ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 20



                                               

Jalan tol Padalarang - Cileunyi

Jalan tol Padalarang - Cileunyi atawa sok disingget Padaleunyi mangrupa jalan tol nu aya di pasisian kota Bandung. Jalan tol ieu mulana nyambungkeun daérah antara kacamatan Padalarang - kota Cimahi - kota Bandung jeung kacamatan Cileunyi.

                                               

Jalan tol Tangerang - Merak

Jalan tol Tangerang - Merak mangrupa bagian ti ruas tol Jakarta - Merak. Jalan tol ieu dioperasikeun ku PT. Marga Mandala Sakti. Ngahubungkeun wilayah Tangerang dugi ka Pelabuhan Merak, antara daerah Bitung, kotamadya Tangerang, ngalintasi Balara ...

                                               

Koloseum

Koloseum nyaéta salah sahiji titinggal sajarah mangrupa arena gladiator nu diwangun ku Vespasian. Disebut ogé tempat pintonan nu kacida gedéna, wangunna elips nu disebut ampiteater atawa ngaran aslina mah Flavian Amphitheatre nu kaasup kana 69 Ke ...

                                               

Masjid Agung Cianjur

Masjid Agung Cianjur nyaéta masjid jami di Kabupatén Cianjur anu perenahna di Jl Siti Jenab 14,Pamoyanan,Cianjur Kode POS 43211. Ieu masjid téh kaasup salah sahiji masjid pangkolotna jeung panggedena di Jawa Kulon.

                                               

Monumén Nasional

Monumen Nasional atawa nu leuwih populer disingget ku Monas atawa Tugu Monas nyaéta monumén peringatan saluhur 132 meter 433 kaki nu diadegkeun keur nineung pahlawan jeung pajoangan rahayat Indonésia keur ngarebut kamerdikaan ti pamaréntahan kolo ...

                                               

Musieum Pos

Musieum Pos mangrupa musieum nu ayana di beulah katuhu Gedung Kantor Pusat PT Pos Indonésia di Jalan Cilaki 73. Wangunanna aya disisi beulah wétan Gedung Saté.

                                               

Pendopo

Pendopo nyaéta hiji wangunan tambahan tina wangunan utama anu maké hateup tapi teu maké pipinding jadi atra katempo tihang-tihang panunjelna. Pendopo ilaharna opat juru, perenahna di hareupeun imah, karaton baheula atawa kiwari kantor pamaréntaha ...

                                               

Pendopo Kabupatén Bandung

Pendopo Kabupatén Bandung nyaéta wangunan nu dijieun keur tempat pamaréntahan bupati dina mangsa éta. Pendopo Kabupatén ieu mangrupa wangunan munggaran nu diadegkeun di daérah Alun-alun Bandung. Dugi ka ayeuna wangunan ieu masih aya sarta nyicing ...

                                               

Pendopo Kabupatén Cianjur

Pendopo Kabupatén Cianjur nyaéta puseur pamaréntahan Kabupatén Cianjur anu perenahna di Jalan Siti Jénab. Sacara administratif asup ka wewengkon kampung Kebon Kembang, kalurahan Pamoyanan, kacamatan Cianjur. Pendopo dikubeng ku opat jalur jalan r ...

                                               

Rumah Gadang

Rumah Gadang atawa Rumah Godang nyaéta ngaran keur rumah adat Minangkabau anu mangrupa rumah tradisional nu loba kapanggih di provinsi Sumatera Barat, Indonésia. Imah ieu ogé disebut ku ngaran séjén ku masarakat di dinya ku ngaran Rumah Bagonjong ...

                                               

Rumah susun

Rumah Susun atawa nu disingkat Rusun biasana disebut Apartemen anu versi sederhanana. Nurutkeun UUD Nomor 20 Tahun 2011 Tentang Rumah Susun, Rusun téh nyaéta Wangunan degong bertingkat anu diwangun dina hiji lingkungan anu kabagi dina bagéan anu ...

                                               

Sumur Bandung

Sumur Bandung nyaéta sumur nu dijieun ti tilas nacebkeun tongkat R.A.A Wiranatakusumah. Nu ayana di beulah kidul Pendopo Kabupatén Bandung, Bandung Jawa Barat.

                                               

Taj Mahal

Taj mahal nyaéta hiji monumén nu perenahna aya di Agra, India. Diwangun alatan kahayang Kaisar Mughal Shāh Jahān anakna Jahangir minangka hiji mausoleum pikeun istri Pérsiana Arjumand Banu Begum atawa leuwih kasohor ku sebutan Mumtaz Mahal atawa ...

                                               

Taman Lalu-lintas Ade Irma Suryani Nasution

Taman Lalu-lintas Ade Irma Suryani Nasution nyaéta taman rekréasi nu ayana di jajantung dayeuh Bandung. Salian salaku taman, di dieu ogé dijadikeun puseur latian maca rambu-rambu lalu lintas.

                                               

Vihara Bhumi Pharsija

Vihara Bumi Pharsija nyaéta salah sahiji vihara pangkolotna nu aya di kabupatén Cianjur. Perenahna di Jalan Mangunsarkoro No.60 anu asup kana wewengkon kampung Bojong Méron, Kalurahan Bojong Méron, Kacamatan Cianjur Kota. Ieu vihara téh perenahna ...

                                               

DNA

Asam déoksiribonukléat mangrupa asam nukléat nu mawa paréntah genetik pikeun pertumbuhan biologis sadaya bentuk kahirupan jeung rupa-rupa virus. DNA kadang disebut salaku molekul warisan sabab diwariskeun sarta digunakeun pikeun ngabaranahkeun si ...

                                               

Férméntasi

Férméntasi asalna tina basa Latén "Fervere" nu hartina ngulub. Harti kecap tina basa Latin éta bisa dipatalikeun jeung kondisi cairan nu aya budahan atawa ngagolak. Férméntasi mangrupa métoda nu geus dipikanyaho jeung dipaké ti jaman baheula. Fér ...

                                               

Rékayasa génétik

Rékayasa génétik jeung modifikasi génétik mangrupa istilah pikeun prosés manipulasi/ngarobah gén, nu ilaharna béda ti prosés réproduksi organisme anu galib. Rékayasa génétik ngawengku isolasi, manipulasi, jeung réintroduksi ngasupkeun DNA kana sé ...

                                               

Sél punca

Sél punca atawa Sél sirung hartina sél mimiti nu ilaharna aya di sakabéh organisme multisél nu mibanda kamampuh nganyarkeun manéh ku cara meulah diri sarta bisa dididefensiasi jadi rupa-rupa tipe sél. Panalungtikan dina widang sél sirung manusa d ...

                                               

Industri

Industri mangrupa hiji usaha atawa kagiatan pangolahan bahan atah atawa satengah anggeus jadi barang jadi anu boga nilai tambah pikeun meunangkeun kauntungan.

                                               

Hardisk

Hardisk nyaéta hiji pakakas kasar nu fungsina minangka média penyimpenan dina komputer. Lamun ditilik tina ngaranna Hard hartina kasar sarta disk hartina cakram, ieu hardisk diwangun ku cakram teuas nu ngaranna platter anu sénsitip pisan. Ku kitu ...

                                               

Jumper

Jumper dina hiji komputer sabenerna nyaéta konéktor sirkuit éléktrik anu digunakeun kanggo nyambungkeun atawa misahkeun hubungan dina salah sahiji sirkuit. Jumper ogé digunakeun kanggo migawe setting atawa parobahan dina papan éléktrik saperti mo ...

                                               

Léptop

Léptop dipikawanoh ogé kalayan istilah notebook nyaéta komputer pribadi anu ukurana rada leutik, anu bisa dibabawa jeung bisa ditendeun dina lahunan. Diwangun ku hiji perangkat anu ngawengku tombol, layar tampilan, mikroprosésor, biasanan dilengk ...

                                               

Modem

Modem singgetan tina Modulator Demodulator. Modulator nyaéta bagian anu ngarobah sinyal informasi ka sinyal nu mawa Carrier sarta bisa dikirimkeun, sedengkeun Demodulator nyaéta bagian anu misahkeun sinyal informasi ti sinyal nu mawa carrier anu ...

                                               

Papan indung

Papan indung nyaéta salah sahiji komponén inti tina komputer anu nu fungsina minangka cukang transmisi data antara prosésor jeung pakakas atawa komponén lianna. Dina papan indung nu alus, biasana dipaké pikeun komputer sérver biasana nyadiakeun s ...

                                               

RAM

RAM nyaéta singgetan ti Random Access Memory. Nyaéta memori manager anu tanggel walon luhur memori utami. Memori manajer mariksa validitas saban pemintaan ngeunaan rohang memori. Lamun kahoyong éta ditarima, manajer memori badé ngaalokasikeun sap ...

                                               

ROM

ROM nyaéta mémori anu ngan tiasa dibaca, henteu tiasa dihapus atanapi dirobah ku pamakéna, sabab program éta geus dieusian ku pabrik anu ngadamelna, ROM ayana panceg tina BIOS anu panceg dina motherboard anu ngagaduhan fungsi keur ngatur peripher ...

                                               

Titik aksés tanpakabel

Titik aksés tanpakabel nyaéta komponén anu fungsina pikeun ngirim data atawa narima data nu asalna tina adapter tanpakabel. Titik aksés tanpakabel tina raramat wewengkon lokal tanpakabel anu fungsina kawas Hub/Switch, tapi heunteu ngagunakeun tit ...

                                               

UART

UART atawa Universal Asynchronous Receiver-Transmitter nyaéta bagéan hardware komputer nu narjamahkeun antara bit-bit paralel data jeung bit-bit serial. UART biasana mangrupa IC nu digunakeun keur komunikasi sérial dina komputer atawa port sérial ...

                                               

Ubuntu

Ubuntu nyaéta sistem operasi lengkap dumasar kana Linux, disayagakeun kalawan bébas jeung meunang pangrojong boh nuasalna ti komunitas boh ti tanaga ahli professional. Ubuntu sorangan dimekarkeun ku komunitas sukarélawan Ubuntu. Ubuntu ngasupkeun ...

                                               

Blown film

salah sahiji cara anu paling ilahar dipaké dina nyieun lambaran plastik atawa disebut ogé ekstrusi, ieu prosés dimimitian ku ekstrusi/merejelkeu plastik anu geus dilééh keun dina barrel saméméhna ngaliwatan lolongkrang anu ipis pisan tina hiji al ...

                                               

Mesin

Mesin asalna tina Kecap machina basa Latin, Ogé tina basa Yunani. Mesin nyaéta hiji alat anu mibanda hiji atawa lebih bagéan anu maké tanaga/énergi Pikeun ngalaksanakeun hiji pagawéan anu geus ditangtukeun saméméhna. Mesin biasana dideudeul ku mé ...

                                               

Mesin Film

Mesin Film nyaéta salah sahiji cara anu paling ilahar dipaké dina nyieun lambaran plastik atawa disebut ogé ekstrusi, ieu prosés dimimitian ku ekstrusi/merejelkeu plastik anu geus dilééh keun dina barrel saméméhna ngaliwatan lolongkrang anu ipis ...

                                               

Gelas

Gelas nyaéta barang anu transparan, rada kuat, biasana kuat kana barang kimia, jeung teu aktip sacara biologi anu bisa dibentuk kalayan lakop anu lemes jeung kedap cai. Ku lantaran kitu sipatna anu idéal gelas loba dipaké di widang kahirupan. Tap ...

                                               

Kaca eunteung

Kaca eunteung nyaéta geblégan kaca nu sabeulahna diulasan sabangsa cét pikeun ngeunteung, sok disebut ogé eunteung. Nangtung hareupeun eunteung bisa nyaho kana rupa sorangan. Salila rébuan taun, kaca-kaca anu dipaké ku manusa dijieun tina logam a ...

                                               

Mikroskop

Mikroskop nyaéta parabot sabangsa kéker pikeun nétélakeun mahluk-mahluk nu lalembut pisan, anu teu bisa diténjo ku mata. Ku jalan maké mikroskop, bibit-bibit panyakit, babagian getih, jeung sajabana bisa kanyahoan. Aya mikroskop bisa ngagedékeun ...

                                               

Ban

Ban nyaéta karét beunang ngokolakeun di pabrik anu napel dina sakuriling gilinding, aya ban sapédah, ban mobil, ban délman, jeung réa-réa deui. Ban pikeun kandaraan mangrupa komponén anu pangpentingna ku sabab dina luhureun ban éta kandaraan bisa ...

                                               

Amléng

Amléng nyaéta parabot tukang sapatu sabangsa paron tina beusi paragi sisinggel maku sapatu. Amléng sok remen dibawa ku tukang ngoméan sapatu, ditunda dina tanggungan jeung bahan séjén kalengkepan menerkeun sapatu. Amleng wujudna henteu maruk jeun ...

                                               

Arit

Arit nyaéta hiji pakakas tatanén wujudna saperti péso ngeluk, mibanda gagang paragi panyepengan. Arit dipaké pikeun neukteuk jukut, jarami, jeung sajabana. Arit dijieun tina bahan beusi atawa waja. Péso arit anu ngeluk tur seuket wujudna aya ogé ...

                                               

Ayakan

Ayakan nyaéta parabot anu bisa dipaké ngayak. Ayakan dijieunna tina anyaman awi bisa hinisna atawa dagingna, rékép jeung carangna ayakan gumantung kana pangabutuh. Ayakan anu ukuran leuwih badag tibatan ayakan biasa disebut jodang anu dijieun tin ...

                                               

Baliung

Baliung nyaéta pakakas dijieun tina beusi, tungtungna seukeut, gagang panyepenganna panjang wangunna kawas kampak bisa dipaké meulah ogé bisa digilirkeun pesona paranti mapas kai. Baliung umumna dipaké pakakas tukang kai. Gagang leuwih leutik jeu ...

                                               

Bandring

Bandring nyaéta kaulinan budak leutik anu dijieun tina kai anu nyagak, tuluy maké karét biasana ku rut ban motor atawa sapédah nu dipotong saukuran tali sapatu. Dicangredkeun dina dua cagakna, dina dua tungtung tali nu séjéna maké bebendul nu dit ...

                                               

Baréra

Baréra nyaéta pakakas tina kai anu dipaké mangsa keur ninun. Kagunaanana pikeun nyurungkeun kantéh pakan sangkan leuwih rékép jeung kantéh lungsi. Baréra wangunna dempak, panjangna kurang leuwih 1.35 méter dipakéna maju jeung mundur nyurungkeun k ...

                                               

Bohlam

Bohlam nyaéta lampu nu mimiti kapanggih ku Thomas Alva Edison tina hasil panaluntikan panjang di laboratoriumna. Bohlam mangsa harita jadi hiji sumber cahaya ayar nu katelah lampu, ieu lampu kacida gedé mangpaatna pikeun kahirupan manusia nepi ka ...

                                               

Cangkorah

Cangkorah nyaéta wadah cai paranti nyipuh atawa nyéos beusi beunang meuleum sangkan leuwih teuas jeung seukeut, awét dipakéna henteu gampang mintul atawa miley, wangunna kawas lisung aya ogé anu buleud kawas émbér. Cangkorah salah sahiji pakakas ...

                                               

Capit

Capit nyaéta hiji alat pikeun nyepeng, ngadempét, nyabut, atawa mindahkeun hiji barang sangkan henteu lesot mangsa keur dicokot atawa keur dipigawé. Capit ngabantu méré tanaga leuwih kuat mangsa keur nyepeng/nyapit tur ngurangan pangaruh tina bar ...

                                               

Cedo

Cedo dina wangun sederhana dijieun tina kai sagedé dampal leungeun kandelna kurang leuwih 10 senti méter, luhurna dipolongoan dua paranti neundeun gulungan benang hiji, hijina deui paranti neundeun kapas anu dibaseuhan ku mangsi hideung atawa ku ...

                                               

Congkrang

Congkrang nyaéta pakakas tatanén anu dipaké keur ngabukbak atawa ngababad reuma jeung rungkun. Waktu ngabukbak reuma salian ti congkrang sok dipaké ogé arit, parang, bedog, pacul, koréd, jeung pakakas séjéna anu dibutuhkeun keur meresihan taneuh ...

                                               

Dongdang

Dongdang téh ngaran alat akut nu diangkat ku cara digotong ku sababaraha urang. Dongdang dijieun tina kai nu permanen atawa tina awi. Nu diakutna téh lain jalma, tapi rupa-rupa kadaharan kayaning opak, wajit, ulén, jsté. Biasana dongdang dipaké d ...

                                               

Dékol

Dékol singgetan tina kecap kadék jeung takol, mangupakeun pakakas nu bisa dipaké ngadék kawas kampak tur bisa dipaké nakol kawas palu. Bahan dékol dijieun tina dua jinis banda: matana dijieun tina beusi atawa waja, sisi anu hiji seukeut, dipaké k ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →