mana gelombang éléktromagnétik bisa dihasilkeun ku cara ngeupankeun arus bulak-balik ka hiji anteneu. Frékuénsi kawas kieu kaasup bagian tina spéktrum di handapeun ieu: Catetan: di saluhureun 3 ...

                                               

Frékuénsi sélulér

frékuénsi seluler nyaéta frékuénsi nu dipaké ku jaringan seluler pikeun nyadiakeun jasana ka nu ngalanggan. Alatan alesan sajarahna, frékuénsi radio béda-béda dipakéna ku jaringan seluler di Amérika, Eropa, jeung Asia. Standar komersial munggaran ...

                                               

GPRS

General Packet Radio Service nyaéta layanan data mobil anu ngagunakeun sistem komunikasi packet switch minangka cara pikeun nganteurkeun datana. Packet switch nyaéta hiji sistem di mana data anu baris dianteurkeun dibagi jadi bagian-bagian leutik ...

                                               

GSM

Global System for Mobile communications nyaéta standar paling populér pikeun telepon sélulér di sakuliah dunya. Asosiasi GSM, ngira-ngira yén 82% tina pasar telepon sélulér di dunya ngagunakeun standar ieu. GSM digunakeun ku leuwih ti 2 miliar je ...

                                               

HIPERMAN

HIPERMAN nyaéta standar anu dijieun ku Broadband Radio Access Networks group anu aya dina jero organisasi pikeun nyadiakeun komunikasi tanpa kabel dina pita frékuénsi 2 - 11 GHz di sakuliah Éropah jeung nagara lianna nu maké standar ETSI. HIPERMA ...

                                               

HSCSD

High-Speed Circuit-Switched Data, nyaéta standar atawa téknologi nu mangrupa paningkatan tina standar Circuit Switched Data, mékanisme pangiriman data dina sistem telepon mobil nu leuwih tiheula. Laju pangiriman datana opat kali leuwih gancang ba ...

                                               

HSPA

High-Speed Packet Access mangrupa sakumpulan protokol telepon mobil anu ngalegakeun sarta ngaalusan unjuk gawé protokol UMTS nu aya kiwari. Kiwari geus aya dua standar pikeun HSPA nyaéta HSDPA jeung HSUPA. Standar HSPA satuluyna anu disebut HSOPA ...

                                               

HSUPA

HSUPA mangrupa salah sahiji protokol telepon mobil 3G anu kawengku ku kulawarga standar HSPA kalayan laju data up-link bisa nepi ka 5.76 Mbit/s. Ngaran HSUPA dijieun ku Nokia. 3GPP sorangan henteu ngagunakeun ngaran HSUPA, tapi maké ngaran Enhanc ...

                                               

Indonesia Internet Exchange

Indonésia Internet Exchange mangrupa tempat nyambungna sagala rupa Internet Services Provider, panyadia jasa internet di Indonésia, upamana waé CBN, 3G-net, Indosat M2, Telkomnet Instant sarta nu lian-lianna. Sacara harfiah exchange hartina tutuk ...

                                               

International Telecommunication Union

International Telecommunication Union ngarupakeun paguyuban telekomunikasi internasional anu diadegkeun pikeun ngabakukeun tur ngatur hal-hal anu patali jeung radio katut telekomunikasi. Ieu organisasi awalna diadegkeun kalawan ngaran Internation ...

                                               

Jaringan telepon umum

Jaringan telepon umum atawa public switched telephone network mangrupa jaringan tina jaringan-jaringan telepon anu diwangun ku circuit-switched pikeun kaperluan publik sadunya. PSTN awalna mangrupa jaringan tina sistem telepon analog sambungan-te ...

                                               

Konvolusi

Dina matematika sarta, hususna, analisis fungsional, konvolusi nyaéta operator matematis anu ngajadikeun dua fungsi x1 jeung x2 jadi fungsi katilu nu dianggap salaku vérsi modifikasi tina fungsi-fungsi asal. Konvolusi mangrupa hiji alat matematik ...

                                               

MYTV

MYTV nyaéta hiji stasiun télévisi swasta networked asal Jakarta, Indonesia. Ieu stasiun télévisi airs saprak agustus 28, 2006.MYTV ieu dina Channel 22 UHF jeung lokasi transmitter aya dina koordinat S 06° 12 57" ; E: 106° 40 60".90, MYTV geus mun ...

                                               

NMT

NMT, anu mangrupa singketan tina kecap-kecap basa Inggris Nordic Mobile Telephony, nyaéta standar atawa téknologi telepon sélulér munggaran anu otomatis sagemblengna. Standar ieu dijieun ku nagara-nagara Nordik mimiti taun 1970, sarta ditawarkeun ...

                                               

Orbit Géosetasionér

Orbit Géosetasionér nyaéta orbit géosinkron anu aya pas di luhureun hatulistiwa Bumi, kalawan ékséntrisitas orbital nu sarua jeung enol. Lamung ditingal ti muka Bumi, objék anu aya dina orbit géosetasionér baris kaciri cicing di angkasa alatan pe ...

                                               

Orbit Géosinkron

Orbit Géosinkron nyaéta orbit hiji objék kalawan bumi minangka puseurna, anu miboga perioda nu sarua jeung perioda rotasi bumi nyaéta sapoé sideris atawa 23.9344 jam. Satelit nu boga orbit géosinkron baris aya di luhureun hiji titik di muka bumi ...

                                               

PCS

PCS, singketan tina kecap-kecap basa Inggris Personal Communications Service, nyaéta ngaran pikeun téknologi nu maké pita frékuénsi radio 1900-MHz nu digunakeun pikeun layanan telepon mobil digital di Kanada, Méksiko jeung Amérika Sarikat. Di pat ...

                                               

PHS

PHS singketan tina kecap-kecap basa Inggris Personal Handy-phone System nyaéta hiji sistem jaringan telekomunikasi mobil anu dijalankeun dina pita frékuénsi 1880-1930 MHz sarta digunakeun utaman di Jepang, Cina, Taiwan jeung sawatara nagara Asia ...

                                               

Pita Frékuénsi Ka

Pita frékuénsi Ka nyaéta pita gelombang mikro dina spéktrum éléktromagnétik nu wilayahna antara 18GHZ nepi ka 40GHZ. Pita frékuénsi Ka uplink mibanda wilayah frékuénsi antara 27.5 GHZ nepi ka 31GHZ sarta pita frékuénsi Ka downlink mibanda wilayah ...

                                               

Pita Frékuénsi Ku

Pita frékuénsi Ku nyaéta kelas kahiji tina K-band. Ku-band nyaéta bagian tina spéktrum éléktromagnét kalayan frékuénsi 11.7 nepi ka 12.7 GHz sarta 14 nepi ka 14.5 GHz. Ku-band atawa Kurtz-under band utamana dipaké dina satelit komunikasi, hususna ...

                                               

Radio Komunitas

Radio komunitas nyaéta setasiun siaran radio anu dipiboga, dikokolakeun, dialpukahan sarta diadegkeun ku hiji komunitas. Palaksana siaran komunitas disebut lembaga penyiaran komunitas. Radio komunitas ogé mindeng disebut radio sosial, radio atika ...

                                               

Radio satelit

Radio satelit atawa radio langganan nyaéta radio digital anu nampa sinyal nu disiarkeun ku satelit telekomunikasi, anu ngawengku wilayah géografis anu leuwih lega ti sinyal radio umumna. Radio satelit bisa mangfaat di patempatan nu boga line of s ...

                                               

Serat optik

Serat optik atawa tapas optik mangrupa tapas tina kaca atawa palastik anu dirarancang pikeun nungtun cahaya sangkan ngarambat dina jero tapas dimaksud. Élmu tapas optik mangrupa gabungan élmu alam terapan jeung rékayasa anu patali jeung rarancang ...

                                               

Sinyal analog

Sinyal analog nyaéta sinyal anu sinambung atawa kontinyu dina satiap waktu. Sinyal analog ngagunakeun sababaraha sifat médium pikeun ngirimkeun informasi. Contona, barometer aneroid ngagunakeun sinyal gerakan jarum panunjuk akibat sifat ngariut j ...

                                               

SMS

SMS, singketan tina kecap-kecap basa Inggris Short Message Service, nyaéta hiji layanan anu dilaksanakeun ku hiji telepon mobil pikeun ngirim atawa nampa talatah-talatah pondok. Mimitina SMS dirarancang sabagé bagian tina GSM, tapi ayeuna geus bi ...

                                               

Spéktrum sumebar

Spéktrum sumebar nyaéta hiji padika komunikasi di mana kabéh sinyal komunikasi disebar di sakumna spéktrum frékuénsi anu sadia. Rubakna pita frékuénsi anu dipaké, gumantung kana téknolgi anu dipaké.

                                               

TD-SCDMA

TD-SCDMA nyaéta salah sahiji standar télékomunikasi mobil 3G, anu keur digawékeun di Republik Rakyat Cina ku Chinese Academy of Telecommunications Technology, Datang sarta Siemens AG, dina raraga supaya henteu gumantung kana téknologi urang Barat ...

                                               

Telepon

Telepon nyaéta alat telekomunikasi anu digunakeun pikeun ngirimkeun jeung narima sora; paling ilahar sora manusa. Telepon kiwari mangrupa kalengkepan rumah tangga nu paling ilahar di dunya. Lolobana, sinyal sora tina telepon diliwatkeun kana jari ...

                                               

UMTS-TDD

UMTS-TDD mangrupa hiji standar jaringan data mobil anu diwangun dumasar kana standar telepon mobil sélulér 3G UMTS, anu ngagunakeun antar muka udara TD-CDMA, TD-SCDMA, atawa nu lainna nu disatujuan ku 3GPP, nu ngagunakeun Time Division Duplexing ...

                                               

Universal Mobile Telecommunications System

Universal Mobile Telecommunications System nyaéta téknologi telepon sélulér generasi-katilu. Kiwari, bentuk UMTS anu pangilaharna, nu ngagunakeun W-CDMA salaku dadasar air interface na, distandardisasi ku 3GPP, hiji forum standardisasi Éropah, pi ...

                                               

Voice over Internet Protocol

Voice over Internet Protocol nyaéta téknologi anu ngamungkinkeun komunikasi sora jarak jauh ngaliwatan média Internet. Dina VoIP, data sora dirobah jadi kode digital sarta dikamalirkeun ngaliwatan jaringan nu ngirimkeun paket-paket data, lain nga ...

                                               

Warung Telekomunikasi

Warung télékomunikasi atawa wartel nyaéta tempat anu disadiakeun pikeun nyadiakeun jasa telekomunikasi pikeun umum anu ditungguan sarta mangrupa bagian tina telepon umum. Panunggu wartel nyaéta jelema anu digawé dina jero wangunan wartel anu bisa ...

                                               

WiBro

WiBro nyaéta téknologi Internét pitarubak tanpa kabel anu dimekarkeun ku industri télékomunikasi Koréa Kidul. WiBro téh nyaéta sebutan urang Koréa Kidul pikeun standar internasional 802.16e wedalan IEEE. WiBro bisa ogé disebut layanan internét po ...

                                               

WiMAX

WiMAX nyaéta hiji téknologi télékomunikasi anu dimaksudkeun pikeun ngirimkeun data tanpa ngagunakeun kabel dina jarak nu jauh dina rupa-rupa cara ti mimiti tumbu point-to-point nepi ka aksés wanda sélulér bagerak. Ieu téknologi dumasar kana stand ...

                                               

XDSL

xdsl nyaéta istilah pikeun nyebutkeun kabéh wanda téknologi digital subscriber lines. Dua wanda nu utama nyaéta ADSL jeung SDSL. Dua wanda séjénna nyaéta High-data-rate DSL jeung Very high DSL. Téknologi xdsl kaasup téknologi Voice over Internet ...

                                               

LG G4

LG G4 nyaéta telepon cerdas Android nu dikembangkeun ku LG Electronics. Diwanohkeun tanggal 28 April 2015 tur kaluar munggaran di Koréa Kidul tanggal 29 April 2015, ieu telepon mangrupa gagantina G3 taun 2014. G4 mangrupa update ti G3, nu direvis ...

                                               

Televisi

Televisi, nyaéta hiji alat keur nangkep siaran nu aya gambaran. Kecap televisi asalna tina kecap tele jeung vision ; nu hartina masing-masing nyaéta jauh jeung katempo. Jadi televisi hartina katempo ti jarak nu jauh. Pamanggihan televisi disajaja ...

                                               

Transduser

Transduser nyaéta hiji komponén éléktrik, éléktronik, éléktro-mékanik, éléktromagnetik, fotonik, atawa fotovoltaik nu bisa ngarobah wangun énérgi kana wangun énérgi séjénna. Ku sipatna ieu, transduser dipaké pikeun mindahkeun informasi atawa nguk ...

                                               

Sénsor

Sénsor nyaéta salah sahiji tipe transduser, gunana nyaéta pikeun ngarobah énerji tina hiji bentuk ka bentuk lainna, husuna ngarobah jadi énerji listrik. ku kituna, sénsor bisa dipasi jadi gumantung kana énerji anu bisa didetéksina. These require ...

                                               

HDMI

High-Definition Multimedia Interface nyaéta hiji antarbeungeut sakabéh audio/vidéo digital anu dirojong ku industri sarta henteu dikomprési. HDMI nyadiakeun antarbeungeut antara sababaraha sumber audio/vidéo digital nu cocog, saperti set-top box, ...

                                               

MPEG

Moving Picture Experts Group atawa MPEG nyaéta hiji grup ISO/IEC nu tanggung jawab kana urusan pengembangan standar énkoding vidéo jeung audio. Meeting munggarannana bulan Méi 1988 di Ottawa, Canada. Nepi ka taun 2005, MPEG geus tumuwuh tur mibog ...

                                               

Badan Tanaga Atom Internasional

Badan Tanaga Atom Internasional nyaéta hiji organisasi indepénden nu ngadeg tanggal 29 Juli 1957 kalayan tujuan pikun mromosikeun digunakeunnana tanaga nuklir sacara daméy sarta nyegah digunakeunnana keur kaperluan militér. Markas IAéa aya di Win ...

                                               

Programme Delivery Control

Programme Delivery Control nyaéta hiji standar keur ngadalikeun video recorder maké kode nu nyumput dina layanan teletext. Data PDC nepi ka rekorder nalika pidangan atawa program mulai. PDC mindeng dipaké bareng jeung StarText, nu ku jalan ieu nu ...

                                               

Set-top box

Istilah set-top box nerangkeun hiji parangkat nu ngahubung kana televisi jeung sababaraha sumber sinyal luar, tur ngarobah sinyal éta jadi content nu saterusna ditembongkeun dina layar. Sumber sinyalna bisa tina kabel ethernet, satellite dish, ka ...

                                               

Standar ATSC

Standar ATSC ngadokumentasi hiji format televisi digital nu bakal ngaganti sistim televisi NTSC analog ti mimiti 17 Pebruari, 2009. Standar ieu dijieun ku Advanced Television Systems Committee. Standar televisi definisi luhur nu ditetepkeun ku AT ...

                                               

Vertical blanking interval

Vertical blanking interval, katelah ogé vertical interval atawa VBLANK, nyaéta béda wanci antara baris pangpandeurina tina hiji frame atawa field hiji raster display, tur mangrupa awal tina frame satuluyna. VBI ayana dina televisi analog, VGA, DV ...

                                               

Kaulinan video

Kaulinan vidéo nyaéta kaulinan anu ngagunakeun interaksi jeung panganteur ngaliwatan gambar nu dihasilkeun ku panganteur vidéo. Kaulinan vidéo biasana ngaayakeun sistim panghargaan, misal skor, préstasi, jeung sajabina nu diitung dumasar kana tin ...

                                               

Migrasi prosés

Migrasi prosés nyaéta kamampuan prosés pamindahan antar grup ti komputer ka komputer nu séjén. Prosés migrasi bisa diimpleméntasikeun di antara liwat OpenMosix. Prosés migrasi alternatif nyaéta définisi nu asalna ti désain IC jeungr rékayasa. Pro ...

                                               

Média sosial

Média sosial nyaéta mangrupa média daring, anu ngagampangkeun partisipasi, ngabagi, jeung ngajieun eusi blog, jéjaring sosial, wiki, forum, jeung dunya virtual. Blog, jéjaring sosial jeung wiki mangrupa bentuk tina média sosial anu paling umum je ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →