ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 11



                                               

R. Nuriana

R. Nuriana lengkepna Mayjen TNI Radén Nana Nuriana nyaéta saurang inohong Sunda. Ngalungguhan jabatan Gubernur Jawa Barat dua periode 1993−1998 jeung 1998−2003. Anjeunna ogé saurang purnawirawan tentara kalawan pangkat Mayjen TNI, namatkeun sakol ...

                                               

R.A.A. Kusumadiningrat

Radén Aria Adipati Koesoemadiningrat nyaéta Bupati Dalem Ciamis ka-16 nu katelah ogé ku sebutan Kangjeng Prabu 1839-1886. Taun 1828 ngaranna téh Jayanagara Djajanagara. Mimiti cekel gawé jadi jurutulis kabupatén, anu satuluyna kapapancénan ngawan ...

                                               

R.A.A. Martanagara

Radén Aria Adipati Martanagara. Bupati Bandung, pangarang. Dipikawanoh minangka bupati panyelang ku sabab anjeunna lain turunan langsung ménak Bandung. Bupati anu gedé jasana dina mekarkeun kota Bandung dina mangsa kapamingpinanana.

                                               

Radén Saléh

Radén Saléh lahir ti kulawarga Tumenggung Kyai Ngabehi Kertoboso Bustaman 1681-1759, kulawarga Bupati jeung ménak nu kawentar dina mangsana nu aya pancakakina jeung Karajaan Mataram. Bapana téh Sayid Husén bin Alwi bin Awal, sedeng indungna Mas A ...

                                               

Rahmat M. Sas. Karana

Rakhmat Mulyono Sastrasenjaya Karana mangrupa salah sahiji panyair jeung pamedal buku-buku Sunda. Anjeuna kungsi nyuprih élmu di SGB nu satuluyna ka SGPD, mung leuwih muserkeun kana kasusasteraan jeung kasenian. Nalika anjeuna jadi siswa SGPD, an ...

                                               

Ratu Vienny Fitrilya

Ratu Vienny Fitrilya atanapi anu biasa dikenal ku Viny mangrupikeun salah sahiji penyanyi Indonesia sareng anggota grup idola JKT48 anu mangrupikeun anggota Generasi ke-2 JKT48 anu tungtungna janten anggota resmi Tim Kopér JKT48 KIII dina tanggal ...

                                               

Raynald de Chattilon

Raynald de Chattilon disebut ogé Reynald, Reynold, Renald, atawa Reginald nyaéta ksatria anu ngilu dina Perang Salib II. Para penulis muslim loba anu nganggap Reynald minangka pingpinan tina musuh-musuh Islam di jamanna. Dina taun 1161 Raynald di ...

                                               

Redita Mutiara

Redita Mutiara atanapi Tata ChiBi nyaéta penyanyi asal Indonesia sareng personel ti girlband Cherrybelle rmasi 2015. Anjeunna dipilih saatos ngasongkeun ratusan pamilon audisi. Tata diaudit pikeun Cherrybelle di kota kalahiran parawan diisytikeun ...

                                               

Rica Leyona

Rica Leyona atanapi disebat Rika atanapi Riyo nyaéta panyanyi sareng modél Indonesia sareng ogé tilas anggota grup idola JKT48 generasi kahiji anu asalna ti Bogor, Jawa Kulon. Rika dinten terakhir di JKT48 aya di Tim J. Salami tetep di JKT48, Ric ...

                                               

Richard Harris

Richard St. John Harris mangrupa penyanyi, aktor, sareng panyipta lagu-lagu nasional Inggris anu meunang Academy Award sareng Grammy Award. Anjeunna lahir di Limerick sareng maot di London. Anjeunna parantos aya dina industri pilem ti saprak 1959.

                                               

Ridwan Kamil

Mochamad Ridwan Kamil, S.T., M.U.D nyaéta Gubernur Jawa Kulon période 2018-2023. Saméméhna Émil téh saurang arsiték, dosén, sarta aktivis sosial. Émil mangrupa anak ti papasangan Dr. Atjé Misbach, S.H jeung Dra. Tjutju Sukaésih. Istrina nyaéta At ...

                                               

Ringo Starr

Sir Richard Starkey, MBE, atawa Ringo Starr, nyaéta musisi anu kawéntar tina Britania Raya, anu paling kasohor janten drummer pikeun The Beatles. Anjeunna ngagabung sareng Beatles di taun 1962. Salaku tukang gendang, Starr dipikanyaho kreatif, sa ...

                                               

Riskha Fairunissa

Riskha Fairunissa atanapi dibebaskeun Ikha mangrupikeun salah sahiji penyanyi Indonesia tina urut anggota generasi dua kelompok idol munggaran di Indonesia, JKT48. Ayeuna, Ikha parantos aya dina Tim J 1 Desember 2016.

                                               

Rona Anggreani

Rona Anggreani ogé katelah Rona atanapi Ayen nyaéta salah sahiji penyanyi Indonesia sareng anggota grup idola JKT48 anu asalna ti Pemalang, Jawa Tengah. Rona mangrupikeun anggota Generasi 2 JKT48, anu sacara resmi janten anggota Tim J dina 21 Jul ...

                                               

Rosihan Anwar

Rosihan Anwar nyaéta salah sahiji inohong pers Indonesia. Kasohor ogé minangka sastrawan jeung budayawan. Anak kaopat ti opat sapuluh sadudulur putra Anwar Maharaja Sutan. Nganggeuskeun sakola rayat HIS jeung SMP MULO di Padang. Nuluykeun atikana ...

                                               

Rupert Grint

Rupert Alexander Lloyd Grint mangrupikeun aktor Inggris anu kalebet peranna salaku Ron Weasley dina film Harry Potter.

                                               

Ryū Murakami

Ryū Murakami mangrupikeun novelis Jepang, panulis carita pondok, sénsis, jeung pambuat pilem. Novelna ngajelajah alam manusa ngalangkungan téma kuciwa, panggunaan narkoba, surrealisme, rajapati, sareng perang, kalayan latar poék di Jepang. Novel ...

                                               

Ryūnosuke Akutagawa

Ryūnosuke Akutagawa mangrupikeun panulis asal Jepang anu katelah panulis novel pondok sareng carita pondok. Dina taun 1935, Kan Kikuchi nangkep namina pikeun hadiah literatur tina Akutagawa Award.

                                               

Saddam Hussein

Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti nyaéta Presiden Irak dina periode 16 Juli 1979 dugi ka 7 April 2005, nalika katéwak ku pasukan koalisi nalika menginvasi Irak dina taun 2003. Sabagé pamingpin Irak jeung pupuhu Partai Baath, anjeunna nyokot ...

                                               

Sam Taylor-Johnson

Samantha Louise Taylor-Johnson, OBE mangrupa juru film sareng fotografer Inggris. Debut pilem fitur primitipna sumping dina taun 2009 kalayan Nowhere Boy, hiji pilem dumasar kana pangalaman budak leutik tina The Beatles panulis lagu sareng penyan ...

                                               

Samsoedi

Samsoedi nyaéta salah sahiji pangarang Indonésia munggaran anu ngahususkeun diri nulis carita-carita barudak. Manéhna ogé tapis dina ngagambar jeung nyanggi lagu. Satamatna ti Sakola Guru, langsung dijenengkeun jadi guru bantu di Tangerang, meuna ...

                                               

Samuel L. Jackson

Samuel Leroy Jackson leuwih dipikawanoh Samuel L. Jackson nyaéta saurang aktor Hollywood asal Amérika Sarikat. Samuel digedékeun di Chattanooga, Tennessee ku ninina. Samuel lulus ti Paguron luhur Morehouse taun 1972 sarta ngalakonan ékting ngeuna ...

                                               

Shania Gracia

Shania Gracia atanapi anu biasa dikenal ku Gracia mangrupikeun salah sahiji penyanyi asal Indonesia sareng anggota grup idola JKT48, generasi katilu asal Jakarta, Indonesia.

                                               

Shania Junianatha

Shania Junianatha atanapi anu tiasa disebat akrab dielah Shania atanapi Shanju, ogé katelah Shania JKT48 nalika janten anggota JKT48 nyaéta salah sahiji penyanyi sareng seniman Indonesia anu tilas anggota JKT48 generasi kahiji ti Bekasi. Indonesi ...

                                               

Shin Min-ah

Shin Min-ah gumelar di Koréa Kidul, 5 April 1984; umur 36 taun nyaéta saurang aktris ti Koréa Kidul. Shin Min-ah ogé aktif di dunya modél sarta jadi saurang panyanyi ogé. Mimiti turun ka dunya hiburanna dina taun 2011. Mimitina mah Shin Min-ah di ...

                                               

Shinta Naomi

Shinta Naomi atanapi anu biasa disebat Naomi mangrupikeun salah sahiji penyanyi Indonesia anu tilas anggota JKT48 generasi ka-2 anu ayeuna uih deui Tim KIII ti saprak 1 Desember 2016 sareng anggota JKT 48 Dangdut.

                                               

Sinka Juliani

Sinka Juliani atanapi anu biasa dikenalna Sinka atanapi Dudut nyaéta tilas penyanyi tina grup idola JKT48 asalna tina Indonesia. Anjeunna mangrupikeun anggota generasi ke-2 JKT48, anu terakhir janten di Tim J.

                                               

Siti Hardijanti Rukmana

Siti Hardijanti Rukmana, atau sering dikenal juga dengan nama Mbak Tutut nyaéta Menteri Sosial Républik Indonésia dina Kabinet Pembangunan VII ti 14 Maret 1998 dugi 21 Mei 1998. Sateuacanna, anjeunna parantos janten anggota MPR RI Fraksi Golkar t ...

                                               

Soe Hok Gie

Soe Hok Gie nyaéta inohong entragan 1966 nu kasohor ku tulisan-tulisanana nu seukeut pinuh ku kritikan kana masalah-masalah nu aya alam harita. Turunan urang China nu lahir tanggal 17 Desember 1942 tilar dunya tanggal 16 Desember 1969. Putra pasa ...

                                               

Soedjatmoko

Soedjatmoko, ogé dipikawanoh ku jujuluk Bung Koko, nyaéta saurang inteléktual, diplomat, sarta pulitikus Indonésia. Soedjatmoko minangka salah sahiji wakil Indonésia di Perserikatan Bangsa-Bangsa taun 1966, tuluy jadi Duta Besar Indonésia pikeun ...

                                               

Solihin Gautama Purwanegara

Solihin Gautama Purwanegara dilandih Mang Ihin téh saurang inohong, pajuang, Gubernur Jawa Barat periode 1970 - 1974, sarta Purnawirawan bintang tilu nu gumelar di Tasikmalaya, Jawa Barat, 21 Juli 1926; umur 94 taun. Anjeunna kapeto ngalungguhan ...

                                               

Song Hye-kyo

Song Hye-kyo nyaéta aktris sareng modél ti Koréa Kidul. Anjeunna ngagaduhan kasuksésan ngalangkungan séri tipi Autumn in My Heart, All In, Full House, That Winter, The Wind Blows, sareng drama suksés Descendants of the Sun. Anjeunna ogé dibéntang ...

                                               

Stephen Foster

Stephen Collins Foster nyaéta sosok anu katelah "bapak musik Amérika," nyaéta saurang komposer Amérika Serikat dina abad ka-19. Lagu-laguna, sapertos Oh! Susanna, Camptown Races, My Old Kentucky Home, Old Black Joe, Beautiful Dreamer jeung Old Fo ...

                                               

Steven Seagal

Steven Frederic Séagal leuwih dipikawanoh Steven Séagal nyaéta saurang béntang aksi anu kasohor jeung dipikawanoh ku aksi seni béla diri dina adegan-adegan pilemna taun 1988 di Warner Bros. Steven Séagal anak ti papasangan Patricia A. Duffy, saur ...

                                               

Stuart Sutcliffe

Stuart Fergusson Victor Sutcliffe mangrupikeun seniman anu dugi ka maotna ngadadak, damel dina aliran Abstract Expressionism. Anjeunna janten anggota The Beatles dua taun, sareng sering disebat panyipta ngaran. Anjeunna kadang disebut salaku Fift ...

                                               

Suga

Min Yoon-gi langkung dikenal salaku Suga, mangrupikeun rapper, penyanyi, panulis lagu sareng produser rékaman. Anjeunna anggota grup idola pria Korea Kidul, BTS, dikelola ku Big Hit Entertainment. Dina Agustus 2016, anjeunna merilis album solo ka ...

                                               

Sunan Darajat

Masaih Munat leuwih dipikawanoh minangka Sunan Darajat nyaéta salah sahiji wali tina Walisanga. Anjeunna putra Sunan Ngampél anu ngajarkeun agama Islam di Drajat daérah Sedayu gumelar kira-kira taun 1470 Maséhi.

                                               

Sunan Gresik

Maolana Malik Ibrahim ; dipikawanoh ogé Malik Ibrahim atawa Maolana Magribi ; leuwih dipikawanoh pisanna mah minangka Sunan Gresik nyaéta salah sahiji wali tina Walisanga. Namina diabadikeun janten UIN Maulana Malik Ibrahim Malang Jawa Wétan.

                                               

Syahfira Angela Nurhaliza

Syahfira Angela Nurhaliza atanapi anu biasa dikenal ku Angel mangrupikeun salah sahiji penyanyi asal Indonesia sareng anggota grup idola JKT48 mangrupikeun anggota generasi katilu JKT48. Angel ogé mangrupikeun anggota unit gabungan 4Gulali Ayana, ...

                                               

Syarif Amin

Syarif Amin atawa Moehammad Koerdie katelahna Pa Kurdi nyaéta salah sahiji pangarang Sunda. Manéhna kaasup tokoh perintis pérs Indonésia. Mimiti ancrub kana kagiatan jurnalistik taun 1929, jadi wartawan surat kabar basa Sunda Sipatahoenan. Taun 1 ...

                                               

Tatang Sumarsono

Tatang Sumarsono nyaéta salah sahiji pangarang Sunda. Lahir jeung gedé di Tasikmalaya. Kasang tukang kahirupanana prah waé kawas budak nu lian. Resep ngarang ti keur umur wewelasan kénéh. Munggaran pisan karanganana dimuat dina majalah Manglé tau ...

                                               

Tatiana Nikolaevna

Tatiana Nikolaevna Romanova, nyaéta putri kadua tina Tsar Nikolai II, pamaréntahan terakhir Rusia, sareng Tsarina Alexandra. Anjeunna lahir di Istana Peterhof, Saint Petersburg. Anjeunna ngagaduhan tilu sadulur nyaéta Olga, Anastasia sareng Maria ...

                                               

Teuku Umar

Teuku Umar mangrupa pahlawan asli Aceh anu diperjuangkan ku pura-pura kolaborasi sareng Walanda & kondang pikeun perang gerilya na. Anjeunna perang deui sareng urang Walanda nalika anjeunna nganggo senjata sareng artos seueur.

                                               

Thalia Ivanka Elizabeth

Thalia Ivanka Elizabeth Frederik atanapi anu biasa disebat Vanka atanapi Thalia Kecil nyaéta panyanyi Indonésia sareng mantan anggota kumpulan idola JKT48 Generation anu kadua asalna ti Jakarta, Indonesia. Vanka parantos aya dina Tim T ti 1 Juli ...

                                               

Thomas Stamford Raffles

Sir Thomas Stamford Bingley Raffles nyaéta salah sahiji Gubernur-Jéndral Hindia-Walanda. Kasohor salaku warga nagara Inggris nu ngadegkeun karajaan panggedéna di sakuliah dunya. Bapana nyaéta Kaptén Benjamin Raffles nu kalibet dina kagiatan dagan ...

                                               

Tulus

Muhammad Tulus nyaéta penyanyi sareng komposer lagu Indonésia. Tulus ogé berpungsi salaku arsiték saatos réngsé kuliah di Universitas Katolik Parahyangan, Bandung.

                                               

Uhm Taé-woong

Uhm Tae-woong nyaéta saurang aktor asal Koréa Kidul. Tae-woong mangrupa adi ti panyanyi sakaligus aktris geulis Uhm Jung-hwa. Bapana baheula mangrupa saurang guru sakola musik, saméméh tilar dunya ku sabab kacilakaan motor nalika Uhm Tae-woong ke ...

                                               

Ukar Bratakusumah

Ir. R. Ukar Bratakusumah nyaéta Gubernur Jawa kulon anu kalima dina taun 1948 - 1950 mangsa pamaréntahan Darurat Républik Indonesia. Kungsi ogé ngalungguhan Menteri Pekerjaan Umum Indonésia dina taun 1951 nepi ka taun 1952 mangsa Kabinét Sukiman ...

                                               

Usép Romli

Usép Romli nyaéta salah sahiji pangarang Sunda. Lahir taun 1949, di Limbangan, Garut. Tamat SPG Negeri Garut, ditugaskeun jadi guru SD di wewengkon Kecamatan Kadungora, 1966-1983. Terus diangkat jadi kepala Sub-sèksi Pendidikan Bahasa Daerah SD, ...

                                               

Viviyona Apriani

Viviyona Apriani ogé disebut Yona nyaéta penyanyi Indonesia sareng urut anggota grup idola JKT48 anu asalna ti Bogor, Indonesia. Anjeunna mangrupikeun anggota generasi kadua pangkolotna JKT48, anu ayeuna aya dina Tim KIII saprak 23 Désémber 2017.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →