ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 18



                                               

Darna Kusumah

Darna Koesoemah nyaéta salah sahiji panaratas kamerdikaan Républik Indonésia. Anjeunna datang ti lingkungan kulawarga pamong praja. Saanggeus lulus ti HBS di Jakarta dina 1899, anjeunna digawé di lingkungan pajabat kungsi nurunkeun diri utamana n ...

                                               

Daéng Soetigna

Daéng Sutigna, dipikawanoh Éclé atawa Étjlé, nyaéta salah sahiji guru nu leuwih kasohor salaku panyipta angklung diatonis. Karya anjeunna nu bisa ngadobrak tradisi, nyieun waditra tradisional Indonésia jeung tiasa maenkeun musik-musik Internasion ...

                                               

Didin S. Bajuri

Didin S. Bajuri mimiti kataji ku tembang Sunda mangsa manéhna keur masih sakola di Sakola Dasar, alatan pangaruh lingkungan kulawargana. Bapana, R. Bajuri Anggakusumah, sajaba jadi juru lukis ogé jadi juru mamaos. Sajaba guguru ka bapana, Didin r ...

                                               

Djoeanda Kartawidjaja

Ir. H. R. Djoéanda Kartawidjaja ngaranna dipikawanoh minangka Ir. H. Djuanda nyaéta Perdana Menteri Indonésia ka sapuluh. Pangdeudeul panggedéna dina mangsa jabatanna nyaéta Déklarasi Djuanda tanggal 13 Desember 1957. Dina Déklarasi éta disebutke ...

                                               

Euis Komariah

Euis Komariah nyaéta salah saurang panembang Cianjuran jeung juru kawih degung. Lahir di Majalaya, Jawa Kulon, 9 September 1949. Tilar dunya tanggal 11 Agustus 2011, di kuburkeunna di Désa Wangi Sagara, Majalaya. Karesepna kana tembang Sunda geus ...

                                               

Ganjar Kurnia

Ganjar Kurnia, guru besar sosiologi pertanian Unpad, kiwari jadi réktor di almamaterna. Saméméhna, ti taun 2004 anjeunna jadi Ataseu Atikan jeung Kabudayaan di KBRI Prancis di Paris. Di sagigireun kagiatanana salaku akademisi, anjeunna ogé aktif ...

                                               

Hidayat Suryalaga

H. R. Hidayat Suryalaga atawa Abah Surya namatkeun atikan SR, SGA, FKIP nepi ka Tk. III, FS Unpad. Dina hal pacabakan, Abah Surya kungsi jadi guru SR/SD 1958-66, guru SMP 1966-78, guru SGA 1978-80, guru SMA 1980-1984, dosén FS Unpad 1986-98, sart ...

                                               

Taufik Hidayat

Taufik Hidayat nyaéta salah sahiji pamaén badminton Indonesia nu geus kasohor ka sakuliah dunya ti klub Sangkuriang Graha Sarang Eléktrik Bandung. Lahir di Bandung, Jawa Barat 10 Agustus 1981. Meunangkeun medali emas keur Indonesia dina Olimpiade ...

                                               

Huséin Jayadiningrat

Prof. Dr. Pangéran Ario Huséin Jayadiningrat. Ramana, R. Bagus Jayawinata wadana anu tuluy jadi bupati Sérang anu boga pikiran maju, sedeng ibuna Ratu Saléhah urang Cipeté Sérang. Lanceuk Huséin, Pangéran Ahmad Djajadiningrat terus jeneng jadi bu ...

                                               

Héndarso

Héndarso nénéhna Darso, gumelar di Bandung, Jawa Kulon, 12 Agustus 1945 – tilar dunya di Bandung, Jawa Kulon, 12 Séptémber 2011 dina umur 66 taun. Salila leuwih ti 45 taun, Hendarso satia midangkeun calung, musik tina awi,anu saterusna dihijikeun ...

                                               

Hérmawan Aksan

Hermawan Aksan nyaéta salah saurang pangarang Indonésia anu réa ngahasilkeun karya dina basa Indonésia jeung basa Sunda. Carita-carita pondokna anu dina bahasa Indonésia dimuat di sajumlah média massa, nyaéta Pikiran Rakyat, Suara Merdeka, Jawa P ...

                                               

Ibing Kusmayatna

Ibing Kusmayatna atawa Radén Aang Kusmayatna Kusumadinata ogé dipikawanoh minangka Kang Ibing nyaéta salah saurang inohong Sunda, tukang bodor, ogé anu panaratas grup bodor DeKabayan. Kang Ibing téh nyaéta anak ti papasangan Radén Suyatna Kusumah ...

                                               

Iyar wiarsih

Iyar Wiarsih nyaéta juru kawih jeung pangarang lagu kawih anu lahir di Bandung ping 21 Séptember taun 1932. Manéhna diajar ngawih ti umur 9 taun ka uana nyaéta R.Sumpenah, tuluy diajar ka Bapa Sastra taun 1942. Pernah ogé diaping ku Atmaja ngeuna ...

                                               

Jujun Junaédi

Doktor Kiai Haji Jujun Junaedi atawa katelah K. H. Jujun Junaédi nyaéta saurang dai kondang asal kabupatén Garut, Jawa Kulon. Pangadeg Pondok Pasantrén Al Jauhari Garut atawa salaku Dosén di IAIN Bandung.

                                               

K.S. Kostaman

LegendaSosok Wartawan Ternama Jaman Dahulu dari Cibatu Karier Wartawan Kenamaan dari Cibatu Jaman Kemerdekaan Seiring Terbitnya Novel Atheis Daris Maharani 18 mei 2019, Wartawan Ternama Jaman Dahulu dari Cibatu H. KS. Kostaman berjabat tangan den ...

                                               

Affandi Koesoema

Affandi Koesoema nyaéta saurang pelukis/anu mibanda kaahlian luarbiasa dina widang ngalukis tur kacida kamashur ku hasil karyana. mangrupa maestro atawa pamingpin dina widang Seni Lukis di Indonesia, ogé saurang Indonésia anu kakoncara nepika dun ...

                                               

Lasminingrat

Lasminingrat atanapi Radén Ayu Lasminingrat, salah saurang lulugu kamajuan kaom istri Sunda, ku jalan ngadegkeun Sakola Kautamaan Istri. OPAT taun saméméh Raden Dewi Sartika lahir, aya hiji ngaran wanoja anu mangrupa puteri saurang Bupati Garut m ...

                                               

Mang Koko

Koko Koswara, ngaranna dipikawanoh minangka Mang Koko, gumelar di Kacamatan Indihiang, Tasikmalaya, 10 April 1917. Bapana Ibrahim alias Sumarta, anu aya teureuh ti Sultan Banten. Anjeunna dipaparin 8 putra, di antarana Tatang Benyamin Koswara jeu ...

                                               

Gatot Mangkoepradja

Gatot Mangkoepradja nyaéta saurang inohong sarta Pahlawan Indonésia mangsa kolonial Walanda. Ramana tayalian dr. Saleh Mangkoepradja, dokter munggaran nu asalna ti daérah Sumedang.

                                               

Zaskia Adya Mecca

Zaskia mitembeyan karir di dunya hiburan Indonésia waktu miluan pasanggiri pamilihan Modél Kawanku 2001 sarta ngahontal jawara II. Hal ieu ngajadikeun manéhna dipaliré ku hiji imah produksi anu nawarkeun ka manéhna sangkan jadi pamaén nu ngarojon ...

                                               

Melly Goeslaw

Melly Goeslaw ngaran aslina Mellyana, lahir 7 Januari 1974. Manéhna salah sahiji panyanyi sarta panulis lagu anu geus ngorbitkeun loba panyanyi. Anak hiji-hijina ti pasangan Ersi Sukaesih sarta Melky Goeslaw ieu geus suksés nyiptakeun rupa-rupa l ...

                                               

Mimi Rasinah

Mimi Rasinah nyaéta saurang penari topéng Indramayu kahot. Komo, ngaranna ogé geus asup kana kategori maéstro. Ieu wanoja geus némbongkeun dédikasi anu sakitu luhurna kana kasenian tradisional hususna tari topéng ti Indramayu. anjeunna lain ngan ...

                                               

Mochtar Kusumaatmadja

Mochtar Kusumaatmadja, akademisi, diplomat Indonésia. Kungsi ngajabar jadi Menteri Kehakiman ti yaun 1974 nepi ka 1978 sarta Menteri Luar Negeri ti taun 1978 nepi ka1988. Sajaba ti éta, anjeunna ogé guru besar di Fakultas Hukum Universitas Padjad ...

                                               

Muhamad Musa

Muhamad Musa, atawa, mun lengkep jeung gelarna, Radén Haji Muhamad Musa, pangarang nu ngaluluguan kasusastran citak Sunda, ulama, sarta inohong Sunda abad ka-19.

                                               

Nawawi al-Bantani

Syékh Muhammad Nawawi al-Jawi al-Bantani mangrupa ulama Sunda Indonesia nu kakoncara ka mancanagara jeung Imam Masjidil Harom. Pangnénéh nisbat al-Bantani karana anjeunna ti Banten, Indonesia. Ulama jeung inohong nu produktif nulis kitab, dina ru ...

                                               

Pangéran Kornél (Pangeran Kusumadinata)

Dina mangsa pamaréntahan Gubernur Jenderal G.A. Baron Van Der Capllen Pangeran Kusuma Dinata IX meunang pangkat militer minangka Kolonél ti pamaréntahan Walanda ku alatan luhur jasana ngamankeun wewengkon perbatasan cirebon sarta numpes begal sar ...

                                               

Radén Tjétjé Somantri

Radén Tjétjé Somantri nyaéta salah sahiji inohong panaratas tari Sunda. Lahir di Bandung ti pasangan Nyi Radén Siti Munigar, saurang ti kulawarga ménak Bandung jeung Rd. Somantri, ménak ti Purwakarta anu tilar dunya saméméh Tjétjé lahir. Tjétjé l ...

                                               

Rahmat Marta Adisubrata

Rahmat Marta Adisubrata atawa Rahmat M.A.S. lahir di Bandung, ping 9 Juli 1930. Rahmat Marta Adisubrata nyaéta pamedal, sakaligus pangarang carita dina basa Sunda. Satamat SMA manéhna digawé jadi panatausaha di NV Intisari ti taun 1952-1954. Teu ...

                                               

Rahmatullah Ading Affandie

Rahmatullah Ading Affandie putra ti Bapak Udin Tampura jeung Ibu Ratna Permana. Atikanana dimimitian ti HIS dituluykeun ka Pasantrén Miftahul Huda Ciamis. Dina mangsa revolusi Jepang, RAF nuluykeun atikanana ka sakola Pertanian Tasikmalaya sarta ...

                                               

Ramadhan KH

Haji Ramadhan Kartahadimadja atawa kasohor ku sebutan Ramadhan K.H nyaéta salah sahiji inohong Sunda nu karya-karyana euyeub pisan. Panulis, rédaktur kabudayaan, jeung novélis. Kungsi kuliah di ITB, tapi pindah ka ADLN. Duanana ogé euweuh nu tama ...

                                               

Rd Ariffien

Radén Ariffien nyaéta wartawan, sutradara, jeung pamaén filem Indonésia. Mimitina anclub kana sandiwara dina rék kajadian Perang Dunya II. Sareng Andjar Asmara, Bahtiar Effendi, jeung Suska ngadirikeun sandiwara "Bolero" nu tos ngurilingan Sumatr ...

                                               

Rieke Diah Pitaloka

Rieke Diah Pitaloka nyaéta saurang panulis buku, pamawa acara, pamaén sinétron Indonésia, sarta anggota DPR périodeu 2009-2014 ti PDI-P. Taun 2012 Rieke maheutkeun pikeun nyalonkeun manéh minangka Gubernur Jawa Kulon nu wakilna Tétén Masduki, dua ...

                                               

Ali Sadikin

Ali Sadikin nyaéta saurang létnan jenderal KKO-AL anu ditunjuk ku Présidén Soekarno jadi Gubernur Jakarta dina taun1966. Saméméhna, manéhna kungsi nyekel kalungguhan minangka Deputi Kepala Staf Angkatan Laut, Menteri Perhubungan Laut Kabinét Kerj ...

                                               

Samsudin

Mr. Radén Samsoedin nyaéta Walikota Sukabumi nu kahiji. Dibabarkeun di Sukabumi 1 Januari 1908, ngantunkeun dina yuswa 42 taun 1950 di Jakarta. Samsoedin mangrupa Ahli hukum, Wakil Ketua PPUI, Menteri Penerangan jeung Dutabesar RI. Tamat ELS taun ...

                                               

Siti Rokayah

Hj. Siti Rokayah Mangrupakeun tokoh istiméwa tembang sunda. Kasohor di lingkungan sunda sok disebut Ibu Haji. Taun 1923-an anjeuna diajar nembang ka Rd. Suradikarta, harita Rd. Suradikarta téh juru mamaos kasohor di Bandung. Ti umur 15 taun anjeu ...

                                               

Sunarya, R.T.A.

Radén Toemenggung Arja Soenarja. Dalem, pangarang lagu kawih Sunda, panulis naskah lakon basa Sunda nu disutradaraan ku manéhna sacara kolosal, panarjamah.

                                               

Syahrini

Syahrini nyaéta saurang panyanyi kabangsaan Indonésia. Syahrini ngajalakeun masa leutikna di Sukabumi. Album perdana sarjana hukum ti Universitas Pakuan Bogor ieu téh My Lovely anu dirilis dina 2008. Saméméh ngarilis album kahiji, anak kadua ti t ...

                                               

Tajudin Nirwan

Tadjudin Nirwan nyaéta Seniman Karawitan Sunda, anu kawéntar parigel dina ngahaleuangkeun kawih turta tembang Sunda nu séjénna. Lian ti éta, dina widang seni peran manéhna ogé mampuh midangkeun peran dina Gending Karesmén. Sapopoéna, Tajudin dila ...

                                               

Tini Kartini

Tini Kartini lahir di Tasikmalaya tanggal 29 Oktober 1933. Sabada namatkeun SGA, kungsi jadi guru bari milu keurseus B-1 basa Sunda. Mangsa milu keurseus B-1, Tini sakelas pisan jeung Ahmad Bakri, pangarang produktif Ciamis téa. Tuluy Tini nyupri ...

                                               

Totoh Abdul Fatah Ghozali

Totoh Abdul Fatah rahimahullah nyaéta saurang ulama besar di Jawa Kulon, Pangaping pondok Pasantrén Al-Jawami Bandung, pernah ngajabar minangka Pupuhu MUI Propinsi Jawa Barat, Anggota MPR FKP. Dipikawanoh minangka salah sahiji ti lima ulama haris ...

                                               

Tétén Masduki

Tétén Masduki nyaéta salah sahiji aktivis Indonesia gumelar di Limbangan Garut, 6 Méi 1963; umur 57 taun. Sanggeus tamat ti SLA nuluykeun ka Jurusan Ilmu Kimia dan Matematika IKIP Bandung. Minangka mahasiswa, loba ngayakeun sawala ngeunaan pamiki ...

                                               

Umay Martakusuma

Toebagoes Oemaj Martakoesoema, nu katelahna Umay/Oemaj nyaeta salah saurang tokoh sunda dina widang tari.

                                               

Wahyu Widiana

Wahyu Widiana gumelar di Tasikmalaya, 18 Séptémber 1952; umur 68 taun mangrupa Katua Umum BP4 Pusat ngajabat mimiti 13 Oktober 2014. Pernah ngajabat Diréktur Jénderal di Diréktorat Jénderal Badan Peradilan Agama Mahkamah Agung Républik Indonésia ...

                                               

Ida Widawati

Ida Widawati nyaéta juru mamaos asal Garut. Anjeunna lahir dina lingkungan seniman antukna bakat seni anjeunna tumuwuh sarta mekar subur. Ida memang digedékeun ku haleuang sarta hariring. Bapa kukutna, Ili Sadeli, boga pakumpulan kasenian nu ngar ...

                                               

Widi Mulia

Ti mimiti leutik kénéh Widi geus mindeng miluan pasanggiri nyanyi. Puncakna nyaéta waktu meunang hiji sési dina kontés Asia Bagus Monthly Championship di Singapura dina taun 1993. Younky Soewarno, saurang musisi nasional, anu katarik ati ku panga ...

                                               

Wiradadaha

Tumenggung Wiradadaha ngaran anu digunakeun ku bupati-bupati Sukapura turunan Ngabéhi Wirawangsa. Manéhna bupati nu munggaran di Kabupaten Sukapura anu gelarna Tumenggung Wiraadegdaha anu maréntah taun 1633-1673. Manéhna diangkat jadi bupati Suka ...

                                               

Umar Wirahadikusumah

Jend. TNI Umar Wirahadikusumah nyaéta Wakil Présidén Républik Indonésia kaopat, nu mangsa baktosna taun 1983-1988.

                                               

Yayan Ruhian

Yayan Ruhian nyaéta saurang ahli seni béladiri Indonésia jeung béntang filem nu kawentar jadi pameran pangrojong dina filem-filem Gareth Evans, The Raid salaku Mad Dog, The Raid 2 salaku Prakoso, Star Wars: The Force Awakens salaku Tasu Leech, je ...

                                               

Yayat T. Soemitra

Drs. Haji Yayat Turochmat Soemitra nyaéta aktivis Sunda, pulitisi PDI Perjuangan, jeung konsultan nu ogé mangrupa Wakil Bupati Bandung Kulon ka-2 masa bakti 2013-2018.

                                               

Yoséph Iskandar

Yoseph Iskandar lahir di Purwakarta 11 Januari 1953, ngantunkeun di Kecamatan Ujungberung, Bandung, 26 Maret 2008, tabuh 1.00 WIB. Panyajak, sutradara, panulis carpon, novel, roman, jeung drama dina basa Sunda. Tamat ti SMA, Yoseph asup ka ATPU d ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →